Şimdi Ara

Oksijensiz solunumda Oksidatif fosforilasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biri bana bunu açiklayabilir mi? Oksidatif fosforilasyonda oksijen kullanilmiyor mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oksijensiz Solunumda Oksidatif Fosforilasyon

Oksijensiz solunum, oksijen olmadan enerji üreten bir metabolik süreçtir. Bu süreçte, glikoz gibi organik maddeler parçalanarak enerji açığa çıkarılır. Ancak, oksijensiz solunumda oksidatif fosforilasyon meydana gelmez.

Oksidatif fosforilasyon, oksijenli solunumun son aşamasıdır ve ATP (adenozin trifosfat) üretir. Oksijenli solunum, oksijenle beslenen elektron taşıma zincirini kullanır ve glikozun tamamen parçalanmasını sağlar. Oksijensiz solunumda ise elektron taşıma zinciri oksijenle değil, diğer elektron alıcılarla (örneğin, sülfat veya nitrat) çalışır.

Bu nedenle, oksijensiz solunumda oksidatif fosforilasyon gerçekleşmez. Oksidatif fosforilasyon için gerekli koşullar olan oksijen ve elektron taşıma zinciri mevcut değildir. Oksijensiz solunumda, enerji üretimi sürecine "substrat düzeyinde fosforilasyon" adı verilir. Bu süreç, oksijenli solunumdaki oksidatif fosforilasyona kıyasla daha az verimlidir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Oksijensiz solunumda oksidatif fosforilasyon var mı: Hayır, oksijensiz solunumda oksidatif fosforilasyon meydana gelmez.
    • Oksidatif fosforilasyon oksijensiz solunum: Oksidatif fosforilasyon, oksijensiz solunumda gerçekleşmez.
    • Oksijensiz solunumda oksidatif fosforilasyon: Oksijensiz solunumda oksidatif fosforilasyon bulunmaz.
    • Oksijensiz solunum oksidatif fosforilasyon mu: Hayır, oksijensiz solunum oksidatif fosforilasyon değildir.
    • Oksidatif fosforilasyon: Oksidatif fosforilasyon, oksijenli solunumda meydana gelen bir süreçtir ve oksijensiz solunumda gerçekleşmez.
    • Oksijensiz solunum oksidatif fosforilasyon: Oksijensiz solunumda oksidatif fosforilasyon bulunmaz.
    • Oksijenli solunumda oksidatif fosforilasyon: Oksidatif fosforilasyon, oksijenli solunumun son aşamasıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oksidatif Fosforilasyon, solunum yapan canlıların oksijen ile ATP üretmesi değil miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Oksidatif Fosforilasyon, solunum yapan canlıların oksijen ile ATP üretmesi değil miydi?

Şu ana kadar ben de öyle sanıyordum ama galiba değil biri aydinlatirsa cok sevinecegim

• Kullanılmıyor kabul ediyoruz artık oksidasif oxidation kelime kökünden geliyor yani yükseltgenme demek oksijen kullanılar fosforilasyon demek değil bu arada karıştırıyorsan buradan hatırla

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Lokman

Kullanılmıyor kabul ediyoruz artık oksidasif oxidation kelime kökünden geliyor yani yükseltgenme demek oksijen kullanılar fosforilasyon demek değil bu arada karıştırıyorsan buradan hatırla

Karistirmiyorum da şu an palme çozuyorum 2 soruda da oksidatif fosforilasyonun oldugunu söylüyor

• Şurdanbiöğrenciabi Ş kullanıcısına yanıt
    İşte onu söylüyorum :) Oksijensiz solunumda da ets kullanılıp yğkseltgenme-indirgenme (oxidation-reduction) olduğu için oksidatif fosfarilasyon olur

• Dr.Lokman D kullanıcısına yanıt
    Anladım ben tam tersi dedigini anlamışım sağol:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt çözünme çökelme
    7 yıl önce açıldı
    amonyaklı agno3 ile tepkime
    13 yıl önce açıldı
    Glikoliz Evresinde NADH+H
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: win streak

Oksidatif fosforilasyonla atp üretimi ETSde görülür.Yeni müfredata göre oksijenli ve oksinjensiz solunumda ETS kullanılır ama fermamtasyonda kullanılmaz

İkisinde de ets var diye yani. Tesekkurler

• Ben de palmeden o soruyu cozuyordum az önce benim de kafama takildi, O'siz solunumda oksidatif fosfor. ile ATP ürettiğini söylüyor cevaba gore. Oksijensiz solunumda ETS kullanıyor tamam ama indirgenen veya yukseltgenen elektron alıcıları arasında Oksijen yoktur sülfat nitrat gibi maddeler vardır bu durumda nasıl oksidatif fosfrilasyonla ATP üretilmiş oluyor anlayamadım

• eyuptepe58 E kullanıcısına yanıt
    Oksidatif demek oksijen kullanılıyor demek degil ets elemanları kullanılıyor

• Oksidatif fosforilasyonda ets elemanları kullanır arkadaşların dediği gibi oksijenli ve oksijensiz solunum arasındaki fark son elektron alıcının oksijen mi yoksa S N gibi başka bir element mi oksijenli solunumla oksijensiz solunum arasındaki tek fark son elektron alıcılarıdır oksijensiz solunum fermantastonla karıştırılmamalıdır

• Oksidasyon yükseltgenme demek. Ets' de yükseltgenme var. Oksijenle alakası yok

• Olsidadif=olsijen degil

Ets kullanilan kisma oksidadif deniliyir

• Palme hatalı o zaman
  • Son olarak yanlış bilgi oluşmaması için özet geçmek istiyorum. MEB kitaplarında o2siz solunum ve fermantasyon ayrılmıştır, o2siz solunumda ets kullanıldığından oksidatif fosforilasyon ile ATP üretimi gerçekleşir.

Yukarıda yazıldığı gibi oksidatif kelimesi oksijen den gelmemekte, redoks taki gibi redüksiyon ve oksidasyon yani sırayla indirgenme ve yukseltgenme den gelmektedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.