Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.751
Cevap
24
Favori
167.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim Lanet kombidende garip bir ses gelmeye başladı.
    Açtım kapağı kesildi ses.Şansım hiç gülmedi.
  • sabah kombiye ilk startini verdim, INV yani petek acik konumuna getirdim petek isareti yanip sonmeye basladi, fakat kombi ateslemedi..15 20 dk evvel sicak su kullanildi, acaba dedim kazan sicakligimi yuksek diye baktim degildi, dolasim oldugu icin 20 derecelerdeydi..neden atesleme yapmadi anlamadim..acaba bir arizami verecek ne.

    sonra sartelden kapatip actim, duzgun bir sekilde calisti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba..

    kombimi yillardir oda termostadi modunda kullaniyorum..evim alt kat bos uskat kat az yakiyor yan cephe kirmizi tugla ile kapali, bina yapilacak diye kirmizi tugla tercih etmis insafsiz mutahit..bims biriket yapmamis.

    hasanemmii nin tavsiyesi uzerine 43 derece kazan sicakliginda 22,5, 23 arasi isnirken, kazan sicakligini 55 derece olarak degistirdim yakit degerlerim su sekilde oldu.

    6,4 mt petek arti 50×70 lik havlupan, 43 derece kazan isisi, dis sicaklik 20 ila 6 derece iken oda isisi 22,5 ile 23,1 olurken tuketim 5,44 m3.

    kazan isisi 55 derece iken dis sicaklik hemen hemen ayni en fazla 1 veya 2 derece oynama var iken, oda isisi 22,5 ila 23,4 derecelere yukseldi ve tuketim 5,9 m3..

    kazan isisi 55 e ayarli iken mutfak ve banyoda 0,50 m3 kadar kullanim oldu..

    yani kazan isisi 55 dereceye ayarli iken oda isisini 0,3 derece uste cikartip isitma yi daha iyi yapiyor..
    soyle bir durumda soz konusu 22,5 ile 23,4 arasinda 1 dercelik isi dalgalanmasi var,vucut fizyolojik olarak isi dalgalanmalarinda oda isisisinin anormalligini hissedebiliyor..usumedim ama dalgalanma olusu biraz konforu dusurdu..

    kombi 23 de durmasina ragmen peteklerdeki 55 dercelik su isisi odayi 23,4 dereceye kadar cikartti..

    bu arada ekleme yaptigim peteklerin bana sagladigi konfor harika..tuketimim ise asa yukari onceki sene kadar anca..

    uzun metraj candir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 31 Ekim 2015; 11:54:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Petek metrajınızı artırdınız sanırım. Kombi ayarını da yükselttiniz ve daha konforlu ısınmaya başladınız. Tüketimdeki 0,5m3 hiç önemli değil. Hatta bir miktar düşebilir de. Sizin şu andaki tek sıkıntınız sıcaklık dalgalanması. Termostatınızın markası neydi?
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    55°C olarak deneme yapmadım ama 50°C'de tüketim yükseliyor. Bende en ideal tüketim 40°C-45°C arası gerçekleşiyor.

    Zamanında petekleri 2 katına çıkartırken komşular (kadınlar) annemle dalga geçmişti, şimdi hem ısınamıyorlar hem benden çok daha yüksek faturaları ödüyorlar ilahi adalet işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanemmii

    Petek metrajınızı artırdınız sanırım. Kombi ayarını da yükselttiniz ve daha konforlu ısınmaya başladınız. Tüketimdeki 0,5m3 hiç önemli değil. Hatta bir miktar düşebilir de. Sizin şu andaki tek sıkıntınız sıcaklık dalgalanması. Termostatınızın markası neydi?

    termostadim kombi ile entegre gelen kendi termostadi, on of termostat..alsinda olcumunden cok memnunum kazan isisi dusuk oldugu zaman 0,5 derecelik bir aralikta calisiyor hic asiri isnima ve asiri soguma yapmiyor..tam 22,5 ta devreye girip 23 te cikiyor..peteklerin pasif isisiyla 23,1 de kaliyor..

    ama 55 dererece kazan sicakligina getirince 23,4 dereceye kadar cikiyor..

