Şimdi Ara

BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
228
Cevap
9
Favori
6.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

Vakit ne çabuk geçmiş 7 saattir BF4 oynuyorum. Birçok harita değiştirdim, neredeyse bütün haritalarda 64 kişilik conquest large oynadım. Fps hiç 100'ün altına düşmüyor. 100'lere geldiğinde ekran kartları hep %99 çalışıyor, işlemci %80'lerde. 200 fps aldığım yerlerde Cpu ile birlikte gpu kullanımıda doğal olarak düşüyor.
    Resolution scale yükseltmenin mantığı nedir peki?
    fx6100le deneme şansı buldum.80 fps veren sahnede 160a çıktı.Ama grafik bakımından bariz fark olduğunu söyleyebilrim.Ultra 4x aa her şeyi fulle çektim fps yine 100 civarındaydı yine.Tamamen grafiği değiştiriyor.Sonra ayarı geri sildim.Aynı ayarlarla girdim 12 fps aynı sahnede ama müthiş bi grafik hani grafik farkı çok var

• quote:

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

fx6100le deneme şansı buldum.80 fps veren sahnede 160a çıktı.Ama grafik bakımından bariz fark olduğunu söyleyebilrim.Ultra 4x aa her şeyi fulle çektim fps yine 100 civarındaydı yine.Tamamen grafiği değiştiriyor.Sonra ayarı geri sildim.Aynı ayarlarla girdim 12 fps aynı sahnede ama müthiş bi grafik hani grafik farkı çok var

Anti Aliasing hariç grafik bakımından bir fark oluşmuyor hocam.Dokular ve textureler eskiden nasılsa bu ayarı yaptıktan sonra yine aynı.Sadece aa açık olsa dahi kapalı ikenki görüntüyü alıyorsunuz.İlave olarak önceki mesajlarımda grafik
    farkının olmadığını gösteren ssler paylaşmıştım fark sadece aada var gerisinde bir değişiklik oluşmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 24 Şubat 2014; 21:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6 çekirdekli sistemi çok etkiliyor 4 kat arttı galiba fps akıcılık geldi oyuna dediğin giibi hocam aa sadece grafikler 10 numara oldu normalde ayar yapmadan önce high ayar aa kapalı oynuyordum oda kasıyordu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMakavelix

6 çekirdekli sistemi çok etkiliyor 4 kat arttı galiba fps akıcılık geldi oyuna dediğin giibi hocam aa sadece grafikler 10 numara oldu normalde ayar yapmadan önce high ayar aa kapalı oynuyordum oda kasıyordu arada
    takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

takip

Alıntıları Göster
    Son durum nedir şimdi arkadaşlar HT olayı çalışıyormu son güncellemede aldık BF4 te komut çalışıyor mu?

EDİT bu çekirdeklerin tamamının kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlarız darboğaz durumu vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylan -- 25 Şubat 2014; 15:10:56 >
  • IBreak4LoveI kullanıcısına yanıt
    hocam bu programın ismini söylermisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panmordeczka

hocam bu programın ismini söylermisin.
    hocam yukarıda mur88 adlı arkadaşımız açıkladı ama ben yine söyliyim MSI Afterburner + RivaTunerStaticsServer dir siz bu linkten dosyayı indirin yanlız beta olan seçeneği indirim sürüm 18 olan türkçe dil seçeneğide vardır o indirdiğiniz program sırasıyla 2 sinide kuracaktır.
    http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm
    ilk basta sorunsuz gösterdi sonra bf4 de göstermemeye basladı sorun ne acaba.
  • quote:

ilk basta sorunsuz gösterdi sonra bf4 de göstermemeye basladı sorun ne acaba.
    valla hocam bende de öyle oldu ama şu ayarı kapayınca sorun düzeldi custom direct3d support olan kısmı sizde de böyle olması lazım

BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IBreak4LoveI -- 25 Şubat 2014; 20:15:26 >

tmm dır hocam sağolun
  • quote:

tmm dır hocam sağolun
    rica ederim düzelmesine sevindim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

rica ederim düzelmesine sevindim.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar şöyle bir sorunum var şimdi oyunu oynarken <single> hedefe nişan alınca özellikle üstüme doğru mermi gelirken anlık hedef şaşma oluyor yani tık diye kenara atıyor hedefi bu nedendir acaba bilen varmı
  • Dostum ana mesajı değiştir.. artık çalışıyor.

quote:

