Şimdi Ara

Başlayalı 5.aya girdim ama fazla gelişme yok. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu sporda ilk sene genelde acemilikler ile boşa gider takma kafaya. Beslenme olayını ise kendin ayarla Hocan değil. Kendi saatlerine göre ayarla, kendi ekonomine göre.

Internette ki gelişim olaylarını hiç bakma, herkesin durumu farklı. Var mesela bizim salonda da Poposuna enjekte ettiği sıvılar paçasından akan adam geliyor diyor ki benim ki genetik. Onun için bu Sporda şu kadar sürede böyle oldum diyenlere takılma. Herkesin ayırdığı zaman ve para eşit değil. Doğal şartlarda 6 ay çok büyük farklılıklar yaratmaz hele sizin yaşınızda. Hiç bir şey boşa gitmez tecrübe edine edine zamanla olacak. Bu sporda tek yarışı, dün ki kendiniz ile yapın başkaları ile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilous -- 13 Nisan 2014; 11:16:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omuz çalışmıyor musun?
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=89160126

hemen hemen aynıyız(:

• @sevecen69
    dostum çalışmıyorum bir kaç aydır, işsizim yani. Salona ilk başlarken zaten bir süre kullanma bir kaç ay sonra başlarsın demişti hocam. Sonra işten çıkma durumu oldu ve 5 aydır iş bulmaya çalışıyorum. Yumurta tüketiyorum birde bazen tek kullanımlılk, Whey Gold Standart Rich Chokolate diye bir toz var ondan alıyorum. İdmandan 2 saat öncesi 1 tabak yulaf ezmesi, son 1 saat kala da 3 adet haşlanmış tam yumurta yiyorum. İdmana giderken de 1 adet muz yiyorum. Yani son 1 aydır böyle yapıyorum. İşte protein tozu aldığım zamanlarda idmandan sonra o tek kullanımlık tozu içiyorum 2 saat içinde de yemek yiyorum. Toz yoksa yine haşlanmış 3-4 yumurta + yemek yiyorum.

@Nihilous
    Hocam salonda da 2 yıldır çalışan bir arkadaş aynısını dedi. Kendisinin vücudu gayet iyi şu an. Bench Press'te 30'u zor basıyorum dedim. Takılma ben 1 sene boyunca 20-25 arası gidip geldim, 5.ayına göre ve eski kilona göre iyi basıyosun zamanla artar acele etme, hareketleri nizami yapmaya bak dedi.

@Halfmoon37
    Çalışıyorum hocam yazmayı unuttum, sırt ile birlikte aynı gün çalışıyorum. Bir de haftada 1 gün bilek 2 gün karın çalışıyorum.

• 6.ayımdayım ben de, bar+20kg ile çalışıyorum. Incline,bench,pullover,kelebek yapıyorum. Sırt ile süperset giriyorum bu arada. Beslenmem ortalama. Protein namına her sabah 2 haşlanmış yumurta, antrnman .Sonrası 200gr kadar tavuk. Gerisi allaha emanet.

Gelişme olarak ise vücut kendini yavaş yavaş belli etmeye başladı. Tshirtler yakışmaya başladı diyebilirim. Yavaş da olsa ilerliyoruz. Sıkıntı yok. Önemli olan istikrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

6.ayımdayım ben de, bar+20kg ile çalışıyorum. Incline,bench,pullover,kelebek yapıyorum. Sırt ile süperset giriyorum bu arada. Beslenmem ortalama. Protein namına her sabah 2 haşlanmış yumurta, antrnman .Sonrası 200gr kadar tavuk. Gerisi allaha emanet.

Gelişme olarak ise vücut kendini yavaş yavaş belli etmeye başladı. Tshirtler yakışmaya başladı diyebilirim. Yavaş da olsa ilerliyoruz. Sıkıntı yok. Önemli olan istikrar.

Aynen hocam.Hatta istikrar bile gerekli değil.

Ben spor yapmayınca rahat hissedemiyorum kendimi.Artık yaşamımın bir parçası haline geldi.
  • Daha ilk aşamalarında sayılırsın. Bu yüzden protein ve ağırlık artırabilmen ikinci planda kalmalı. Zayıf olmaya meyilli vücut yapından dolayı günlük kalori alımını artırmalısın kilo başına 40 kaloriye kadar çıkmalı hatta gün içinde genel olarak aktifsen daha üst seviyelere kadar çıkarmalısın. Büyümen için gerekli kaloriye ulaşınca bu maximizasyonu gerekli proteinle desteklemek ikinci planın olmalı.
    Ağırlıklara çok fazla takılmamalısın zira her hareketi tam anlamıyla eksiksiz yaptığında hedef kası tam olarak yormuş sayılacaksın.
    Bu şekilde devam ettiğinde ağırlık kendiliğinden artacaktır
  • hocam benimde (daha önce spora gitmedim) 2.ayım 15 yaşındayım 170 boy 65 kg 35 kg ile çalışıyorum. benden sana tavsiye ağırlıkları çok artırma zorlanıyorsan azar azar tak ama hareketi düzgün yap partnerle çalışırsan daha faydalı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxooR

hocam benimde (daha önce spora gitmedim) 2.ayım 15 yaşındayım 170 boy 65 kg 35 kg ile çalışıyorum. benden sana tavsiye ağırlıkları çok artırma zorlanıyorsan azar azar tak ama hareketi düzgün yap partnerle çalışırsan daha faydalı olur.

