Şimdi Ara

Başlangıç ve Okul için Cbr250 & Cbr125 -- Sizce ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu: 30.09.2013 tarihinde editlenmiştir....

Herkese Merhaba,

19 yaşındayım, boyum 1.75 üniversite öğrencisiyim.

şimdi benim her gün okuldan eve gidip gelmem trafik ve metrobüs nedeniyle çok uzun ve yorucu oluyor. bende 1 motor almaya karar verdim.

konu şudur ki daha önce motorla trafik tecrübem yok sadece scooter ile ufak tefek git gel yaptım (Sym Fiddle 2) okula giderken ise e5 e çıkmam gerekicek.

araştırmalarım ve bu konudaki yardımlar sonucu Honda CBR 125r almaya karar vermiştim fakat daha sonra bütçemde biraz artış oldu ve ikinci el Cbr 250r bakmaya başladım.

sonuç olarak ya sıfır CBR 125r alıcam (7.500 tl her şey dahil) ya da ikinci el CBR 250r bakıcam (8.500 tl) yada en düşük ihtimal ikinci el CBR 125r alıcam (5.500 tl)

siz ilk motorum olacağını, gideceğim yolu ve fiyatları göz önüne alarak ne önerirsiniz ?

SONUÇ: ailemle de yaptığım konuşma sonrası 6.000 tl civarı ikinci bi CBR125 almaya karar verdim. 1 sene bununla öğrenip seneye daha yüksek CC bir motora terfi edicem..

herkese teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_OzaN -- 30 Eylül 2013; 22:19:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bence bu videoları izle sana karar vermende yardımcı olacaktır

http://www.youtube.com/watch?v=VvpLy81lT40

http://www.youtube.com/watch?v=HseA7I43Z18

bnm tavsiyem hondadan yana hem fiyat olarak hemde honda kalitesi ayrıca ucuz yedek parça,
    honda cbr 125 7,000 küsür,yamaha yzf 125 9,000 küsür ,yamahanın sıfır fiyatına 250 lik honda alınabilir
    yada 125 lik honda alıp kalan parayla kask ve ekipman alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: SweetChieldO'Mine

bence bu videoları izle sana karar vermende yardımcı olacaktır

http://www.youtube.com/watch?v=VvpLy81lT40

http://www.youtube.com/watch?v=HseA7I43Z18

bnm tavsiyem hondadan yana hem fiyat olarak hemde honda kalitesi ayrıca ucuz yedek parça,
    honda cbr 125 7,000 küsür,yamaha yzf 125 9,000 küsür ,yamahanın sıfır fiyatına 250 lik honda alınabilir
    yada 125 lik honda alıp kalan parayla kask ve ekipman alırsın

tebrik ederim arkadaşı .
    bence 250cc makineyle bile başlayabilirsin . Koruyucu ekipman ,ehliyet ve honda moto eğitiim ile birlikte . yoksa hiç bulaşma .
    E-5 te harcarlar adamı .

• haklısın hocam ben olsam tecihimi 250 likten yana yapardım ,yada honda moto eğitimi ile ordaki motoları test edip sonra kendime uygun olanı seçerdim, düzgün eğitim şart
  • içimden hep honda geçiyor şahsen yamaha biraz ordan burdan duymayla ve daha kaslı görünümüyle dikkatimi çekti.

cbr125 benim için çok ideal ama dediğim gibi ana yollarda eksik kalır mı korkusu var içimde.

bi diğer yön ise 250 lik ise acaba ilk defa vitesli motor kullanıcak olan bana sıkıntı yaratır mı diye korkuyorum.

cevaplarınız için teşekkür ederim diğer yorumlarıda bekliyorum :)
  • hocam videodan sonra yamahadan tamamen soğudum desem yeridir..

şuan tek düşüncem cb125 & cbr 250 arası konumuna geldi başlığıda buna göre düzenliyorum.

teşekkür ederim size

peki yeni başlayan hiç vitesli motor kullanmamış scooter ile de ana yola çıkmamış biri için ne önerirsiniz ?

bu arada dediğim gibi yaş 19.5 boy 175

her gün gidiş dönüş 1 er saat yol gidicem.

yorumlarınız için teşekkür ederim
  • uA_OzaN kullanıcısına yanıt
    hondanın sitesine bak orada hondanın sürücü okulu var eğer istanbuldaysan oraya git mutlaka motoru tamamen öğren alacağın motorda kafanda şekillenir üstelik, eğer başka yerdeysen motor derneklerine git yada bilen sağlam birine sana işi düzgünce öğretsin , çünkü motorda oturmasıdır virajarı giriştir arkanda birisi varken sürüştür ... bunlar çok önemli şeyler pat diye alıp başlama,ayrıca tüm paranı motora yatırma en önemlisi bence kıyafetler çünkü seni koruyacak olanlar onlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_OzaN

hocam videodan sonra yamahadan tamamen soğudum desem yeridir..

