Şimdi Ara

Başörtüsü ilahi emir değil dedi Savcı Dava açtı! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
1
Favori
29.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Hiç kendini zorlama. Ek: yolsuzla yol tutmuşsun. Peygamber hırsızın tecavüzcünün yanında durmadıysa, sen de ahlaksızlardan uzak durmak hicret etmek gereğindesin. Hiç beni karıştırma, istediğin kadar kapan. İşte, orada Kuran, orada peygamber. Karıştığın kötülüğün derecesiyle ölçüleceksin. Çünkü bu bir toplum dini.
    Siz aynı kafada devam edin. Kuranın orijinal metnini değiştiremeyeceğiniz için anca yorumlarınızla kendi dininizi üretirsiniz...

Sizin dediğinizi ne İranlı Şii'ler ne dinsiz dediğimiz Suud'lar düşünmüyor. Sünniler hiç düşünmüyor. Sizi farklı bir dine uğurluyoruz.

Karahasan dini önderi olarak sana güle güle dostum.
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    Ama onlar İslamın temsil makamı(halife) değil, sizin gibi sonradan türemişler de değil bana bakarsan ama orada yorum hakkımı kullanıyorum. Belki de islam cahiliyedir, bağnazlıktır, geri kalmışlıktır, diri diri toprağa gömülmektir yersen! Hele hele dine davet mi, tövbe, istiğfar! En büyük dinsizlik(!) şüphesiz kadınlarımızın üstğne zift döküp yaksak sizin gibi cânilerin adaletine kalmalarından insaflıdır. Özgürlük mü! Külahıma anlat...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dini muhafaza eden benim, softa!
    Sen şimdi dini neyle muhafaza ediyordun dille. Sözlü, yazılı farketmez. Bu kitap arapça mı, aramice mi olduğuna göre anlamı değişiyorsa demek ki kutsalı harfi değil anlamıymış. Dili değil, tefsiriymiş. Hafızı değil, içtihatçısıymış.
    Valla, ateş tanrısı Zerdüşt ama cezası hükmü duruyor. Bunu dedim diye de putperest değilim, dini doğru tefsir etmeyen putunu ilahlaştırıyordur.

Yo siz kendi çerçevenizin dışını göremiyorsunuz. Kuranda saç teli görünmeyecek filan yazmaz. Ayrıca zamanın hükmünden bahsedilir. Bir kadının saçlarını gösterip göstermemesi size soracağı bir durum değildir. Hiç bir kadının dini yorumuna karışamazsınız. Kadın pekala kendini güncel yorumlarla donatabilir. Efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetinin sahih olmamasını ya da sineğin ya da deve sidiğinin şifasını da o günlerdeki gibi uygulamaz, bu ayetin de o günlerdeki uygulamasına yüzde yüz uymaz. Sen kimsin de karışacaksın bu yorumlara
    Burkaya da karışamazsınız. Kendinizi bir şey sanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 18 Temmuz 2019; 23:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Yo siz kendi çerçevenizin dışını göremiyorsunuz. Kuranda saç teli görünmeyecek filan yazmaz. Ayrıca zamanın hükmünden bahsedilir. Bir kadının saçlarını gösterip göstermemesi size soracağı bir durum değildir. Hiç bir kadının dini yorumuna karışamazsınız. Kadın pekala kendini güncel yorumlarla donatabilir. Efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetinin sahih olmamasını ya da sineğin ya da deve sidiğinin şifasını da o günlerdeki gibi uygulamaz, bu ayetin de o günlerdeki uygulamasına yüzde yüz uymaz. Sen kimsin de karışacaksın bu yorumlara
    Burkaya da karışamazsınız. Kendinizi bir şey sanmayın.
    Başka bir yerini kapat dese amacı ne olabilir? Peki başı kapatmanın amacı ne olabilir?
  • quote:

Dini muhafaza eden benim, softa!
    Sen şimdi dini neyle muhafaza ediyordun dille. Sözlü, yazılı farketmez. Bu kitap arapça mı, aramice mi olduğuna göre anlamı değişiyorsa demek ki kutsalı harfi değil anlamıymış. Dili değil, tefsiriymiş. Hafızı değil, içtihatçısıymış.
    Valla, ateş tanrısı Zerdüşt ama cezası hükmü duruyor. Bunu dedim diye de putperest değilim, dini doğru tefsir etmeyen putunu ilahlaştırıyordur.
    1400 yıldır arabı da türk'ü de perslisi de kuranda başörtüsü ve çarşaf emrediliyor diye içtihat yaptığına göre sana ne düşer?

