Şimdi Ara

Başlayalı 5.aya girdim ama fazla gelişme yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lafı uzatmadan hemen konuya giriyorum. Bundan 7 ay önce spor salonuna kayıt oldum. Hocamız gayet iyi, bu sporda başarıları olan bir isim. Bana bir beslenme programı verdi, elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ama %100'de uyamıyorum. Bu spora başlarken 1.77 boyunda 68 kilo ağırlığındaydım, Şu an kilom 74'e kadar çıktı.

İlk 2 ayım benim yüzümden biraz karavana geçti, zaten 1 ay ısınma süresi falan derken doğru düzgün bir programı anca 2.ayın sonunda alabildim. Yani doğru düzgün bir program ile 5 aydır çalışıyorum ve 6.ayımdayım şu an. Hocam 3 ayda bir program değiştirtiyo, kasları şaşırtmak için 3 ayda bir programın değişmesi şartmış.

1. Gün, Göğüs-Ön kol
    2.Gün, Sırt-Arka kol
    3.Gün, Kanat-Bacak

Çalışması yapıyorum ve haftanın3 günü eksiksiz gidiyorum.

Protein tozu kullanmadım şu ana kadar. Kollarımda yani bicepslerde eskiye nazaran gelişme var. Bacak kaslarımdan çabuk verim almaya başladım. Omuzlar ve Trapezyus ta da güzel gelişmeler var ama Göğüs, sırt, tricepslerde öyle aman aman değişim yok. Göğüs kısmı neredeyse hiç belirginleşmedi. Mesela ağırlık ta arttıramıyorum özellikle göğüs bölgesinde. Bench Press'te 30 kg zor basabiliyorum anca 8 tekrar 4 set olarak.

Ama kanat çalışmasında olsun, ön kolda olsun, bacakta olsun ağırlık arttırabildim bu bölgelerde. Güç artışımda var eskiye nazaran ne yalan söyleyeyim. Acaba ben mi acele ediyorum yoksa protein tozu kullanamama ve düzgün beslenememe mi bu sorunu getiriyor. Düzgün beslenemesem bile bu kadar çalışmayla az biraz gelişim göstermek gerekmiyor muydu?

Bu başlığı açmamın sebebi, internette sürekli 5-6 ayda aşırı gelişme gösteren tipleri görünce moralimin bozulması. Biliyorum herkesin vücut yapısı farklı ama insan ister istemez kıllanıyor. Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum bu konuda saygılar.

• Düzgün beslenmezsen hiç bir şey olmaz. Beslenme en az antrenman kadar önemli, yüksek ihtimal aldığın protein miktarı ile ilgili. Toz için acele etme bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

Düzgün beslenmezsen hiç bir şey olmaz. Beslenme en az antrenman kadar önemli, yüksek ihtimal aldığın protein miktarı ile ilgili. Toz için acele etme bence.

Hocam mesele orada işte çalışıyorum ben 27 yaşındayım. Vücut ağırlığının 1.5 veya 2 katı protein almam gerekli. Yani günde 150 gr protein almalıyım ama dediğim gibi alamıyorum. O yüzden toz ile mi kapatsam bu açığı ne yapsam diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Düzgün beslenmezsen hiç bir şey olmaz. Beslenme en az antrenman kadar önemli, yüksek ihtimal aldığın protein miktarı ile ilgili. Toz için acele etme bence.

Hocam mesele orada işte çalışıyorum ben 27 yaşındayım. Vücut ağırlığının 1.5 veya 2 katı protein almam gerekli. Yani günde 150 gr protein almalıyım ama dediğim gibi alamıyorum. O yüzden toz ile mi kapatsam bu açığı ne yapsam diye düşünüyorum.

Kilo için 2 gram protein çok yüksek zorlukta antrenmanlarda geçerli, misal p90x. Eğer cidden protein eksikliğiniz varsa ve karşılayamıyorsanız protein tozu alabilirsiniz. Ama kullanmadan önce bir uzmana danışıp antrenmanlarınıza göre düzenlemeniz lazım. Bilinçsiz kullanım çok zararlı.

