Şimdi Ara

Bateri Çalmak Zor Mu ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
19.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bateri çalmak zor mu ? Bir kursla başlamayı düşünüyorum ilk önce orda deneyeceğim yapabilirsem ilerletirim. İstanbulda bildiğiniz sağlam bateri kursu var mı önerebileceğiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

Bana göre en zor enstrümanlardan birisi bateridir. Tabi çalışma azmi olduktan sonra rahatlıkla üstesinden gelebilirsin.

Alıntıları Göster
    Tamamen ritm kulağı ve çalışmayla, pratikle alakalı bir durum. Ben yıllarca davul çaldım. Beynin iki lob'unu da iyi kullanman lazım. Yani bir elin 4 sayarken, diğer elin trampet vuruşları yapıcak, ayağın kick vuruşları yapıcak hatta sol ayak hi-hat sayacak. İlk olarak 4/4 lük ritmlerden başalayacaksın zaten. Daha sonra 5/8 6/8 9/8 ölçüleriyle ilgilen. 4/4'u tamamen çalışıp oturttuktan sonra, diğer ölçüler çok karmaşık gelmeyecektir. Yeni başlayacak birine yapabileceğim en iyi tavsiye kesinlikle metronom ile çalış, daha sonradan pişman olma. Metronomu oturtursan ilerde sıkıntı çekmessin, yani diyeceğim sağlam temeller üzerine kur. Hemen şarkı çalmaya çalışma. Youtube'dan drum lesson videoları izle ve kesinlike rudimentlere çalış. Hocadan 2-3 ay temel eğitim aldıktan sonra. Youtube'da ki eğitim videolarından yararlan. Drum Lesson yazdığın zaman bir sürü video çıkıyor ve kesinlikle bir çalışma pad'i edin.Başka sormak istediğin bir şey olursa, sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.
    O kadar da zor değil ama beynini 3e hatta 4e bölmek zorundasın selimensar'ın aanlattığı gibi. Benim tavsiyem şarkıları dinlerken gitardan çok ritme, bateriye kulak ver. Kick ve trampet seslerini rahatça ayırt edebilirsin ve sonrasında diğer davullardan hangilerine vurduğunu, zillerin sırasını tespit etmen zor olmayacaktır. Hi-hat biraz kafanı karıştırabilir ancak ilk oturttuğunda devamı kolay gelir. Istek ve azim gerekli. Başarılar dilerim
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bateri Çalmak Zor Mu?

Bateri çalmayı öğrenip öğrenmeme kararı kişisel tercihlere, yeteneklere ve istekliliğe bağlıdır. Kimi insanlar için kolayken, diğerleri için zorlayıcı olabilir.

Bateri çalmayı öğrenmenin zorluğunun bir kısmı, aynı anda kolları ve bacakları koordine etmeyi içermesidir. Ayrıca, iyi bir zamanlama ve ritm hissi de gerektirir. Bunlar, bazı kişiler için doğal olarak gelebilirken, diğerleri için daha fazla pratik gerektirebilir.

Ancak azim ve düzenli uygulama ile çoğu insan bateri çalmayı öğrenebilir. Ne kadar sürede öğreneceğin, çalışma sıklığına, müzikal yeteneğine ve öğretim yöntemine bağlı olarak değişir. Bazı insanlar birkaç aylık düzenli çalışmayla temel bilgileri kavrayabilirken, diğerleri daha karmaşık beceriler geliştirmek için yıllarca pratik yapabilir.

Bateri çalmayı öğrenmenin zorluklarını göz önünde bulundursan da, bu ödüllendirici bir girişim olabilir. Bateri çalmak, müziğe olan sevgini ifade etmenin harika bir yoludur ve ayrıca el-göz koordinasyonunu, ritm hissini ve zamanlama becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tabi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarja Turunen kullanıcısına yanıt

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamura yumurta çalmak bile zor ki bateri illaki zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Hamura yumurta çalmak bile zor ki bateri illaki zor.
    Bana göre en zor enstrümanlardan birisi bateridir. Tabi çalışma azmi olduktan sonra rahatlıkla üstesinden gelebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