Allahın dinini kendi heva ve heveslerine göre şekillendirmeye çalışan senin gibiler günümüz putperestlerinin önde gidenleridir.
    Sen içtihadın anlamını bilmiyorsun anladım. İçtihad, anlam bütünlüğünü sağlıyor. Sen kelimelerle düşünürken, metnin bütünlüğünü sağlıyor. Zaten öyle olmasa senin gibi softaların putperesliğine kalırdık. İpsizi sapsızı bırakır kadınlarımıza kapanmasını, bunun onları koruyacağını(!) emrederdik. Emretmek de ne kadar hakkımız ya... Elhâmdülillah Türk'üz de sizin gibi islam karşıtlarıyla aramızda zemin farkı var.
    Neyse sana hayırlı traşlar, artık cehennemde de zemzem sularıyla yıkanırsın.

• quote:

Sen içtihadın anlamını bilmiyorsun anladım. İçtihad, anlam bütünlüğünü sağlıyor. Sen kelimelerle düşünürken, metnin bütünlüğünü sağlıyor. Zaten öyle olmasa senin gibi softaların putperesliğine kalırdık. İpsizi sapsızı bırakır kadınlarımıza kapanmasını, bunun onları koruyacağını(!) emrederdik. Emretmek de ne kadar hakkımız ya... Elhâmdülillah Türk'üz de sizin gibi islam karşıtlarıyla aramızda zemin farkı var.
    Neyse sana hayırlı traşlar, artık cehennemde de zemzem sularıyla yıkanırsın.
    Başörtüsü apaçık bir ayet değil dedin diye sana göre içtihat dedim. Bana göre içtihat falan değil gayet açık bir emir.
    Bir kere emir değil. Senin kutsal kitabında emir yok. O başka kitaplarda, senin kitabın zor yolla öğretmiyor bu bir.
    İkincisi tek bir yerde geçmiyor bu iki. Öyle olunca demek ki bu tek bir dize değil bir kıta. O sebeple sen ezberleyebilirsin, zararı yoktur. Ama anladım dersen vebali boynuna. Anlam bütünlüğü olmalı. Zaten senle bunun için kavga ediyoruz. Onca fitneyi bu cehaletinin küfrüyle işledin. İlim fensiz olmaz, sen fenin uygulamak olduğunu da öğren, neyim demeyip ne oldum demeyi de öğren.
    İşte yorum zaten bu soruların cevaplarını farklı kişilerin farklı vermesiyle alakalı.
    İçtihad deyip duruyorsan bugün kadınların bir çok meselede tek başlarına şahitliği ya da kadılığını da kabul edemezsin. Kadın hakimlere karşı bir hareket başlat da bir endamını görelim. Bak Afganistan’da bile eski içtihadlere elveda deniyor.
    Savaşta karşı tarafı köleleştirmek insanlığa karşı işlenmiş suç sayılıyor artık değil mi? Hah karşı tarafı köleleştirene ceza veremezsin.
    Köle ve cariye edinip doğan bebekleri malımdır diyene de ceza veremezsin.
    Bugün el nusralı birinin içtihat kabulleriyle İranlı birinin kabulleri aynı mı?
    Onlar dönemin siyaseti deyip geçen bir yığın insan var.
    Kısacası bir kadının ayet yorumlarına karışamazsın. İstediği gibi yorumlar. İster bağlar ister başını bağlamaz. Senin karışabileceğin bir karar veya yorum değil. Herkesin yorumu kendini bağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Temmuz 2019; 3:14:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Dediğin eksik, ya da yanlış.
    İçtihad öyle 'yaptım' demekle olmuyor. İçtihad esasında inkilap gibi bir yüklem.
    Oradaki kelime bütünlüğünden ziyade, anlam bütünlüğü kilit önemde. Nedir?
    - Tüm kelimeler harfiyen çeviri metin olacak.
    Bugün Kuran'ın okunmasında bile arapçada diretenler içtihada engel teşkil ediyor olabilir. Bir kere arapça da ilahi dil, doğru, ama tüm kelimeleri çözmemizde engel teşkil ettiği yerde hıfz değil, bu içtihad geri kalıyorsa tefsirin eksik kaldığını söylememiz de boynumuzun borcu.

