Şimdi Ara

Başkanlık Sistemi ile Koalisyonlar sona erecekti ama bugün yasallaştı? KANDIRILDIK!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
5.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16 Nisan'dan önce Türkiye'ye koalisyonlar çok zarar verdi diye bas bas bağırmadı mı bunlar?

Hani ülkeye zarar veriyordu? E bugün ittifaklar(koalisyonlar) resmiyet kazandı.
    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bts&view=bts&kategori1=veritbn&kelimesec=201155

Lütfen koalisyon ve ittifak birbirinden farklı demeyin. Burada amaç farklı gruplar bir uzlaşmaya varıp yönetmesidir asıl amaç.

Pazarlıklar yapılır(yapıldı), Her iki taraf isteklerini sunar(Sunuldu). Mesela Başkanlık Sistemi geçerse böyle bir durumda MHP AK Partiye destek verdiği için AKP'de onlara milletvekili ve bakanlık gibi bazı destekler sunacak.

Yani pastayı paylaşacaklar..

İnsanların aklı ile alay etmek tam olarak bu oluyor. Ama hayat mücadelesi, yaşam zorluğu, hayatta işlerin düzgün gitmemesi, sürekli gündem değişikliği yüzünden kimsede bunları sorgulayacak kafa kalmadı hamdolsun..

Bunu bilen siyasilerde kafalarına göre at koşturuyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin..

• Algı operasyonu denen şey tam olarak budur hocam

Beni anlamaya çalıştığınız içinde size ayrıca teşekkür ederim. Bizim ülkemizde en büyük sorun insanların birbirini anlayamaya çalışmaması ve sürekli "ben haklıyım, ben bilirim" demesi.

Zaten böyle olmasa AKP her lafı ile ters düşen bir hükümet asla iktidarda olamaz.

İtifak koalisyon olayına ses çıkarmıyorlar, euro-dolar-faiz-enflasyon-işsizlik düşecek dediler 16 Nisan referandumundan önce, aksine tarihi rekorlar kırdı.

Ama kimseden ses yok..

Böyle bir toplumun geleceğinin parklak olması imkansız. Söz uçar yazı kalır burada dursun. 5-10 sene sonra konuyu hortlatır, bunları konuştuk deriz. Ama anlamak istemeyenler yine anlamak istemeyeceklerdir.

Bir musibet bin nasihatten iyidir ama bizim toplumun başına 1000 musibet geldi hala aklı başına gelmedi..
    Açtığın konunun mantığını anladım hak veriyorum,

ama bu ittifakın koalisyonla alakası yok.

Koalisyonda: Cumhurbaşkanının hükumeti kurmakla görevlendirdiği parti lideri ile, koalisyona girecek parti arasında münazaralar, pazarlıklar olur bakanlıklar istenir, yasa görüşmeleri öncesinde ortak dil bilirlenir, müşterek bir karar alınır.

İttifakta: 2 parti birleşip tek bir lider adayında birleşir, amaç o adayı seçtirmektir. Sonrasında ise seçilen aday istediğini istediği yere atar, bakanlıkları dağıtır. Kısacası ittifakın adayı seçildikten sonra, koalisyonda ki gibi münazara yapacağı, pazarlık edeceği, bakanlık isteyebileceği bir söz hakkı yok.

Koalisyon: ülke hükumetsiz kalmasın devletin idaresi sekteye uğramasın diye 2 zıt partinin bile bir araya gelip oluşturduğu yasama organını oluşturan ortak yapıdır

İttifak: Partili Cumhurbaşkanı sisteminde, 1 aday altında birleşen partiler.

Sıkıntı şu, Partili Cumhurbaşkanı sisteminde, seçim sonrası bir koalisyon kurulması söz konusu değil, zira Normal sistemde ki gibi Cumhurbaşkanı hükumeti kurmak için kimseyi görevlendirmesine gerek yok, sistem zaten kendisine bu hakkı veriyor.

Senin elinde böyle bir sistem olsa ne yaparsın? Seçimde ittifak olduğu için teşekkür olarak 1-2 bakanlık, sözcülük verirsin tamam işte.

