| 

| 

2 Mobil

| 

| 

Battle Brothers Türkçe Yama ile Oyuna Türkçe Dil Desteği Kazandırın
Popüler strateji oyunu Battle Brothers, artık Türkçe dil desteğiyle sizlerle buluşuyor. Mod yapımcısı "Death and Taxes" tarafından geliştirilen Türkçe yama sayesinde oyunun arayüzü, menüleri ve metinleri tamamen Türkçe'ye çevrildi.
Battle Brothers Türkçe yama ile oyun deneyiminiz çok daha keyifli ve anlaşılır hale gelecek. Oyunun karmaşık mekaniklerini ve taktiklerini Türkçe olarak okuyarak daha iyi kavrayabilir, stratejilerinizi daha etkin bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Türkçe yamanın kurulumu oldukça basittir. Steam atölye sayfasından yamanın en son sürümünü indirebilir ve oyun dosyalarınıza sürükleyip bırakabilirsiniz. Yamayı uyguladıktan sonra Battle Brothers oyununu başlattığınızda arayüz ve tüm metinler Türkçe olarak görüntülenmeye başlayacaktır.
Artık Battle Brothers'ı Türkçe olarak oynayarak oyunun tadını çıkarabilir ve stratejik becerilerinizi geliştirebilirsiniz. "Death and Taxes" tarafından geliştirilen Türkçe yama, oyunculara büyük kolaylık sağlamakta ve yerli bir oyun deneyimi sunmaktadır.

| 

| 

MSI B450M -AMD RYZEN 5 5600 - 16 GB DDR4 3000 MHZ - ASUS RTX 2060 - SANDISK ULTRA II SSD 240 GB.

| 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >  | 

| 

| 

| 

| 

| 

Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x //  FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB //  Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660

| 

| 

| 

| 

türkç yaması için eel atacak yok mu?  | 

| 

İlim Meclislerinde Aradım Kıldım Talep İlim Geride Kaldı İlle Edep İlle Edep...

| 

| 

Bir umuttur yaşamak... Belki bir gün türkçe'ye çevrilir diye kütüphanemde duruyor :)  | 

| 

Ağır Beceriksiz ve Kolsuz... AMA OYUN OYNAMAYI SEVİYOR. 

| 

| 

Türkçe Yama olsa iyi olurdu :: Battle Brothers Mods & Modding https://steamcommunity.com/app/365360/discussions/3/3486371787137862811 | 

| 

| 

oyunun ıkıncısı cıkar yakında 2017de cıkmıs  | 

| 

| 

Beklemekten vazgeçmeyeceğiz :)  | 

| 

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.

| 

| 

yapay zekadan faydanılamazmı bu cevırılerde  | 

| 

| 

Selamlar halen çeviren yok sanırım ? Apex yama ( eski adıyla elysium ) a bu yama için sponsor olacağım. Olmak isteyen varsa benle iletişime geçsin admine sayımızı yazayım  | 

| 

| 

Oyunun dosyalarını buradaki method ile açtım. Oyunun dil dosyası bile yok. Her şey hardcoded yazılmış. Yani yapay zeka çevirisi yapılsa bile, elle yapmak gerekiyor. Örnek dosya: ``` this.adrenaline_effect <- this.inherit("scripts/skills/skill", { m = { TurnsLeft = 1 }, function create() { this.m.ID = "effects.adrenaline"; this.m.Name = "Adrenaline"; this.m.Icon = "ui/perks/perk_37.png"; this.m.IconMini = "perk_37_mini"; this.m.Overlay = "perk_37"; this.m.Type = this.Const.SkillType.StatusEffect; this.m.IsActive = false; this.m.IsRemovedAfterBattle = true; } function getDescription() { return "Go, go, go! This character has an adrenaline rush and will act again before his opponents come next round."; } function onUpdate( _properties ) { if (this.m.TurnsLeft != 0) { _properties.InitiativeForTurnOrderAdditional += 2000; } } function onTurnStart() { if (--this.m.TurnsLeft <= 0) { this.removeSelf(); } } }); ``` Bu şekilde 3000 dosya var. Otomatize olarak tüm metinleri çıkarmak çok zor. Oyunun metin sistemini iyileştirmedikleri sürece değil Türkçe, diğer dillere bile çeviri görmeyiz. Tabi gene de çeviri aracı yapan olmuş. Çevirecek kişilere şimdiden kolay gelsin...  | 

