A

Yüzbaşı
09 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 32 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Dizel Clio 3 aracım var. 1.5 DCI 65 bg. Aracı ekspertiz e soktum. 3500-4000 devir de motor testi esnasında duman atması görüldü. Bu neye işarettir?

Normal kullanımda hiç bir şekilde duman atması olmuyor. Hiç 3000 devrin üzerine çıkmam. Genelde 1700-2300 devir arasında kullanırım.
Merhaba

2012 model 100 bin km'de megane 3 dizel manuel vites, donanımı full model olan bu araç ne kadar eder? Hiç kazası yok, boya vs yok. Tamamen servis bakımlı olan bu araba ne kadar eder sizce.
Merhaba

Arabama ağır bakım yaptıracağım. Triger seti vs dahil baya değitirilmesi gereken aksam var. İşçiliği kaliteli önerebileceğiniz bir servis var mı?
Merhaba

Bugün Çorlu Çerkezköy arasındaki yolda seyahat halinde idim. Araçta benden başka iki kişi daha vardı. Yol çok dolu değildi, Saatte 80 - 90 km hıza giderken yolun ortasında taş veya kaya gibi görünen bir cisim belirdi. Hafif kavşak vardı onu geçer geçmez, orta şeritte karşıma çıktı. İnanın şoka girdim, içimden bu gerçek olamaz derken, bir taraftan burası Türkiye şantiyeden kaya taşıyan bir damperliden düşmüştür diye düşündüm. Bu dediklerim 1 saniye içinde oldu. Kararsız kaldım ama o kadar kısa sürede direksiyonu kırmak daha büyük risk olabilirdi. Cismin üzerinden geçtim, dikiz aynasına baktığımda, çimento karton torbası gibi bir şey olduğunu gördüm. Bu tarz şeylerin otoyollarda düşmüş olmasının şöförlerin dikkatini dağıtması ve ynlış kararlar verdirme tehlikesini yaşadım.

Eğer direksiyonu kırsaydım, sağda solda ne olduğundan emin değildim başkasının hayatını riske atabilirdim. Frene bassam zaten duramayacaktım. Bu tarz cisimlere karşı çok dikkatli olmalıyız.
Arkadaşlar trafik cezası gelmiş. Kesildiği yer : 1668 yazıyor. Burası neresidir? Nasıl öğrenirim
Hükümet, Avrupa'da yaşayan Türkleri zora soktu; yardım alamayacaklar!

Avrupa’da 1.5 milyonu aşkın Türk sosyal yardım alıyor

Hükümet attığı imza ile Avrupa ülkelerinden sosyal yardım alan yurttaşları zora soktu. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler arasında uzlaşılan “Otomatik Bilgi Transferi” 1 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu anlaşma en çok Almanya’da yaşayan Türkleri etkileyecek. Almanya’da sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye’de parası ya da mülkü olduğu belirlenirse önce yardımı kesilecek, ardından da aldığı sosyal yardım parası faiziyle geri istenebilecek.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, yurt dışında yaşadıkları ülkede sosyal yardım alan gurbetçiler 1 Ocak 2018’den itibaren mercek altına alınacak. Türkiye’de parası bulunan, gayrimenkulü ya da arabası olan gurbetçiler artık sosyal yardımlaşma kapsamında yardım alamayacak.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üye ülkeleri arasında 2016’da üzerinde uzlaşılan “Otomatik Bilgi Transferi” 1 Ocak 2018 itibarıyla resmen yürürlüğe girdi. Bu anlaşma en çok Almanya’da yaşayan Türkleri etkileyecek. Almanya’da sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye’de parası ya da mülkü, arabası olduğu belirlenirse, önce yardımı kesilecek, ardından da o güne kadar aldığı sosyal yardım parası faiziyle geri istenebilecek.

Almanya’da yaşayan 50 yaş ve üstü Türkler’in yüzde 70’i gençlerin ise yüzde 30’u işsiz olduğu için [[Haber görseli]] sosyal yardımlarla hayatta kalıyor. Sadece Almanya’da 1 milyon Türk Avrupa genelinde ise 1.5 milyonu aşkın Türk, sosyal yardım alıyor. Bu gruptakilerin Türkiye’deki bankalarda paraları, evleri, arabaları ya da herhangi bir mal varlıkları varsa sosyal yardımları kesilecek. Mal beyanında bulunmayan gurbetçiler vergi kaçakçısı konumuna düşecek, vergiyi ödemeyenlere hapis yolu bile görünüyor. Türkiye’de miras yoluyla dahi olsa mal varlığı bulunanlar bunları bulundukları ülkede beyan etmek durumunda kalacak.
Gurbetçiler habersiz

Avrupa Türk İşadamları Birliği Başkanı Ahmet Güler, yurt dışında yaşadıkları ülkede sosyal yardım alan gurbetçilerin 1 Ocak 2018’den itibaren mercek altına alındığını anlaşma kapsamında yardım alan kişilerin Türkiye’deki mal varlıklarının inceleneceğini söyledi.