• quote:

quote:

quote:

Kilo için 2 gram protein çok yüksek zorlukta antrenmanlarda geçerli, misal p90x. Eğer cidden protein eksikliğiniz varsa ve karşılayamıyorsanız protein tozu alabilirsiniz. Ama kullanmadan önce bir uzmana danışıp antrenmanlarınıza göre düzenlemeniz lazım. Bilinçsiz kullanım çok zararlı.

Hocam gerçi 5 ay biraz erken bir süre gibi, sence aceleci mi davranıyorum biraz?

• san lorenzo kullanıcısına yanıt
    Biraz aceleci gibi ama direk protein tozu ile başlayanları biliyorum. Bence biraz daha doğal yoldan protein almaya çalışın olmadı protein tozunu o zaman düşünürsünüz. Antrenman sonrası süt falan içebilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

altı ustu proteın ya ne abarttın steroıd sankı spordan once ve sonra 1 olçek tamam veya sadece spordan sonra 1 olçek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NextArnold

quote:

quote:

quote:

altı ustu proteın ya ne abarttın steroıd sankı spordan once ve sonra 1 olçek tamam veya sadece spordan sonra 1 olçek

hocam bu kadar yeterli olur mu diyorsunuz?

Birde aceleci mi davranıyorum sizce 5.aya göre. Bazıları bayağı ilerleme kaydediyor 6.ayından bu yüzden tribe girdim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NextArnold

quote:

quote:

quote:

hocam bu kadar yeterli olur mu diyorsunuz?

Birde aceleci mi davranıyorum sizce 5.aya göre. Bazıları bayağı ilerleme kaydediyor 6.ayından bu yüzden tribe girdim.

proteın alman bence sorun olmaz arkadaş sankı streoıd alıcakmışsın gıbı konuşuyor ılk 4-5 ay ben kendımdede fark goremıyodum

• Hocam sağol valla içime su serptin. Elimden geldiğince almaya çalışıyorum ama malum iş yerindeyiz. Öyle hocaların anlattığı gibi 2-3 saatte bir oturup protein ağırlıklı beslenmeye kalkarsam 3.günü kapının önüne koyarlar.

Ben ektomorf vücut yapısına sahip biriyim zaten. Ondan dolayı da gözlü görülür bir fark görmemem normal olabilir. Buraya danıştım bu durumu çünkü bazı adamlar görüyorun internette 6 ayın sonunda bayağı neticeler almışlar. Bende kendimde bunları göremeyince açıkcası tribe girdim biraz.
  • quote:

Hocam sağol valla içime su serptin. Elimden geldiğince almaya çalışıyorum ama malum iş yerindeyiz. Öyle hocaların anlattığı gibi 2-3 saatte bir oturup protein ağırlıklı beslenmeye kalkarsam 3.günü kapının önüne koyarlar.

Ben ektomorf vücut yapısına sahip biriyim zaten. Ondan dolayı da gözlü görülür bir fark görmemem normal olabilir. Buraya danıştım bu durumu çünkü bazı adamlar görüyorun internette 6 ayın sonunda bayağı neticeler almışlar. Bende kendimde bunları göremeyince açıkcası tribe girdim biraz.

o 6 ay olaylarına pek ınanma ve ektomorf zaten yavaş gelışır bıde ışe en azından proteın ıçeren yıyebılecegın bışeyler goturmeye bak yınede

• Hocam ektomorfsan 5 ayda 6 kilo az sayılır.5 ayda 10-12 kg civarı alman gerekirdi.
    Bench press 30 kg zor basıyorum derken bar hariç mi barlar dahil mi ? Bar dahil ise çok yavaş güç gelişimi gösteriyorsun demektir.Ben tam bir ektomorf olarak başladım spora ilk 4 hafta bench press yapmamıştım sonra 2 haftada 40 kiloya çıkmıştım 3x 12-10-8 piramit setinde.Şu anda 2.5 ay oldu ve 60 kg ile 6 tekrar yapabiliyorum 8 tekrarı 52.5-55 kg civarı ile falan yaparım sanırım.Ama zaten bu 50-60 kglere kadar kolay çıkılıyor sonra gelişmek zor oluyor.Yani senin çoktan 50 kglere gelmen gerekirdi bence.

