arkadaşlar iyi günler bugün sabah 750 ti ekran kartımla bf4 oynarken fps 29 lara indi ayarlar ultrada idi aa kapalıydı sinirlendim ve nvidianın ayarlarından optimum yaptım çoğu low a indi ama oyunda muazzam performans artışı oldu oyunda 29 lara inen yerlerde 65-70 fps oldu ama bişey farkettim eskiden kapılara ateş ettiğim zaman camlar yere çarpıp kaybolurdu ama şimdi camlar direk yere giriyor bende acaba bu oyunda phsyx aktifti sonradanmı kapattım diye düşündüm.Düşüncelerinizi ögrenmek istiyorum çok teşekkürler.
Bf4'te borderlands gibi açılıp kapatılabilen nvidia'ya özgü phsyx yok. oyun içinde grafiklere entegre edilmiş physic var. grafik, texture, efek kaliteleri low'a ayarlanınca physic efektleri de düşer tabiki. Bence anti alaising kontrol et. Eğer açıksa kapatıp veya fxaa'ya ayarlarıp grafik ve texture ayarlarını biraz yükselt. oyunu 50 fps civarı akıcı oynayabilirsin. 65-70 ise görüntü kaltesini biraz yükseltebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Fire.Sword
Bf4'te borderlands gibi açılıp kapatılabilen nvidia'ya özgü phsyx yok. oyun içinde grafiklere entegre edilmiş physic var. grafik, texture, efek kaliteleri low'a ayarlanınca physic efektleri de düşer tabiki. Bence anti alaising kontrol et. Eğer açıksa kapatıp veya fxaa'ya ayarlarıp grafik ve texture ayarlarını biraz yükselt. oyunu 50 fps civarı akıcı oynayabilirsin. 65-70 ise görüntü kaltesini biraz yükseltebilirsin.
hocam şu an hemen hemen cogu hight ta ama hepsi ultrada iken 29 ları gören kart su an mümkünü yok 59 görmüyo en düşük 60 enteresan yani..
Hepsi ultradayken büyük ihtimalle msaa ve ambient oculasion açıktır. bu iki seçenek gereksiz yere kartları çok fena sömürüyor. hepsini high yapınca belki msaa kapalı kalmıştır veya msaa yerine fxaa açıktır.