Alıntıları Göster
    Tamamen ritm kulağı ve çalışmayla, pratikle alakalı bir durum. Ben yıllarca davul çaldım. Beynin iki lob'unu da iyi kullanman lazım. Yani bir elin 4 sayarken, diğer elin trampet vuruşları yapıcak, ayağın kick vuruşları yapıcak hatta sol ayak hi-hat sayacak. İlk olarak 4/4 lük ritmlerden başalayacaksın zaten. Daha sonra 5/8 6/8 9/8 ölçüleriyle ilgilen. 4/4'u tamamen çalışıp oturttuktan sonra, diğer ölçüler çok karmaşık gelmeyecektir. Yeni başlayacak birine yapabileceğim en iyi tavsiye kesinlikle metronom ile çalış, daha sonradan pişman olma. Metronomu oturtursan ilerde sıkıntı çekmessin, yani diyeceğim sağlam temeller üzerine kur. Hemen şarkı çalmaya çalışma. Youtube'dan drum lesson videoları izle ve kesinlike rudimentlere çalış. Hocadan 2-3 ay temel eğitim aldıktan sonra. Youtube'da ki eğitim videolarından yararlan. Drum Lesson yazdığın zaman bir sürü video çıkıyor ve kesinlikle bir çalışma pad'i edin.Başka sormak istediğin bir şey olursa, sorabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

• O kadar da zor değil ama beynini 3e hatta 4e bölmek zorundasın selimensar'ın aanlattığı gibi. Benim tavsiyem şarkıları dinlerken gitardan çok ritme, bateriye kulak ver. Kick ve trampet seslerini rahatça ayırt edebilirsin ve sonrasında diğer davullardan hangilerine vurduğunu, zillerin sırasını tespit etmen zor olmayacaktır. Hi-hat biraz kafanı karıştırabilir ancak ilk oturttuğunda devamı kolay gelir. Istek ve azim gerekli. Başarılar dilerim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu gitar sahte mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Psychosocial12 kullanıcısına yanıt
    Evet bir de çokca müzik dinlemek önemli. Müzik dinlemek kulağı geliştirir.
  • Aynen öyle kardeşim

• Whiplash filmini izle

• quote:

Orijinalden alıntı: alprn58

Whiplash filmini izle
    Mindfuck yaşayacaksın ama sen bilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimensar

Tavsiyeler için teşekkürler dediklerinizi yapıcam ama ilk önce bir kurs bulup orda denemem lazım hemen pes ediceğimi sanmıyorum zaten. Başladığımda sorularım olacaktır illaki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alprn58

Whiplash filmini izle

whiplash filmini izlemeden 1 - 2 ay önce bateriye merak saldım ve whiplash ı izledim artık daha da istiyorum bateri çalmak :) gerçekten süper bir filmdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychosocial12

O kadar da zor değil ama beynini 3e hatta 4e bölmek zorundasın selimensar'ın aanlattığı gibi. Benim tavsiyem şarkıları dinlerken gitardan çok ritme, bateriye kulak ver. Kick ve trampet seslerini rahatça ayırt edebilirsin ve sonrasında diğer davullardan hangilerine vurduğunu, zillerin sırasını tespit etmen zor olmayacaktır. Hi-hat biraz kafanı karıştırabilir ancak ilk oturttuğunda devamı kolay gelir. Istek ve azim gerekli. Başarılar dilerim

Tavsiye için teşekkür ederim kursa başlayınca gelişmeleri aktarırım saol :)
  • Önemli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Psychosocial12

Önemli değil
    Müzik kulağın varsa pek zorlanmayacağını düşünüyorum.Normalde gitaristim ama içimde bir heves oluştu bende 3 hafta önce bi dijital bateri aldım ritme göre ayak uydurabiliyorum :D Şahsen bana o kadar zor gelmedi.
  • Ne yaptın bateriyi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: timucinkalorifer

