Şimdi Ara

Baykar’ın Anadolu’daki ilk üretim üssü Samsun’a kuruluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baykar’ın Anadolu’daki ilk üretim üssü Samsun’a kuruluyor
    Samsun’un büyük yatırımlarla anılma sıklığı artıyor. Chery’nin yatırımı konuşulurken bir süre önce MKE, 2 milyar TL’lik yatırımla Samsun’da üretim yapacağını ve fabrikanın kurulum çalışmalarının başladığını açıklamıştı. Şimdi de bir başka savunma devi Baykar’ın Samsun’a üretim üssü kuracağı açıklandı.

Baykar'dan Samsun'a yatırım

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Baykar’ın Anadolu’daki ilk üretim üssünün Samsun’da kurulacağını duyurdu. Tesis, 400 dönümlük alanda özel endüstri bölgesi olarak inşa edilecek. Doğan, yaptığı açıklamada “Dünyanın savunma ve havacılık alanında önemli kuruluşlarından, milli teknoloji hamlemizin mimarı “BAYKAR”, Anadolu’daki ilk üretim üssünü 400 dönümlük özel endüstri bölgesi ile Samsun’umuzda kuruyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, Samsun’umuzun yüzyılı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bkz.Bayraktar AKINCI'dan ALPAGUT ve EREN mühimmatlarıyla başarılı atışlar gerçekleştirdi

BAYKAR'ın İstanbul Özel Endüstri Bölgesi'ne ilave olarak Samsun, Tekkeköy'de yatırım yapması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda yeni OSB yakınındaki 400 dönümlük alanın İstanbul Özel Endüstri Bölgesi'ne ilave olarak Baykar’a tahsis edilmesine karar verildi.

Baykar’ın Anadolu’daki ilk üretim üssü Samsun’a kuruluyor
    Resmi Gazete'de "4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununun "Endüstri bölgelerinin kuruluşu ve ilanı" başlıklı 3 üncü maddesi ve "Özel endüstri bölgeleri" başlıklı 4/Ç maddesi kapsamında; 04/10/2019 tarihli ve 30908 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 03/10/2019 tarihli ve 1607 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen Baykar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Özel Endüstri Bölgesine ekli haritada gösterilen alan ilave edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2025/08/20250808-4-10.pdf

• giresunada bişeyler kurun. giresunda bu ülkenin bir şehriBaykar’ın Anadolu’daki ilk üretim üssü Samsun’a kuruluyor 

Ama maaesef halen teknoloji ve bilimden ziyade heykel yapmaya yoğunlaşmış zihniyet nedeniyle fazla da umut yok.

• Cherry’den beklerken Baykar yapıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Samsunda reeder var ortak fabrika kurun. 2 kamera diye tek çakar acımaz:)

• Yav he he

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsun'a ve Vatana Millete Hayırlı Olsun..

• baykar gibi 10 tane şirket olsa türkiye ihya olur

Türk gençliği, her türlü maddi ihtiraslarını, şahsi duygularını milletinin selameti namına feda etmekten vazgeçmeyecektir...
  • CANİK SİLAHLarinin uretildigi fabrikanin Samsun da oldugunu biliyorsunuz degil mi?

Daha da ilginc olani Samsun'da boyle bir fabrika nasil olabilir dersiniz? O kalitedeler. Oyle farkli bir felsefeleri var.

Istanbul'da oyle fabrika yok. Amazonlar mi isletiyor bilemiyorum.

Youtube da belgeseli var kesinlikle izleyin.

Defensehereyoutube
    Samsun'un ateşli silah fabrikası: ART of Defence
    https://www.youtube.com/watch?si=NSnrQQD40YoKOTsI&v=lmDY8DmwkIU&feature=youtu.be

• giresuna daha çevre yolunu yapmadılar. yatırım mı yaparlar?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.