For 8 core cpu:
    thread.processorcount 8
    thread.maxprocessorcount 8
    thread.minfreeprocessorcount 0

For 6 core cpu:
    thread.processorcount 6
    thread.maxprocessorcount 6

For 4 core cpu:
    thread.processorcount 4
    thread.maxprocessorcount 4

For 3 core cpu:
    thread.processorcount 3
    thread.maxprocessorcount 3

user.cfg ye yazılacka sadece o kadar.

ana konu. :http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2979150493859078655/1/

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Dostum ana mesajı değiştir.. artık çalışıyor.

quote:

For 8 core cpu:
    thread.processorcount 8
    thread.maxprocessorcount 8

For 6 core cpu:
    thread.processorcount 6
    thread.maxprocessorcount 6

For 4 core cpu:
    thread.processorcount 4

For 3 core cpu:
    thread.processorcount 3
    thread.maxprocessorcount 3

user.cfg ye yazılacka sadece o kadar.

ana konu. :http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2979150493859078655/1/
    ewt artık user.cfg çalışıyor buda kanıtı daha önceleri bu kadar işlemci kullanamıyordu ama şimdi daha iyi

edit: hiçbir o.c yoktur ne işlemci ne ekran kartı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IBreak4LoveI -- 27 Şubat 2014; 21:27:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

ewt artık user.cfg çalışıyor buda kanıtı daha önceleri bu kadar işlemci kullanamıyordu ama şimdi daha iyi

edit: hiçbir o.c yoktur ne işlemci ne ekran kartı!

Alıntıları Göster
    user.cfg diye bir dosya bizmi oluşturuyoruz arkadaşlar yoksa bu değerleri mevcutta olan bir user.cfg dosyasına mı kaydediyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tylan

user.cfg diye bir dosya bizmi oluşturuyoruz arkadaşlar yoksa bu değerleri mevcutta olan bir user.cfg dosyasına mı kaydediyoruz?

Biz oluşturuyoruz hocam oyununuzun yüklü olduğu yere bir metin belgesi açın sonra işlemcinize uygun kodları yazın.Ardından farklı kaydet deyip adını user.cfg olarak kaydedin.Komutlar çalışıyor ama fps artışı olmadı.Belkide minumum fpslerde artış yapar deneyip yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

quote:

Orijinalden alıntı: tylan

Biz oluşturuyoruz hocam oyununuzun yüklü olduğu yere bir metin belgesi açın sonra işlemcinize uygun kodları yazın.Ardından farklı kaydet deyip adını user.cfg olarak kaydedin.Komutlar çalışıyor ama fps artışı olmadı.Belkide minumum fpslerde artış yapar deneyip yazarım.

Alıntıları Göster
    Eski durumda renderscreenınfo yazınca 8 cpu core job threads 4 iken şimdi ise job thread 7 olarak yazıyor 4770k için.Fpsde değişiklik olmadı ama getirisi mutlaka olacaktır.

• Arkadaşlar i5 3570k işlemcilerde bundan faydalanabiliyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhancub

Arkadaşlar i5 3570k işlemcilerde bundan faydalanabiliyor mu ?

For 4 core cpu:
    thread.processorcount 4
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

quote:

Orijinalden alıntı: orhancub

Arkadaşlar i5 3570k işlemcilerde bundan faydalanabiliyor mu ?

For 4 core cpu:
    thread.processorcount 4

Alıntıları Göster
    Battlog forumundan alıntıda "At the moment, if you have 4 cores the game in DX11.1 mode uses 2 job threads and in Mantle 3 job hthreads. After you add the commands I wrote here to your user.cfg the game in DX mode uses 3 job threads. Don't know why not 4 job threads, you should ask Dice for the info." yazılmış.

Yani deneyen kendisinde 4 çekirdekli bir işlemci olduğunu ve dx 11.1 modunda 2 threadin çalıştığını mantleda ise bu sayının 3 olduğunu söylemiş.(Belkide mantle ile gelen performans artışının temel nedenleri arasında bu olayda olabilir.Ne kadar çok çekirdek o kadar çok fps ve akıcılık olma ihtimali.Komut girilsede hala boşda duran bir thread daha var.)Daha sonra komut girincede dx modda bu sefer çalışan izlek sayısının 2 den 3 e çıktığını yazmış.Benimde deiğim gibi DICE a niye bir izleğin boşda bırakıldığını merak ediyor kendiside.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.