Şimdi Ara

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷 (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45.471
Cevap
163
Favori
2.768.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyondaki tank komutanı yüzbaşı Efe Trabzon ile görüntülü konuşma yapmis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

quote:

Orijinalden alıntı: UgandaBukalemunu

Çoğu arkadaş savaş çıkar gibisinden laf etmiş. Böyle bir şey gerek olur mu? Gerek olursa 16 yaşındayım Vatan'a canım feda. .

Sen çok yaşa lakin bu tür şeylere canını sıkma.. Savaş vs bunlar basit şeyler değil. Artık savaşlar tank tüfekle değil daha farklı yollarla yapılıyor.. Sana tavsiyem bu tarz konularla hiç ilgilenip aklını bulandırma ;)

Sağolun hocam teşekkür ederim .

Savaşın her türlüsü kötüdür, ancak söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Ben hazırım hocam. Oyunlardaki gibi olmadığını da biliyorum. Ne kadar kötü olduğunu da...

Ben bayağıdır bu konular ile ilgileniyordum. Tavsiyeniz için sağolun hocam. Hayırlı sabahlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ARkadaşlar malesef bu iş hüsranla bitecek gibi. Bizimkilerin bu hızla el baba girmesi 5-6 gün sürer ama pyd abd desteğiyle 2-3 güne almış olur. E adamlar da çekilmiyor zaten. Sen gitmişsin bir de çatışmıycam demişsin. Adam el babı aldıkdan sonra çatışamazsın da zaten bahanen kalmıyor. Bir de munbiçe şimdi yığınak yapıyorlar.

Bu türklerin masadaki basiretsizliği nedir arkadaş ya. Eziklik abidesi resmen. Pkk bile daha iyi siyaset yapıyor bunlardan. Çok mutsuzum şuan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı olaylarda herkesin eli kolu bağlı. Gerçekten komutanından siyasetçisine ve halkına kadar herkesin elini kolunu güçle bağlıyorlar... Allah yardımcımız olsun kurtlar sofrasında yer alabilmek değil ama bu sofradan sıyrılıp kendi yağımızda kavrulmamız çok zor görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeroksuzler

Dışişleri'nin çıkıp böyle bir iddaya karşılık vermesi karşı tarafı bir devlet olarak tanıması demektir. Kaynak bir gazete yazarı değil, haberi okursanız görürsünüz; Kıdemli bir TSK mensubu. Kimliği belli değil diye haber yalan demek değildir. Elbette kimliği gizli kalmalı zaten.
    Kaldı ki böyle bir ateşkese varılmış olsa bizim medyada bu mutlaka duyulurdu şimdiye kadar.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 2 Haziran 2021; 20:41:39 >
  • Bu operasyon özellikle medyada çok bahsedilmiyor neden?

daha önceden kuzey ırağa girsek medya günlerce bundan bahsederdi, şimdi magazin haberi daha önemli konuma gelmiş gibi görünüyor...

devlet politikası gereği sanırım bunu yapmak zorunda kalıyorlar.

daha kötüsü iç savaşken ve neredeyse başarılı olacakken, 15 temmuzdan sonra Türk yöneticiler neden korkar anlamıyorum. Zaten diyetini vermişsin en fazla dolar biraz hoplar biraz daha fakirleşiriz ama vatansız kalmayız arkadaş. ABDye rağmen menbiçi vuramazsak, yıllardır yapılmış her şey suya düşer.

Orta doğuda ve dünyada etkisi olan bir devlet yerine şamarı yiyince oturan basiretsiz bir devlet. Buyur sen seç hangisi(yiz)sisin?
  • Son haberlere bakılırsa işler iyi gitmiyor sanırım.
  • Sınıra 30 araçlık askeri konvoy!

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Şanlıurfa'nın Suriye sınırına konuşlandırılmak üzere askeri sevkiyat yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Suriye sınırında konuşlandırılmak üzere Şanlıurfa'ya askeri sevkiyat yapıldı.

Akşam saatlerinde Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'ndan çıkan yaklaşık 30 araçlık askeri konvoy, gece saatlerinde Şanlıurfa'ya ulaştı.