Almanya’da yaklaşık 1 milyon tüm Avrupa’da ise 1.5 milyon aşkın kişinin sosyal yardım aldığına dikkat çeken Güler, anlaşmanın gurbetçilere “Kendi ülkendeki mal varlığını sat onunla geçin” dediğini, bunun Avrupa’da yaşayan ve sosyal yardım alan Türkler için çok kötü sonuçlar doğuracağını vurguladı. Ahmet Güler, Almanya’da yaşayan Türklerin büyük bölümünün bu anlaşmadan habersiz olduğunu, haberi olanların da Türkiye’nin bu bilgileri vermeyeceğine inandığını vurguladı.
Muhtaca darbe

Almanya’da mali müşavirlik yapan Inal Unternehmens- & Steuerberatung’un sahibi Süreyya İnal, Almanya’daki 3 milyon Türk göçmenin büyük bölümünün sosyal yardımlarla ayakta kaldığına işaret ederek, “Bu anlaşma muhtaç olanı vuracak. Çoğunun gelir seviyeleri düşük. Burada ciddi bir mağduriyet yaşanacak. İnsanlar yüklü avukatlık ücretleri vermek zorunda kalacak. TC kimlik numarası ile kimin üzerine neler kayıtlı bunlar ortaya çıkacak. Özellikle veraset konularında insanlar hem Türkiye’de hem Almanya’da vergi vermek durumunda kalacak” ifadesini kullandı. İnal, “Almanya diyor ki önce ülkendeki mal varlığını sat sonra gel sosyal yardım kullan. Tamamıyla kişiyi sıfıra indiren bir uygulama. İnsanlar da bir tepki var. Hem Türkiye’den geliri var hem de Almanya’dan sosyal yardım alıyor. Birbirini ispiyonlayan var. Ama kimse empati kurmuyor. Asgari ücret nedir diye bakmıyor. Sosyal yardım alanların çoğu çocuğunu evde bırakıp çok az paraya çalışıyor” dedi. Sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili olarak büyükelçiliğin, sivil toplum örgütlerinin bilgi vermesi gerektiğini anlatan İnal, en alt düzeydeki en eğitimsiz kişilerin bundan etkileneceğine işaret etti.
Hapis yolu göründü

Avrupa Türk İşadamları Birliği Başkanı Ahmet Güler, Almanya’da sosyal yardım alıp da mal varlığını beyan etmeyenlerin alacağı cezaları ise, “Sosyal yardım kesilecek. Vergi kaçırmadan dolayı cezayi müeyyide uygulanacak. Cezayi sorumluluktan dolayı hapis cezası uygulanabilir. Almanya’da emeklilik maaşı alıyorlarsa buna el konulabilir. Türkiye’ye geri dönebilirler. Gidip kendini ibhar eden kişi ise sadece vergiyi ödeyecek cezayi sorumluluktan kurtulacak” şeklinde özetledi. Uzmanlara göre, Türkiye hükümetinin Otomatik Bilgi Transferi anlaşmasının sonuçlarını düşünmeden aceleyle imzaladığına işaret etti. Anlaşmayla üye bir ülke, kendisinden istenmesi durumunda vatandaşlarının banka bilgilerini diğer üye ülkelere vermesi zorunlu.

Her ne kadar, parasal imkânları iyi olmasına rağmen bulunduğu yabancı ülkeden sosyal yardım almak amacıyla kötü niyetli davrananları hedef alsa da bu anlaşmanın uygulamaya koyulmasıyla beraber gerçek mağduriyetlerin meydana gelme ihtimali de oldukça fazla.

Hapis yolu göründü

Avrupa Türk İşadamları Birliği Başkanı Ahmet Güler, Almanya’da sosyal yardım alıp da mal varlığını beyan etmeyenlerin alacağı cezaları ise, “Sosyal yardım kesilecek. Vergi kaçırmadan dolayı cezayi müeyyide uygulanacak. Cezayi sorumluluktan dolayı hapis cezası uygulanabilir. Almanya’da emeklilik maaşı alıyorlarsa buna el konulabilir. Türkiye’ye geri dönebilirler. Gidip kendini ibhar eden kişi ise sadece vergiyi ödeyecek cezayi sorumluluktan kurtulacak” şeklinde özetledi. Uzmanlara göre, Türkiye hükümetinin Otomatik Bilgi Transferi anlaşmasının sonuçlarını düşünmeden aceleyle imzaladığına işaret etti. Anlaşmayla üye bir ülke, kendisinden istenmesi durumunda vatandaşlarının banka bilgilerini diğer üye ülkelere vermesi zorunlu.

