Şimdi Ara

Bass Gitarla Elektro Gitar Arasındaki Fark

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
30.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne?Ve arkadaşlar bunları çalabilmek için klasik gitardan mı başlamak gerekiyor?

• Biri bass diğeri elektro.
  • Sen ne çalmak istiyorsan ondan başla.Önce klasik gitar çalmalısın diyenlere sakın kulak asma.
  • Klasik gitardan başlamanı öneririm. Nota okuma bilgin iyi değilse bass gitarda zorlanırsın çünkü Fa anahtarı ile yazılır notaları çalmak daha zordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Choppe®

Sen ne çalmak istiyorsan ondan başla.Önce klasik gitar çalmalısın diyenlere sakın kulak asma.

Aynen katılıyorum bu klasikten başla meselesi kursların uyguladığı aldatmacadır. (Bknz. Daha çok para )
  • internetten dınleyebılırsın normal muzık seslerını elektro ile yaratablrsn. Bass gitarla da yarata bilirsin ama Aktf oalrak pek duyamassın. önde elektro gelir bence!
  • Ben pek bilmiyorum metal müzikte bass mı kullanılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 28 Ağustos 2008; 13:18:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bass gitar sololar mükemmeldir. Youtube a girip bir dinle.
  • Klasik gitar , nota vs.. yalan işler bunlar.Çoğu gitarist nota bilmez bile kulaktan çıkarırlar zaten elektro nota ile çalınmazki, tab ile çalınır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Unsterblichkeit

Klasik gitar , nota vs.. yalan işler bunlar.Çoğu gitarist nota bilmez bile kulaktan çıkarırlar zaten elektro nota ile çalınmazki, tab ile çalınır.

Nota bilmek her zaman daha iyidir, avantajdır
  • çok farklı şeylerdir ancak birbirlerini tamamlarlar.
  • bi şarkıyı dinleyip aklında kalan ilk tonu aslında bass gitar yaratır ama herzaman dikkati çeken elektrodur elektro ile bass dişi ile erkek gibidir birbirlerinden çok farklılardır ama hepberaber bi uyum içinde birbirlerini tamamlayarak çalışırlar
  • quote:

Klasik gitar , nota vs.. yalan işler bunlar.Çoğu gitarist nota bilmez bile kulaktan çıkarırlar zaten elektro nota ile çalınmazki, tab ile çalınır.

ilginç, eğitim almadan kendi kendine davul çalmayı öğrenenleri biliyodum ama nota bilmeyen elektrocular olduğunu bilmiyodum. Peki neden klasik kulaktan çalınamıyo
  • Bass Gitar Solosu önerim Metallica-Pulling Teeth(Anesthesia).Metallica'nın efsane basscısı Cliff'indir
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

ilginç, eğitim almadan kendi kendine davul çalmayı öğrenenleri biliyodum ama nota bilmeyen elektrocular olduğunu bilmiyodum. Peki neden klasik kulaktan çalınamıyo

Jimi hendrix , Yngwie Malmsteen, Kerry King daha sayılabilir.Nota ile solo atan gitarist gördünmü, gam bilmesi yeter bence

Ayrıca Malmsteen di sanırım duyduğu melodileri tersten çalıyordu

• Hmm .. Güzel Bi Soru sordun .. Aslında 2 türdede yapabilceklerin sınırsızdır .. Ama Bass Gitarda "Slap" [ Yanlış Yazmadım Sanırım ] adında bi teknik var .. gayette hoşuma gidiyor . Bunun yanı sıra electro gitarda en son perdeye inip daha ince sesler çıkarıp değişik sololar atabiliosun . Yada ritm atabilirsin .. Ama eğer karar veremiorum ne çalacağıma diyorsan . Bass gitar çal .. Çünkü herkes electro çalmaya ÇALIŞIYOR , ünlü gitaristler gibi olabilceğini sanıyor ..
  • Valla ,klavye şart...

Major geçişlerinde hala çok yavaşım,deliriyorum...Hızlanmak gerek...

Tavsiye klavyeni iyi geliştir.Ve tabii nota bilgisi şart.
    Haa 30 yıl gitarist olursun,sonra yeni çıkan parçalarda notaya gerek duymazsın,çünkü müzik kulağın mükemmel olur ve duyarak çalarsın...Ama tabii yine notaya basıyorsun...Refleks gibi birşey oluşuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 28 Ağustos 2008; 3:31:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Ben pek bilmiyorum metal müzikte bass mı kullanılıyor?Soft metalde_? (eğer farkedeiorsa tabi..)

öncelikle,soft metal diye bişeyi ilk defa duyuyorum kardeşim
    bir metal grubunda genelde 1 solist,1 ritim gitarist,1 solo gitarist,1 bas gitarist ve 1 baterist bulunur.(bazı gruplarda 1 de klavyeci bulunabiliyor)
    tabi bazen solist olan kişi aynı zamanda gitar da çalabiliyor(örn: metallica,motorhead vs.)
    Solo gitarist ve ritim gitarist,elektrogitar kullanır.
    Bas gitarist ise bas gitar.
  • telleri arasında fark var.basın en alt teli elektronun en ust telını kalınlıgıyla aynıdır.basın en ust telı de dolayısıyla halat gıbı.
  • birde bas gitar elektro gitardan 1 oktav daha kalındır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.