Şimdi Ara

BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.752
Cevap
24
Favori
167.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Mantıken düşünürsek hata olduğunda hata kodu çıkar ekranda oysaki sizde çıkmıyor bu da doğal olarak kafaları karıştırıyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    zebza sorun galiba basinc dusmesiyle alakali gibi..0,7 lerdeydi, sular kesiliyorda simdi yeni geldi basinci 1,2 ye kadar ancak cikartti ateslemeyi gene gec yapti..su anda isitiyor, sonup tekrar ateslediginde dikkat edecegim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • su ekleyince sorunsuz calisti..hata kodu vermeden once atesleme problemi yapiyor.

    bu arada tesisatta kacak var,,muhtemelen petek ekleme esnasinda t dirseklerdeki kacagi tespit edemedim..gene is cikti bize.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Dirsekler sıva altında değil miydi? Size baya iş çıktı desenize.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    evet siva alti,
    umarim parkenin altindakidir, hemen kose yer 2 parke alip bir kac cekic darbesiyle ulasirim..neden islerim yolunda gitmezki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaşlar bu (baymak novadens extra)kombide çözüme ulaşan var mı.?servis çalışanları,mühendisleri hala kabul etmek istemiyorlar...gözünün içine bakarak yalan söylüyorlar...15 gündür kullanıyorum tüketim 256 metreküp...bu nasıl bişey...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutlugunay M kullanıcısına yanıt
    Sen evi deyiştir veya ufak yalıtımlı bir eve taşın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutlugunay M kullanıcısına yanıt
    Kombiustası haklı aşırı tüketimin sebeplerinde kombi son sıradadır.
  • mutlugunay M kullanıcısına yanıt
    termostat devrede chsl 55 ken kullanımı test et. bende diğeri hep yandığı için çok çıkardı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplarınız için teşekkürler..arkadaşlar bu novadens extra modelinde kombi neden modülasyon yapmıyor...22.00 derece oda sıcaklığına 55 derece kazan sıcaklığında ulaşmak için,kombinin sürekli 55 derecede sabitlenip ortam ısısını 22 dereceye getirince mi durması gerekiyor...Bunun için defalarca servis çağırdım...her defasında farklı bölgelerden geldiler...her biri de farklı şeyler söyledi..en son gelen servis elemanı 2 türlü modülasyon yapması gerektiğini..(Hem oda sıcaklığına gelince,hem de kazan sıcaklığına ulaşınca) kombinin durması gerektiğini söyledi..gaz ayarını oynadı..boıler suyu 55 iken musluğu bir saniye açıp kapatınca kombi modülasyon yapıyor..55 olan boıler sıcaklığı 60 lara çıkıyor ve kombi duruyor..alev işareti gidiyor..3 dakika sonra kombi tekrar çalışıyor...bu durum sadece musluğu açıp kapatınca oluyor...servis elemanları çok bilgisiz..ben hiçbir parametre ayarıyla oynamadım..acaba oynamak mı gerekir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • termostat kombi üzerinde iken kazan suyu sıcaklığına göre, odada iken oda sıcaklık ayarına göre modülasyon yapar.
    siz önce su sıcaklık derecesini biraz yükselterek kombinin bir an önce oda sıcaklığa ulaşmasını sağlayıp deneyin alev işareti düşüyor mu ona bakın.
    eğer düşüyorsa kazan suyu sıcaklık ayarı düşük kalıyor ve odayı istenilen dereceye getiremediği için sürekli çalışıyor alabilir.
    bir başka yöntem sadece oda termostadının bulunduğu adanın petekleri açık kalsın. diğer bütün petekleri kapatıp deneyin. bu şekilde oda hemen ısınacağı için modülasyon yapması lazım.
    her iki durumda da modülasyon yapıyorsa o zaman sendeki sıkıntı; ya dışarı çok soğuk veya ev izalasyonu olmadığı için ayarladığın su sıcaklık derece odayı ayarladığın termostad derecesine getirmeye yetmiyor. bu durumda su sıcaklık derecesini yavaş yavaş yükselterek modülasyon yapacak su sıcaklık derecesini bulacaksın.
    veya gerektiğinde su sıcaklık derecesini yüksek tutup kombi modülasyona girince gerekli dereceye getirip o şekilde modülasyon yapmaya devam edecek.
    bir de kombinin bacası yukarı doğru bir kaç derece yüksek olacak ki bacadan attığı sıcak su buharından geri dönüşüm yaparak faydalanabilsin. buna da bak .
    ayrıca kombi balkondamı evin içindemi onu da bilmiyorum, balkonda ise onuda biraz etkisi olur.
    bu kombiyi çıkar çıkmaz ilk alan ve forumda konu açıp resimlerini yükleyen benim. kendim Alanya da oturuyorum, kombi Ispartada ki yazlık evde.
    kışın arada bir gidip 1-2 gün kullanıyorum, sömestir tatillerinde 10-15 gün kullanıyorum. sadece ilk modellerin tümünde olan kart değişikliği yapıldı. onun haricinde hiç bir sıkıntı yaşamadım.
    istediğim derecede ve su sıcaklığında kullanıyorum, her şeyinden memnunum. evimde mantolama türü extra bir izalasyon yok. üstelik Ispartanın en yüksek ve en soğuk bölgesinde ve 4 tarafı açık müstakil ev.
    ben gayet memnunum. daha önce Demirdöküm Nitromix kombi vardı onu söküp bunu taktım, hiç bir şikayetim yok. tüketim de gayet makul.