Bacakta squat yapıyor musun ? Yapmıyorsan mutlaka yap.

Dün gün boyunca ne yediğini ya da yarın gün sonunda ne yediğini aklında tut , akşam yatmadan önce yaklaşık kaç kalori almışsın hesabını yap.Senin günlük 3200 civarı kalori alman gerekir.Ben 60 kgden 2.5 ayda 67 kgye çıktım.Günlük 3000 kalori alıyorum.Ama iştahım çok az ve buna rağmen kendimi zorluyorum.Ben iştahsız oldugum için günlük aldığım kalorinin 800-900 ü weight gainerdan geliyor.Eğer sen hala zayıf gözüküyorum diyorsan maddi sıkıntın yoksa 1 ay gainer kullan ve 1 ay boyunca çok iyi beslenmeye çalış , günlük 3200+ calori (temiz beslenmeyle) , en az 2-3 kg alırsın 1 ayda.Kilo alımı ve bulk için karbonhidrat daha önemli ectomorflar için.Protein de tabiki önemli.Protein tozu alsan 74 servis var günde 1+0.5 ölçek ile 50 gün gider protein açığın da kalmaz.Gün içinde beslenme şekline göre protein açığın fazlaysa Protein tozu ya da proteini dengelerim diyorsan gainer takviyesi yap ve iyi beslen farkı görürsün.Gainer'da da bir miktar protein oluyor zaten.Bence kendini zorlayıp yiyebilen birinin supplementlere çok ihtiyacı yok protein tozu dışında , ama benim gibi iştah sorunu olanlar için supplementler mecburi oluyor.

• Hocam emin ol çabalıyorum. Hatta bugün ölçündüm 1 kilo daha almışım.

Evet ne yazık ki bar dahil 30 kilo ve bende az olduğunu düşünüyorum. Yanlız salonda tecrübelilerden biri hareketi nizami yapmaya bak kiloya o kadar takma dedi. Tricepsler le de alakası var fazla kilo basamamanın dedi. Aslında dediği doğru gibi tricepslerim güçsüz. Daha yeni yeni toparlanma aşamasında.

Bacakta squat yapıyorum 60 kg ile. Bacaktan yana güç problemi yaşamadım, en fazla kilo artışında bacak çalışmasında gittim diyebilirim.
  • Eğer gelişme göremiyorsan, dinlenme ve beslenmede eksiklik var. Bu sporun % 30'u çalışmaktır. Geri kalan ise yemek ve dinlenmedir. Sen bunları düzgün yapmadıkça protein tozunu kullansan bile işe yaramaz ki. Olay dinlenme ve yemeden bitiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ağırlık arttırmak istiyorsan yardımla yap setleri. İleri ki zamanlarda artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum, eger bir gelişme yok dıyorsan antrenman sıstemınde bı sıkıntın var demektır. Öncelikle senın ilk 1 veya 2 ay parça parça calısman cok yanlıs. Yanı senın ilk 2 ay yapman gereken tüm vücüt antrenman sıstemını uygulaman olacaktı. Kaslarının şışmesı ıcınde protein tavıyesı yapman gerek vucuda. Beslenme prorgramını aksatmamak sartıyla tabıkı.

