Şimdi Ara

bayan icin b sınıfı araç yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • cok uzun olmayan bir mesafede arac kullaniyorum. ama istanbul trafigi oldugu icin devamli dur kalk olabiliyor bazen. su an manuel benzinli bir arac kullaniyorum ama eski model olmasindan mi benzinli olmasindan mi bilmiyorum cok yakit harciyor.

yeni arac icin istediklerim sunlar (bu arada araba ozelliklerine 3-4 hafta oncesine kadar tamamen yabanciydim, araba arastirirken bir kac bir sey ogrendim, kendi halinde cok hiz yapmayan arabayi hor kullanmayan bayan bir soforum)

• otomatik (manuel de kullanabiliyorum ama istanbul trafigi icin otomatigin daha iyi olacagini dusunuyorum)

• dizel, az mesafe yaptigim icin benzinli de olabilir. ama benzini icmesin, tutumlu kullansin

• tercihen park sensoru

• yolu iyi tutsun, virajlarda filan ucmasin (ESP deniyor heralde)

bu arada butcem max 40-43.000 civari. borc alirsam 50.000e belki cikarim. ama cikmak da cok istemiyorum

simdiye kadar sunlari arastirdim
      yaris : listede en ustteydi ama gostergeleri konsolda oldugu icin vazgectim
      polo : hala listede. ama parasina gore cok bos bir arac diyorlar. yeni cikan araclarin hepsi kaliteli, sorun cikarmiyor. vw markasi icin bu kadar para vermeye gerek yok diyenler var
      corsa : otomatik ve dizeli yok. otomatik benzinlisi cok harcar diye korkuyorum
      fiesta : cok sorun cikariyor diyorlar
      clio : otomatik ve dizeli var mi bilmiyorum, sitesinden anlayamadim
      hyundai i30 : c sinifi bir arac. cok donanimli, 5 yil garanti veriyor ama otomatik-dizel i30 icin hyundai markasina 50000 verilmez gibime geliyor.

onerileriniz nedir?

• hem az yol yapıp hemde dizele o kadar para bayılmak akıl karı değil. Ayrıca otomatikte istiyorsunuz ikisi birleşince adete fiyatlar katlanıyor.
    Önerim honda jazz cvt. suzuki swift te tam f/p arabası. ikiside benzinli ve lpg uyumlular lpg takılmak istenmiyorsa suzuki splash alınır aradaki fiyat farkı yakıta harcanır. Harca harca dizelden farkını çıkaramazsınız muhtemelen
  • Suzuki swift 1.2 gl at araştırabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyundai markasına ön yargılı yaklaşmadan gidip i30'u test etmek en doğrusu olacaktır. Benimde bakış açım sizinkiyle aynıydı ancak aracı test ettikten sonra tüm fikirlerim değişti.. Fiyat performans olarak bakıldığında C segmentinde alınası araçlardan biridir hatta en iyisidir. Yaris,polo,corsa,fiestayla karşılaştırmak biraz abes olur. Auris,Golf,Astra,Focus deseniz anlarım:)
  • bir de honda jazz uzerinde durmaya basladim. onun da dizeli yok. otomatik olan "cvt" mi bilmiyorum ama 43000-47000 civarinda. sehir ici 6.6 lt tuketiyor diyor. honda jazz kullanan varsa arabanin kullanimindan ve yakit harcamasindan memnun mu?

aylik 650-750 km yapiyorum. aslinda dizel dediginiz gibi cok sart degil. dizel pahali ama satarken de o parayi aliyorsun aslinda.

clio da guzel ama onun da dizeli yok heralde.

opel corsa otomatik benzinli sizce cok mu yakar? opel corsa da bayan icin uygun bir araba gibi duruyor
  • suzuki splas 1,2 tam size gore 28 bin lira

• Cvt otomatik oluyor evet. Sorunsuz bir şanzıman olarak biliniyor. Satarken dizelin parasını çıkarmak istiyorsanız vw ford honda opel toyota plazalarından birini tercih etmeniz gerekir. vw'in kullandığı otomatik şanzıman dsg'nin sorunlu olarak geçmesi yüzünden vw'yi eleyin. Kalıyor ford honda toyota opel. Yani jazz biraz daha pahalı öteki seçeneklere göre vergisi çok ve benzinli ama dizel kazığı yememiş oluyorsunuz 8500 km yol için dizel almak hiç akıl karı değil üstelik yoğun trafikte dizelde çok yakar o yüzden siz düşük motorlu(tercihen 1.2) bir araba alarak hem yüksek vergiden kaçarak hemde dizel almak için kazıklanmadan bu plazalardan birinden araba tercih edin. Donanımlarada pek ihtiyacınız yoksa kullanmayacaksanız boşa para vermeyin. borçla krediyle birikiminizi durdukça değer kaybeden bir şeye yatırmayın. Suzuki splashi düşünün derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel Otomatik en iyi b sınıfı araç vw polo dur

• fake gibi geldi bana ama, neyse banane.
  • o saydıgın markalar içinde sana tavsıyem dırek i30 olur. al benzinli bir i30 zaten az km yapıyormussun yakıt sorunu olmaz hiç olmadı lpg takar yine gezersin.
  • yorum yapan herkese tesekkurler. (manalaus haric, arkadasim niye fake olsun, 3 haftadir ogrenmedigim kadar araba markasi ogrendim. her gun karar degistiriyorum)

suzuki swift gercekten az yakiyor. tip benim icin nerdeyse hic onemli degil ama nedense suzuki swifte isinamadim. ama suzuki swift ve mitsubishi colt hem birbirine benziyor, hem fiyatina gore cok guzel ozellikleri var.

opel corsanin tipi fena degil. otomatik benzinli kullanan var midir aranizda? cok mu yakar?

bir de gezinirken bugun lancia ypsilon u gordum. cok guzel bir durusu var. donanimi tam. ama cok az kullanani oldugu icin dogru duzgun kullanici yorumu bulamadim.

su an listede corsa ve polo onde. tabi hyundai i30 da var. test surusunden sonra daha netlesir belki
  • Polo'yu eleyin, aslında çok güzel araba, tavsiye de ederim ama sizin için uygun bir araba değil. Bence Hyundai i30 almalısınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.