  • mutlugunay M kullanıcısına yanıt
    doğru aktarmış 2 mod.konusunda.ben termostatı kombi üzerinde kullanıyorum.kazan 55C de.oda 22 olsun diye ayarladığımda kombi tam alev yükleniyor önce.kazan 55 e yaklaştıkça alev kısılıp 1 çizgi çalışmaya devam eder taaki oda 22 olana kadar.aslında 22.5 da gazı kesip soğumaya başlar.ne zaman oda 22C altına düşer o zaman tekrar başlar ama düşük ve kısa alevde devam eder artık.evin odanın yalıtımı kötüyse hızlı düşer sıcaklık ve haliyle daha sık çalışıp kapanır gaz çok yanar.tesisat suyuna göre çalıştığında ben fazla yaktığını gördüğüm için termostat moddayım.bu arada bir önemli nokta var gözlemen gereken ch 55 hava eksilere 0 C lere yakınken yetmeyebiliyor ve oda 22 ye gelemediğinden sürekli çalışıyor.bu gözlenirse ch ın 60 65 lere çıkarılması gerekiyor.kazanın yani.petekler daha çok ısındığından odanın 22 ye ulaşması ve kombinin kapanması gerçekleşmiş oluyor.havalar ısınınca 50 55 e düşermek lazım tabii.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • aynen yazdığınız gibi.
    yeni kullanmaya başlayan arkadaşlara konuyu biraz açalım.
    termostat kombi üzerinde ise sadece kazan suyu sıcaklığı ile ayar yapabilirsiniz, termostadın üzerindeki oda sıcaklığı özelliği devre dışıdır. yani oda sıcaklık derecesini ayarlayarak kullanamazsınız.
    siz ne yaparsanız yapın kombi kazan suyu sıcaklığına göre modülasyon yapar. çok soğuk havalarda ayarladığınız kazan suyu sıcaklığı evi istediğiniz derece yapmaya yetmiyorsa kombi sürekli çalışmaya devam eder.
    bu durumda kazan suyu sıcaklığını artırarak kombinin beklemeye geçmesini sağlayacak bir dereceye getirmelisiniz.
    bunun tersi termostat odada ise termostad ayarlanan oda sıcaklığına göre modülasyon yapar. kazan suyu sıcaklığı yine düşük ise oda istenilen ısıya gelmediği için kombi çalışmaya devam eder, ta ki oda sıcaklığını buluncaya kadar.
    iki durum arasındaki fark şudur; birincisin de kombiyi durduran istenilen kazan suyu sıcaklığına gelmesi, ikincisinde ise ayarlanan oda sıcaklık derecesine gelmesidir.
    modülasyonlu kombilerde en verimli modülasyon yapmak için istenilen kazan suyu sıcaklığı ortalama 42-50 dereceler gibidir.
    evin sıcaklığı düşük ise her iki durumda da kazan suyunu yükselterek evin sıcaklığını bir an önce istenilen derecelere getirerek dış hava sıcaklığına uygun olarak kazan sıcaklığını 45-50 derecelere getirip kombinin modülasyon yapmasını sağlamaktır.
    bu dereceler yeterli geliyorsa kombi bu şekilde çalışmaya devam eder, eğer yetersiz gelirse kazan suyu oda sıcaklığını muhafaza edecek dereceye yükseltilir.
    dış hava sıcaklıklarındaki değişimlere göre kazan suyu sıcaklığını bu prensibe göre ayarlamaya devam ederseniz kombi en verimli şekilde çalışır ve tasarruf edersiniz.
    bu kombinin +- devreye girme sıcaklığı 0,5 derecedir. bu özellik sadece termostat odada iken iş görür. özeti; oda sıcaklığını 22 dereceye ayarladınız; sıcaklık 22,5 dereceye çıktığında klima dinlenmeye geçer. 21,5 dereceye düştüğünde kombi çalışmaya başlar.
    termostad kombi üzerinde ise bu özellik çalışmaz, o zaman da kazan suyu sıcaklığı ayarlanan değerin altına düştüğünde kombi çalışmaya başlar. değerin üzerine çıkınca kombi dinlenmeye geçer.
    bu sebeple termostadın odada olması daha verimli bir modülasyon yapılması ve daha stabil bir çalışma sağlayacağı için hem ortam daha konforlu olur hem de tasarruf yapılır.