    15 20 dakikalik bir periyotta 23 dereceye inmekte...eger ben 43 derece kazan sicakligiyla 23,4 derecye ulastirmak istemis olsam tuketimim gunlik 6,5 m3 uzeri olurdu..

    isi dalgalanmasi olayi haric yuksek derece kazan isisi daha verimli geldi bana.

    hatta kombinin uyguladigi guc yuzde 70 e kadar cikiyor daha sonra yuzde 25 oranindayken 10 dakika icinde oda isisi 23 dereceye gelip kombi kendini kapatmis oluyor..

    oysa 43 kazan sicakliginda dolastirdigi suyu 44 derece yapip yuzde 0 gucle rolantide 5 10 dk daha calisiyordu.toplamda ise 15 dakikada ancak 23 yapabiliyordu

    simdi isin icinde soyle bir tezatlikta var..
    modulasyonlu oda termostatlarida kazan sicakligini gerektiginde artiriyor..hangi kazan sicakligiyla isitabiliyorsa o dereceyi otomatik set ediyor.

    yuksek kaxan isisinda tesisat asiri zarar gormezmi..mesela 16 lik pex boruya 2 petegi T dirsek koyup hat cekmistim..baglanti yerleri duvar icinde..acaba sikinti cikartirmi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Denemeleriniz sonunda en uygun kazan sıcaklığını siz belirleyin. Sıcaklık dalgalanması da tamamen termostat ile ilgili. Ona yapabileceğiniz bir şey yok. Dalgalanmanın makul olduğu, tüketim ve konforun tatmin edici olduğu bir kazan sıcaklığında karar kılın.

    Modülasyonlu termostatlar kendi çalışma eğrilerini oluştururken kazan sıcaklığını da belirliyor demiştim. Ama bu sıcaklığın üst değerini sınırlama şansınız var mı bilmiyorum. Modülasyonlu termostat kullanıcıları bu konuyu açıklığa kavuştururlarsa sevinirim.

    Bu arada kombiniz konvansiyonel olarak biliyordum. Yoğuşmalılarda 55i geçmeyin.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    kombim novadens extra premix.

    bakacagim deneyecegim..3 yildir eksik petek boyuyla isinmaya calisiyorsum kisin en yuksek odedigim fatura 320 m3.

    250 200 170 diye devam etti..toplamda 1400m3 yakmisim.

    petek boyuyla en iyi isi egrisini deneye deneye yakaliyacagim..

    keske modulasyonlu bir cihaz olaydi novadenslerde..hadi onu gectik en azindan modulasyonlu termostat uyumu olaydi..oda yok..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Ben on/off termostat kullanıyorum.
    Modülasyonlu olması konusunu da hiç ihtiyaç olarak görmedim.
    Su sıcaklığını ha termostat üzerinden ayarlamışsın, ha kombi üzerinden. (Kombi balkondaysa biraz sıkıntı tabi)
    Kombi sıcaklık ayarını da zaten sabit 60C ye ayarladım değiştirme gereği de duymadım.
    0,1 hassasiyetli termostatla sıcaklık dalgalanması maksimum 0,5C oluyor. Eğer akıllı modu açarsam 0,2C oluyor.
    Yani modülasyonluya hiç ihtiyaç duymadım.

    Siz elinizdekileri en performanslı şekilde kullanmaya bakın.
    Boşuna para harcamayın.
    Zaten en gerekli harcamanız olan petek boyu uzatma işini hallettiniz.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    kombi balkonda fakat termostat uzerinden kazan isisini ayarlayabiliyorum..kombinin cikartlabilir kendi termostadi oldugu icin butun parametrelere ulasabiliyoruz.

    bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim..en verimli kullanimi deneye deneye ogrenecegim.

    aslinda termostatik vana alip kombiyi dizginlesem daha iyi isi dalgalanmasi elde etmis olurmuyum,.
    danfos ra 2000 iyi bir urun..ama pex baglantili degil..ben termo vana alinca sokup goturmeyi planliyorum..eger danfos alirsam bu sefer duvardan cikan pex boruyu kisaltip pex rekor takip danfosu oyle monte edebilecegim..sokup goturmek icap ettigindede tekrar yeni vana alacagim, en az 10 lira, 4 odaya tatbik etsem 40 50 lira..yokmu bu vananin pex baglatili olani..