Buda böyle olacak.
    Düne kadar birbirlerine etmedik küfür bırakmamış 2 parti el ele tutuşmuş gece yarısı Meclis genel kurulunu mu toplamış :D
  • Seni kim kandirdi bilmiyorum. Ama bu baskanlik sistemini isteyenler degil.

Cunku koalisyon ile ittifak farkini ogren once.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Seni kim kandirdi bilmiyorum. Ama bu baskanlik sistemini isteyenler degil.

2 sene önce darbe girişimi olmadan önce dolar ve euro rekor kıracak, ekonomi kötüye gidecek dediğimde de burada senin gibi konuşanlar vardı.

Şimdi hiçbirinin sesi çıkmıyor.

Beni kimse kandıramaz ben ne FETÖCÜLER gibi aklımı kiraya verdim, nede AKP ve MHP'liler gibi sorgulamadan hayatımı yaşadım.

Kelime oyunları ile halkın kafasını karıştıranlar belli.

Bizim durumumuzda ki bir ülke için "koalisyon ile ittifak farklı" diyen zihniyet, "fiyatlara zam gelmedi, güncelleme yaptık" diyen zihniyetle aynı

• Helal olsun adamlara öyle güzel kelime oyunu yapıyorlar ki Koalisyon değil de İttifak olunca bak yukarıdaki arkadaş gibi kimse anlamıyor ne olduğunu.

Tamamen katılıyorum sana zam değil güncelleme.

İşte kelimelerin gücü budur. Kalem neden kılıçtan keskindir hepimiz görüyoruz. Öyle kelimeleri seçiyorlar ki halkın büyük çoğunluğu ne olduğunu anlamıyor bile.
  • quote:

ikisi de demokrasiye darbe niteliğinde.
  • Equris kullanıcısına yanıt

Koalisyonda: Cumhurbaşkanının hükumeti kurmakla görevlendirdiği parti lideri ile, koalisyona girecek parti arasında münazaralar, pazarlıklar olur bakanlıklar istenir, yasa görüşmeleri öncesinde ortak dil bilirlenir, müşterek bir karar alınır.

İttifakta: 2 parti birleşip tek bir lider adayında birleşir, amaç o adayı seçtirmektir. Sonrasında ise seçilen aday istediğini istediği yere atar, bakanlıkları dağıtır. Kısacası ittifakın adayı seçildikten sonra, koalisyonda ki gibi münazara yapacağı, pazarlık edeceği, bakanlık isteyebileceği bir söz hakkı yok.

Koalisyon: ülke hükumetsiz kalmasın devletin idaresi sekteye uğramasın diye 2 zıt partinin bile bir araya gelip oluşturduğu yasama organını oluşturan ortak yapıdır

Sıkıntı şu, Partili Cumhurbaşkanı sisteminde, seçim sonrası bir koalisyon kurulması söz konusu değil, zira Normal sistemde ki gibi Cumhurbaşkanı hükumeti kurmak için kimseyi görevlendirmesine gerek yok, sistem zaten kendisine bu hakkı veriyor.

Senin elinde böyle bir sistem olsa ne yaparsın? Seçimde ittifak olduğu için teşekkür olarak 1-2 bakanlık, sözcülük verirsin tamam işte.

Buda böyle olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Helal olsun adamlara öyle güzel kelime oyunu yapıyorlar ki Koalisyon değil de İttifak olunca bak yukarıdaki arkadaş gibi kimse anlamıyor ne olduğunu.

Tamamen katılıyorum sana zam değil güncelleme.

İşte kelimelerin gücü budur. Kalem neden kılıçtan keskindir hepimiz görüyoruz. Öyle kelimeleri seçiyorlar ki halkın büyük çoğunluğu ne olduğunu anlamıyor bile.

Algı operasyonu denen şey tam olarak budur hocam

Beni anlamaya çalıştığınız içinde size ayrıca teşekkür ederim. Bizim ülkemizde en büyük sorun insanların birbirini anlayamaya çalışmaması ve sürekli "ben haklıyım, ben bilirim" demesi.

Zaten böyle olmasa AKP her lafı ile ters düşen bir hükümet asla iktidarda olamaz.

