Şimdi Ara

Bataryasız laptop kullansam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen çok uzun saatler laptop kullanıyorum bu zamanlarda bataryayı çıkarıp direk şarja takılı kullansam bir sıkıntı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Bazen çok uzun saatler laptop kullanıyorum bu zamanlarda bataryayı çıkarıp direk şarja takılı kullansam bir sıkıntı olur mu?

merhabalar bende öyle uzun saatler kullanmaktayım. laptop sürekli kucağınızda olacağından ufak bi harekette kablo çıkabilir. yada düzensiz elektirk giderse çöp olabilir. batarya takılıyken laptop bataryanın enerjisini kullanıyor, kablo bataryayı şarj ediyor. öteki türlü elektrik direkt makineye gidecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 4 Ağustos 2013; 3:22:36 >
  • olur hocam bataryan li-on mu ?
    batarya dolunca %100 olunca çıkar (%99 değil) şarjı bitince de %10 olunca tak zaten sinyal verir.. lion ise bu şekilde çalıştıkça performansı artar özelliği o..
    nedenine gelince hocam elektrik bi azalıp bi yükseldiğinde batarya dengeler elektriği ama batarya takılı değilse laptopun bazı parçaları yanabilir.. şans bu da tabii..
    saygılar..
  • pil olmadında elek tirikler gidip gelirse veya frekans dalgalanırsa cihazım parçalarına hasar verebilir eğer adaptörde veya taktığınız fişte dengeleyici carsa bir sorun olmaz ama pille kullanmanızı öneririm işinizi şansa bırakmayın derim .
  • ben pili liion pili %40 şarzla saklıyorum en iyisi o bir tane yan sanayi batarya aldım onu kullanıyorum bence en mantıklısı bu yan sanayiler ucuz oluyor
  • bataryasız kullanmak daha iyidir bataryayı uzun ömürler katarsın ama elektrikler giderse ve pc anında kapanırsa anakartı da yakabilirsin. laptopların anakartları cok hassasdır
  • Benim laptop samsung ve samsung ayarları bölümümde bataryayı azami %80 e kadar şarj edip sonra bataryayı askıya alabiliyorum. Bu tür bir program bulmalısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS Laptop Şarj Olmuyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sakın bataryasız kullanma. Ben laptop'umun bataryasını söküp kullanmıştım , 4 ay sonra batarya çalışmıyordu.
  • batarya bilgisayarından daha değerli değil ama sen bilirsin herhangi bi voltaj dalgalanmasından sağ çıkarmı bilmem
  • Voltaj dalgalanmasından zarar görebilir.
  • Benim eksi patronum bataryası bozuk olduğu için bataryasız kullanıyordu celeron laptopu. Böyle adamları hiç anlamam. altında BMW 320d ama böyle laptopla eziyet çekiyordu. Şarj kablosuna yanlıslıkla dokunsan kapanıyordu laptopu.
  • Şu anda kullandığım 3. laptop internette okuduğum her yolu denedim, ne yaparsan yap pil bir müddet sonra bitiyor, en son bu laptopu aldığımda pilini hiç çıkartmadan 3 yıl haftada bir kez fişi çıkartıp pili bitirip şarj ederek kullandım, bir hafta öncesine kadar pil ile 1,5 saat civarı kullanabildiğim pil iki gün önce aniden gitti. Şu an yenisini sipariş ettim gelmesini bekliyorum.
    Kısaca her türü denemiş biri olarak önerim, pili çıkartmada arada bir elektrik bağlantısın kesip pil ile kulanıp şarj ederek kullanmak.
  • 2 yıl boyunca bataryasız kullandım. bu süre zarfında belki 10 defa elektrikler kesilip alet kapanmıştır, bişey olmadı ama olabilirdi de, şans işi.

Mutlaka bataryasız kullanacağım derseniz, ayda 1 defa bataryayı takıp tam bitirip tam doldurun, ömrünü uzatmış olursunuz.
  • bataryasız laptop kullanmak, kondomsuz .......... gerisini yazmaya gerek yok.
    ani voltaj kasılmasında laptop gidebilir de gitmeyebilir de, bu riske girmeye değer mi?
    işi sağlama almak lazım.

Zaten her şekilde de batarya ömür kaybediyor.
    alıp kenara koyup bekletseniz bile ömrü gidiyor.
    kullanın bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 4 Ağustos 2013; 11:05:24 >
  • Normalde pili çok iyi muhafaza etseniz de, ortalama üç yıl sonra kullandığınız alet eskimiş oluyor, yine ilk fırsatta yenilemeyi düşünüyorsunuz. Ayrıca örnek vercek olursam benim laptopumun orjinal pili servisinde 175 lira, 3. parti muadil pil 60-90 lira arasında satıcıya göre değişiyor. Bu kadar bir ücret için laptopu riske atmaya değmez.
  • kullandığım laptopun 2 kez anakartı yandı pilsiz kullandığımdan dolayı... Allah'tan garanti bitmemişti de garantiden sorunsuz olarak değiştirebildim.. garanti bittiği için artık pili hiçbir şekilde çıkarmıyorum... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: relegend

Benim laptop samsung ve samsung ayarları bölümümde bataryayı azami %80 e kadar şarj edip sonra bataryayı askıya alabiliyorum. Bu tür bir program bulmalısın

vaiomdada var %40-50-60-80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkGuardian-53 -- 5 Ağustos 2013; 4:33:50 >
  • Bataryayla kullanmaya devam etmeni öneririm ve iomda var dediğin programla en kısık ayarda tutarak daha uzun ömürlü bir bataryaya sahip olabilirsn. Haftada bir bitirip tekrar şarjla
  • Program olarak neler önerirsiniz arkadaşlar?

İlginiz için de çok teşekkür ederim.
  • Win8 HP kullanıcıları bu programı kullansın
    Microsoft Windows 8 32 Edition
    Microsoft Windows 8 Chinese Market 32 Edition
    Microsoft Windows 8 Emerging Markets 32 Edition
    Microsoft Windows 8 Enterprise 32 Edition
    Microsoft Windows 8 Multi-Language 32 Edition
    Microsoft Windows 8 Professional 32 Edition
    Microsoft Windows 8 64 Edition
    Microsoft Windows 8 Chinese Market 64 Edition
    Microsoft Windows 8 Emerging Markets 64 Edition
    Microsoft Windows 8 Enterprise 64 Edition
    Microsoft Windows 8 Multi-Language 64 Edition
    Microsoft Windows 8 Professional 64 Edition

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-109788-1&cc=tr&dlc=tr&lc=tr&os=4132&product=5312362&sw_lang=

Size tavsiyem herzaman batarya ile kullanmanızdır.
    Pcnin 2 yıl garantisi var.
    2 yıl içinde batarya arızalanırsa zaten yenisini veriyorlar ( hpde böyle )
    2 yıl sonrada zaten bataryanın orjinali oluyor 100 lira.
    Yani her şekilde batarya ile kullanman en mantıklısı.
    Ayrıca iki bataryan olduğunda eskisini oyun gibi ısı veren anlarda kullanırsan pc daha sağlıklı işler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.