    eca nin bir modeli var direk pex baglantili..olmadi onu alacagiz artik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Vana çeşitleri konusunda zebza isimli arkadaştan yardım alın. Vanalar ve kombi markaları hakkında bilgisi fazladır.
  • novadens extra 24 kombim e26 hatası verdi servis çağırdım anakartı söküp fabrikaya gönderdiler ve fabrikadan ret cevabı geldi. müşteri hizmetlerini aradım elektronik hatalar garanti kapsamında değil dediler. elektrik dalgalanmasından kaynaklanmış dediler. bu doğru mudur? daha önce başına böyle bir arıza gelen oldu mu? ne yaptınız? e26 hatası neyden kaynaklanabilir ve anakartta hangi eleman bozulmuş olabilir? yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. teşekkürler
  • baber B kullanıcısına yanıt
    ah bu akim dalgalanmalari yokmu.elektronik kartlarin canina okuyor..aslinda cozumu akim duzenleyici role taktirmak.baymak kendi akim rolesi takilmadigi durumlarda olusacak arizalari gene garanti disina cikarmaktalar..kendi akim rolelerinin fiyatinin ucuk oldugunu soyleyenler olmustu.
    genede bir sekilde baska akim rolesi temin edip kullanmak daha akillica..su anda bende yok ama almayida istiyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombinin anakartını tekrar incelenmesi için fabrikaya gönderdik fabrika anakartı teslim aldıktan sonra tekrar servise gönderirken ya kargoda kaybetti ya da hiç kargoya hiç vermedi. uzun süren görüşmelerden ve tartışmalardan sonra fabrika yeni bir anakart gönderdi ve dün kombiye takıldı. bu arada hatay defne soner oflazoğlu servisine teşekkür ederim. yeterince ilgilenmiştir. demek ki haklı olan benmişim ilahi adalet yerini buldu.
  • baber B kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • termostat oturma odasında bulunuyor. oturma odası sıcak oluyor ancak çocuk odası yeterince ısınmıyor. bunu dengelemek için oturma odasındaki peteği yarım açmayı düşünüyorum. fayda sağlar mı?

    çocuk odasına da termostat takabiliyormuyuz? yani iki odada toplam iki termostat ile çalışabiliyor mu?
  • faaty kullanıcısına yanıt
    Peteği kısmak kesin çözüm olmaz, en doğrusu paneli (oda termostatını) çocuk odasına taşımak oturma odasındaki peteğe de termostatik vana takmak olur.
  • arkadaslar mrb.

    kombide ara sira soyle bir durum olusuyor,

    en son yaklasik 15 gun once deyim, kontrol panelinde set edilen oda isisina gelindiginde kombi atesleme yapmasi gerekirken, petek isareti ekranda yanip sonuyor fakat alev isreti cikmiyor, yani atesleme yapmiyor, aradan 1, 2 dakika gectikten sonra atesleme ekranda 3.cizgide bir anda belirip, aninda 1. kademe seviyesine dusuyor.

    bazende hic ateslemiyor, 2,3 dakika bekliyorum atesleme olmayica off konuma getirip 15 20 saniye sonra tekrar INV konumuna getirip yanmasini sagliyordum.
    gun icinde denk gelirsem sahit oluyorum,belkide gun icinde gece felan 2 3 keaz yada daha fazla yapiyorda olabilir.

    bakim hic yaptirmadim, acaba atesleme eletrotlarinda yada gaz valfinde arizalarmi olusmaya basladi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Arızalar ile ilgili pek bilgim yok maalesef, sadece basit ve sık olanlar hakkında fikir sahibiyim. Arızalar bölümüne de yazmanızı öneririm.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    yani ariza olarakmi saymaliyim yoksa bakimla alakalimi bilemedim,,aslinda yeni aldigim yillardada ara sira yapardi.

    hayirlisi bakalim..umarim bu kis yari yolda koymaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.