İtifak koalisyon olayına ses çıkarmıyorlar, euro-dolar-faiz-enflasyon-işsizlik düşecek dediler 16 Nisan referandumundan önce, aksine tarihi rekorlar kırdı.

Ama kimseden ses yok..

Böyle bir toplumun geleceğinin parklak olması imkansız. Söz uçar yazı kalır burada dursun. 5-10 sene sonra konuyu hortlatır, bunları konuştuk deriz. Ama anlamak istemeyenler yine anlamak istemeyeceklerdir.

Bir musibet bin nasihatten iyidir ama bizim toplumun başına 1000 musibet geldi hala aklı başına gelmedi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • demokrasiye darbe nedir ?

veya demokrasi nedir... daha da detaylısı senin anladığın bildiğin demokrasi nedir.....

bana gidip sağdan soldan kopyala yapıştır yaparak demokrasi kelimesini istemiyorum

senin demokrasiye yapılmış darbe ile demokrasi anlayışını merak ettim...

sonuçda bir sürü ülkede seçim sonuçlarında yapılan ittifak veya koalisyonların olduğu ülkelerde bu adı demokrasi olan şey ile bizdeki demokrasi aynı değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosuntosun

quote:

almanya da seçim in hemen sonrasında 2. parti koalisyon kurmayacağız bu bizi yıpratıyor dedi.. ve uzun pazarlıklar sonrasında gelinen nokta.. çoooookkk pazarlıklı ama medeni bir koalisyon....

şimdi seçim şekli ister istemez herkesin aklında aynı fikri ve aynı sonucu çıkarıyor.. hatta seçim sonrası meclisdeki dağılım veya makamlar konusuda

ister istemez koalisyonun üstü kapalı şeklimi diye.
    bende de benzer bir düşünce veya ön yargı var

akp yi destekliyor olabilirim... ama koalisyon ne zaman nerde gerekli sorusuna ister istemez cevap veremiyorum

ittifak varmı ... ne zaman nerde yapılır veya yapılmalı...
    şahsi düşüncem seçim sonrası olması idi ama gelinen nokta veya her 2 tarafdan çıkan sesler ve yapılan görüşmeler şunu gösterdi ki.. normal seçim sonrasında chp oy kaybetme riskine rağmen yine hdp ye oy kaydırma durumu var. veya hdp nin daha önceki yıllardaki gibi önce bağımsız deyip sonra parti kurması gibi
    ama zaten seçim sonrasında diyarbekir başta olmak üzere birçok ilde zaten hdp nin koltuk kaybetme ki tahminime göre %50 olur diye bir ön yargım var.
    akabinde fetö cülerin artık chp yi desteklememe durumu da olduğuna göre bu mevcut ittifakın %70 geçmesi çok yüksek bir sonuç

her ne kadar genel muhalifler aksini iddia etse bile ortada bir yaşanmış ve yaşanan gerçekler var
    malum kadın hakkında ve partisine katılanlar ile 2019 seçimlerinde bugün için çok uzak bile gözüken bu rakamın çıkması büyük ihtimal.. zaten muhalefetin de bu tür kara propoganda diye tabir ettiğimiz.. olmayan yapılmamış ön seçim sonuçları yayınlamasının en büyük sebeplerinden biri de bu.

bekleyip görelim ama bu arada çalışmaya devam. durmak yok.

Hocam doğru diyorsunuz ama Başkanlık Sistemin getirilme amacına ters şuan yapılanlar.

Başkanlık Sistemi bu ülkede ittifaklar, koalisyonlar son bulsun ve ülke seçimden seçime sürüklenmesin diye getirildi.

Bunun şuan ki sistemden tek farkı; ittifaka katılan partiler AK Parti adı altında meclise girecek. Yani MHP'li bir adam Ak Parti Milletvekili olarak mecliste olacak ve orada Ak Parti adı altında kendi partisini eleştirecek eğer AKP ters birşey yaparsa.