| 

Oyunun resmi Discord sayfasındaki diğer üyelerle konuştum ADAMLARA REZİL OLDUK anasını satayım biri bana bunu yazdı : ''Battle Brothers'ı Fransız, Alman, İtalyan, Mandarin, Lehçe, Rusça, İspanyolca ve Ukraynaca topluluklar çevirdi ve oyunu kendi dillerinde oynamaktan keyif alabiliyorlar. Bana Türk halkının kendi başına benzer bir şey yapamayacağını mı söylemeye çalışıyorsunuz?''  | 

| 

| 

Konu ilgimi çekti, dosyaları açtım. Çevirilebilir olursa eğer yapay zeka çevirisi yapar atarım. Haber edicem  | 

| 

[CENTER]Ben bir insanı sadece ismiyle tanırım, merak etmem. 
                    Özelini bilmem, önemsizce ilgilenmem. Kaybetmekten korkmam çünkü kaybetmek istemediğimi zaten bırakmam. Kinim yoktur, affederim ama hiçbir zaman eskisi gibi olmam. Eğer bir insan beni bitiriyorsa ben onu hiç olmamış sayarım. Çünkü ben; Bitmemek üzere başlarım![/CENTER]  | 

| 

Öncelikle çevirebilir fakat emek isteyen bir yapım olduğu için ne yazık ki üstlenemeyeceğim. Fakat; yama yapmak isteyenler için biraz bilgi vereyim. Rosetta ve bbros kullanmanız gerekiyor. Metin dosyası battle_001 datasında mevcut. dil içeren data dosya uzantıları cnut şeklinde. Bunları bbros/rosetta kullanarak nuta çevirerek ve içerisinde ki şifreyi kırarak normal metin olarak görmeniz gerekmektedir. sadece battle_001 üzerinden giderek devam ediyorum. Ortalama 3000e yakın cnut bulunmakta ve bunun içerisinde çevirmeniz gereken metinler; FILE: abandoned_fortress_location.nut { en = "The remains of an old fortress. It looks entirely abandoned." ru = "" Şeklinde görünmektedir. Bura da ru kısmında olan bölümleri türkçe olarak değiştirmeniz gerekiyor; // FILE: abandoned_fortress_location.nut { en = "The remains of an old fortress. It looks entirely abandoned." ru = "Eski bir kalenin kalıntıları. Tamamen terk edilmiş görünüyor." } { Yada isterseniz direk ingilizceyi değiştirin keyfinize kalmış. Ben kodlama yaparak tek bir dosya haline getirdim tüm nutları 1 dosya içerisinde topladım. Tek bir dosyadan ilerleyeyim, daha sonra kendi dosyalarına yayarım derseniz mesaj atın göndereyim yada şifresi çözülmüş nut dosyalarını çeviri dosyasında siz de toplayabilirsiniz. Daha sonra tekrar cnuta çevirip ilgili yerlere atmalısınız, eğer aklına takılan sorusu olan olursa yazmaktan çekinmeyin, yardımcı olurum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Good Father -- 21 Ağustos 2025; 14:35:59 >  | 

| 

[CENTER]Ben bir insanı sadece ismiyle tanırım, merak etmem. 
                    Özelini bilmem, önemsizce ilgilenmem. Kaybetmekten korkmam çünkü kaybetmek istemediğimi zaten bırakmam. Kinim yoktur, affederim ama hiçbir zaman eskisi gibi olmam. Eğer bir insan beni bitiriyorsa ben onu hiç olmamış sayarım. Çünkü ben; Bitmemek üzere başlarım![/CENTER]  | 

| 

Boş konuşmuş, inceleme(ve satın alma) sayısına bakarsak, en düşük türkler olduğu görülebiliyor: ![]() Bu oyun Türkiye'de de diğer ülkeler gibi arz/talep görse, birileri çevirir.  | 

| 

| 

Tamam da oyun türkçe olmadığı için satın alımlar olmuyor. Ben kendimden örnek vereyim oyunun türkçe yaması yok iken ne diye satın alayım ki bilmem kaç dolara. Adam hiç de boş konuşmamış bizimkiler uğraşmak istemiyor işte bu kadar basit. Bu ülkede her şeyde olduğu gibi tr yama yapma konusunda da insiyatiflik belirliyor bişeyleri  | 

| 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >  | 

|