Eyvallah kardeşim de gelişme varmış meğer ben anlamıyormuşum :D

Geçenlerde 1 senedir görmediğim bir arkadaşla karşılaştım. Ondan sonra farkettim :D
  • Beslenmen ve çalışman mükemmel olmadan olduğun yerde sayarsan. Herşey mükemmel olduğu halde gelişim çok yavaş oluyor zaten bide mükemmel olmazsa hacim düşünme zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Hocam ektomorfsan 5 ayda 6 kilo az sayılır.5 ayda 10-12 kg civarı alman gerekirdi.
    Bench press 30 kg zor basıyorum derken bar hariç mi barlar dahil mi ? Bar dahil ise çok yavaş güç gelişimi gösteriyorsun demektir.Ben tam bir ektomorf olarak başladım spora ilk 4 hafta bench press yapmamıştım sonra 2 haftada 40 kiloya çıkmıştım 3x 12-10-8 piramit setinde.Şu anda 2.5 ay oldu ve 60 kg ile 6 tekrar yapabiliyorum 8 tekrarı 52.5-55 kg civarı ile falan yaparım sanırım.Ama zaten bu 50-60 kglere kadar kolay çıkılıyor sonra gelişmek zor oluyor.Yani senin çoktan 50 kglere gelmen gerekirdi bence.

Bacakta squat yapıyor musun ? Yapmıyorsan mutlaka yap.

Dün gün boyunca ne yediğini ya da yarın gün sonunda ne yediğini aklında tut , akşam yatmadan önce yaklaşık kaç kalori almışsın hesabını yap.Senin günlük 3200 civarı kalori alman gerekir.Ben 60 kgden 2.5 ayda 67 kgye çıktım.Günlük 3000 kalori alıyorum.Ama iştahım çok az ve buna rağmen kendimi zorluyorum.Ben iştahsız oldugum için günlük aldığım kalorinin 800-900 ü weight gainerdan geliyor.Eğer sen hala zayıf gözüküyorum diyorsan maddi sıkıntın yoksa 1 ay gainer kullan ve 1 ay boyunca çok iyi beslenmeye çalış , günlük 3200+ calori (temiz beslenmeyle) , en az 2-3 kg alırsın 1 ayda.Kilo alımı ve bulk için karbonhidrat daha önemli ectomorflar için.Protein de tabiki önemli.Protein tozu alsan 74 servis var günde 1+0.5 ölçek ile 50 gün gider protein açığın da kalmaz.Gün içinde beslenme şekline göre protein açığın fazlaysa Protein tozu ya da proteini dengelerim diyorsan gainer takviyesi yap ve iyi beslen farkı görürsün.Gainer'da da bir miktar protein oluyor zaten.Bence kendini zorlayıp yiyebilen birinin supplementlere çok ihtiyacı yok protein tozu dışında , ama benim gibi iştah sorunu olanlar için supplementler mecburi oluyor.

Ben de ektomorfum 2 aydır spora gidiyorum ama kilo alamıyorum. 3000 kalorilik besin programını paylaşır mısın rica etsem ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

quote:

Orijinalden alıntı: ktyylmz35

Düzgün beslenmezsen hiç bir şey olmaz. Beslenme en az antrenman kadar önemli, yüksek ihtimal aldığın protein miktarı ile ilgili. Toz için acele etme bence.

Hocam mesele orada işte çalışıyorum ben 27 yaşındayım. Vücut ağırlığının 1.5 veya 2 katı protein almam gerekli. Yani günde 150 gr protein almalıyım ama dediğim gibi alamıyorum. O yüzden toz ile mi kapatsam bu açığı ne yapsam diye düşünüyorum.

Kilo için 2 gram protein çok yüksek zorlukta antrenmanlarda geçerli, misal p90x. Eğer cidden protein eksikliğiniz varsa ve karşılayamıyorsanız protein tozu alabilirsiniz. Ama kullanmadan önce bir uzmana danışıp antrenmanlarınıza göre düzenlemeniz lazım. Bilinçsiz kullanım çok zararlı.

p90x mi zor?

proteini Steroid gibi anlatmış diyen arkadaşa da katılıyorum, kendi bilgilerini kendine sakla

konu Sahibi hocam, kahvaltın 100gr yulaf + 4 5 yumurta + lor olsun. mis gibi kahvaltı.

bütçen varsa kompleks Protein alıp ara öğün niyetine kullan mesela muscletech phase8

wheyide sadece ant sonrası al mesela Ultimate prostar mesela muscletech nitrotech

• 5 ay olmuş Protein kullanmaya başla bence zaten fazla beslenmemişin Beslenme ve protein tozu 1-2 ayda göğüs kol etkiyi görürsün
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.