16 Nisan için harcanan onca paraya yazık. O paralar senin benim vergilerimle elde ediliyor. Bir sürü aç, gariban insanın hakkı yenmiş oldu. O paralar ile bu insanlara iş, aş sağlanabilirdi. Ama insanlar gücü elinde tutmaya harcadı bunu yalan dolan söylemler ile.

İsyanım buna..

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Buda böyle olacak.

Hocam benim değinmeyi unuttuğum çok güzel bir noktaya değindiğiniz için teşekkür ederim.

Burada koalisyonda ülke hükümetisz kalmasın diye dediniz. Bu tam olarak böyle değil aslında. Tek başına iktidar olacak oyu alamazsanız koalisyona da gidebilirsiniz. Neyse benim asıl sıkıntı gördüğüm konuyu bir alt paragrafta yazacağım.

Şimdi ittifak oldu MHP ve AKP arasında ve Cumhurbaşkanı adı altında ittifak ile yönetim başladı.

Peki bu ittifakın seçim sonrası bozulmayacağını kim garanti edebilir? Kimse.

Bu ittifak 2019 CB seçimlerinden sonra bozulursa tekrar seçim olacak ve sürekli anlaşmazlık içinde ve karar almaya çalışan bir ittifak grubu olacak ve karar alma mekanizması iyice bozulacak.

Sonra gelsin yeni Cumhurbaşkanlığı seçimi:) Yani tıpkı koalisyonlardaki gibi düzensizlik..

• qandirildik

• Equris kullanıcısına yanıt
    Ben sana bir şey söyleyeyim mi?

Cem Yılmaz Ahu Yağtu evliliği gibi olacak bu iş :)

Daha hamilyken ama evlenmemişlerken demiştim, çocuk doğsun bu herif bu karıyı boşar diye :)

Seçilir seçilmez ittifak bozulacak zaten. Ancak durum şu, ittifakın bozulması hükumetin düşmesi gibi bir durum doğurup tekrar bir seçime sürükleyecek bir pozisyon bırakmayacak.

Hacı adamın elindeki yetkiyle, parlamento dışından bile atama yetkisi var.

Bu zaten bilinen bir durum, demokrasi meydanında at koşturuyorlar.

Benim esas kızgınlığım muhalefete. Ana muhalefetinden, Yeni kurulan IYI'ye, Atatürkçü Cumhuriyetçi Vatan Partisinden, Saadet Partisine kadar herkes Partili Cumhurbaşkanı seçimi için aday belirliyor, ittifak kurmaya çalışıyor.

Bir Parti çıkıp, Cumhuriyet ve Demokrasi çerçevesinde ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş esaslarına göre böyle bir sistem kabul edilemez deyip, ben bu seçimi yaptırmayacağım, bu sirkin bir maskotu olmayacağım, direniş diye bir hareket başlatmıyorlar

Onun yerinde delinin birinin kuyuya attığı taşı çıkarmaya çalışıyorlar.

• quote:

İTTİFAK:
    Bir İttifak halklar, gruplar ya da egemen devletler arasında ortak faydayı sağlayacak karşılıklı çıkarlara dayalı kurulmuş ilişkilerdir. Bu ilişkiler gizli ya da ilan edilmiş haliyle yürütülebilir. İttifak üyelerinin her biri müttefik adını alır.

KOALİSYON:
    Koalisyon hükümeti, parlamenter sistemde birden çok siyasi partiden oluşan hükûmet biçimi. Geleneksel olarak tek parti iktidarları veya iki partili sistemlere göre daha istikrarsız oldukları kabul edilir.

Çok farklıymış kardeş. Baksana ikisinde de çoğul ya da çoğunluk belirten tek bir cümle, imge yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tastarakay

quote:

İTTİFAK:
    Bir İttifak halklar, gruplar ya da egemen devletler arasında ortak faydayı sağlayacak karşılıklı çıkarlara dayalı kurulmuş ilişkilerdir. Bu ilişkiler gizli ya da ilan edilmiş haliyle yürütülebilir. İttifak üyelerinin her biri müttefik adını alır.

KOALİSYON:
    Koalisyon hükümeti, parlamenter sistemde birden çok siyasi partiden oluşan hükûmet biçimi. Geleneksel olarak tek parti iktidarları veya iki partili sistemlere göre daha istikrarsız oldukları kabul edilir.

