Şimdi Ara

Eminevim veya Sinpaş ile araba almak. Mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
12.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dinle alakam yok ama faiz ödemek istemiyorum. Malum faizler arttı.

Eminevim, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı veya benzerleri ile araba almak mantıklı mı? En iyi, güvenilir ve hesaplı olanı hangisi?

Örneğin Sinpaş'ın dediğine göre aylık 8.500 TL ile araba alınıyormuş. Şahsen almak istediğim araba Dacia Duster.

Taksitler dışında ara ödeme var mı? Teslimde yapılacak bir ödeme var mı? Ödemeler kaç yıl sürüyor? Kredi olmasa da ek fuzuli bir masraf var mı? Avantajlar ve dezavantajlar nedir?

Araba için 3 yıla kadar bekleyebilirim.

Bir soru: Arabayı 3 yıl sonra teslim alırsam firma enflasyon farkını nasıl elde ediyor?

Teşekkürler!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi debianmr -- 4 Ocak 2024; 8:48:45 >

• Ben de araştırıyorum, en yakın zamanda teslim alacak bir plana girmenizi tavsiye ederim, o da 5 ay. Malum enflasyon vs. Fiyatlar yükselebilir. Bir akrabam dediğiniz şekilde girdi, golf sattı bir duster zor aldı.

Ödemeler sizin talebinize göre oluşturuluyor, mesela 5 ayda teslim almak istiyorsanız alacağınız meblağı soyluyorsunuz ona göre taksit sayısı, peşinat miktarı vs. hesaplanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subay96 -- 13 Ağustos 2024; 15:2:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paraları sisteme girmek isteyenlerden aylık olarak topluyorlar gibi. bir havuz yapıyorlar. sonra çekiliş yapıyorlar diye biliyorum.

çekilişte size sıra gelince paranızı/evinizi/arabanızı vs. alıyorsunuz. sistemler bu şekilde benim bildiğim.

firmaların kazançları ise havuzda toplanan paraları günlük/haftalık/aylık vb. faize koyup, kendi paralarını olmadan başkalarının paralarıyla gelir elde ediyor gibiler.

her ay çekilişle belli sayıda insanlara para verdiklerinden havuzdaki paraları min. oranda azalıyor.

enf. ise bu sistemde bence sisteme dahil olmak isteyenler için büyük handikap.

düşünsenize 3 yıl-5 yıl neyse giriş yapıyorsunuz ve sıra en son size geliyor. satın almak istediğiniz mal/ürün bugün 10 lira 3-5 yıl sonra belki 100 lira olacak belli değil :D

bu yüzden kuralarda ilk çıkanlar şanslı oluyor denebilir. çünkü enf. bizde büyük sorun.

ya da kurada son çıkacakmışsınız gibi hareket etmek çözüm olabilir. örn. bugün satın almak istediğiniz mal/ürün 10 lira , siz ödeme vadenize göre satın almak istediğiniz mal/ürünün 100 lira olacakmış gibi girmeniz durumunda sonuçta başarı oranını arttırabilirsiniz.

bu yöntemin handikapı muhtemelen yüksek aylık ödeme rakamları olacaktır. çünkü bugünkü koşullara göre yapılan hesaplar gelecekteki rakamları yakalayamayacaktır. yüksek enf. dan ötürü.

kısaca bence göründüğü gibi, anlatıldığı gibi değil bu olaylar. herkese genel toplamda bol şans. ev/araba almak zor iş bizim ülkemizde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.