  • fabialife F kullanıcısına yanıt
    Ben, panel kombinin uzerindeyken(mutfakta) termostat modunda kullaniyorum. Ambon değerine göre termostat aktif - pasif olabiliyor.Chsl 49derece 50 ve uzerinde hem ses hemde tüketim artıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendir_li

    Ben, panel kombinin uzerindeyken(mutfakta) termostat modunda kullaniyorum. Ambon değerine göre termostat aktif - pasif olabiliyor.Chsl 49derece 50 ve uzerinde hem ses hemde tüketim artıyor.

    öncelikle yazdıklarınızdan anlayabildiğim;
    kombinizin markası nedir bilmiyorum, bu konularda genel bilgim olsa da net yorum yapabileceğim; kendimin kullandığı iki kombi.
    birisi Demirdöküm Nitromx, diğeri Baymak Novedans Extra
    benim yukarılarda yaptığım yorumlar sadece demirdöküm Nitromix kombiye özel.

    chsl= kombi maximum sıcaklık ayarı yani maximum kazan suyu sıcaklığı.
    ambon ayarı= oda termostadı aktif/pasif ayarı

    kombinizde panel kombi üzerinde iken Ambon ayarından oda termostadı özelliğini aktif etseniz de paneli kombiden ayırıp oda termostadı bağlantısını yapmadan muhtemelen o özelliğini%99 kullanmazsınız.
    kaldı ki sizin kombi panel üzerinde iken termostat özelliği kullanılabilse bile ayrıca her hangi bir odada sıcaklık algılayıcısı ilavesi yoksa kombi mutfakta olduğu için mutfak ısısına göre işlem yapacaktır.
    resimde görüldüğü gibi benim kombinin üzerinde gelen ve ayrılıp oda termostadı olarak kullanılabilen çok kapsamlı ayar özellikleri olan bir kontrol paneli var.
    panel kombi üzerinde iken termostat özelliği aktif olsa bile bir işe yaramıyor. paneli kombiden ayırım kablo ile termostat bağlantısını yaptığınızda oda termostadı olarak kullanılabiliyor.
    ben de öyle yapıp paneli oturma odasına taşıdım ve kombiyi oda termostadı özelliği ile kullanıyorum.
    chsl; kazan suyu sıcaklığını yükselttikçe gaz alevi ve devir daim pompası devrini yükselteceği için ses kısmi olarak artar. dolayısı ile tüketimde yükselir.
    yoğuşmalı kombilerde en iyi yoğuşma ve dolayısı ile en ekonomik kullanım soğuk havalarda yeterli ise 50-55 dereceler gibidir.
    eğer bu sıcaklıklar da kombi gerekli ısıtmayı yapıyorsa devam edilir, yetersiz gelirse kazan suyu sıcaklığı yavaş yavaş artırılır.
    benim tahminim ve düşüncem, siz ambon ayarından termostat özelliğini aktif etseniz bile kombiniz sadece kazan suyu sıcaklığına göre çalışıyor.

     BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 20 Ocak 2016; 17:58:10 >




  • Benim kombide kart arızası varmış..değiştirecekler..fakat hala anlayamadığım bir konu var..oda termostatı kullanırken kombi niçin ayarladığımız kazan suyu sıcaklığında takılıp kalıyor..hem oda sıcaklığına gelince..hem de ayarladığımız kazan suyu sucaklığına ulaştığında modülasyon yapması gerekmiyor mu.?asıl o zaman tasarruflu olmaz mı..?baymak servisine sorduğumda bu şekilde olması gerektiğini..eğer kombi oda termostatında kullanılırken 2 türlü durmuyorsa sorun vardır demişti..sonra başka bir baymak servisi tam tersini söyledi..oda termostatında kazan suyu sucaklığı askıda kalır..oda istenilen dereceye gelince durur dedi..kafam karıştı..hangisi doğru..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabialife F kullanıcısına yanıt
    yanlışınız var. panel gerek kombi üzerinde gerek ayrıca odada ambon 1 yapılırsa çalışır. aldığımdan beri bu şekilde kullanıyorum zaten. tek sıkıntı benimki mutfakta cama yakın olduğu için şu oluyor. mutfakta ocağın yaydığı ısı yada çok soğuklarda camdan havalandırma penceresinden giren soğuk paneli etkiliyor ve yanlış çalışmasına yol açıyor. bu durumlarda manuel müdaheler yapmanız gerekiyor. onun dışında termostatla uygun bi yakıt tüketimi almak daha mümkün oldu bende.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Riven_

    yanlışınız var. panel gerek kombi üzerinde gerek ayrıca odada ambon 1 yapılırsa çalışır. aldığımdan beri bu şekilde kullanıyorum zaten. tek sıkıntı benimki mutfakta cama yakın olduğu için şu oluyor. mutfakta ocağın yaydığı ısı yada çok soğuklarda camdan havalandırma penceresinden giren soğuk paneli etkiliyor ve yanlış çalışmasına yol açıyor. bu durumlarda manuel müdaheler yapmanız gerekiyor. onun dışında termostatla uygun bi yakıt tüketimi almak daha mümkün oldu bende.

    öncelikle yukarıdaki yazımda da belirttim; ben kombi uzmanı değilim. genel anlamda bilgim olsa da net yorum yapabileceğim kendi kullandığım Demirdöküm Nitromix ve Baymak Novedans Extra marka kombiler diye.
    ben kesinlikle çalışmaz demedim zaten; muhtemelen çalışmaz, bu şekilde çalışsa bile kombi mutfakta olduğu için mutfak sıcaklığına göre işlem yapar oda ile bir ilgisi olmaz diye.
    benim kombim de o şekilde çalışıyor, servis paneli kombiden söküp bağlantı terminallerini değiştirdikten sonra oda termostadını monte etti.
    ben normalde kontrol panelini söküp bağlantılarını oda termostadı özelliğine göre değiştirip tekrar kombinin üzerine taksam benim kombi de sizin kombi gibi çalışırdı muhtemelen.
    sizin kombinin bağlantı terminalleri aynı ise veya servis bağlantı terminallerini değiştirip yine kombi üzerine geri taktı ise veya kart değişik yada yazlım desteği ile aynı terminalden çalışır hale gelebiliyorsa çalışıyor olabilir.
    ayrıca bu tür çalıştırma mantığa ve kombinin çalışma prensibine de aykırı. adı üzerinde kombinin üzerinde iken kontrol paneli odaya takılınca oda termostadı.
    benim kombim de mutfakta, aynı sizin bahsettiğiniz gibi cam kenarında. mutfakta sizin yazdığınız şikayetlerin ötesinde; bir başka sıkıntı daha var.
    mutfaktaki petek kombiye en yakın petek olduğu için daha çok ve erken ısınıyor.
    bende oda ile mutfak arasındaki sıcaklık farkı 3-4 dereceyi buluyor. bu sebeple ben çoğu zaman mutfaktaki peteği kapatıyor veya çok kısıyorum. muhtemelen sizde de durum benzerdir.
    ben termostadı sizin kullandığınız şekilde kullanmış olsam sıcaklığı neye göre ayarlayacağım, veya siz neye göre ayarlıyorsunuz?
    kendimden örnek vereyim; odadaki oda termostadı 22 dereceye ayarlı ve kombi çalışıyorken mutfak sıcaklığı genelde 2-3 derece yüksek oluyor. ocak çalıştığı zaman mutfak güneş gördüğü zaman ısı farkı artıyor. mutfak tarafından rüzgar estiği zaman ve geceleri fark azalıyor.
    mutfaktaki sıcaklık ile odadaki sıcaklık hiç bir zaman aynı değil.
    bu şartlar değişse de her evde buna benzer farklılıklar hep olacak.
    odadaki sıcaklığa ile mutfak sıcaklığı sürekli bir birinden bağımsız şekilde düşüp yükseldiği için sürekli kombiye müdahale etmek zorunda kalırım/kalırsınız.
    o zaman bana kalırsa panelin o özelliği var ve bir engeli yoksa taşıyın termostadı yaşam odanıza hem anlattığınız sıkıntılardan kurtulun hem de daha konforlu ve ekonomik bir yaşam elde edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 21 Ocak 2016; 10:49:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutlugunay

    Benim kombide kart arızası varmış..değiştirecekler..fakat hala anlayamadığım bir konu var..oda termostatı kullanırken kombi niçin ayarladığımız kazan suyu sıcaklığında takılıp kalıyor..hem oda sıcaklığına gelince..hem de ayarladığımız kazan suyu sucaklığına ulaştığında modülasyon yapması gerekmiyor mu.?asıl o zaman tasarruflu olmaz mı..?baymak servisine sorduğumda bu şekilde olması gerektiğini..eğer kombi oda termostatında kullanılırken 2 türlü durmuyorsa sorun vardır demişti..sonra başka bir baymak servisi tam tersini söyledi..oda termostatında kazan suyu sucaklığı askıda kalır..oda istenilen dereceye gelince durur dedi..kafam karıştı..hangisi doğru..?

    yazdığınız gibi oda termostadı özelliği ile kullanılan kombi; hem ayarlanan oda sıcaklığına hemde ayarlanan maximum kazan suyu sıcaklığına gelince modülasyon yapar/yapması gerekir.
    tüm kombiler modülasyon yaptığı oranda tasarruf sağlar.
    "sonra başka bir baymak servisi tam tersini söyledi..oda termostatında kazan suyu sucaklığı askıda kalır..oda istenilen dereceye gelince durur " bunu söyleyen servise sen selam söyle yeniden bu işin kursuna gitsin. sürekli ayarladığım kazan suyu sıcaklığına göre çalışacak olsa millet niye çuvalla para verip kombi alıyor. onun yerine şohben takar.
    sizin kombide muhtemelen ana kartta ve başka bir ünitede bir sıkıntı var ve ısıyı algılayamadığı için maximum kazan suyu sıcaklığında takılıp kalıyor. veya düşük ihtimal ayarladığınız maximum kazan suyu sıcaklığı odayı ayarladığınız ısı derecesine çıkarmaya yeterli gelmediği için aynı ısıda çalışmaya devam ediyor olabilir.
    hiç kazan suyu sıcaklığını yükselterek denediniz mi? denemediyseniz bunu deneyin, durum aynı ise arızalı demektir.
    öncelikle belirtelim maalesef çoğu konularda olduğu ne marka olursa olsun servislerin çoğu tam donanımlı ve bilgili değil. bu nedenle bir işlem yapmaları gerektiğinde servisler gerekli bilgi ve tecrübeye sahip değilse ya bakakalıyor veya bu böyle çalışır deyip sıyrılmaya kalkıyor.
    sorduğun soruya servisin birisi farklı, diğeri farklı cevap veriyor.
    benim baymak Novedas Extra marka kombim 2. nesil yenilenmiş bir kombi. bu kombiyi ilk çıktığında alan ve bu forumda konu açan benim. o konu 3 yıldır hala her kış devam ediyor.
    1. nesil kombi çok verimli ve bir sıkıntı yok. ikinci nesil kombiler Türkiye de imal edildi ve kart değişmiş. kombi üzerinde gelen kartın yazılımında kazan suyu sıcaklık ayarı 30-50 aralığında çıktı.
    firma belki farkında değil, biz kullanıcılar itiraz ettik böyle bir aralık olmaz max. kazan suyu sıcaklık ayarı 50 derecenin üzerine çıkmayınca kombi evi ısıtamıyor diye.
    firma bütün kombilerin kartlarını 50 yerine 80 derece olan kartlar ile değiştirdi ve bu sıkıntı çözüldü.
    o ara hiç bir servisin bu kombi hakkında gram bilgisi yok.
    bazı arkadaşlar konuyu baymak genel merkezi ile kavgaya kadar götürdü, bir servis gitti diğeri geldi. olmadı fabrikadan mühendis, usta neyse onlar geldi.
    çok sıkıntı çekenler oldu.

    bu modülasyon işinin daha iyi anlaşılması için bu forumdaki bir konudan aktarıyorum.