şuan tek düşüncem cb125 & cbr 250 arası konumuna geldi başlığıda buna göre düzenliyorum.

teşekkür ederim size

peki yeni başlayan hiç vitesli motor kullanmamış scooter ile de ana yola çıkmamış biri için ne önerirsiniz ?

Cbr 125 iyi bir seçim cbr 250 sakın. eğitim al ama bir yere kadar eğitimde üstüne süren dolmuş arkana yapışan taksici önüne kıran 4x4 kullanan teyze yola atlayan çocuk yola dökülmüş motor yağı yok geçen sene kontrolsüz kavşağa girdim üst yola gireceğim kamyonun biri yağlamış(sol şeridin ortasını) araba çok fazla durdun hemen hızlanman lazım açtım gazı virajın ortasında motor kıçını kaybetti 125 cc bir motordu kurtardım eğer güçlü olsaydı kurtaramazdım ha kurt motorcu aynı yere litrelik motorla girer düz çıkar.

cbr 250 başlangıç motoru değildir litreliğe geçiş motorudur ağırdır.

tamam şekil motor üniversite kızlar falan ama önce güvenlik motor zaten tehlikeli denge ile giden bir araç tecrubesizlikle güçlü motor çok daha tehlikeli türkiyede kullanmak master derecede tehlikeli üstüne e 5 e çıkmak

Al sana kurt motorcudan tavsiyeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 28 Eylül 2013; 1:04:39 >

• genelde vitesli motosiklet kullanan acemi arkadaşlar yavaş sürdüklerinden ayaklarıyla dengelenma ihtiyacı duyarlar. cbr 250 125 ten daha alçak sele yapısıyla acemiye güven verir . aralarında 28 kg fark var. bu farkın zorlayıcı olduğunu düşünmüyorum.
    600 cc gibi gazı fazla acarsa ön teker kafasına gecmez. 250 tek silindir. 4 olsaydı olurdu.
    en iyisi hondanın eğitimine git kullan profların görüşlerini al öle karar ver . cbf le eğitim veriliyor . fikir sahibi olursın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

teşekkür ederim size

Cbr 125 iyi bir seçim cbr 250 sakın. eğitim al ama bir yere kadar eğitimde üstüne süren dolmuş arkana yapışan taksici önüne kıran 4x4 kullanan teyze yola atlayan çocuk yola dökülmüş motor yağı yok geçen sene kontrolsüz kavşağa girdim üst yola gireceğim kamyonun biri yağlamış(sol şeridin ortasını) araba çok fazla durdun hemen hızlanman lazım açtım gazı virajın ortasında motor kıçını kaybetti 125 cc bir motordu kurtardım eğer güçlü olsaydı kurtaramazdım ha kurt motorcu aynı yere litrelik motorla girer düz çıkar.

tamam şekil motor üniversite kızlar falan ama önce güvenlik motor zaten tehlikeli denge ile giden bir araç tecrubesizlikle güçlü motor çok daha tehlikeli türkiyede kullanmak master derecede tehlikeli üstüne e 5 e çıkmak

hocam bende bu arkadaş gibi a2yi yeni aldım b ehliyetim vardı önceden bu videodaki adamın dediğini düşünmüştüm ama ben sıfır alıyım dedim özellikle hondanın pcx modeli çok hoşuma gitti baktım ama sürmedim ne dersiniz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: brifing

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

teşekkür ederim size

hocam bende bu arkadaş gibi a2yi yeni aldım b ehliyetim vardı önceden bu videodaki adamın dediğini düşünmüştüm ama ben sıfır alıyım dedim özellikle hondanın pcx modeli çok hoşuma gitti baktım ama sürmedim ne dersiniz acaba?

0 kilometre pcx 6.500

13.000 km pcx 6.100 lira 6 binden aşağı temiz pcx yok. az kullanılmışları 6.400 6.300 lira

200 lira için değer mi kullanılmış motor almak 200 lira fazla ver rodajını kendin yap naylonlarını kendin sök sağı solu kırılırsada can canlığı de geç zaten hepi topu 200 lira fazla verdin.

