Şimdi Ara

Barsakdaki patojen mikroorganizmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunların seyri kalabalığa beslenmeye sıcaklığa mevsime göre nasildir
    Hanghi Hastalıklarda nasıl degisir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• BARSAK

ARSAKB

RSAKBA

SAKBAR

AKBARS

KBARSA

• Barsak ne?

• Barsak diye bi yazim da var eski kitaplarda genelde oyle gecer. Yasca buyuk doktorlar falan hala oyle yazar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaflip -- 13 Ekim 2016; 9:27:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asitli yani gazli iceceklerin oldurdugunu biliyoruz.

Soguktada faaliyetlerini durduruyorlar ki karnimiz bozuluyor.

Hangi hastaliklar degilde hastalik icin icilen antibiyotikler bagirsaklardaki bakterilere de etki ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaflip

Barsak diye bi yazim da var eski kitaplarda genelde oyle gecer. Yasca buyuk doktorlar falan hala oyle yazar :)

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.57ff2c87661c00.74041754

barsak sözü bulunamadı.

BARSAK

KBARSA

AKBARS

SAKBAR

RSAKBA

ARSAKB

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Anasayfa

quote:

Barsak diye bi yazim da var eski kitaplarda genelde oyle gecer. Yasca buyuk doktorlar falan hala oyle yazar :)

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.57ff2c87661c00.74041754

barsak sözü bulunamadı.

BARSAK

KBARSA

AKBARS

SAKBAR

RSAKBA

ARSAKB

Dilin yazim tarihine dair her sey tdknin internete koydugu sozluk bunyesinde olmaz arkadasim. Guncel bir yazim demedim zaten, bu bilmislikle gidip profesor doktor duzeltmeye calisir da ayar yersin diye dedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağızda tükürük birikmesi
    5 yıl önce açıldı
    Ürik Asit Artışı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

barsak sözü bulunamadı.

BARSAK

KBARSA

AKBARS

SAKBAR

RSAKBA

ARSAKB

Dilin yazim tarihine dair her sey tdknin internete koydugu sozluk bunyesinde olmaz arkadasim. Guncel bir yazim demedim zaten, bu bilmislikle gidip profesor doktor duzeltmeye calisir da ayar yersin diye dedim.

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.57ff2ee92c3e98.93831697

ayar

isim Arapça ?iyar

1. isim Bir aygıtın gereken işi yapabilmesi durumu

"Saatin ayarı bozuk. Televizyonun ses ayarı iyi."

2. Saatler için belli bir yere göre kabul edilmiş olan ölçü

"Memleket saat ayarı."

3. Altın, gümüş vb. madenlerden yapılmış şeylerin saflık derecesi

4. Bir iş veya bir davranışta gereken ölçü

"Kalorifercinin ayarı yok, ya çok yakıyor veya hiç yakmıyor."

5. Değer, derece

"Biz, telif eser ayarında bir sanat kıymeti taşıyan tercümelere teşekkür edelim." - B. R. Eyuboğlu

AYAR

YARA

ARAY

RAYA

• quote:

quote:

quote:

quote:

barsak sözü bulunamadı.

BARSAK

KBARSA

AKBARS

SAKBAR

RSAKBA

ARSAKB

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.57ff2ee92c3e98.93831697

ayar

isim Arapça ?iyar

1. isim Bir aygıtın gereken işi yapabilmesi durumu

"Saatin ayarı bozuk. Televizyonun ses ayarı iyi."

2. Saatler için belli bir yere göre kabul edilmiş olan ölçü

"Memleket saat ayarı."

3. Altın, gümüş vb. madenlerden yapılmış şeylerin saflık derecesi

4. Bir iş veya bir davranışta gereken ölçü

"Kalorifercinin ayarı yok, ya çok yakıyor veya hiç yakmıyor."

5. Değer, derece

"Biz, telif eser ayarında bir sanat kıymeti taşıyan tercümelere teşekkür edelim." - B. R. Eyuboğlu

AYAR

YARA

ARAY

RAYA

Guldum bin :D

• Normal de zaten patojen bakteri olmamalı.Varsa hastasındır zaten.
    Yararlık bakteriler zaten hayatımız boyunca varlar bizle.Onlar bize K vitamini üretiyor biz de onlara ev sahipliği yapıyorum.Alan mutlu veren mutlu yani
    Bazı bakteriler vücuduna sonradan girer , bademcik iltihabı , kabızlık,ishal,kusma ,karaciğer hastalıkları gibi türlü türlü hastalık yapabilirler.
    Mesela grip bir bakteriyel bir hastalık değildir.O yüzden doktorlar antibiyotik yazmaz .Çünkü onu yenmenin tek yolu vücudunun üreteceği interferonlardır.Ama bakterilerde antibiyotik etkilidir çünkü canlı organizmalırdır , sonradan girmişlerdir veya hastalık yapmışlardır.Virüslere tam canlı demek doğru olmaz o yüzden anti-biyotik (canlı düşmanı , biyotik canlı demek) virüslere etki etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: tıpstar

Normal de zaten patojen bakteri olmamalı.Varsa hastasındır zaten.
    Yararlık bakteriler zaten hayatımız boyunca varlar bizle.Onlar bize K vitamini üretiyor biz de onlara ev sahipliği yapıyorum.Alan mutlu veren mutlu yani
    Bazı bakteriler vücuduna sonradan girer , bademcik iltihabı , kabızlık,ishal,kusma ,karaciğer hastalıkları gibi türlü türlü hastalık yapabilirler.
    Mesela grip bir bakteriyel bir hastalık değildir.O yüzden doktorlar antibiyotik yazmaz .Çünkü onu yenmenin tek yolu vücudunun üreteceği interferonlardır.Ama bakterilerde antibiyotik etkilidir çünkü canlı organizmalırdır , sonradan girmişlerdir veya hastalık yapmışlardır.Virüslere tam canlı demek doğru olmaz o yüzden anti-biyotik (canlı düşmanı , biyotik canlı demek) virüslere etki etmez.

Bağırsakta bir çok patojen bakteri vardır ama fırsatçı organizma şeklindedir. Çevredeki doğal flora ortamı bozulunca yada immun sistem zayıflayınca çoğalmaya başlarlar. Sen de biliyorsundur da hatalı yazmışsın işte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Barsak mevzunu tip okuyanlar bilir nedense benim de anlamadigim sekilde tip fakultesinde bagirsak yerine hep barsak deniyor. Patojen bakteri de olmamasi lazim olursa hastasindir zaten yukarda anlatilmis.

• Ya arkadaşlar bilmediğim için soruyorum, sizin için zor bir soru olduğunu sanmıyorum konuyu farklı yönlendirmeyin

@swat hocam peki hayvansal bitkisel besinlerin etkisi nasıl oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

quote:

Orijinalden alıntı: tıpstar

Normal de zaten patojen bakteri olmamalı.Varsa hastasındır zaten.

Bağırsakta bir çok patojen bakteri vardır ama fırsatçı organizma şeklindedir. Çevredeki doğal flora ortamı bozulunca yada immun sistem zayıflayınca çoğalmaya başlarlar. Sen de biliyorsundur da hatalı yazmışsın işte.

zaten ortaya çıktığını anladığında hasta olursun yani onu demek istedim ben de orda demek istediğim kasıt hasta olma sebebin onlar yani , sonradan girebiliyorlar ,veya önceden girmişlerde hasta yapabiliyorlar bi süre sonra

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.