Şimdi Ara

..::Bateristler Buraya::.. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
10
Favori
62.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arakdaşlar bende bateri çalıyorum yaklaşık 5 6 senedir.

    Bana hediye olarak Yamaha DD-55c geldi.

    Akustiğin Yanında Oyuncak gibi kalıyor ama tek güzel özelliği war taşınabiliyo ve hafif

    Bunu Bilgisyara nasıl bağlıcam kayıt için.
  • Bende geldim aranıza..
    Birde ilgilenen arkadaşlar varsa;

    Yamaha DD-55c
  • Arkadslar ben 19 yasındayım bundan 3 sene önce bir heves ettim bateri calmak için ama babam evi basımızamı yıkacan die bateri almamıstı:DFakat ogünden sonra ben yinede pes etmedin....Müzik kulağımı geliştirmeye çalıstım daha sonra sanki önümde bateri varmışcasına ritm calıstım kendi kendime yaw ben ilerledim abi zaten dedim yaklasık 1 sene sonra arkadaslarla stüdyolara gitmeye basladık ilk bateriye dokundugumda umdugundan farklı çıkmaması beni şaşırmamıstı sürekli bateri soloları dinliyordum sadece ilk bir kaç hafta zillerde zorlandım sonra alıştım herşey güzeldi daha sonra yabancı-türkçe alternative şarkıları düzenlemeye başaldık örn:(duman,mor ve ötesi,Quens gibi.....)Aradan 1sene sonra dah bizim grupta bir değişiklik başladı (kendimizi iyi geliştirdik barlarda sahne aldık) bu değisiklik şarkı repertuvarındaki ciddi bir değisiklikti Grubumuz artık Alternative deilde Metal,Hard rock ve Death metal Şarkılarına ilgi duymuştu Hepimiz bu şarkıları daha öncedende dinlioduk ama dikkatli dinleyince bu şarkıları çalmanın bir o kadar zor ve bir okadarda zevkli olduğunu keşfettik bende ilk twin pedalımı 2006 da aldım ilk şarkılarımız (Amon Amarth-Pursiut Of Vikings,Moonspell Vampira) idi....Gerçekten güzel parçalar.Fakat bateriye biraz ara verdim bu ara 1sene oluyor biraz fazla ve tekrar çalmaya başladığımda koordinasyon eksikliği ortaya çıktı
    eskiden böyle bir şey yoktu....Fakat şimdi ataklarda zorlandığım yerler oluyor pratikliğimi yittirdim bu pratikliği geri kazanmak için ne yapmalıyım??bol bol pratikten başka önerebileceginiz farklı bir taktik varmı bunu sormak istiyorum....SAYGILAR.....TÜM BATERİCİLERE http://www.imagehack.eu/tr/uploads/a90bb96c9d.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirinbaba -- 3 Ağustos 2007; 3:11:30 >




  • Arkadaşlar bateri de Bütün Notaları Resim ile gösterebilen biri var mı ?
    Gösterirse çok teşekkür ederim.
  • bence ilk basta bir hocayla temel atmakta fayda war..

    suraya bir goz at yardımı olaiblir.

    http://www.muzikfakultesi.com/portal/viewtopic.php?p=912
  • @sirinbaba

    Tutuşunda yumuşaklığı ve esnekliği kaybetmiş olabilirsin ataklarda yavaş kalıyosan yada en hızlı atak yapabildiğin şekili unutmuş da olabilirsin.Eğer tuşen sert değilse şöyle hafif bir promark baget alabilirsin ve tutuşta da bageti tamamen elinin dışına doğru tut.Ridedan geçiş içinde sağ elini biraz yan tutarsan faydasını görebilirsin.(en azından ben böyle rahat ediyorum)
  • @sirinbaba

    1 tıl boyunca çalışmamak epey şey goturmus olmalı..bunları geri getirmek için koordinasyon çalışması ve hız çalışması yapmalısın..

    metod onerilerim..

    1-future sounds=el ayak koordinasyonu
    2-4 way coordination=el ayak koordinasyonu
    3-drum stick control


    bunları her egzersizi en az 20 kere metronom kullnarak(hızını sen belirle ama uzun sureli olsun) çalışırsan kısa surede eskisinden daha iyi olabilirsin..
    bol muzik dinle çeşitli muzikler dinle.

    davul uzerinde single strokela tomlarda gezin hiç durmadan..doble stroke la gezin vs..bunlar seni geliştirir.


    ben diyorum ama zamanım olmuyo öss saolsun çalışamıyorum..
  • Selam arkadaşlar. 1 sene önce aldığım Megatone 1000 baterim var. Neredeyse hiç çalmadım diyebilirim çünkü davulu koyduğum bomboş apartmanda karşı daireye taşındılar :) Yani boşuna almış olduk davulu. Yeni başlayan arkadaşlara 400ytl'ye satıyorum.