Ha plaka ruhsat sigorta masrafı var 0 kilometrede diyorlar.

eee 2. el alsanda 100 lira notere 150 lira sigortaya vereceksin ruhsat plaka çıkarmaya kalksan 200 lira ruhsat- 11 lira plaka - 150 lira sigorta.

aradaki 100+200=300 lira için mi 2. el ne olduğun bilmediğin motor alacaksın.

pcx çok güzel motor sorunsuz bir scooter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 29 Eylül 2013; 13:53:39 >

• Madem E5e çıkıcan 2.el temiz bir cbr250r almalısın.Ama okula gidip gelmeden önce boş bir alanda sürekli pratik yap.125lik bi zaman sonra E5te sıkıntı yaratır.Sen basmak istemezsin ama arkadaki sıkıştırır.2.el al dememin sebebi de acemi olduğun için düşmesen bile motoru yatıracaksın.
    Artık çoğu kişi ilk motor olarak cbr250r alıyor ve hemen adapte oluyor.Kullanımı çok rahatmış.İlk istediğim motordu sürekli onu araştırmıştım fakat parayı denkleştiremedim ve scooter aldım.
  • peki hocam o konforda veya daha iyi olabilecek fiyat olarak 15bine kadar yolu var bütçemde önerebileceğiniz var mıdır scooter tarzında?başka marka model olarak ne önerirsiniz? kymco fln nasıldır veya sizin bildiğiniz farklı bi marka model varsa söylerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brifing -- 29 Eylül 2013; 14:12:53 >
  • KTM Duke 125 veya 200
  • quote:

Orijinalden alıntı: 240Volt

KTM Duke 125 veya 200

125 bilmiyorum da 200'ü inceleme fırsatım oldu. Yeni başlayan birisi için bence handikap. Gaz tepkisi ve frenleri çok seri, biraz yeni başlayan birisi için hata affetmez bir yapısı var. İlla karar kılındıysa ciddi bir eğitim, başlangıçta dikkatli kullanmakta fayda var. Ama sıfırdan başlayan birisi için tavsiye etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brifing

peki hocam o konforda veya daha iyi olabilecek fiyat olarak 15bine kadar yolu var bütçemde önerebileceğiniz var mıdır scooter tarzında?başka marka model olarak ne önerirsiniz? kymco fln nasıldır veya sizin bildiğiniz farklı bi marka model varsa söylerseniz sevinirim.

xmax 250 bu paraya ideal bir scooter zaten vitesli gibi bir anda kaçmıyor yavaş yavaş vites yok gaz fren.

binersin gazına alışırsın frenleri asılırsın nerede kilitliyor bakarsın ondan sonra anayollardan uzak durarak hafif hafif trafiğe çıkabilirsin.

x max gerçekten kullanımı kolay bisiklet sürmeyi bilen biri 15 dk içinde motoru tanıyabiliyor
  • Altin elbiseli adam videolari sene basinda yamaha 9190 tl honda 6250 tl iken yapildi. Su an yamahanin fiyati ayniyken honda 1100 tl zam yedi. Yamaha zamlari yillik yapiyor. Ben olsam bunu da dikkate alirdim. 2014 de yamahanin fiyati 10000 tlyi gececek. Su an cbr ile yzf arasindaki makas daraldi ve aralik ayinda en dar seviyede olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

Madem E5e çıkıcan 2.el temiz bir cbr250r almalısın.Ama okula gidip gelmeden önce boş bir alanda sürekli pratik yap.125lik bi zaman sonra E5te sıkıntı yaratır.Sen basmak istemezsin ama arkadaki sıkıştırır.2.el al dememin sebebi de acemi olduğun için düşmesen bile motoru yatıracaksın.
    Artık çoğu kişi ilk motor olarak cbr250r alıyor ve hemen adapte oluyor.Kullanımı çok rahatmış.İlk istediğim motordu sürekli onu araştırmıştım fakat parayı denkleştiremedim ve scooter aldım.

merhaba;

sonunda fiddle kullanıcısı buldum, mutluyum. motor, yakıt tüketimi vs nasıl, memnun musunuz acaba?
    köprüden geçeceğim eğer alırsam (ümraniye beşiktaş arası) sorun yaratır mı 125lik olması?

ek olarak küçük bir soru daha; arkaya bir arkadaş binse (50,55kg, ben 70kg) görürür mü?

