Şimdi Ara

Batarya Kondansatör İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benim RC aracım var. Rc forumlarında bir teknikten söz ediliyor. Bataryaya bağlanan paralel bir kondansatörle batarya daha uzun ömürlü ve daha yüksek performanslı oluyormuş.

7,2v 2500mAh'lik bir bataryam var ve daha önce hazırladığım 5000 mikrofaratlık (seri bağlı 5x1000) kondansatörüm var. Sizce denemeye değermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XR9 -- 5 Nisan 2009; 1:38:19 >

• Bataryanın içdirenci kondansatörünküne kıyasla çok yüksektir. Ani kalkınmalarda arabanın ihtiyaç duyacağı çok yüksek akımı sağlamak için çok işe yarayacaktır. Yani arabanın atikliğini arttırır.

Bataryanın daha verimli çalışmasını sağlayacağını düşünüyorum. Motoru belli bir eşik seviyesinin altındaki bazı mekanik zorluklardan kurtarıp ters manyetik alanı hemen kuracağı için.
  • Teşekkürler "Liu Kang"
  • RC araçlar çok güç çeker, ben daha farklı bir alandan örnek vermek istiyorum. Genellikle batarya ve GSM modüllerle çalışan uygulamalarda "süper kapasitör" adı verilen elemanlar kullanılır, hatta GSM modül üreticileri tarafından datasheetlerinde bu tavsiye edilir. Aynen bataryaya paralel bağlanılarak kullanılır, olayı da şudur. Cihazın GSM şebekesiyle iletişimi çok kısa vuruşlar şeklinde oluyor, bu kısa vuruşlarda RF katı 2A'ya kadar güç çekebiliyor. Bunu direk bataryadan çeksek teldeki kayıplar ve batarya kimyasındaki kısıtlamalar sebebiyle gerilim cihazın çalışma aralığının altına düşer ve cihaz iletişim esnasında kapanır. Kapasitör anlık çok yüksek akımları sağlayabilen bir eleman olduğu için bu darbeleri başarıyla absorbe eder ve bataryaya yüklenilmesini kısıtlayarak hem batarya ömrünü uzatır, hem de uygulamanın bataryanın son damlasına kadar çalışabilmesini garantiler.

Uzun oldu ama açıklamış olayım, ben de GSM modüllerle uğraşırken gördüm bu meseleyi çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 5 Nisan 2009; 10:54:20 >

• Yalnız kardeş seri bağlı 5 x 1000 = 5000 olmaz. 200 olur. Paraleldir onlar.
  • Teşekkürler arkadaşlar, olayın mantığını kavradım

@Self Control: Evet paralel bağlıymış, dikkat etmemişim ona

Son bir sorum daha var, 5000mf idealmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XR9 -- 5 Nisan 2009; 12:26:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

RC araçlar çok güç çeker, ben daha farklı bir alandan örnek vermek istiyorum. Genellikle batarya ve GSM modüllerle çalışan uygulamalarda "süper kapasitör" adı verilen elemanlar kullanılır, hatta GSM modül üreticileri tarafından datasheetlerinde bu tavsiye edilir. Aynen bataryaya paralel bağlanılarak kullanılır, olayı da şudur. Cihazın GSM şebekesiyle iletişimi çok kısa vuruşlar şeklinde oluyor, bu kısa vuruşlarda RF katı 2A'ya kadar güç çekebiliyor. Bunu direk bataryadan çeksek teldeki kayıplar ve batarya kimyasındaki kısıtlamalar sebebiyle gerilim cihazın çalışma aralığının altına düşer ve cihaz iletişim esnasında kapanır. Kapasitör anlık çok yüksek akımları sağlayabilen bir eleman olduğu için bu darbeleri başarıyla absorbe eder ve bataryaya yüklenilmesini kısıtlayarak hem batarya ömrünü uzatır, hem de uygulamanın bataryanın son damlasına kadar çalışabilmesini garantiler.

Uzun oldu ama açıklamış olayım, ben de GSM modüllerle uğraşırken gördüm bu meseleyi çünkü.

Artık cep telefonlarında kullanılamayacak ama hala yeterli bir kapasiteye sahip bataryaları değerlendirmek için de kullanılabileceğini düşünüyorum. Zamanında bir arkadaş bununla ilgili bir konu açmıştı orda biraz yazıp çizmiştik:

http://forum.donanimhaber.com/m_11638754/mpage_1/key_3210//tm.htm#12593005

Arkadaş sonuçları bildireceğini söylemişti ama unuttu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu volt-amper ilişkisi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.