Şimdi Ara

Başkasının pasaportuna IMEI kaydettirme devri kapandı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
13
Favori
74.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük holdinglerin milyonluk borçlarını tek kalem de sıfırlarken, milletin resmen canına okuyacaksın...yurtdışından aldığı en küçük ürüne bile vergi alacaksın...Alacaksın da.. daha nereye kadar bakalım,onu bi otur düşün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 17 Mayıs 2019; 19:34:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bella Ciao

O iş de eskisi gibi değil ki, Xiaomi yeni serilerin çoğuna atılamıyor korumadan dolayı,Huawei desen o da aynı..

Örneğin redmi s2 sıfır kutulu elimde patladı bu yüzden..haşmetlimiz varolsun..

Alıntıları Göster
    O zaman forever oneplus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bavul mu actiracaklar o zaman havaalaninda? Sonucta bavul acilmadigi taktirde telefonun kimin tarafindan alindiginin ne onemi var?

Sadece pasaport sahibinin yurtdisina cikmis olmasi yeterli olacak son bir kac ay icinde. Yanlis mi dusunuyorum?

• Olethros kullanıcısına yanıt
    Telefonun kimin tarafindan getirildigi onemli degil. Onemli olan kayit islemi hangi pasaport uzerine yapiliyorsa, o pasaport sahibinin uzerine olan sim kartlarda telefon calisacak. Kisaca arkadasin yada forumdan buldugun birine pasaport kaydi yaptiramazsin, yada yaptiracaksan da onun uzerine bir sim kart alman gerekir kullanman icin...
  • symon1907 S kullanıcısına yanıt
    O zaman hala yurtdisindan gelmis telefon alabiliyoruz ama sadece 3 senede bir kendi pasaportumuza kayit ettirebiliyoruz. Tabi ikinci elde cop oluyor alet.
  • Olethros kullanıcısına yanıt
    Ikinci elde kendi ustune pasaport kaydi yapabilen bir alici bulunmazsa evet cop oluyor... Bende 2.5 ay once TR'ye giris yaptim, kayitsiz elinde patlar diye ucuza satanlar cikabilir diye pusuya yatmis bekliyorum :)
  • Gokkurt1071 G kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam bilgi için. Yaptim gitti kayiti. 618 tl vatana millete hayirli olsun.

• Geriye bir tek Ozan Bingöl 'ün dediği gibi kayıt parasını 1000 TL yapmak kaldı.

• Bana giren çıkan yok. Ben zaten yakendim, ya yakın çevremden getirtiyordum. Kendi, abimin veya annemin adına kaydettiriyordum.

İsterlerse daha da abartsınlar. Getirenin pasaportuna kayıt ve getirenin hattı desinler, bana gene bir şey değişmez.

Her zamanki gibi, olan garibana oluyor, ki bu saatten sonra umurumda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: symon1907

Ikinci elde kendi ustune pasaport kaydi yapabilen bir alici bulunmazsa evet cop oluyor... Bende 2.5 ay once TR'ye giris yaptim, kayitsiz elinde patlar diye ucuza satanlar cikabilir diye pusuya yatmis bekliyorum :)
    Hahaha! Bak bu iyi fikir. Bir bakalım. Belki yurtdışından getirtmeye uğraşmam gerekmez.
  • Bu konu teknik olarak mümkün olsa da kolayca yapılabilir mi şüphelerim var? Eskiden sim kilitli telefonlar vardı belli bir şebeke ile kullanılıp kullanılmadığına göre telefon çalışıyor veya çalışmıyordu. Bundan vazgeçildi. İMEİ üzerinden iletişime telefon kapatılabiliyor ancak BTK yaklaşık 80 milyon hat için sürekli İMEİ telefon sahibi esleştirmesini dinamik bir şekilde yapabilir mi şüphelerim var eğer pasaport kaydı yapılırken kullanılacak telefon numarası belirtme şartı getirilirse bu durum olur gibi...
  • Cep telefonu açılışta, uçak modundan çıkışta ya da şebeke kapsama alanına yeniden girişte imei numarasını şebekeye bildirilir. İMEİ numarası BTK listelerinden kontrol edilip bağlantı izni alıp alamayacağına bakılır. Bu her cihaz için yapılan rutin bir işlemdir.
    Cihazın imei numarasına kısıtlama tanımlanması sisteme ek yük getirmeyecektir. Çunku her cihaz bağlanmadan once sistemden kontrol edilir zaten. Her şey bir yerde yazılıma bakıyor.
    Ha belki sistem yetersiz kalır derseniz sistemi guçlendirir.