cevap için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: crossfitter

quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

Madem E5e çıkıcan 2.el temiz bir cbr250r almalısın.Ama okula gidip gelmeden önce boş bir alanda sürekli pratik yap.125lik bi zaman sonra E5te sıkıntı yaratır.Sen basmak istemezsin ama arkadaki sıkıştırır.2.el al dememin sebebi de acemi olduğun için düşmesen bile motoru yatıracaksın.

merhaba;

sonunda fiddle kullanıcısı buldum, mutluyum. motor, yakıt tüketimi vs nasıl, memnun musunuz acaba?
    köprüden geçeceğim eğer alırsam (ümraniye beşiktaş arası) sorun yaratır mı 125lik olması?

ek olarak küçük bir soru daha; arkaya bir arkadaş binse (50,55kg, ben 70kg) görürür mü?

cevap için şimdiden teşekkürler.

Ben fiddle konusunda biraz şanssızım sanırım.Her motosiklet tamircisi "güzel motor, kolay kolay yolda bırakmaz, honda kalitesinde motor" diyor.Fakat 2 kere yolda kaldım.İlk gün motor stop etmedi ve serviste akü ve marş dinamosu değişti.(hepsi garantiden) 500 kmde çekiş düştü, ve 50 mt sonra stop etti, çalışmadı.Servis: pis benzin aldığımı(arabaya da oradan alırım ki şuana kadar ona bir şey olmadı) ve karbüratörde fazla pislik olduğundan kaynaklandığını söyledi.Buji değişti? ve karbüratör temizlendi.Korna arada çalmıyordu onu da gitmişken değiştirttim.(yine garanti kapsamında). Arada benzin göstergesi sapıtıyor.
    Henüz 500 kmde 2 kere yolda kaldığım için memnunum diyemiycem bu benim şanssızlığım mı yoksa motordan kaynaklanan sorun mu bilmiyorum.Çünkü bu motoru kullanıp, uzun yola çıkan kişilerde var(forumlardan gördüğüm kadarıyla).
    Şuana kadar motoru ana yolda da, kısa süreli de olsa çevre yolunda ve şehir içinde kullanma fırsatım oldu.Henüz rodajda(kitapçıkta 60km yi geçmeyin yazıyor) olduğu için zorlamadım ama ana yolda ve çevre yolunda yetersiz olacak gibi duruyor.Belki rodaj bitince.Normal yağ kullanılmaya başladığında, son hız yaklaşık 95 km olduğu için yeterli gelebilir ama artçı almaya kalktığında bu hız daha da düşecek.(sürekli son hızda gitmek motora zarar verir)
    Motor hem az yakıyor hemde hızlanması gayet yeterli.Özellikle 60 km hıza kadar çok seri hızlanıyor.Yakıt 2.8-3lt arası. Artçılı kullanımda; kalkışlarda, ağırlığın etkisiyle çekiş düşüyor haliyle(125cc olmasından kaynaklı) Bu yüzden artçılıyken gazı biraz daha açmak gerekiyor.Bayırlarda falan 2 kişiyken bayılmıyor.Gazı verdiğinde gitmemezlik yok yani( 70kg+arkadaş 85 kg).
    Ben motoru almadan önce çok araştırma yapmıştım.Gerek motorlar gerek sürüş teknikleri konusunda bilgim iyiydi.(Sağolsun Barkin Abinin başını bayağ ağrıttım)Bu yüzden kullanmak kolay geldi fakat babama verdiğimde az kalsın karşıdaki eve giriyordu.
    Genel olarak toparlarsak: Fiddle ana yolda gider gitmesine de zamanla yetmemeye başlar.İmkan varsa yüksek cc öneriyorum ama gidipte 600 cclik makinalar değil.Mesela Aprilia Scarabeo 200,SYM Joyride Evo 200i,Kymco Like 200. Bunların kullanımı rahat, yeni başlayan için idealdir.(fiddle sorduğun için scooter önerdim) Hem de seni köprüde ve ana yollarda üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekurufasulye -- 29 Eylül 2013; 21:14:17 >

• cevaplar için teşekkür ederim fakat bir sorumda şu olacak,

fiyat meselesi ?

baktığım zaman cbr125 7.500 tl, cbr250 10.500 tl

şimdi ben bütçe olarak 250lik makineyi sıfır alamam ikinci el almam gerekicek orda da fiyatlar 9000 tl gibi

125 lik ise sıfır alabilirim veya ikinci el olarak fiyatları 5.500 civarı.

bu fiyatlar göz önüne alındığında en mantıklı hamle ne olur sizce ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.