Şimdi Ara

Batak bilen arkadaşlar bir uğrasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben telden falan rahatça oynuyorum ama internette dürtmekten, kız-as yapmaktan, esnemekten, 2'ye as düşmekten falan bahsediyorlar ne oluyor bunlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cattestcat -- 26 Aralık 2019; 17:28:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Esnemek buyuk kagidi pesin dusmemek iste,adam 7 atti mesela sende as var direk asi dusmezsin 8-9 falan atarsin baskasi da dusuk bi kagitla alir,
    Durtmek de iste ihaleye girenin buyuk kagitlarini tahmini olarak oynayarak dusuruyon bu sayede ihaleye girenin alirini eksiltirsin sansa bagli olarak,
    Biraz yamuk yumuk bi anlatim oldu ama genel olarak boyle,
    Kiz-asi anlamadim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyw reis. Yeni başladım da biraz daha açabilir misin ? Mesela niye esniyoruz veya rakibin büyük kağıtlarını tahmin edip nasıl oynayabiliriz ki ?

• kız as demek kız ve as sende olur. kağıt oynarlar sen as atıp alamak yerine kız ile alırsan as kız yapmış olursun. diğerlerinin papazına iş yaptırmayabilirsin yani.
  • Hocam batakta koza girmiyorsan amacın koza gireni batırmaktır. Atıyorum adam kupa 7 oynadı. Sende de kupa as var. Bir tahmin yürütüyorsun bu adamda kupa papaz vardır ası hemen atmiyim ki onun papazı el etmesin. O yüzden as atmak yerine daha küçük bir kart oynuyorsun. Buna esnemek deniyor.

• 2'ye as düşürmek de benzer anlamda. 2 gibi küçük bir kağıt atılınca hemen as atılmamalıdır ki koza girenin el etme ihtimali olan kağıtları(tahmin yapacaksın) el etmesin. Atıyorum adamda sinek 2 ve sinek papaz var. Adam doğal olarak papazın el etmesini ister. Sinek 2 atarsa ve as'ı düşürürse çok kolay bir şekilde el almış olur. Çünkü diğer türlü o papazı as ile alıp koza gireni zor durumda bırakmak gerekir.

• Esnemeyi şöyle de düşünebilirsin senden önce oynayan kisi 9lu cekti diyelim senin elinde kız ve as var ama sen as yerine kızı atıp esneyebilirsin adamın papazı iş olmasın diye. Düşük kağıtlar icinde yapılabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Online nerden oynuyorsun hocam

• Sağolun beyler. Birde eli güçlü adamı nasıl batırabilirsin ki ? İhalelide mesela adamın ele 7 maça, 2 as geldi atıyorum. Bu adamın önüne nasıl geçeceksin ? Yoksa hiçbir yolu yok da uzun süreçte kazanmaya mı bakmalıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cattestcat

Sağolun beyler. Birde eli güçlü adamı nasıl batırabilirsin ki ? İhalelide mesela adamın ele 7 maça, 2 as geldi atıyorum. Bu adamın önüne nasıl geçeceksin ? Yoksa hiçbir yolu yok da uzun süreçte kazanmaya mı bakmalıyım ?
    Adamın kozlarını yiyeceksin. Baktın bir şeye çakıyor. Çaktır gitsin ki adam koz çekemesin. Bir de ondan sonra da koz vuran varsa tadından yenmez ki adamın kozlarını ezmiş olursun. Ya da papazları net alır olarak görmüştür. Sen elindeki valeyi düşersin adam papazı vermek zorunda kalır. As ile alan alır. İhaleci de batar.

Her el batırmak zorunda da değilsin zaten. Oyun bu kimi zaman batar kimi zaman çıkarsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.