Şimdi Ara

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷 (2058. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45.471
Cevap
163
Favori
2.768.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20562057205820592060
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

esatla savaşır mıyız sence?

Alıntıları Göster
    Kusura bakma geç cavap verdim biraz ama...

Sanmıyorum. En fazla Afrinde'ki gibi kafalarına bombayı yiyince akıllanırlar.
  • avrupanın ikircikli tavırları, arap ligindeki çıkışlar, müttefik denilen rusya ve iranın akıl almaz açıklamaları...

insanı reisci yapmak için, oturmuş hepsi uğraşıyorlar. nedir arkadaş bu türkiye'ye duyulan nefret. avrupa desen taa kaç bin km uzaklıkta.

rusya ile iran bana kalırsa avrupadan daha pislik iki ülke, sürekli arkadan iş çeviren kapalı kutular. amerika desen bi dakikası bir dakikasını tutmuyor. bilen valla yazsın aydınlanalım.

ne istiyorlar türkiyeden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda ML

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: "Türkiye’nin Suriye’deki operasyonu şu ana kadar iyi sonuçlar elde etmedi. Umarız dururlar."

Şu İran ciddiye dahi alınamayacak bir ülke havlamaya devam etsinler

• Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    yok hocam orası çok sular götürür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AslanAvda kullanıcısına yanıt
    Cetiner cetin de teyit etti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ben devletin Kürtlerle bir sorunu olacağını düşünmüyorum. Önceden izlediğim kadarıyla Türkiye Suriyede ENKS adında Kürt oluşumunu destekliyordu. Bu oluşum Berzaniye yakın ve Roj Peşmergeleri isminde bir ordu kuruyordu. Şu anda Kuzey Irak dediğimiz bölgede bu askerlere bizzat TSK eğitim verdi diye biliyorum. ABD Barzani üzerinden daha önce defalarca sınıra bu Roj Peşmergelerinin yerleştirilmesini istedi ancak PKK buna şiddetle karşı çıktı. Pkk bir hak savunucusu değil ideolojik bir psikopat olduğu için her türlü zülmü reva görerek ele geçirdiği bölgelerde muhalefete dahi izin vermedi. Demografik yapının değiştirilmesi imkansız, çünkü pkk lı olsun olmasın insanları evlerinden kovarsanız illaki silahla cevap verirler ve oralara yerleşenleri öldürmeye başlarlar. Bu bir gelenek gibi, bazen haberlerde çıkar 1mt kare arazi için bilmem kaç kişi öldü gibisinden.

Bir Kürdün gözünden pkk nedir?

1-) Dinsizdir, yani İslami öğretileri ideoloji gereği önemsemez
    2-) Zorbadır, yani kendine yakın insanları kayırır. Bazı aşiretler arası davalarda haksız kararlar almış ve ölüm bile olsa uygulamıştır
    3-) Kürtlerin hiçbir hakkını savunmaz, ideolojik psikopattır
    4-) Devletle olan savaşında Kürtlere aşırı derecede zarar vermiştir. (Sağcı insanların bazen katliamla sindirilmesi)
    5-) Zarar verici uygulamalar için bahanedir. Devlet pkk yı bahane ederek bir sürü zarar verebilir. (Kürtçe dilinin bir zamanlar yasaklı olması)

Bunlar sayabildiğim 5 sebep. Eğer bu gün pkk tamam ben bıraktım derse acaba Türkiye Kürtlere hangi gözle bakar? Bu sorunun çok cevabı olsa da tek bir gerçek var; Ben ülkemi ve topraklarımı ve memleketimi seviyorum. İdeolojik saçmalıktan çok ülkem ve milletim için faydalı bir insan olmak benim için daha değerli.

+ Türkçeyi ne kadar iyi okuyabiliyor ve yazabiliyorsam Kürtçeyi de o kadar iyi yazabiliyor ve okuyabiliyorum. Savaşın son çare olduğunu, zamanın artık diplomasi zamanı olduğunu ve Türkiyeden beklentimizin de bizi pkk ya bırakmaması olduğunu biliyorum. Burada bazı gençler Türk milliyetçiliği yapıyorlar ama bilsinler ki bu ülkenin Mit Müsteşarı bir Kürt. :)

Barış Pınarı Harekatı:

1-) ABD DSG yi Türkiye ile terbiye mi ediyor? "Bak dediklerimi yapmazsan böyle olur"
    2-) Uluslar arası farkındalık oluşturarak ( kara propaganda veya değil önemi yok sonuç önemli) federe bir yapı oluşumunu hızlandırmak mı istiyor?
    3-) Türkiyeye tepkili ülkelerle bir koalisyon oluşturarak bu yeni yapıyı garanti altına mı almak istiyor? Maddi gider paylaşımı da cabası mı?
    4-) O bölgelerden kaçan 600 bin Kürt vardı, bunlar buraya gönderilerek bir muhalefet tabanı mı oluşturulacak?
    5-) İdlib gibi cihatçıların elindeki bölgeler için Rusya ve Suriyeyi DSG ile mi desteklemek istiyor? (Esed ile DSG anlaştı, anlaşmaya göre DSG Suriye ordusunun 7. Kol ordusu olacak ama örgütsel yapı korunacak)

İki dk da kafaya takılan sorular. Bu tür konularda yazan herkes Kürdüm demiyor. Benim dememin sebebi burada Kürtlere hakaretler ederek insanlara nifak tohumları ekmeye çalışanlara bir cevap vermekti.

• Biraz konu dışı olacak ama yazayım, destek olalım yapımcılara.
    Operasyon: Anka adlı bir oyun var şahsen baya beğendim görevler ilk başta biraz kısa kaliyor ama sonradan iyileşiyor. Bizim resmi kurumlardan biri desteklemiş oyun içi satın alma/reklam vs yok olay Anka nin tanıtılması, tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    neyi hocam?

• Burada'da Rasulayn'ın tamamen alınmadığı gözüküyor, bir an evvel burayı almalıyız.

tskmap.net
    Munbici

• murat1981pls kullanıcısına yanıt
    1 saat oldu anca teyitlediler hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Overdust

avrupanın ikircikli tavırları, arap ligindeki çıkışlar, müttefik denilen rusya ve iranın akıl almaz açıklamaları...

insanı reisci yapmak için, oturmuş hepsi uğraşıyorlar. nedir arkadaş bu türkiye'ye duyulan nefret. avrupa desen taa kaç bin km uzaklıkta.

rusya ile iran bana kalırsa avrupadan daha pislik iki ülke, sürekli arkadan iş çeviren kapalı kutular. amerika desen bi dakikası bir dakikasını tutmuyor. bilen valla yazsın aydınlanalım.

ne istiyorlar türkiyeden?
    Rusya tarihsel olarak en büyük düşmanımız. Avrupa sürekli bizi eleştiriyor ama adamlar açık. Hiç değilse bi mekanizmaları var. Bizi destekleyen sesler de çıkıyor içlerinden. Ama Rusya ve İran gibi ülkeler kestirilemiyor. Avrupa bir yanlış yaparsa, hiç değilse içlerinde hesap verecek yerleri var. Rusya ve İran gibi ülkeler ne yaparsa yapsın hesap verme dertleri yok ve yaptıkları yanlarına her zaman kâr kalıyor. Rusya, Kırım'ı işgal ettiğinde kimse sesini çıkaramadı misal.

• Tal. kullanıcısına yanıt
    Hocam ekonominin düzelme şansı varmı sizce?Finans sektöründe çalışıyormuşsunuz.
  • -Münbiç kuzeyindeki Ayn Dadat'ta bulunan PKK noktaları vuruluyor.
    Dinledim sordular kaynagini donanim haberden aslanavda dedi.. Sasirdim valla

• Hayr ekonomi asla duzelmez artik direk dipp..

• Şu donanimhaberde gördüğüm chpkolikleri ekşide bile görmüyorum.Eksidekiler en azından ulke sinirda savastayken destekliyor iktidarı.Celal hocanin sozunu unutmayalım.

• -Milli Ordu Münbiç operasyonunda 2 köyü YPG/DSG'den aldı.

• Operasyonla PYD bitirildi.

Esad en stratejik noktalara elini kolunu sallayarak giriyor. PKK petrol bölgelerini veriyor kendilerini koruması için yalvararak.

Esad hiçbir kritik konuda söz vermemiş. Kısacası PKK'nın özerklik hayali şu an yok oldu.

Ya özerklik isteyip Türk ordusu tarafından mahvedilecekler. Yada özerklik istemeyip Esad'ın emir kulu olacaklar.

Emperyalizmin bir kucağından diğer kucağına koşuyorlar.

Bu harekat bir anda PKK'nın yıllarca kurmaya çalıştığı herşeyi yıktı. Erdoğan günah çıkartıyor şu an...

• 
Sayfa: önceki 20562057205820592060
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.