Şimdi Ara

Bayi ve internet satışı arasındaki fark! Esnafa dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alışverişlerimin önemli kısmını internet üzerinden yaparım genellikle. Ancak bayram öncesi elektrik süpürgesi arızalanınca-zaten eskiydi, sorunluydu- ve acil makine lazım olunca beyaz eşya bayisine gittim. İnternette fiyat kontrolü yapmamak gibi de bir hata yaptım. Bu arada Türkiye'nin en büyük beyaz eşya markalarından biridir gittiğim bayi. Neyse, etiketinde 564 TL yazan bir makineyi beğendim ve fiyatın en son ne olacağını sordum. Pazarlık sonucunda 400 liraya indi adam. Sonrası klasik esnaf yaklaşımı falan. Bir de güya tanıdık yani eş dostun alışverişini yaptığı yer.

Makineyi 400 liraya aldım. Eve geldim, dedim dur bi internete bakayım. İnternette aynı makine kargo dahil 340-350 lira gibi fiyatlara hatta biraz daha düşük fiyatlara satılıyordu. Belki aramızda halen beyaz eşyasını falan bayilerden alanlar vardır. En azından fiyat araştırması yapın iyice. Bayi ne kadar tanıdık da olsa klasik Türkiye esnafıdır. Güven olmaz. Artık benim bir bayiden aldığım son ürün bu makine oldu.

50-60 TL önemli bir para değil tabi ama küçük bir ders Bana 400, sana 350, diğerine 450. Kimden ne koparırsa artık esnafımız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Akıncı -- 6 Temmuz 2016; 21:57:49 >

• Benim annem de bana sormadan süpürge makinesi almıştı.
    Siemens den 800 e almış makineyi. Eve bi geldi baktım hemen internetten 500 tl makine. Ciddi bi ders oldu ona.

Bayilerden birşey alınmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük markamızın yaptığı da ayrı bir üçkağıtçılık. ''Biz perakende satış fiyatını tavsiye ediyoruz.'' Tavsiye dediği 564 TL. Ulan 300 küsür liraya satılan makinenin neyine 564 lira tavsiye ediyorsun. Tavsiye fiyatı yüksek olsun ki esnafımız da hemen hesap makinesini eline alsın ve sözde indirim yapsın.
  • reis oranında kirası,maaşı,faturaları var internet satışı ucuz zaten kimse engellemiyor ama fiyatı mağaza için 50-60 tl fazla olması önemli değil bence. Bende tüm alısverişlerimi internetten yaparım yanlıs anlama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler internetten alınan makine arızalanınca garanti olayını nasıl hallediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

reis oranında kirası,maaşı,faturaları var internet satışı ucuz zaten kimse engellemiyor ama fiyatı mağaza için 50-60 tl fazla olması önemli değil bence. Bende tüm alısverişlerimi internetten yaparım yanlıs anlama.

Büyük bir elektronik mağazası 340 liraya satıyor mesela. Bu da mağaza. Yoksa 300 liraya bile satan var. 564 liradan 300 liraya düşebiliyorsa. Üreticiden itibaren müşteriyi aldatma işi başlıyor demek ki
  • Bayinin calısan masrafı, cihazı dükkanına getirmesi, dükkan masrafları, kar. Bunlar hep maliyet. 20 sene sonra yok olup gidecek o bayiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İade etme hakkın var, gidip geri verebilirdin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.