Suan anladıgım kadarıyle 5 ayını bosa heba etmıssın. Cogu hocalar her ne kadar iyi oldugu gorunsede asıl amac sporcuları salona baglı kılmaktır bu nedenle sporcuları tutabıldıklerı kadar salonda tutarak para kazanmaktır. Goz onunde bulundur derım bunu. Kımseye uymadan kendım calısıyorum ben, interneten hareketler bulup program hazırlayıp uyguluyorum. Son halımı gormek ıstersen TIKLA bak, .ayım bıttı benımde.

Sorun falan olursa konumda bilgilermi verdım kardeşim iyi forumlar

• @onurow
    Hocam hiç gelişme yok demedim naptın sen. 5-6 ayını heba etmek te nedir Allah için? NextArnold moral verdi, sen bozdun valla billa. Ayrıca ben öyle resimlerde koydukları gibi aman aman abartılı bir değişiklik yok dedim.

@diemradyo
    Hocam verdikleri beslenme programına %100 uyamıyorum. Malum çalışıyoruz ve iş yerine zor öyle 2 saatte bir yemek yemek zor. Ama elimden geldiğin protein ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Son iki haftadır idmandan önce ve sonra 20 gr protein alıyorum bir tavsiyeye uyup. Zaten kilo da aldım ki bayağı zayıftım başlarken. Benim şikayetim bench press ve skull Crusher ile ilgili daha fazla. İkisinde de kilo arttıramıyorum. Yani fazla arttıramadım daha. Günde 7-8 bazen 9 saat uyku garanti uyuyorum. Dinlenme için yeterli olmalı bu durum.

Salonda ilk 1 ay bütün aletleri tanımak ve ısınmak için, karışık bir program uyguluyor hoca herkese. Ben ilk ay başlamıştım 2.hafta memlekete gittim. Uuzn süre kaldım 3 hafta gibi mecburi sebeplerden. Sonra dönüp o 1 aylık açığı kapattım. Yani sıfırdan bir 1 ay ısınma çalışmaları yaptım. Sen benim dediğim 7 aydır yapıyorum sözünü kaale alma. Aslında doğru düzgün 5 aydır çalışıyorum ve bu ay 6.ayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 12 Nisan 2014; 15:45:02 >

• quote:

@onurow
    Hocam hiç gelişme yok demedim naptın sen. 5-6 ayını heba etmek te nedir Allah için? NextArnold moral verdi, sen bozdun valla billa. Ayrıca ben öyle resimlerde koydukları gibi aman aman abartılı bir değişiklik yok dedim.

@diemradyo
    Hocam verdikleri beslenme programına %100 uyamıyorum. Malum çalışıyoruz ve iş yerine zor öyle 2 saatte bir yemek yemek zor. Ama elimden geldiğin protein ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Son iki haftadır idmandan önce ve sonra 20 gr protein alıyorum bir tavsiyeye uyup. Zaten kilo da aldım ki bayağı zayıftım başlarken. Benim şikayetim bench press ve skull Crusher ile ilgili daha fazla. İkisinde de kilo arttıramıyorum. Yani fazla arttıramadım daha. Günde 7-8 bazen 9 saat uyku garanti uyuyorum. Dinlenme için yeterli olmalı bu durum.

Salonda ilk 1 ay bütün aletleri tanımak ve ısınmak için, karışık bir program uyguluyor hoca herkese. Ben ilk ay başlamıştım 2.hafta memlekete gittim. Uuzn süre kaldım 3 hafta gibi mecburi sebeplerden. Sonra dönüp o 1 aylık açığı kapattım. Yani sıfırdan bir 1 ay ısınma çalışmaları yaptım. Sen benim dediğim 7 aydır yapıyorum sözünü kaale alma. Aslında doğru düzgün 5 aydır çalışıyorum ve bu ay 6.ayım.

@san lorenzo

Dostum doğruları soyledım ben. sen kendın ıle alaklı boyunu olculerını kılonu yazsaydın eger dememe gerek yoktu belkıde onları. Moral bozmana gerek de yok ayrıca daha da heveslenmen gerek aslında.

Herturlu destek saglarım sana gerek program gerekse supplement falan yardımcı olurum ..

• quote:

Arkadaşlar Merhaba öncelikle.

Lafı uzatmadan hemen konuya giriyorum. Bundan 7 ay önce spor salonuna kayıt oldum. Hocamız gayet iyi, bu sporda başarıları olan bir isim. Bana bir beslenme programı verdi, elimden geldiğince uymaya çalışıyorum ama %100'de uyamıyorum. Bu spora başlarken 1.77 boyunda 68 kilo ağırlığındaydım, Şu an kilom 74'e kadar çıktı.

İlk 2 ayım benim yüzümden biraz karavana geçti, zaten 1 ay ısınma süresi falan derken doğru düzgün bir programı anca 2.ayın sonunda alabildim. Yani doğru düzgün bir program ile 5 aydır çalışıyorum ve 6.ayımdayım şu an. Hocam 3 ayda bir program değiştirtiyo, kasları şaşırtmak için 3 ayda bir programın değişmesi şartmış.

1. Gün, Göğüs-Ön kol
    2.Gün, Sırt-Arka kol
    3.Gün, Kanat-Bacak

Çalışması yapıyorum ve haftanın3 günü eksiksiz gidiyorum.

Protein tozu kullanmadım şu ana kadar. Kollarımda yani bicepslerde eskiye nazaran gelişme var. Bacak kaslarımdan çabuk verim almaya başladım. Omuzlar ve Trapezyus ta da güzel gelişmeler var ama Göğüs, sırt, tricepslerde öyle aman aman değişim yok. Göğüs kısmı neredeyse hiç belirginleşmedi. Mesela ağırlık ta arttıramıyorum özellikle göğüs bölgesinde. Bench Press'te 30 kg zor basabiliyorum anca 8 tekrar 4 set olarak.

Ama kanat çalışmasında olsun, ön kolda olsun, bacakta olsun ağırlık arttırabildim bu bölgelerde. Güç artışımda var eskiye nazaran ne yalan söyleyeyim. Acaba ben mi acele ediyorum yoksa protein tozu kullanamama ve düzgün beslenememe mi bu sorunu getiriyor. Düzgün beslenemesem bile bu kadar çalışmayla az biraz gelişim göstermek gerekmiyor muydu?

Bu başlığı açmamın sebebi, internette sürekli 5-6 ayda aşırı gelişme gösteren tipleri görünce moralimin bozulması. Biliyorum herkesin vücut yapısı farklı ama insan ister istemez kıllanıyor. Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum bu konuda saygılar.

Protein tozu kullanmassan gelişim bekleme dostum.Heleki kötü bir beslenme alışkanlığın varsa.

Protein tozsuz gelişen yokmu? Tabiki var.

Bir tanıdığım sadece yumurta kullanarak bildiğin ideal kaslı vücuta erişti ve öyle ahım şahım beslenme planı yapmadan.(Harika göğüsler üçgen vücut yapılı kollar vb.)

Ancak ben kötü beslenip üstüne bide toz yumurtadan uzak duruyorum dersen boşuna yapma bence emin ol gelişemeyeceksin.

Bu arada neden protein tozu kullanmadın anlam veremiyorum.O kadar emek veriyorsun,alt tarafı protein tozu neden kullanmıyorsun.Sağlıklı kas gelişimi için protein tozu kullanmalısın.Eğer kilo problemin yoksa yumurta ilede sorunu halledebilirsin.

Günde 7 8 yumurta yetiyor diyorlar.Yoksa günde 3 4 5 yumurta + toz içeceksin.

5-6 ayda eskiye nazaran biraz gelişme değil, gözle görülür bir fitlik ve kas gelişimi göstermen lazım.İnsanlar sıkı programlarla 1 2 senede neler yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 12 Nisan 2014; 16:52:31 >

• san lorenzo kullanıcısına yanıt
    Yardımla yap hareketlerini. İleride yararını görürsün
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.