• çinli telefon üreticilerinin imei cakmayi engellememesi şart oldu

• Bu işlem listeler üzerinden işler. Şimdi pasaporta kaydedilen cihazlar eşleştirilmiş beyaz listeye alınacak. Bu listede Chazın imeisi karşısında da cihazı kullanabilecek numaraların eşleştirilmiş şekilde yazdığı bir listedir.
    Cihazın imei numarası ve hat numarası(MSISDN) listeden kontrol edilir. İMEİ ve Karşısındaki MSISDN telefondaki ile uyuşuyorsa izin verilir. İMEİ doğru fakat MSISDN farklı ise izin verilmez.

Pasaport sahibi daha sonra üzerine yeni hat alırsa o da listeye tanımlanır ve cihazı kullanabilir hale gelir.

*Cep telefonu numarasının uluslararası formattaki haline MSISDN denir. Orneğn +905321234567 Sizde kayıtlı olmayan biri sizi aradığında numara uluslarası formatta yazar. Sebebi şebekeler MSISDN üzerinden çalışır.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    eSIM de Turkiye'deki GSM operatorlerinde calismiyor ve vurgulamistim Google Fi roaming sistemi ile calismiyor yani R sembolu cikmiyor diye biliyorum. Bir aciklik var gibi... Teknolojide devlet bir yere kadar olabilir...
  • Çok güzel bir haber. İmei atılmış cihazların önüne geçilmeli. Btk ya yazmayı düşünüyorum bu konuyu. Kendim çok ucuza mal etmiştim neyseki telefonumu. Maksat 2. Elde kayıtsız telefon satmaya çalışan hırsızları engellemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Bu işlem listeler üzerinden işler. Şimdi pasaporta kaydedilen cihazlar eşleştirilmiş beyaz listeye alınacak. Bu listede Chazın imeisi karşısında da cihazı kullanabilecek numaraların eşleştirilmiş şekilde yazdığı bir listedir.
    Cihazın imei numarası ve hat numarası(MSISDN) listeden kontrol edilir. İMEİ ve Karşısındaki MSISDN telefondaki ile uyuşuyorsa izin verilir. İMEİ doğru fakat MSISDN farklı ise izin verilmez.

Pasaport sahibi daha sonra üzerine yeni hat alırsa o da listeye tanımlanır ve cihazı kullanabilir hale gelir.

*Cep telefonu numarasının uluslararası formattaki haline MSISDN denir. Orneğn +905321234567 Sizde kayıtlı olmayan biri sizi aradığında numara uluslarası formatta yazar. Sebebi şebekeler MSISDN üzerinden çalışır.
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hocam,

Muhtemelen İMEİ kopyalama rutin bir hale gelecek. Bu çağlardan beri böyle önce kilit bulunur sonra anahtar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardayyan -- 17 Mayıs 2019; 20:53:37 >

• İmei sisteminde en sert olan marka apple, çin tarafında ise durum fazlasıyla esnek.
    Bu durum amerika ile alakalı bir ticaret hamleside olabilir. Tüketici oklarını yavaş yavaş yerli ve çin pazarına doğru kaydırıcaktır bu politika.

• İmei sisteminde en sert olan marka apple, çin tarafında ise durum fazlasıyla esnek.
    Bu durum amerika ile alakalı bir ticaret hamleside olabilir. Tüketici oklarını yavaş yavaş yerli ve çin pazarına doğru kaydırıcaktır bu politika.

• Hocam ben yarın kayıt ettirmeyi düşünüyorum. Dolayısıyla31 Mayıs’tan önce yapmış olacağım. Birkaç yıl sonra telefonu elimden çıkarmak istersem sıkıntı olacak mı? Yoksa bu tarihten önce yaptığım için normal devam edecek mi? Bilginiz var mı

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.