    _______________________________________________________________________________________

    Ayrıca merak ettim Funk, Fusion gibi tarzlarla ilgilenen arkadaşlar var mı burada
  • burası 2. el ilanlar için bi yer degilhttp://forum.donanimhaber.com/forumid_262/tt.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teooman

    quote:

    Orjinalden alıntı: 2Late4Escape

    Merhabalar..Bende davul çalmaya çalışıyorum.Aslında öğreniyorum demek daha doğru olur.Ancak henüz evimde davul olmadığı için internette bulduğum metodları,alıştırmaları,videoları,resimleri inceleyip öğrenmeye çalışıyorum az çok..Yakınlarda davul almayı düşünüyorum.500-600 Ytl civarı bir bütçe için nasıl birşeyler önerirsiniz?


    500-600' alabileceklerin arasında ' maxtone,power beat,synrcope ' gibi uzak doğu davulları var..bunlarla birlikte gelen iki tanede tenekeden bir hi-hat bir de crash zilin olur..tabi bahsettiğim olay tabiki sıfır ürünler..ikinci ele gelince ise 500-600' gerçekten kaliteli bir şey bulmak zor..pearl falan denmiş fakat pearlin başlangış serisi olan ' TARGET ' o kadar da iyi bir ürün değil..
    tavsiyem biraz garip gelebilir ama bunlara para verceğine orta halli bir MAXTONE alırsın ve gerikalanla ufakta modifiye edebilirsin..

    modifiye derken : trampet veye kick üstü deriler senin seçmelin olarak iki tom'a bir de floor tom'a EVANS DERİLERDEN alabilirsin..
    benim tavsiyemde model olarak PINSTRIPE derilerdirki hem tonlaması kolay,hemde tonları gerçekten hoş..

    birde eğer ki ikinci el düşünürsen, biraz fazlaca pipirikli ol ve iyi kontrol et..mesela trampet üzeri LUG'lara, kick babalarına ve kasnaklara iyi bak..ufak bir çatlak bile iş açabilir.. kolay gele



    Evet arkadaşlar biraz geç oldu ama cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Davul alma konusuna gelince,300 ytl ye peawey international series II markalı bir davul aldım.
    Ayrıca davulun tüm derileri Sıfır Evans.Yalnız davulla beraber zil alamadım.500-600 ytl olan bütcem feci düştü ve zorla bu davulu alabildim.Pazartesi günü kısmetse 2.el bir istanbul agop crash ve yine istanbul agop bell alıyorum 2 si 80 ytl ye .Uygun fiyatlı hihat ride ve crash satan olursa buradayım arkadaşlar
    Saygılar.




  • bende bir akita alabilirsem aranıza katılıcam ama , bakınıyoruz şimdilik

    2.el satan arkadaşlarda (kimse alınmasın ama) neredeyse sıfır fiyatına yakın satıyorlar, böyle giderse gitarcıları hiç bir zaman geçemicez
  • Hocam galiba maddi durumdan dolayı akitayı tercih ediyorsun ama.Akitalar hakikaten berbat. yani deneme bile bence yazık olur parana..Biraz daha ekleyip daha iyi birşeyler almak varken..
  • Dostum amacım baterist olmak değil, daha profesyonelini de alabilirim ama çalıp çalamayacağımı da bilmiyorum, kendime ne kadar güvensemde bateri çalmak zor iş.
  • Ozaman durum farklı hocam.Akita mantıklı tabiki..
  • Bu forumdan bir arkadaş ile p.m. den görüştüm daha önce akita kullanmış olan ve tavsiye etmedi, sanırım Yamaha DTXplorer alıcam.
  • bi davulcu daha geldi.. bi yere yazıyosanız filan yazın ekleyin =)

    daha davul calalı 1 yıl filan oldu.. az bucuk calabiliyoz işte.. bizim ev mustakil 3. kata attım bi davul taktım sessiz derileri(bass hariç) gayet iyi oldu bu arada zillere filan da susturucu taktım.. apartmanda filan oturuyosanız bence ya elektronik alın yada uzak durun =)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desci

    bi davulcu daha geldi.. bi yere yazıyosanız filan yazın ekleyin =)

    daha davul calalı 1 yıl filan oldu.. az bucuk calabiliyoz işte.. bizim ev mustakil 3. kata attım bi davul taktım sessiz derileri(bass hariç) gayet iyi oldu bu arada zillere filan da susturucu taktım.. apartmanda filan oturuyosanız bence ya elektronik alın yada uzak durun =)

    Sessiz deriler gerçekten işe yarıyor mu??..Şuanda odamda Elx ve Iron Cobra bana bakıyor ve bende çalamıyorum..Apartmanda yaşamak zor iş.
  • eet işe yarıyo ama apartmanda nasıl olur bilemem.. en cok rahatsızlıgı bass yaratıyomus komsular oyle diyo davulun altına tahtadan içi boş 20 cm yuksekliginde bi kürsü yaptırıp sessiz deri ve susturucu filan kullanırsan en azından gunduz calmanda sorun olmaz bence.. belki cok zevk almassın ama pratik yapma sansın olur, stüdyoyla da pekiştirirsin vs vs
  • en baba bateri tamadır :D türklere göre en baba zil :D istanbul yada zidjan :D ama bence istanbul mehmet metalica bile bi konserinde istanbul zillerini kullanmıstı.
  • Arkadaşlar ben de elektro gitaristim.. Ama davula da acaip bir ilgim var.Müstakil evim olsa ilk yapacağım şey eve Tama setup kurmak olur..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.