|
Arkadaşlar merhaba, Kısaca konuyu özetleyeceğim: Haziran 2025’te Peugeot bayisinden araç aldım. Bayi bana %1,99 faizli, 12 ay vadeli 275.000 TL kredi kampanyası olduğunu söyledi. Ancak kredi kullanırken banka, “katkı payı/ilk taksit” adıyla 34.017 TL’yi peşin kesti. Yani hesabıma geçen tutar 240.983 TL oldu ve kredi fiilen 11 ay vadeli hale geldi. Bu durumda faiz oranı söz verilen %1,99 yerine yaklaşık %5,3 seviyesine çıktı. Yani bana taahhüt edilen koşullar ile uygulanan koşullar arasında ciddi fark var. Ben de Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum. Talebim, kesilen 34.017 TL’nin iadesi ve kredimin söz verildiği şekilde (%1,99 faiz, 12 ay vade) düzeltilmesi. Benzer durum yaşayan oldu mu? Hakem heyeti bu konuda nasıl karar verir? |
|
"Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt