Şimdi Ara

Bayana bilgisayar Anakart ve işlemci tamam ekran kartı ram kasa için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi bayan arkadaşa bilgisayar toplayacağım. bilgisayarda oyun oynanmayacak işte günlük işler fazladan vB falan vista kurulacak.
    o yüzden performanslı ve uzunca bi süre götürecek bi pc toplamaya çalışıyoruz. yaklaşık 2-3 aydır donanım konularından uzak kaldığımdan bazı konularda
    yardımınıza ihtiyacım var. sistemi vatandan toplayacağımızdan seçenkerlimizde biraz kısıtlı. sistem genel olarak şöyle oluşacak.

19" Wide screen dvi çıkışlı LCD 932GW yada T190 t190 daha şık olduğu için tercihim fakat bi sorunu falan varmı kullanan varmı acaba
    P5K SE
    q6600
    512MB ddr3 bellekli 8600GT düşünüyodum ben fakat tavsiyelerde hep 3650 onerilmiş. bu konuda yardım bekliyorum
    4gb ddr2 ram olacak. ben 4*1gb ddr2 kingston 800mhz koyayım diyorum baska bi tavsiyesi olan varmı
    ve son olarak kasa. ben cm690 koyalım dedim fakat malum bayan için bu pc. o yüzden şekilde biraz onemli. thermaltake sopranoda karar kıldık fakat PSU yeterli olacak mı şüphedeyim. yetmezse ayrıda alınabilir fakat fazladanda masraf olsun istemiyorum. zaten ekran kartı düşük bişi olcağından yeter diye dusundum ama yinede sormak istedim.

tekrar hatırlatmak istiyorum. sistem vatan bilgisayardan toplanacak. önerilerinizi ordan yapınız.
    beni mahcup etmeyin arkadaslar

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 24 Ağustos 2008; 10:43:58 >

• Oyun oynanmayacak ve ağır grafik işleriyle uğraşılmayacaksa q6600 tamamen israf. Ben size amd öneririm.
    Oyun oynanmayacak bir pc de ekran kartına bütçe ayırmaya da gerek yok.
    Arkadaşım oyunlar bile 2gb ramle oynanabilirken 4gb da neyin nesi. Yazık günah sen oyun oynanacak pc yapmışsın bir sürü para kullanılmayacak özelliklere sokağa atılacak. Kullanım amacına göre ben sana şu sistemi toplamanı öneririm Vatandan

AMD X2 5200
    ASUS M3A78-EMH AM2+
    KINGSTON 2x1 GB DDR2 800 6400 CL5 RAM
    SEAGATE 250GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK
    SAMSUNG SH-S203 20X ± DOUBLE LAYER LIGHTSCRIBE SATA DVD YAZICI
    THERMALTAKE VG7400BWS SOPRANO RS 101 400W Mid TOWER SİYAH KASA
    A4TECH KABLOLU KLAVYE VE OPTIK MOUSE SET - Siyah
    SAMSUNG 19" GENİŞ EKRAN 932NW LCD MONİTÖR SİYAH

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

Oyun oynanmayacak ve ağır grafik işleriyle uğraşılmayacaksa q6600 tamamen israf. Ben size amd öneririm.
    Arkadaşım oyunlar bile 2gb ramle oynanabilirken 4gb da neyin nesi. Yazık günah sen oyun oynanacak pc yapmışsın bir sürü para kullanılmayacak özelliklere sokağa atılacak. Kullanım amacına göre ben sana şu sistemi toplamanı öneririm Vatandan

AMD X2 5200
    ASUS M3A78-EMH AM2+

evet israf konusunda haklısın fakat yani bu bilgisayar bi 3 sene gidicek. yani oyle hergun pc değiştiren biri değil. sonuna kadar kullanılacak bu pc. bi sene sonra pc kassın istemiyorum. çift çekirdek intel işlemci koyacaktım fakat bu 45nm işlemcilerdeki ısı sorunu yuzunden koymadım. mahçup olmak istemiyorum. zaten fiyatı o kdar sorun dil. 4gb ram de abartı fakat ilerisi için koyayım dedim. bu ufak bi ayrıntı zaten. gerekirse 2 gb düşerim. ayrıca amd sistem toplamadım hiç. o yüzden amdyi hiç düşünmüyrum. ekran kartı kasa bide şu monitörü seçme konusunda yardımınıza ihtiyacım var. fakat bu sistemide bi kenara koydum büyük bi değişiklik yapmak gerekirse tavsiyelerinizi kullanacağım. çok teşekkürler.