Ne yaptın bateriyi ?
    Bateri çalmak zor mu? Baterinin faydaları ve bateriye başlama yaşıyla ilgili yazımız için;
    İzmir Bateri Kursu
  • Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 17 yıldır müzikle ilgileniyorum. Dikkatinizi çekerim davul çalıyorum demiyorum. Çünkü tek başına davul çalmak sizi asla geliştirmez. Aynı zamanda iyi bir dinleyici olmanız gerek. Bu sadece müzik anlamında değil. Farklı müzikler, farklı tarzlar, farklı davulcular hatta ve hatta farklı enstürümanları dinlemek dahi size emin olun çok fazla şey kazandırır. Öncelikli olarak sizlere bu agrasif sesli enstürümanı evde nasıl rahatça komşularınızı rahatsız etmeden çalabileceğinizi edindiğim tecrübelerimi paylaşacağım. İlk davulumu aldığımda ki o zaman apartman değil müstakil evde yaşıyordum sene 1998. Tüm mahalle sakinlerinin evdekilere olan şikayeti sonrası davulumu sattım ve davul kursuna yazılmaya karar verdim. Ancak üzülerek söylüyorum ki piyasa da o kadar fazla para avcısı müzisyen var ki, ki bunlar acı birer tecrübedir- size bir kaç nota gösterip çalıp çalamadığınıza bakmaksızın 1 saat sonunda alacakları paradadır gözleri. Siz bunu farkettikçe yeni hoca arama girişiminde bulunursunuz. Velhasıl verdiğim paranın hakkını verecek birini buldum sonunda. Amerika’da bir çok jazz grubunda çalmış, yaşına rağmen hala iyi davulcular yetiştirmeye çalışan ve ayni zamanda davul metodu kitabı olan İzmirli İlhan özdeniz’den 1 yıl teknik ders aldım. Tabii bu arada kendinizi geliştirdikçe artık dinlediğiniz parçaları çalabilecek hale geliyorsunuz ve bu süreçte kendinize bir grup arıyorsunuz. Çünkü grup halinde çalmaya başlamak size artı değer, bilgi ve yeni arkadaşlıklar kazandırıyor. Uzun zaman Bornova ve Alsancak piyasasında çaldıktan sonra istemeyerekte olsa evlilik çoluk çocuk sebeplerinden ötürü müziği bırakmak zorunda kaldım. E tabi müzikten uzaklaşmak insanın psikolojisini bozuyor. Kızım da büyüdükten sonra tekrar müzik yapmaya karar verdim ve bir gruba dahil oldum. Bu süreçte kendime ucuz yollu bir davul edindim. Şu an piyasa da bir çok elektro davul olduğunu bilmeme rağmen bu beni tatmin etmeyeceğinden akustik tercih ettim. Çünkü en pahalı elektro davulu da alsanız apartmanda sorun yaşıyorsunuz. Üstelik ne kadar pahalı olduğu malum. Akustik davulumu edindikten sonra maxtone ( bence bu konuda en iyi ürün bu markanın) meash head deri edindim. Zildjian ın lv368 akustik zil modeli ile kendime bir setup kurdum. Şu an ara katta oturmama rağmen (ki yüksek tuşeli çalmayı seviyorum) hiç şikayet gelmedi. Tavsiyem eski de olsa bir akustik davul edinin. Meash head ve lv368 modeli ile en sağlıklı etüdü yapacağınıza emin olun. Sessiz derlerdeki hassasiyet mükemmel ve gerçekten bir çok sessiz der tecrübem sonrası en sessiz derinin maxtone derileri olduğunu keşfettim. Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz. Sizlere tavsiyem mutlaka bu işi para için yapmayan idealist birinden ders alın. Ben tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım faydası olur. Müzikle kalın..

Volkan Bağçeci

• drummerizm D kullanıcısına yanıt
    akustik davulu nasıl sessiz hale getiriyorsunuz?

elektronik bir bateri alma arefesindeyim ama gönlüm akustikten yana tabiki.
    Bizim çatı katımızda kendime bir ofis yapıyorum, bir kenarına da bateriyi koyabilirim ama akustik alsam, sokak ve alt kat rahatsız olur diye al-a-mıyorum. O nedele Roland tk11 modellerine bakıyorum.

sizin öneriniz nedir bu doğrultuda?

teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.