Şimdi Ara

Baş Dönmesi ve Baş Ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki sorundan muzdaribim ama sınavım çok yakın oldugu için ve birtakım nedenlerden dolayı hastaneye gidemiiyorum şu an

Kadayıf baklava yiyemiyorum 3 dilimden sonra ondan sonra da başım ağrıyor başım dönüyor fazla şekerli şeyler tuketince 3 dilim baklava yesem bile 1 litre su içiyorum

Stres havasızlık susuzlukta başım ağrıyor hemen ve ara sıra kalp atışlarının da duzensiz olduğunu fark ettim
    Ayrıca birde sevdiğim kişiden ayrildigim için onu görünce düşününce kalbim sıkışıyor ve ellerim bazen aşırı titriyor
    Bunun nedeni ne olabilir en ufak bir heyecanlanmada kalbim sıkışıyor hapşırınca kalbime yumruk yemiş gibi hissediyorum

Halsizlik problemi oluyor birde bunu nasıl çözerim evde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1A9D98C6 -- 10 Nisan 2019; 23:5:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazen ayağa kalkinca da bayılacak gibi oluyorum bir sersemliyorum geçen gün yere kalem düştü eğilmek için aldım sanki tüm kan başıma toplandı sanki kafam koptu sandım

• Up

• Stres havasızlık susuzlukta başım ağrıyor .
    Agrimayan var mı acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

Stres havasızlık susuzlukta başım ağrıyor .
    Agrimayan var mı acaba
    Bilmiyorum ama en ufak bir şey de başım ağrıyor çok saçma bazen 8 saat uyuduğunda gözlerimi açamıyorum başımın ağrısından

• baş ağrısı herkeste olur çok önemsencek birşey değil gibi

ama baklava mevzusunu araştırmak gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 9 Nisan 2019; 12:50:31 >
  • Kansızlıktan olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kilo kaybı baş dönmesi
    12 yıl önce açıldı
    BAŞ DÖNMESİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 - Gün içerisinde ortalama ne kadar su içiyorsunuz?
    2 - Gün içerisinde ortalama kaç defa küçük abdeste gidiyorsunuz?
    3 - Baş ağrısı, dönmesi şikayetlerinize görme bozukluğu, mide bulantısı eşlik ediyor mu?
    4 - Bu şikayetleriniz daha önceden de var mıydı, yoksa sınav döneminde mi çıktı?
    5 - Ailenizde hiç şeker hastası olan var mı?
    6 - Durup dururken göğsünüzün sıkıştığı, çarpıntınızın olduğu oluyor mu?

Ve son olarak, bana kalırsa hiçbir şey doktora gitmemeniz için gerekçe olamaz -buna dersler, sınavlar da dahil-; zira şu hayatta sağlıktan önemli bir şey yok. Okul bir şekilde bitirilir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 9 Nisan 2019; 15:45:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

1 - Gün içerisinde ortalama ne kadar su içiyorsunuz?
    2 - Gün içerisinde ortalama kaç defa küçük abdeste gidiyorsunuz?
    3 - Baş ağrısı, dönmesi şikayetlerinize görme bozukluğu, mide bulantısı eşlik ediyor mu?
    4 - Bu şikayetleriniz daha önceden de var mıydı, yoksa sınav döneminde mi çıktı?
    5 - Ailenizde hiç şeker hastası olan var mı?
    6 - Durup dururken göğsünüzün sıkıştığı, çarpıntınızın olduğu oluyor mu?

Ve son olarak, bana kalırsa hiçbir şey doktora gitmemeniz için gerekçe olamaz -buna dersler, sınavlar da dahil-; zira şu hayatta sağlıktan önemli bir şey yok. Okul bir şekilde bitirilir zaten.
    Ortalama 1.5 litre
    4 5 defa
    Mide bulantısı değil ama mide yanması çok sık oluyor
    Daha önce de vardı ama önemsenecek kadar değildi
    Büyük annem şeker hastası
    Çok sık oluyor geçen sene daha azdı ama bu sene çok fazla arttı kafeini çok kullanıyorum bu yuzden ne zaman kahve içsem hemen bir çarpıntı başlıyor bir sıkıntı geliyor daralıyorum aldığım nefes bana yetmiyor gibi sanki

Az önce kızartma yedim ve şu an yine aynı şeyler oluyor gözlerimin çevresi ve başım ağrıyor dönme başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1A9D98C6 -- 9 Nisan 2019; 16:29:9 >

• Yemek yedikten sonra kan basıncınız düşüyor olabilir anlattıklarınıza bakılırsa, kardiyolojiye görünmenizi öneririm.

Not: 4.sınıf Tıp öğrencisiyim.
  • quote:

Yemek yedikten sonra kan basıncınız düşüyor olabilir anlattıklarınıza bakılırsa, kardiyolojiye görünmenizi öneririm.