• oc ve oyun oynanmıyacaksa ekran kartı kesinlikle almayın monitöre yatırım yapın
    ayrıca ramin 4gb olması çok saçma

Athlon 64 X2 Dual-Core 6000+ AM2 3.0 GHz CPU...................................121 usd
    Gigabyte MA78GM AM2+ DDR2 1066Mhz HD3200 VGA E-SATA&1394.......91 usd
    TWINMOS 2x1GB 800MHZ DDR2 PC2 6400 RAM.....................................43 usd
    SEAGATE 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ .........................................82 usd
    THERMALTAKE VG8400BNS WING RS 101 400Watt.................................73 usd
    ASUS 2014S1T 20X ± DOUBLE LAYER SATA DVD-RW ............................30 usd
    SAMSUNG 22" T220 GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR..................................398 usd

Toplam :838 usd + kdv vatan bilgisayar 5 taksit fiyatı

Eğer moitörü 19" alcaksanız bunu tercih edin
    BENQ FP94VW 19" GENİŞ EKRAN HDMI 2MS LCD MONİTÖR.....308 usd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 24 Ağustos 2008; 11:25:25 >

• Arkadaşım bu kullanım amaçlarına göre önerdiğim pc 4-5 sene kullanılır. Oyun oynamayacak multimedya internet amaçlı kullanılacak bir pc için fazlasını harcatmak yardım değil zarar vermek olur. Bence bayan arkadaşını biraz seviyorsan 100lerce fazladan doları hiç kullanmayacağı özellikler için sokağa atıp zarar etmesini istemezsin. Yanılıyor muyum?
    (45nm intel işlemcilerde ısı sorunu yok bu arada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 24 Ağustos 2008; 11:26:26 >
  • peki ozaman arkadaşlar. işlemciyi e7200e düşürdüm. böyle yapınca güç kaynağı kesinlikle yeterli olacaktır. teşekkürler bu sorunu aştık. şimdi oyun oynanmayacaksa 3450 falan koyayım diyorum. ram 2 gb bi kit koyacağım. bi tek monitörde kararsız kaldım. 932gw mi t190 mı? bi arkadasa 932gw almıştık çok fazla backlightı vardı. t190 nasıl acaba ?
    yap ekran kartına gerek yok.
  • Anakart P5K SE P35
    İşlemci E7200, 2.53Ghz
    Ekran Kartı
    Ram 2 ADET KINGSTON 1 GB DDR2 800 6400 CL5 RAM
    Kasa VG7400BWS SOPRANO RS 101 400W Mid TOWER SİYAH KASA
    Sabit Disk SEAGATE 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK
    Klavye Mouse MICROSOFT BLACK VALUE PACK 2.0
    Hoparlör LOGITECH X230 2+1
    DVDRW ASUS 2014S1T 20X ± SATA DVD-RW SİYAH
    Mönitör

böyle bişi oldu işte. ama ben en azından bi 3450 falan koymak istiyorum ama eğer vistada kursa 1440*900 de kullansa sorun olmaz derseniz koymayız. fakat en azından bi fireworks kullanılır. bolca hd film izlenir. yeri gelir ufak oyunlarda oynanır yani pcde. tüm bunları yapabilir mi o/b kart . yapabilirse onu koyalım.

bide monitör hala belirsiz. 932gw mi t190 mı
  • Benim fikrim şu durumda İntelden yana olmazdı. İntel demek biraz israfa kaçıyor, hele yapcağınız iş multimedya ise fikrimi yazayım genede :)

Phenom x8450 trip core ; Neden Derseniz Zamanla hele hele 3-4 yıl içinde 2 çekirdeklilerin performansı baya bi düşücek Buna msn de dahil Hem fiyatıda ucuz işlemcinin " 127 $

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31312 Bunu öneririm anakart olarak özelliklere baktım yeterli düzeyde :)

Ekran kartına gelince; biraz geniş düşüncem belki bayan arkadaşınızın yiğenleri kuzenleri vardır Oyun oynamak isterler hiç yoktan iyidir diyerek.. 8500GT almanızı öneririm

Bellekler için ; vista kurulcak diyosunuz 2Gb vista için bence pek yeterli değil 3gb tam ortası olarak uygun diye düşünüyorum 4 Gb abartı olur. Ama xp olcaksa 2 gb önermdir.

Depolama için ;http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=19556 Önerimdir Çok abartı olmayop performansı iyi ve fiyatıda makul.

Psu gelirsek 400w 420 w yeterli olcağını tahmin ediyorum

• fakat o/b bi anakart alırsam çevirici ile DVI yapıcam çıkışı. ozaman monitöre o kadar para vermenin bi anlamı kalmayacak ?