Çok farklıymış kardeş. Baksana ikisinde de çoğul ya da çoğunluk belirten tek bir cümle, imge yok.

Fark, hukumet etme sistemi.

Alakasiz iki partinin kuracagi hukumetin ne kadar omru olacagi belli olmuyor.

Ama ittifakta vatandas onceden kimi tercih edecegini biliyor ve zaten c baskani tek basina hukumet oluyor.

Konu basligindaki iddia, oynamayi bilmeyen gelinin yerim dar demesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tosuntosun

adamın biri çıkıp tv ve radyolarda şunu diyor.. bir siyasi parti lideri olarak ne kadar anladığı veya okuduğu ortada..

şimdi cumhurbaşkanını seçtik... ama başbakan aynı partiden olmaz ise ................

daha yazılmaya anlatılmaya gerek varmı bilmiyorum

karşımızda bu insanlar var....

şhasi olarak ben adı ister ittifak ister koalisyon ne olursa olsun fikren karşıyım.. ama geçmişde chp nin saadet partisi veya adalet partisinin şu bu parti ile yaptığı koalisyonları engellemek için sokaklara mı döküldük.. veya dökülenlerin yaptıkları demokratik olarak doğru bir harekat olsa bile ülkenin mevcut durumu için sehven onay vermedik mi ?

bu ülke nerden nasıl ne amaçla geldiği getirildiği bir derviş hükümeyi gördü.. ve onun bize bıraktığı ekonomi....
    o dönemli kara oğlan çıkıp tv lerin karşısında hangi yüz ile.. kendi seçimi ile oturttuğu reis kendisine anayasa kitabını bana attı/fırlattı deme cesareti ve amacı ne idi ?

yani o an dünya ekonomisi tehlikede iken.. o söz ve demeç sonrasında usd nin aldığı veya ülkenin geldiği ekonomiyi neden konuşmuyorsunuz

seçimden ittifakdan ekonomiden bahsediyorsunuz.. hemde rakamsal değeri doğru ama yorumu veya açıklaması yalan olan haberler ile çıkıyorsunuz meydanlara

aynı parti dğeilmi bu akp hükümeti faiz lobisine 153 milyar dolar ödedi diye meydanlara tv lere çıkmadı mı

iyide o 153 milyarı ne amaçla veya kimin miras bıraktığı borçları ödedi ?

şimdi amacı belli olmayan 53 milyar cari açık adı altında karalama yapmıyor musunuz ?

mertliğiniz... dürüstlüğünüz muhalefet anlayışınız altında yerler bir olmuş.. kendinizi aklınız kimlere kiraladınız ?

parti başkanının bu siyasi olayları ne kadar anladığı ve anlattığından başlıcaksın parti ve sevicilerine bakmaya gerek yok

Hocam 2019 CB seçimlerinden sonra benim söylemek istediklerim ve uyumsuzluklar çok daha net ortaya çıkacak.

Bu adamların söyledikleri herşey yalan. Benim yukarıda yazdığım şeylere yorum açık şeyler değil.

Tayyib'in kendi ağzından bas bas bağırdı referandumdan evet çıkarsa ülke şaha kalkacak, enflasyon, işsizlik döviz vs. düşecek diye.

Bunlarda rekorlar kırdık. Artık bunları dış mihraklar yaptı diye bir yalan mekanizması sunamazlar çünkü referandumdan evet çıkarsa dış mihraklar istedikleri gibi at koşturamayacaklardı bu ülkede

Artık Tayyip kendi lafları ile kendini iyice sıkıştırdı. Bahanesi kalmadı..

Ama burada asıl sorun Tayyib'in söylediklerini hatırlayan ve eleştirebilen bir seçmen kitlesi yok. Adamlar sorgulamıyor bir kere.

Benim şu yukarıda yazdıklarımı AKP'lilere söyleseniz "Aaa harbiden bize dolar düşecek dediler ama düşmedi, işsizlik, enflasyon düşecek dediler düşmedi. Neden böyle oldu acaba?" diye içlerinden geçirirler ama isyan etmezler.