Allah cinsel organlariniz ciplakta kalmasin diyor. Insanlar bunu degistirip sac telini sac kilin dahi gorunmeyecek sekilde giyinin diye degistiriyor veya ekliyor ... Allah dedi ama diye de kandiriyorlar... Seytana hizmet ederler bunlar ... Seytan nasil da guluyordur ( Bir Muslumanin bakis acisina gore ilahi bilgiler isigindaki analizi boyle olurdu ) .

Gunuuzde basortusu ile bonesine kadar itinali ama dar kalip kiyafetleri basta olmak uzere janjanli kiyafetler vs... tesettur adiyla ben buradayim diye canli renkler ile gormekteyiz boldur heryerdeler ve bu kisilerin analari babalari yakinindaki kisiler hic te yadirgamiyor asil mesele bu. Yani kisi masumane hata yapabilir lakin bu hatasini ifade debilecek uyaracak baskalari da yok ozellikle cekirdek ailesinde akrabasinda veya cevresinde ...

Ayaginda takunya sesi cikartan topuklu ayakkabilari ile sessiz sayilabilecek ic mekanlarda ses cikartmasi ... Suratinda badana denilecek bir ton boya ruj fondeten kirpiklerine rimel ruj parmaklarina oje dovmeler ayak bileklerinde inceligine vurgu hal hal veya yuksek topuklu kiyafetler giyen basortulu ortami vardir ! Yadirgnamiyor. Gerek medya yazili gorsel. Gerek Vaaz veremeyenlerce gerek Diyanet Baskanliginca ...

Arada birkac aykirimsi kose yazarlari dile getirince kismen ele alamasa da adami linc edenler var ... Adami SAPIK filan ilan ediyorlar....

Su habere gel SICAK yeni cikti
    NTV
    'Hacca gideceğim, altınlarınızı verin okutayım' deyip dolandıran kişi yakalandı
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/hacca-gidecegim-altinlarinizi-verin-okutayimdeyip-dolandiran-kisi-yakalandi,sq_ulLYXuUuLXu9Hrs_drg

Musluman olmak bu tur firsatlari da veriyormus.

Bir soz vardir :

Dinsizin hakkindan imansiz gelir ...

Bu sozde bence degisti ... Dincinin hatta hirsizin hakkindan daha buyuk dinciler daha buyuk hirsizlar gelirmis .

Ne demisler AKIL AKILDAN ustundur ...

Muslumanlar icin AKIL nelere calisiyor ortada ...

Nasil bir Muslumanlik ortamindalarmis ki bu tur seyler yasaniyor ...

Gavur Izmir Musluman Izmir olunca KANDIRILIYOR halemi getirildi ...

Ben derim ki birilerin Gavur izmir ifadeleri hakkatten de gavur diye tabir edilen ama dogru Izmirliler olarak kalsalardi magdur olamayacaklardi kesinlikle... Baksaniza Muslumansan kandirilma potansiyel artiyor...

Bu kandirmacalar laik duzeni destekleyenlere neden islemiyor acaba ? ...

Bu basortusu ile bakin kapali kadinlara nelere vesile olmakta! Yuh diyor insan.

Toplumda ozellikle kadinlarca infial olusmasi gerekirdi lakin herkes sakin karsilamis... Enteresan !

Muhafazakâr kesime yaşam koçluğu yapan ve “Çokeşlilik yasal olsun” açıklamasıyla tartışma yaratan Sibel Üresin
    http://www.gazetevatan.com/--esime-ikinci-es-al-dedim---430470-magazin/

Basortusune turbana da fetislik olarak goren de varmis bunu da ogrendim . Harbi OHA!

ekşi sözlük
    türban fetişizmi
    https://eksisozluk.com/turban-fetisizmi--1074371

Basortusu ozu itibariyle espirisi degeri anlami hatta sonradan yuklenen o degerlerin de hicbirinin de pratikte bir anlami artik kalmamistir ... Bu hale getirenler de Ateistler Deistler vs dinsizlr degil bizzat ilgili kisiler! ...