Orjinalden alıntı: DreaMT

Neden Derseniz Zamanla hele hele 3-4 yıl içinde 2 çekirdeklilerin performansı baya bi düşücek Buna msn de dahil Hem fiyatıda ucuz işlemcinin " 127 $

Bellekler için ; vista kurulcak diyosunuz 2Gb vista için bence pek yeterli değil 3gb tam ortası olarak uygun diye düşünüyorum 4 Gb abartı olur. Ama xp olcaksa 2 gb önermdir.

2 çekirdeklilerin performansı düşmeyecek. Yeni çıkan oyunların performans ihtiyacı artacak. Kullanım amacı oyun olmayan bir sistem de ise vista uzun süreli kullanılıcağına göre 2 çekirdekli işlemciler yeterlidir. Fiyat konusunda bir şey demiyorum uygun gözüküyor.

Bellek için ise hiç bir şekilde görüşüne katılmam mümkün değil. 2gb ram vistada bir çok oyun için bile yeterliyken multimedya kullanılacak bir pc de hayli hayli yeterlidir. Bu görüşünüzün sebebini kaynağını belirtirseniz sevinirim. Aksi halde tamamen yanlış yönlendirme yapıyorsunuz.

• quote:

Benim fikrim şu durumda İntelden yana olmazdı. İntel demek biraz israfa kaçıyor, hele yapcağınız iş multimedya ise fikrimi yazayım genede :)

Phenom x8450 trip core ; Neden Derseniz Zamanla hele hele 3-4 yıl içinde 2 çekirdeklilerin performansı baya bi düşücek Buna msn de dahil Hem fiyatıda ucuz işlemcinin " 127 $

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31312 Bunu öneririm anakart olarak özelliklere baktım yeterli düzeyde :)

Ekran kartına gelince; biraz geniş düşüncem belki bayan arkadaşınızın yiğenleri kuzenleri vardır Oyun oynamak isterler hiç yoktan iyidir diyerek.. 8500GT almanızı öneririm

Depolama için ;http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=19556 Önerimdir Çok abartı olmayop performansı iyi ve fiyatıda makul.

Psu gelirsek 400w 420 w yeterli olcağını tahmin ediyorum

evet bunuda düşünmştüm. bu pc bi arada baskaları tarafndandan kullanılacağından bi ekran kartı koymak istedim fakat açıkcaıs kullanılmasınıda istemiyoruz. o yüzden oyun açmasa daha iyi olacak :D fakat ilerde bi ekran kartı takılır. fakat oyun dışında bile bu ekran kartı kasmaz umarım. fakat OB çıkışlar VGA ve ben DVI monitöre 450YTL vereceğim ozaman ne anlamı kalıcak bunu düşünüyorum acıkcası.

• quote:

quote:

Neden Derseniz Zamanla hele hele 3-4 yıl içinde 2 çekirdeklilerin performansı baya bi düşücek Buna msn de dahil Hem fiyatıda ucuz işlemcinin " 127 $

2 çekirdeklilerin performansı düşmeyecek. Yeni çıkan oyunların performans ihtiyacı artacak. Kullanım amacı oyun olmayan bir sistem de ise vista uzun süreli kullanılıcağına göre 2 çekirdekli işlemciler yeterlidir. Fiyat konusunda bir şey demiyorum uygun gözüküyor.

Bellek için ise hiç bir şekilde görüşüne katılmam mümkün değil. 2gb ram vistada bir çok oyun için bile yeterliyken multimedya kullanılacak bir pc de hayli hayli yeterlidir. Bu görüşünüzün sebebini kaynağını belirtirseniz sevinirim. Aksi halde tamamen yanlış yönlendirme yapıyorsunuz.

Alt komşum Amd 4600x2 iile 2gb ram ile kullanıyo vistayı pek akıcı olmuyo Ağırlıklı olarak oyunlarda. Multimedyada ise bi firefox yada ie Belgesi nerden baksanız 25-30mb yiyo ( sayfaya göre değişiyo tabi ) Msn di falan düşününce Benim fikrim 3gb olurdu. Ki düşününki günümüzde bile Hazır sistem yapan firmalar Bile 2 gb ram koyuyo ki tutn bu pc 3-4 yıl götürcek 3gb israf olmaz bence :)

