Şimdi Ara

BASS KUTUSU!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lutfen bana yardim edin osawa marka 12"lik woofer var elimde ama ona yapıcağım kutunun kaç litre olmasi gerektiğini bilmiyorum osawanin w-3080 modeli ne internet sayfasinda yazıyo nede başka bi yerde ve kısacasi kolonun değerlerinide bilmiyorum şu dünyada bana yardim edebilecek kimse kalmadi heralde tek umudum sissiniz yardim ederseniz çok sevinirim simdiden çok teşekkur dediyorum

• Tabii ki hoparlörün fiziksel verilerini bilmeden kabin hesaplanmaz. Ama ortalama 50Hz civarında bir sonuç almak için (ki tahminimce bu hoparlörle 40Hz altına düşemezsin zaten) 25-30Lt lik bir kabin ve 10cmx17cm lik port yetrli olur.
  • buna benzer bise yapabilirsin
  • Bende de benzer bir hoparlör vardı.
    Bir yazılımla değerlerini girdim.
    20 Hz'ye kadar ses alabilmen için 47lt civarı deliksiz kutu yapman gerekiyor.
    eğer delikli yapmak istersen 20 lt yeterli olur, ama aynı kalitede sesi vermez.

Sana önerim 40cmX40cmX40cm lik bir küp şeklinde 2cm kalınlıktaki mdf'den hazırlaman.

Eğer hoparlörünün ayrıntılı özelliklerini bulabilirsen daha net rakamlar verebilirim.
  • Kaç litrelik kutuya ihtiyacın var bilmiyorum ama, bana sorarsan böyle şeylerlede hiç uğraşma derim.
    Artık Subbass kendinden amfili hoparlörlerin fiyatları baya ucuz.Bir tane seç,senini dinle,beyen ve al derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReD LiNe -- 12 Temmuz 2005, 10:37:48 >
  • Woofer : 12"

Taşıma Gücü : 600 W

Magnet : 2X30 Oz

Hoparlör Jack : 2 PİN KAPLAMA GİRİŞ

Empedans Derecesi : 4 Ohm

Hassasiyet : 90 dB

Coıl : 2” SİYAH ASV COIL

Dış Kafes : KROM KAPLAMA

internet sayfalarinda yazan bu bilgiler başka bişey yazmıyo yeterlimi sizce

• quote:

Orjinalden alıntı: c1han

Bende de benzer bir hoparlör vardı.
    Bir yazılımla değerlerini girdim.
    20 Hz'ye kadar ses alabilmen için 47lt civarı deliksiz kutu yapman gerekiyor.
    eğer delikli yapmak istersen 20 lt yeterli olur, ama aynı kalitede sesi vermez.

Sana önerim 40cmX40cmX40cm lik bir küp şeklinde 2cm kalınlıktaki mdf'den hazırlaman.

Eğer hoparlörünün ayrıntılı özelliklerini bulabilirsen daha net rakamlar verebilirim.

Hangi hoparlörden ve hangi kutuyla 20Hz almayı planlıyorsun? 20Hz için en az 120lt kabin kullanman lazım. Ayrıca o hoparlörle 20Hz asla alamazsın... Teknik bilgiye sahip olmayan arkadaşlar lütfen yorum yapmasın...

Hoparlörlerin teknik verileri vardır onlar olmadan kabin hacmi hesaplayamazsın. Hesapsız kabin yaparsan sonuç alamazsın!..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkdaşlar bu heapoları yapan bilgisayar programı yokmu varsa bana bir gönderiverin şimdiden sağolun motometer@hotmail.com
  • WinISD.. google de ara bulursun. Ama hoparlörün Qts, Qms, Qes ve VAS verileri olmadan kabin hesaplayamazsın.
  • Dostum bu çalışmalar iyi hoşda
    resimde ki osawa hop. ve benzerleri beş para etmez.. pahalıyı ucuza veriyor derseniz ayrı..fifti fifti.. kaldı ki bu tip hop. çoğu otomobil için üretilmiş.. bu hop. ses başarısıda ampliye bağımlı... piyasada ki hangi ev amplisi ile kullanacağınız merak ettim.. Technics sa-ax7 gibi aktif subwoofer hoparlör kanalını kullanacaksanız olur..Bu ise yukarda ki osawa için az.. hem güzel bir (ucuz olsun iyi olsun piyasada millennium ts-2000 yada ts-1408 yanılmıyorsam kağıt membran hop. öneririm.pioneer olur) 25cm. subwoofer kullansanız daha güzel olur..
    sonuçta bana kalırsa piyasada hazır aktif subwoofer almanız bence daha iyi ve daha kaliteli olur...böyle bir cihaz elinizde ki surround yada steryo ampli ilede pasif kullanmanızada izin verir..güzel ve çok kaliteli alternatif...
    amenna stk, mosfet ampli yapılacaksa ayrı..power katı yapmakla iş bitmiyor ki...
    ha birde hop. kabin hesabı.. haoparlörün verilerini bulmak bile dert...karışmam oraya.
    Kolay gelsin..azimle herşey olur

• Değerli arkadaşım,

Benim 12"lik hoparlörüm 64lt(40x40x40cm) hacimde 20Hz veriyor.
    Yanlız dikkatinizi çekerim - portsuz kabin - olacak.
    Port açarsanız çok daha geniş hacime ihtiyaç duyarsınız.

