Bildirim
Başlangıçta 'Microsoft Yazılım Koruması Platformu Hizmeti' işlemini kapatma win8
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
msconfig
? -
yok birader oradan olmuyor. bir de win8 de msconfig görev yöneticisine taşındı sayılır -
CCleaner programının araçlar>başlangıç sekmesinden kapatabilirsin. -
-
Bilgisayar Yönetimi>Hizmetler>Hizmet Adı>Sağ Tık>Özellikler>Devre dışı bırak -
devre dışı bırak seçeneği seçilemiyor. ayrıca durdur dediğimde de işlem hemen yeniden başlıyor. konumunu buldum C:\Windows\system32\sppsvc.exe silsem sıkıntı çıkar mı? -
Sistem dosyalarını silmek geri döndürülemez hatalara yol açabilir.Bilgisayarınız eskisi gibi davranmayabilir.İşletim sisteminiz açılmayabilir.Bu nedenle Açılışta açılan diğer uygulamaları gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Zaten Windows 8'de görev yöneticisinde başlangıç seçeneğinde hangi uygulamanın ne kadar başlangıç etkisi yaptığı yazıyor.Bu işini kolaylaştıracaktır. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: By_USLUBank
Microsoft Yazılım Koruma Platformunu KAPATMA / SİLME
Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar > Görev Zamanlayıcısını Açınız
Görev Zamanlayıcısı Kitaplığı / Microsoft / Windows / SoftwareProtectionPlatform'e Tıklayalım
"SvcRestartTask" bu göreve sağ tıklayıp (devre dışı yap) ya da
"SİL" diyebilirsiniz.
Geç te olsa sonuç güzel olur diye paylaştım.
Birde Windows 10 kullanıcıları orijinal lisans ile kullandıklarında bu problem nadiren oluyor ve kendisi kapanabiliyor.
Bu konumun kapatılması ençok PC sistem Performansı düşük kullanıcılar için sevindirici olmaktadır.
Yukarıda belirttiğim işlemler Windows 8 ve 8.1 sürümlerinde olumlu sonuç vermedi. Yani yeniden "Microsoft Yazılım Koruma Platformunu" yani "sppsvc.exe" çalışmaya başladı. Konu üzerinde yukarıda soru soran AbrekJAN isimli kullanıcının sorusundan yola çıkarak çalışmama devam ettim.
"AbrekJAN Tarih 10 Mayıs 2014; 18:33:37
devre dışı bırak seçeneği seçilemiyor. ayrıca durdur dediğimde de işlem hemen yeniden başlıyor. konumunu buldum C:\Windows\system32\sppsvc.exe silsem sıkıntı çıkar mı?"
EVET ben 2 PC den de (Laptop + Masaüsütü PC) (Her iki Bilgisayar da Korsan Lisanlı KMS Pro ile) sildim ve PC'ler de hiç bir sorun yaşamadım. Gayet hızlı ve açılış 9-10 saniyelere kadar düştü. İşlem yaparken donma ya da takılma yaşamadım.
ANCAK; Microsoft firmasının bu "sppsvc.exe" ile ilgili makalesinde de belirttiği gibi ilk defa bu uygulamanın Windowsun 8 ve 8.1 sürümünde kullanıldığı ve Lisans denetimi yaptığı ortaya çıktı. Bu exe dosyasını sildikten sonra PC'yi 3-4 kez açıp kapattım herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak akşam açtığımda Lisans anahtarının silindiğini gördüm. Yeniden (KMS ile) Lisanslama yapmak istedim uygulama başarılı olmadı. Yani C:\Windows\system32\içerisindeki "sppsvc.exe" ye ihtiyaç duyuldu.
Eğer lisansız olarak Windows 8 - 8.1 kullanmak isteyen varsa C:\Windows\system32\sppsvc.exe'yi silebilir.
PC'de herhangi bir sorun olmuyor. Hatta aşağıdaki resimde görülen diğer exe dosyalarını da silebilirler onların bir sakıncası olmadı. Her iki PC'de de sildiğimde aynı hatayı yani Lisans silme olayı yaşandı.
AÇIKLAMA= Sistem çalışırken bu tür dosyaları silemeyeceğimiz için Ben Açılışta Mini Vista Boot CD ya da USB ile PC'yi açarak sielebiliyorum.
Sisteme ait olan dosyalardan mesela (Program Files içerisindeki Bitdefender'i) de aynı yöntemle silerim ya da keser başka yere yapıştırırım.
İşe yaramaz ise tamam>>>> ama "sppssvc.exe" gibi işe yarayan olursa yeniden System32 içersine yapıştırıyoruz. Yeniden KMS ile lisanslama yapabiliyoruz.
ÖNEMLİ: Win 8 ve 8.1 Bilgisayarda işlem yavaşlar ise GÖREV YÖNETİCİSİ ni açıp oradan bilinen yöntemle "Görevi Sonlandır" demekten başka yolumuz şu anda yok.
Kendim Orijinal lisanslı Win 8.1 kullandığım halde bazen bu "sppsvc.exe" kendişiğinden çalışıyor ama kısa sürede kendiliğinden kapanıyor.
ÖZETLE= Korsan lisanslı PC'lerde bu sıkıntı yaşanabiliyor.
>> Geç de olsa halen bu konuda kafasında soru olanlara yardımcı olabileceiğini düşünerek cevap yazdım. <<
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X