• Üst düzey oyunlar dışında her türlü multimedya kullanım için 2gb ram yeterlidir. Kişisel olarak da vistayla bir süre 2gb ram kullandım. Crysis tarzı oyunlar dışında sıkışıklık yarattığını hiç görmedim (antivirüs, ie, 4msn, sözlük, everest, tv, printer, dvd yakma işlemi, word dosyası aynı anda kullanılırken kullanım %65lerdeydi). Göreni de görmedim. Neden fazladan sokağa para attırmaya bu kadar yatkınız onu da anlayamıyorum. 20ytl bile olsa cebinde kalsın sokağa atacağına. Şimdi ben sizden 20ytl istesem verirmisiniz. Bu da aynı durum. Ha sokağa atmışsın ha sistemede kullanmamışsın.
  • Bnde parayı sokağa atma taraftarı değilim ki. Sadece günümüzde bile 2gb min.den başlanıyorsa ki bu pc 3-4 yl gitmeli dio arkadaş 3gb ram çok israf olurmu olmazmı ozaman ona bırakalım arkadaş belirlesin Nasl olr ? Bnm amacım ne tartşmak nede bşka bişi sadece yardımcı olmak istedm :)

Orjinalden alıntı: dangerousman

quote:

Oyun oynanmayacak ve ağır grafik işleriyle uğraşılmayacaksa q6600 tamamen israf. Ben size amd öneririm.

AMD X2 5200
    ASUS M3A78-EMH AM2+

evet israf konusunda haklısın fakat yani bu bilgisayar bi 3 sene gidicek. yani oyle hergun pc değiştiren biri değil. sonuna kadar kullanılacak bu pc. bi sene sonra pc kassın istemiyorum. çift çekirdek intel işlemci koyacaktım fakat bu 45nm işlemcilerdeki ısı sorunu yuzunden koymadım. mahçup olmak istemiyorum. zaten fiyatı o kdar sorun dil. 4gb ram de abartı fakat ilerisi için koyayım dedim. bu ufak bi ayrıntı zaten. gerekirse 2 gb düşerim. ayrıca amd sistem toplamadım hiç. o yüzden amdyi hiç düşünmüyrum. ekran kartı kasa bide şu monitörü seçme konusunda yardımınıza ihtiyacım var. fakat bu sistemide bi kenara koydum büyük bi değişiklik yapmak gerekirse tavsiyelerinizi kullanacağım. çok teşekkürler.

Q6600 65 nm değil mi ? nereye ısı sorunu olacak 45 nm de :S Ayrıca iş yerindeki bütün bilgisayarlar buna benzer türde ilk çıktığı ara toplamıştım sadece Vega programı ve multi medya kullanılıyor gayet performanslı ve en az bu pc leri biz 4-5 yıl kullanırız belki daha fazla ayrıca vista kullanımı

Ayrıca arkadaşlar dual kit çalışan ram ler daha performanslı bunu herkes bilir 3 gb takıcağınıza 4 gb takın bari kit çalıştırın daha fazla performans alırsınız ama dediğim gibi siz ne kullanacaksınızda 4 gb ram e ihtiyac duyacaksınız arkadaşta 4 gb ram war oynadığı oyunları her pc de kaldırmaz o derece oyunlar oynuyor ama yinede ram kullanımı daha 2 gb ı geçmiş değil siz bu ram leri ne yapıcaksınız merak ediyorum ayrıca oyun pc değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portechine -- 24 Ağustos 2008; 13:41:16 >

• arkadaslar ram konusu sorun değil zaten. 2 gb takarız. baktık kasıyo alırız 2 gb daha. ama şu konuya bi açıklık getirmek istiyorum.

ob vga lı bi anakart alırsam 932NW alıcam oda 280ytlye geliyor.

ekran kartını ayrı anakartı ayrı alırsam 210 - 220 ekran kartı ile anakart tutacak bide 450ytl ye monitör alıcam.

açıkcaıs vga ile dvi arasındaki farkın sorun yaratacağı birine sistem toplamıyoruz fakat sonucta israfta olmasın sorrowoceanda haklı.

şimdi ob li anakart alırsam gigabyte g33m s2l alıcam hem gigabyte anakartları iyi biliyorum hemde 4 ram slotu falan var. VGA çıkışı var 932NW ile birlikte 180+140 = 320ytl ye gelicek.

p5k se + eah3450 + 932gw yada t190 da 141+67+460= 668 YTL edicek. iki katından fazla bi fark var. ben sistemi topladığım arkadaşımada soracağım fakat burda şu konuya açıklık getireim. bu iki katına değecek mi ki ? bence değmeyecek. o paraya yazıcı falan alırız fazladan yani.

bu konuda ki görüşlerinizide almak istiyorum.

çok teşekkürler.

• 932nw almanı öneririm dediğin gibi farka değecek bir kullanım olmayacak sonuçta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.