Şimdi Ara

Baskı Balata sorunu? Bakarmısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 model Toyota Auris 1.33 manuel aracım var. Geçen sene baskı balata toyota yetkili serviste değişti. Arabamın bütün bakımlarını sıfır aldığımdan beri yetkili serviste yaptırırım.

Bugun babam kendi arabasını sattığı için benim arabamı aldı cenaze varmış. Gittiği yerler baya rampalı dur kalklı vs.

Dönüşte aradı kaputtan dumanlar çıktığını aracı kenarıya çektiğini söyledi. Kaput deyince dedim baba bi yere felan mı çarptın altını aracın antifiriz deposu felan mı delindide suyu kalmadı hararet yaptı dedim.

Kaputu açıp foto attığında devirdaim deposundaki su seviyesinin olması gereken yerde olduğunu gördüm.

Neyse çekici ile arabayı yetkili servise çektiriyor ve baskı balata gitmiş tamamen erimiş.

Merak ettiğim geçen sene değişen baskı balata 1 senede biter mi? Babam iyi sürücüdür yıllardır araba kullanır. Kendimi bildim bileli aracı vardır.

Babamdan kaynaklı olma ihtimali varmıdır sizce?
    Yetkili servisin dandirik baskı balata takmış olma ihtimali varmıdır? Hepsi faturalı belgeli bununla ilgili dava vs açılabilir mi?

Babamın dediği tek şey araç giderken birden gaza bastım devir yükseldi araç yürümedi gaz yemedi dedi işte sonra dumanlar çıkmış olanlar olmuş.

Ne yapmak gerek?

Yetkili servis baskı balata ve volan değişimine 24.000 lira fiyat istemiş. Eski müşteri sadık müşteri cart curt deyip 20 bine düşmüşler babamda bırakmış aracı.

Tek sıkıntı yılbaşında arabasız kaldık. 1 haftaya anca çıkar demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 27 Aralık 2023; 18:22:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Gittiği yerler baya rampalı dur kalklı vs.

babanız balatayı yakmış gibi. sizin sürüşü bilmem de siz de yakmış olabilirsiniz. yani yetkili servis dandik parça takmaz ama en son ihtimal olur bu. faturası varmış ne marka takılmış bakın. sıfır takılan balata teorik olarak 5 dakikada da istenirse yakılır.

ayrıca özel servislerden de fiyat alın çok fazla çıkarmışlar.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Babama söyledim ama maalesef arabayı çektirdim gerek yok yapılsın burda dedi. Üstelemedim bende.

Acaba diyorum ayağını debriyajın üzerinde felan mı bıraktıda balatayı sıyırdı?

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    akla gelen ilk şey bu. ben ilk balatamı 140 binde değiştirdim ekstrem bir durum yoksa 1 yılda bitmez debriyaj balatası

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Evet ondan dedim zaten.
    2012 den beri ben biniyorum araca. İşte en son 2022 de araç 90 bin km de iken değişti. 10 sene sonra.

• sanayiye götürsen aynı gün bilemedin ertesi gün alırsın. bu servis işini çok abartıyorsunuz aga . garanti bitimidaha uğranacak yer değil. işi bilen de orda çalışmıyor zaten dükkan açıp kendine çalışıyor.

• ayruyeten parçada sorun olma ihtimali 0 desem yeri. peder durk kalkta yakmış balatayı , arabanın huyunu bilemedi herhalde yada yabancı geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayağı debriyaja dayasan bile ufacık baskı ile balatayı sıyırabilir. Bu kullanım tarzından dolayı iş yerinden bir arkadaş elantra aracında 40binde baskı balata değiştirdi. Servis garantiye de sokmadı. Böyle bir durum size de olmuş olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.