Biat kültürü bizi mahvediyor uyanmamız lazım.

• Koalisyon ve ittifak farklı diyorlar da, o partiler sadece ülke çıkarları için mi ittifak yapıyor sanki, bir şeyler elde edecekler yine sonunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Ben sana bir şey söyleyeyim mi?

Cem Yılmaz Ahu Yağtu evliliği gibi olacak bu iş :)

Daha hamilyken ama evlenmemişlerken demiştim, çocuk doğsun bu herif bu karıyı boşar diye :)

Seçilir seçilmez ittifak bozulacak zaten. Ancak durum şu, ittifakın bozulması hükumetin düşmesi gibi bir durum doğurup tekrar bir seçime sürükleyecek bir pozisyon bırakmayacak.

Hacı adamın elindeki yetkiyle, parlamento dışından bile atama yetkisi var.

Bu zaten bilinen bir durum, demokrasi meydanında at koşturuyorlar.

Benim esas kızgınlığım muhalefete. Ana muhalefetinden, Yeni kurulan IYI'ye, Atatürkçü Cumhuriyetçi Vatan Partisinden, Saadet Partisine kadar herkes Partili Cumhurbaşkanı seçimi için aday belirliyor, ittifak kurmaya çalışıyor.

Bir Parti çıkıp, Cumhuriyet ve Demokrasi çerçevesinde ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş esaslarına göre böyle bir sistem kabul edilemez deyip, ben bu seçimi yaptırmayacağım, bu sirkin bir maskotu olmayacağım, direniş diye bir hareket başlatmıyorlar

Onun yerinde delinin birinin kuyuya attığı taşı çıkarmaya çalışıyorlar.

Ama işte bazı durumlarda 4 yıl dolmadan tekrar CB seçimlerine gitme ihtimali var.

Şuanda da erken seçime gitmiyoruz. E zaten AKP tek başına yönetiyor. E o zaman bu sisteme ne gerek vardı?

Ben size söyleyim sistem değişikliği mahvettikleri ekonomi, her gün patlayan bombalar ve siyasi başarısızlıklarını örtmek ve gündem değiştirmek için mükemmel bir algı yönetimiydi.

Kağıt üstünde yazılanları değiştirerek ülkede birşeyler değişseydi TÜİK enflasyon rakamlarını düşürürdü önce.

Bu yüzden Başkanlık sistemi vs. hikaye bomboş işler. Bundan 5-6 yıl sonra göreceğiz hiçbirşey değişmemiş olacak.

Çünkü AKP bişeyleri iyi yapsaydı zaten son 17 yılda bu ülkede birşeyleri yoluna sokardı.

Zaten ekonomiye pompaladıkları krediler bizi biraz daha idare eder. Sonra zaten "Türkiye ekonomisi neden likidite krizine girecek? Ekonomi çökecek" diye açtığım konuyu burada yeniden popüler konular arasında göreceğiz korkarım..

• Tastarakay kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

Einstein "Bilinç bulaşıcıdır." der. Yanlışları konuşa konuşa, tekrar ede ede insanlara anlatmak bizim vatandaşlık görevimiz.
  • sen git önce çatı adayını araştır
    sonra git evet hayır bloklarını araştır
    sonra gel ben sana Koalisyon nedir öğretirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: anadolu86

Zihniyete bak , bu koalisyon degil ittifakmiş. Bunlar devamli kelimelerle oynarlar. Makyajlayıp millete yuttururlar

Zam değil güncelkeme
    Yasak değil tedbir
    Terörist öcalan değil imralı
    Koalisyon değil ittifak
    Hırsızlık değil , göz payı
    Vs..

Aynen öyle hocam. Alın size bir insanların aklı ile dalga geçme operasyonu daha.

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201803121032596673-rusya-et-ithalati-turkiye/

Bunlar değil mi kırmızı et fiyatlarını düşürmezler ise et ithal edeceğiz diyenler?

Bunlar değil mi? Kırmızı et fiyatlarını düşürmek ve öldürdükleri hayvancılığı canlandırmak için 300 koyun verenler?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.