Bilemiyorum biz artik neyi tartisiyoruz... Meselenin ozununde damarindan idrak edemeis ettirememis bir Muslumanlik ortami var ...

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle “şu içtihaddır demekle olmuyor” diyorum zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Dostum, kapıya kilit, bunlara girift yaranır, oldu mu?

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Girift kapıya da yaraşır sevgili dostum.

• quote:

Bir kere emir değil. Senin kutsal kitabında emir yok. O başka kitaplarda, senin kitabın zor yolla öğretmiyor bu bir.
    İkincisi tek bir yerde geçmiyor bu iki. Öyle olunca demek ki bu tek bir dize değil bir kıta. O sebeple sen ezberleyebilirsin, zararı yoktur. Ama anladım dersen vebali boynuna. Anlam bütünlüğü olmalı. Zaten senle bunun için kavga ediyoruz. Onca fitneyi bu cehaletinin küfrüyle işledin. İlim fensiz olmaz, sen fenin uygulamak olduğunu da öğren, neyim demeyip ne oldum demeyi de öğren.
    Kuran herkese indirildi. İlmi fenni olmayanın anlayamayacağı bir kitap indirdiyse senin tanrın o başka. Benim Allahım herkesin anlayabileceği bir kitap indirdi ve herkes böyle anlıyor.

Eminim ki senin dinin eşcinselliğe de izin veriyordur?
    Kuran'da en çok 'ilim' kelimesi geçiyor. O zaman kanıtlardan konuşalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Allah cinsel organlariniz ciplakta kalmasin diyor. Insanlar bunu degistirip sac telini sac kilin dahi gorunmeyecek sekilde giyinin diye degistiriyor veya ekliyor ... Allah dedi ama diye de kandiriyorlar... Seytana hizmet ederler bunlar ... Seytan nasil da guluyordur ( Bir Muslumanin bakis acisina gore ilahi bilgiler isigindaki analizi boyle olurdu ) .

Gunuuzde basortusu ile bonesine kadar itinali ama dar kalip kiyafetleri basta olmak uzere janjanli kiyafetler vs... tesettur adiyla ben buradayim diye canli renkler ile gormekteyiz boldur heryerdeler ve bu kisilerin analari babalari yakinindaki kisiler hic te yadirgamiyor asil mesele bu. Yani kisi masumane hata yapabilir lakin bu hatasini ifade debilecek uyaracak baskalari da yok ozellikle cekirdek ailesinde akrabasinda veya cevresinde ...

Ayaginda takunya sesi cikartan topuklu ayakkabilari ile sessiz sayilabilecek ic mekanlarda ses cikartmasi ... Suratinda badana denilecek bir ton boya ruj fondeten kirpiklerine rimel ruj parmaklarina oje dovmeler ayak bileklerinde inceligine vurgu hal hal veya yuksek topuklu kiyafetler giyen basortulu ortami vardir ! Yadirgnamiyor. Gerek medya yazili gorsel. Gerek Vaaz veremeyenlerce gerek Diyanet Baskanliginca ...

Arada birkac aykirimsi kose yazarlari dile getirince kismen ele alamasa da adami linc edenler var ... Adami SAPIK filan ilan ediyorlar....

Su habere gel SICAK yeni cikti
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/hacca-gidecegim-altinlarinizi-verin-okutayimdeyip-dolandiran-kisi-yakalandi,sq_ulLYXuUuLXu9Hrs_drg

Musluman olmak bu tur firsatlari da veriyormus.

Bir soz vardir :

Dinsizin hakkindan imansiz gelir ...

Bu sozde bence degisti ... Dincinin hatta hirsizin hakkindan daha buyuk dinciler daha buyuk hirsizlar gelirmis .

Ne demisler AKIL AKILDAN ustundur ...

Muslumanlar icin AKIL nelere calisiyor ortada ...

Nasil bir Muslumanlik ortamindalarmis ki bu tur seyler yasaniyor ...

Gavur Izmir Musluman Izmir olunca KANDIRILIYOR halemi getirildi ...

Ben derim ki birilerin Gavur izmir ifadeleri hakkatten de gavur diye tabir edilen ama dogru Izmirliler olarak kalsalardi magdur olamayacaklardi kesinlikle... Baksaniza Muslumansan kandirilma potansiyel artiyor...

Bu kandirmacalar laik duzeni destekleyenlere neden islemiyor acaba ? ...