Her ne kadar, parasal imkânları iyi olmasına rağmen bulunduğu yabancı ülkeden sosyal yardım almak amacıyla kötü niyetli davrananları hedef alsa da bu anlaşmanın uygulamaya koyulmasıyla beraber gerçek mağduriyetlerin meydana gelme ihtimali de oldukça fazla.
http://t24.com.tr/haber/hukumet-avrupada-yasayan-turkleri-zora-soktu-yardim-alamayacaklar,526465
E5 ve otoyolda sıksık başıma geliyor. Şerit değiştirirken nizami sinyal vermeye çok dikkat ederim. Ancak Sallana sallana giden araçları geçmek için sinyal verince gaza basıp boşluğu kapatma girişimleri ile de baya karşılaşıyorum. Bazen sırf şeridi boşaltsın diye baya önceden sinyal vermeye başladım. Bir şeyde diyemiyorum baya trafik oluyor artık. İnsanımızın tahammul gücü kalmadı.
Arkadaşlar
Yurtdışında yaşayan bir tanıdığımızın anadoluda bir ilçede taksi plakası var. Pek bir getirisi yok. Acaba ÖTV siz araç alıp bu plakaya takıp İstanbul da kullanabilir miyim?

Hukuken mümkün mü?
MErhaba Arkadaşlar,

Taksi sahiplerinin yaptığı sabit harcamalar nedir? Bu konuda bilgi sahibi olan varmıdır?
BAşka bir şehire ait taksi plakasına sahip bir aracı istanbulda şahsi işlerim için kullanabilirmiyim?
quote:

Honda, Nissan, Mitsubishi gibi dev markaların da ürünlerini kullandığı Japonya'nın en büyük üçüncü çelik üreticisi Kobe Çelik, sahte dayanıklılık değerleri olan demir cevheri başta olmak üzere alüminyum ve bakırı 200'den fazla sanayi kuruluşuan sattı

Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, ülkenin üçüncü büyük çelik üreticisi konumunda olan Kobe Çelik, 200'den fazla sanayi kuruluşuna sahte ölçümlerle dayanıklılık değerlerini olduğundan fazla gösterilen alüminyum ve bakır sattığını açıklamıştı. Son olarak şirketin bir kuruluşa sattığı demir cevheri tozunun kalite değerlerinde de oynama yapıldığı açıklandı.

Şirket sözcüsü, olayla ilgili iç soruşturma başlatıldığını, başka ürünlerde de benzeri hilelere başvurulup vurulmadığının araştırdığı belirtti.

Demir cevheri tozunun kalıplarda kaynatılarak sert materyallere dönüştürülmek üzere değerlendirildiğini, bunların genelde otomotiv endüstrisinde araba parçaları yapımında kullanıldığını kaydeden sözcü, hileli materyalin hangi sanayi kuruluşlarına satıldığını ise açıklamadı.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığının, her iki olay hakkında da şirketten açıklama talep ettiği kaydedildi.

OTOMOBİL, TREN VE ROKETLERDE DE KULLANILDI

Kobe Çelik, Japonya'nın önde gelen sanayi kuruluşlarının en önemli tedarikçilerinden. Skandalın ortaya çıkmasının ardından birçok üretici standart altı ürünleri kendi üretimlerinde kullandıklarını açıkladı. Mitsubishi, alüminyum malzemeleri ürettiği otomobil, tren, roket ve savunma sanayi donanımı gibi çok sayıda üründe kullandığını belirtti.

Uzaya uydu fırlatan H-2A roketinde Kobe Çelik'in tedarik ettiği alüminyumun kullanıldığı ifade edilirken, Nissan ve Honda gibi üreticiler de Kobe Çelik ürünlerini otomobil üretiminde kullandıklarını açıkladı.

Söz konusu malzemelerle üretilen otomobil modellerinin geri çağrılması ihtimalinde skandalın maliyetinin milyarlarca doları bulacağı tahmin ediliyor.

Şirket, hafta başında yaptığı açıklamada toplam üretiminin yaklaşık yüzde 4'ü olan 20 bin alümünyum ve bakır malzeme hakkındaki kalite verilerinin hileli olduğunu açıklamıştı.

http://www.haberturk.com/japonya-da-metal-ve-turevlerinde-hile-skandali-1668675-ekonomi

%60 ötv öde, benzine ötv + kdv öde, sonra da durum bu.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 533
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 98.161 (Bu ay: 214)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 73 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.