|
Bildirim
|
Algı operasyonu denen şey tam olarak budur hocam
![]() Beni anlamaya çalıştığınız içinde size ayrıca teşekkür ederim. Bizim ülkemizde en büyük sorun insanların birbirini anlayamaya çalışmaması ve sürekli "ben haklıyım, ben bilirim" demesi. Zaten böyle olmasa AKP her lafı ile ters düşen bir hükümet asla iktidarda olamaz. İtifak koalisyon olayına ses çıkarmıyorlar, euro-dolar-faiz-enflasyon-işsizlik düşecek dediler 16 Nisan referandumundan önce, aksine tarihi rekorlar kırdı. Ama kimseden ses yok.. Böyle bir toplumun geleceğinin parklak olması imkansız. Söz uçar yazı kalır burada dursun. 5-10 sene sonra konuyu hortlatır, bunları konuştuk deriz. Ama anlamak istemeyenler yine anlamak istemeyeceklerdir. Bir musibet bin nasihatten iyidir ama bizim toplumun başına 1000 musibet geldi hala aklı başına gelmedi.. |
Açtığın konunun mantığını anladım hak veriyorum,
ama bu ittifakın koalisyonla alakası yok. Koalisyonda: Cumhurbaşkanının hükumeti kurmakla görevlendirdiği parti lideri ile, koalisyona girecek parti arasında münazaralar, pazarlıklar olur bakanlıklar istenir, yasa görüşmeleri öncesinde ortak dil bilirlenir, müşterek bir karar alınır. İttifakta: 2 parti birleşip tek bir lider adayında birleşir, amaç o adayı seçtirmektir. Sonrasında ise seçilen aday istediğini istediği yere atar, bakanlıkları dağıtır. Kısacası ittifakın adayı seçildikten sonra, koalisyonda ki gibi münazara yapacağı, pazarlık edeceği, bakanlık isteyebileceği bir söz hakkı yok. Koalisyon: ülke hükumetsiz kalmasın devletin idaresi sekteye uğramasın diye 2 zıt partinin bile bir araya gelip oluşturduğu yasama organını oluşturan ortak yapıdır İttifak: Partili Cumhurbaşkanı sisteminde, 1 aday altında birleşen partiler. Sıkıntı şu, Partili Cumhurbaşkanı sisteminde, seçim sonrası bir koalisyon kurulması söz konusu değil, zira Normal sistemde ki gibi Cumhurbaşkanı hükumeti kurmak için kimseyi görevlendirmesine gerek yok, sistem zaten kendisine bu hakkı veriyor. Senin elinde böyle bir sistem olsa ne yaparsın? Seçimde ittifak olduğu için teşekkür olarak 1-2 bakanlık, sözcülük verirsin tamam işte. Buda böyle olacak. |
ikisi de demokrasiye darbe niteliğinde.
|
Onların yalanlarına en güzel cevabı dolar ve euro veriyor hocam.
Ekonomiye para pompalaya pompalaya döndürmeye çalışıyorlar. Bu bize enflasyon olarak geri dönecek, cari açık olarak dönecek. Kazandığımızı zannederek kaybediyoruz. Kimse farkında değil fark ettirmeye çalışıyoruz.. |
onunda kılıfı hazırdır her zamanki gibi ''kandırıldık''
|
Hayir, ittifak degil de adini koalisyon koysalar ve de ekleseler; "koalisyon cok iyi, cok muhtesem. Hem o kotu olan koala ...".
Sizce ne degisecek? 180 dereceleri cok kez gormedik mi? Gorduk. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|