Tabii ki tüm hoparlörler aynı sesi verecek diye bir kaide yok.
    Arkadaşın hoparlörleri de - en azından magnet büyüklüğü - fena değil gibi geldi bana.

Ayrıca;
    Linkwitz transform devresi diye bir devre var. Dandik hoparlörleri bile küçük boyutlu kabinlerde 20Hzye kadar düşürebiliyor. İlgilenener aşağıdaki linkten inceleyebilir.

http://sound.westhost.com/linkwitz-transform.htm

Kabin hesabı için; WinSub ve Abacus programlarını;
    yaptığın kabinin nasıl ses verdiğini test etmek için Sound Frequency Analyser programını
    öneririm.

NOT:
    Teknik bilgisi eksik olan arkadaşlar lütfen başkalarının teknik bilgisine laf etmesin.

• quote:

Değerli arkadaşım,

Arkadaşın hoparlörleri de - en azından magnet büyüklüğü - fena değil gibi geldi bana.

Ayrıca;
    Linkwitz transform devresi diye bir devre var. Dandik hoparlörleri bile küçük boyutlu kabinlerde 20Hzye kadar düşürebiliyor. İlgilenener aşağıdaki linkten inceleyebilir.

yaptığın kabinin nasıl ses verdiğini test etmek için Sound Frequency Analyser programını
    öneririm.

NOT:
    Teknik bilgisi eksik olan arkadaşlar lütfen başkalarının teknik bilgisine laf etmesin.

adres için saol dostum

• quote:

Değerli arkadaşım,

Ayrıca;

öneririm.

NOT:

Arkadaşım mesleğin ve deneyimin nedir ki benim teknik bilgime laf edebiliyorsun?

Bilimsel altyapın yok atıyorsun! Teknik verilerini bilmeden yalnızca mıknatıs büyüklüğüne bakarak 20Hz alabileceğini iddia eden birisin, kalkmış bana dil uzatıyorsun. Dünyada bunca elektronik ve akustik mühendisi (ben de dahil) Qts, Qms, Qes ve VAS parametrelerini bilmeden kabin tasarımı yapamazken sen nasıl yapabiliyorsun? Portlu kabinin daha büyük olması gerektiğini nerden çıkarttın? Portsuz kabinin responsu portluya göre daha düşüktür! Neye göre hesapladın tüm bunları? Kaç tane kabin yaptın şimdiye kadar?

Benim deneyimime laf edebilmen için öncelikle bu sorulara cevap ver!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhardware -- 30 Temmuz 2005, 10:06:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ReD LiNe

Kaç litrelik kutuya ihtiyacın var bilmiyorum ama, bana sorarsan böyle şeylerlede hiç uğraşma derim.
    Artık Subbass kendinden amfili hoparlörlerin fiyatları baya ucuz.Bir tane seç,senini dinle,beyen ve al derim.

Örnek ve link verebilir misin
    Benim de böyle bir şeye ihtiyacım var
  • quote:

Orjinalden alıntı: drhardware

Arkadaşım mesleğin ve deneyimin nedir ki benim teknik bilgime laf edebiliyorsun?

Bilimsel altyapın yok atıyorsun! Teknik verilerini bilmeden yalnızca mıknatıs büyüklüğüne bakarak 20Hz alabileceğini iddia eden birisin, kalkmış bana dil uzatıyorsun. Dünyada bunca elektronik ve akustik mühendisi (ben de dahil) Qts, Qms, Qes ve VAS parametrelerini bilmeden kabin tasarımı yapamazken sen nasıl yapabiliyorsun? Portlu kabinin daha büyük olması gerektiğini nerden çıkarttın? Portsuz kabinin responsu portluya göre daha düşüktür! Neye göre hesapladın tüm bunları? Kaç tane kabin yaptın şimdiye kadar?

Benim deneyimime laf edebilmen için öncelikle bu sorulara cevap ver!

Tamam arkadaşım;

Sen en iyisini biliyorsun.

Sen bi tanesin.

Maksadım biriyle laf dalaşına girmek değil.

Sadece arkadaşa yardım edebilmek için uğraşıyorum.

Bu mesaj bu soruya yazdığım son mesajdır.

NOKTA

• aracın arkasına takılan bass kutuları kaza anında aracın ezilmesini engellermi yada yerinden fırlayarak kazalara yol açarmı ?
  • 40x40x40 kutuya port açıp 30 cm lik BM kullanıyorum dadından yinmiyor.
  • konu 2005 hort
  • dalga konusu mu bu ciddi anlamda bişey sordum sadece haberlerde izledim bagazdaki bişey kaza anında yerinde fırlayıp şöförü öldürmüş bass kutularıda öyle olabilirmi sabitlenmeden duruyorlar sonuçta
  • yok yani yeni konu açıp sorabilirdiniz eski konuyu hortlatmanın anlamı yoktu bence...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.