Not: 4.sınıf Tıp öğrencisiyim.
    Eyvallah hocam sağ olun var olun sınavlardan sonra gidicem ilk iş

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A1A9D98C6

Ortalama 1.5 litre
    4 5 defa
    Mide bulantısı değil ama mide yanması çok sık oluyor
    Daha önce de vardı ama önemsenecek kadar değildi
    Büyük annem şeker hastası
    Çok sık oluyor geçen sene daha azdı ama bu sene çok fazla arttı kafeini çok kullanıyorum bu yuzden ne zaman kahve içsem hemen bir çarpıntı başlıyor bir sıkıntı geliyor daralıyorum aldığım nefes bana yetmiyor gibi sanki

Az önce kızartma yedim ve şu an yine aynı şeyler oluyor gözlerimin çevresi ve başım ağrıyor dönme başlıyor

Alıntıları Göster
    şeker-yağ-kızartmalar damarları tıkayabilen şeyler aşırı kullanılması sıkıntı zatende

ayrıca çarpıntı falan olması kalp-damara bir görünün her ihtimale karşı

• @gren Tamam yağlı yemek risk faktörü; ama üye diyor ki yemek yiyince başım ağrıyor ve dönüyor. Bu da postprandiyal hipotansiyon göstergesi olabilir. Çarpıntı, hipotansiyonu kompanse etmek maksadıyla gelişmiş bir semptomdur diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 9 Nisan 2019; 20:5:34 >
  • quote:

@gren Tamam yağlı yemek risk faktörü; ama üye diyor ki yemek yiyince başım ağrıyor ve dönüyor. Bu da postprandiyal hipotansiyon göstergesi olabilir. Çarpıntı, hipotansiyonu kompanse etmek maksadıyla gelişmiş bir semptomdur diye düşündüm.
    Hocam hipotansiyonu araştırdım biraz belirtilerin hemen hepsi aynı sık idrar dışında
    Ve belirtilerine baktığımda gözden bir şeyi de kaçırmışım kulak uğultusu da çok sık oluyor yani büyük ihtimal hipotansiyon var pek de önemli değil gibi aciliyet gerektirmiyor gibi hissettim

Hocam Birde bu genetik mı dedemde hipertansiyon var ve annemde de hipertansiyon var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1A9D98C6 -- 10 Nisan 2019; 3:16:39 >
  • Mesajı geç saatte atmışsın, o saatte uyanık değildim; kusura bakma.

Genetiğin etkisi tabi ki de olabilir, her hastalığa şöyle ya da böyle genetiğin bir etkisi oluyor illaki.

Ama bunu lisede gördüğünüz Mendel genetiği ile karıştırmayın. İnsanlarda görülen birçok hastalık Mendel genetiği ile izah edilememektedir. Bunun sebebi hastalıklara çevrenin de etkisinin bulunmasıdır.

Mesela hipertansiyon için obezite ve sigara içimi risk faktörü sayılmaktadır.

Bu arada sormayı unutmuşum, boy/kilo kaç ve sigara kullanıyor musun?
  • DrakeMcCain

çarpıntıların bazısı önemsiz ama bazılarıda önemli
    bunuda en iyi doktorlar bilir araştırmaları gerekiyor
    netice olarak doktora gorunmesi gerekiyor ne olup olmadıgını belirlerler
    belki önemsiz belki tedavi gerekır bilinmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 10 Nisan 2019; 9:11:59 >
  • quote:

Mesajı geç saatte atmışsın, o saatte uyanık değildim; kusura bakma.

Genetiğin etkisi tabi ki de olabilir, her hastalığa şöyle ya da böyle genetiğin bir etkisi oluyor illaki.

Ama bunu lisede gördüğünüz Mendel genetiği ile karıştırmayın. İnsanlarda görülen birçok hastalık Mendel genetiği ile izah edilememektedir. Bunun sebebi hastalıklara çevrenin de etkisinin bulunmasıdır.

Mesela hipertansiyon için obezite ve sigara içimi risk faktörü sayılmaktadır.

Bu arada sormayı unutmuşum, boy/kilo kaç ve sigara kullanıyor musun?
    Boy 168 cm falan kilo da 58 sigara kullanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

DrakeMcCain

çarpıntıların bazısı önemsiz ama bazılarıda önemli
    bunuda en iyi doktorlar bilir araştırmaları gerekiyor
    netice olarak doktora gorunmesi gerekiyor ne olup olmadıgını belirlerler
    belki önemsiz belki tedavi gerekır bilinmez
    Evet çarpıntıların bazıları önemsizdir, sağlıklı insanlarda bile olabilir; amma velakin çavbella arkadaşımız her yemekten sonra başının ağrıdığını ve döndüğünü söylüyor ki bunun incelenmesi gerekir (bunu sağlık sektörünün içinde olan birisi olarak söylüyorum). Yoksa ben sırf çarpıntıya dayanarak yorum yapmadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.