Bu basortusu ile bakin kapali kadinlara nelere vesile olmakta! Yuh diyor insan.

Toplumda ozellikle kadinlarca infial olusmasi gerekirdi lakin herkes sakin karsilamis... Enteresan !

Muhafazakâr kesime yaşam koçluğu yapan ve “Çokeşlilik yasal olsun” açıklamasıyla tartışma yaratan Sibel Üresin
    http://www.gazetevatan.com/--esime-ikinci-es-al-dedim---430470-magazin/

Basortusune turbana da fetislik olarak goren de varmis bunu da ogrendim . Harbi OHA!

https://eksisozluk.com/turban-fetisizmi--1074371

Basortusu ozu itibariyle espirisi degeri anlami hatta sonradan yuklenen o degerlerin de hicbirinin de pratikte bir anlami artik kalmamistir ... Bu hale getirenler de Ateistler Deistler vs dinsizlr degil bizzat ilgili kisiler! ...

Bilemiyorum biz artik neyi tartisiyoruz... Meselenin ozununde damarindan idrak edemeis ettirememis bir Muslumanlik ortami var ...
    Cinsel organlariniz ciplakta kalmasin diye emreden ayet nerede göster bakalım?

Müslümanım diyenlerin ne yaptığı önemli değil bizim için. Müslümanım diyor ama belki namaz bile kılmıyor ya da birkaç günlüğüne ihaleyi almak için, ya da bir şeyi yaptıracak kendini kanıtlamak için kılıyor? Ya da müslümanım diyor ama belki inancı bile yok.

Başörtüsünü şöyle taktı yok boneli bonesiz şallı eşarplı tüllü çarşaflı türbanlı çıtçıtlı cırtcırtlı ponponlu hiç mi hiç ilgilendirmiyor beni. Allah emretmiş, bazıları hiç takmıyor, bazıları kendi heva ve heveslerine göre takıyor bazıları da hakkını vererek takıyor. Nasıl sınavda sadece en iyi yapanlar değil de orta bir derece yapanlar da çevre mühendisliği ya da su ürünleri gibi bir yere yerleşebiliyorsa, amacı kapanmak olan ama yanlış yapan da daha az günah kazanır. Hiç kapanmayan ve üstüne saçlarına her türlü bakımı yapan daha çok dikkat çektiği için daha çok günaha girer. Ama bu benim umrumda mı? Değil. Kendi de farkında. Zaten sorarsan evet günah ama nefsim böyle istiyor der.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

İşte yorum zaten bu soruların cevaplarını farklı kişilerin farklı vermesiyle alakalı.
    İçtihad deyip duruyorsan bugün kadınların bir çok meselede tek başlarına şahitliği ya da kadılığını da kabul edemezsin. Kadın hakimlere karşı bir hareket başlat da bir endamını görelim. Bak Afganistan’da bile eski içtihadlere elveda deniyor.
    Savaşta karşı tarafı köleleştirmek insanlığa karşı işlenmiş suç sayılıyor artık değil mi? Hah karşı tarafı köleleştirene ceza veremezsin.
    Köle ve cariye edinip doğan bebekleri malımdır diyene de ceza veremezsin.
    Bugün el nusralı birinin içtihat kabulleriyle İranlı birinin kabulleri aynı mı?
    Onlar dönemin siyaseti deyip geçen bir yığın insan var.
    Kısacası bir kadının ayet yorumlarına karışamazsın. İstediği gibi yorumlar. İster bağlar ister başını bağlamaz. Senin karışabileceğin bir karar veya yorum değil. Herkesin yorumu kendini bağlar.
    Kadın hakimler vs umrumda değil. Çünkü şu anki sistem, anayasa ve yasalar zaten Allahın kanunları değil. Hakimin kadın ya da erkek olmasının ne önemi var ki?

Senin söylediğin şey ılımlı islam ve fetö taktiği. Ben hiçbir zaman sevmedim ve destek olmadım o kişiye. Sen destek oluyorsan açık açık söyle bunu.

• quote:

Kuran'da en çok 'ilim' kelimesi geçiyor. O zaman kanıtlardan konuşalım.
    Ateş de çok geçiyor. Hepimiz yanalım ondan sonra konuşalım o zaman?

Senin dinin eşcinselliğe de izin veriyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.