    3 tam modülasyon*******

    1) tesisat suyuna göre modülasyon (piyasadaki istisnasız bütün kombiler yapar)

    2) kullanım suyuna göre modülasyon (piyasadaki istisnasız bütün kombiler yapar)

    3) oda sıcaklığına göre modülasyon (cihazın ana kartında yazılım+piyasada uyumlu modülasyonlu oda termostatları ile bazı kombiler yapar)

     BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA

     BAYMAK & BRÖTJE NOVADENS EXTRA


    https://store.donanimhaber.com/96/ee/bd/96eebdec412e9b9cf26609183f7cf925.jpg

    Oda sıcaklığına göre Modülasyon kombi kapasitesini o anki ısı ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlaması demektir.

    örneğin Termometre evinizin içindeki sıcaklığı 18C ° okuduğunu düşünürsek,kombinizin oda kumanda cihazında da eviniz için ihtiyacınız olan sıcaklığı 21 C° olarak belirlediğinizi düşünelim. Kombi ilk yanmaya başladığında radyatörlere 60 C° sıcaklıkta su gönderiyorsa, mevcut oda sıcaklığı (18 C°) sizin istemiş olduğunuz sıcaklık değerine (21 C° ) yaklaştıkça kombi radyatörlere göndermiş olduğu suyun sıcaklığını kademeli olarak (60 C°) kısmaya başlar.Yani oda sıcaklığı 18C° de iken radyatörlere giden suyun sıcaklığı 60C° ise Oda sıcaklığınız 19C ° ye çıkarsa radyatörlere giden suyun sıcaklığı belki 50 C° veya daha düşük Dolayısıyla kombide yanan gazdan dolayı oluşan alev boyu kısalacak, haliyle yanan gaz miktarı düşecek. 20.000 k.Cal/h kapasiteli kombi kapasitesini belki de 18.000 k.Cal/h e düşürecek.Oda sıcaklığınız 20C ° ye çıkarsa radyatörlere giden suyun sıcaklığı belki 40 C°veya daha düşük Alev boyu daha da azalacak. Kombi kapasitesi belki de 12.000 k.Cal/h kapasiteli olacaktır. Oda sıcaklığınız 21C ° ye ulaştığında ise kombi radyatörlere sıcak su gönderimini durduracaktır.
    Eviniz ısı kaybettiği zaman evin içindeki sıcaklık 21C° nin altına düştüğünde oda kumanda cihazı mevcut sıcaklıkdeğerini kombi beynine gönderecek ve kombi beynindeki özel yazılım sayesinde 21C° nin altına düşen oda sıcaklığıtekrar 21C° ye çıkarabilmesi için radyatörlere göndermesi gerekecek suyun sıcaklığını belirleyecektir. Kombi radyatörlere belki de 30C° - 35 C° de sıcak su gönderecek ve tekrardan oda sıcaklığını 21 C° ye çıkaracaktır.Yani kombi ilk yanmaya başladığındaki gibi radyatörlere sürekli 60C° sıcaklıkta su göndermeyecek , ihtiyaca göre alevin boyunu otomatik olarak ayarladığı için, kombi sürekli dur kalk yapmayacaktır.
    Modülasyon olayını çok basit bir örnekle açıklamak gerekirse;
    Trafikte hızını iyi ayarlayan bir aracın kırmızı ışığa hiç yakalanmadan,bir yerden başka bir yere hiç durmadan sürekli yeşil ışıkta geçmesi gibi düşünülebilir.
    Dolayısıyla sürekli kırmızı ışıkta dur kalk yapan aracın hem yakıt gideri fazla olacak, hem de işleyeyen parçalar daha çok çalışacağı için parçaların (fren balatası, debriaj balatası vs. )ömrü de çabuk bitecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 21 Ocak 2016; 10:51:56 >




  • fabialife F kullanıcısına yanıt
    aynen aktardığınız sıkıntılar olabiliyor.panelden oynayarak idare ediyorum. salona yada oturalan odaya konsa daha sağlıklı tabii. ancak asıl konu o değil. bende termostat modu tesisattan hesaplı ısıtıyor. chsl 55 genelde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.