Karayoluyla Şanlıurfa'ya gelen askeri konvoy, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na giriş yaptı. Konvoyun içerisinde çok sayıda tank, personel taşıyıcı araçlar, ilk yardım araçları ve askeri mühimmatların konulduğu konteynırların olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya askeri sevkiyat

• quote:

Orijinalden alıntı: The Nameless Man

quote:

Orijinalden alıntı: vilfarm

Benim anlamadigim su
    Ypg firatin batisina gecmeyecek deniyor iyi guzel de
    Dogusuna da gecmesin kardesim
    Batida doguda kuzeyde hepsi temizlensin.
    Zaten pkk lilar o bolgeden gecip saldirmiyo mu?
    Firatin batisi dogusu yok
    Teroristlerin hepsi temizlenmeli

Hocam amaç ypgyi bitirmek değil kantonların birleşmesini engellemek. Sadece fıratın doğusuna geçsinler diyince bile ne biçim tantana çıkıyor.

iyi de hergün ülkenin bir tarafında bombalar patlıyorken insanlarımız ölüyoruken biz neden tantana çıkarmıyoruz?
    artık yetmez mi bunca şehit yaralı?
    adamların geldiği yer belli.kampları belli. biz sadece saldırsınlar diye bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sivri Biber

quote:

Benim anlamadigim su

Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyup Esad'a yardım etseydik Rusya, Suriye ve Türkiye ittifakıyla Suriye'nin kuzeyini tertemiz ederdik.

Dış politika da büyük bir hata yaptılar.

orası kesin. onda hiç şüphe yok
    ilkokul çocuğuna versen bu akdar kötü yönetemezdi dış politikayı
    neymiş 1 haftada şamda namaz kılacaklarmış
    yarın ırak gibi suriyede de kürt terörist bölgesel yapısı oluşursa görürsün şamda namaz kılmayı
    amaç belli zaten sözde israile bırakılmış topraklar buralar.
    yavaş yavaş böl parçala yok et. ondan sonra hoop İsrail bi bakmışsın vaadedilen toprakları ki suriye ırakın bi kısmı yani güneyimiz olduğu gibi İsrail kuklası kürt teröristlerle dolmuş olacak
    sonra her gün şehit haberi gelince kimse ağlamasın
    bunun sebebi de sebep olanlar da belli

aaa ama pardon. İsrail ile barışmıştık değil mi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 31 Ağustos 2016; 8:34:23 >

• quote:

quote:

quote:

Benim anlamadigim su

Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyup Esad'a yardım etseydik Rusya, Suriye ve Türkiye ittifakıyla Suriye'nin kuzeyini tertemiz ederdik.

yarın ırak gibi suriyede de kürt terörist bölgesel yapısı oluşursa görürsün şamda namaz kılmayı
    yavaş yavaş böl parçala yok et. ondan sonra hoop İsrail bi bakmışsın vaadedilen toprakları ki suriye ırakın bi kısmı yani güneyimiz olduğu gibi İsrail kuklası kürt teröristlerle dolmuş olacak

bir çırpıda bunu akıl eden biz sade vatandaşlar bile her şeyin farkındayken.

neden yöneticiler bunu görmezden gelir anlamıyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir Alex Ferguson

Işid'in resmi haber ajansı Amaq Kuliye/Kunli'de SVBIED saldırısı ile 2 Türk tankı imha olduğunu iddia etti. BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷

SVBIED değil, kablo ya da laser güdümlü ATGM.

• quote:

Orijinalden alıntı: BordooMaavi

quote:

quote:

quote:

Benim anlamadigim su

bunu muhatabına sormak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 31 Ağustos 2016; 9:12:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim anlamadigim su

bunu böl parçala yok et ya da diğer adıyla büyük Ortadoğu projesi eşbaşkanlarına sormak lazım

sanki muhalefettekiler olsa durum başka olacaktı. partizanlığa gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

ARkadaşlar malesef bu iş hüsranla bitecek gibi. Bizimkilerin bu hızla el baba girmesi 5-6 gün sürer ama pyd abd desteğiyle 2-3 güne almış olur. E adamlar da çekilmiyor zaten. Sen gitmişsin bir de çatışmıycam demişsin. Adam el babı aldıkdan sonra çatışamazsın da zaten bahanen kalmıyor. Bir de munbiçe şimdi yığınak yapıyorlar.

Bu türklerin masadaki basiretsizliği nedir arkadaş ya. Eziklik abidesi resmen. Pkk bile daha iyi siyaset yapıyor bunlardan. Çok mutsuzum şuan

2-3 günde alınır dediğiniz Al-Bab'ı almak realist olarak en üst güçle bile birkaç ay sürer, öyle kolay değil. Daha kaybedilen bir şey yok, karamsarlığa gerek yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim anlamadigim su

bunu böl parçala yok et ya da diğer adıyla büyük Ortadoğu projesi eşbaşkanlarına sormak lazım

sanki muhalefettekiler olsa durum başka olacaktı. partizanlığa gerek yok.

kardeş ben muhalefet ya da başka bi partinin adını mı verdim?
    ben sana olanları söylüyorum
    şöyle olsaydı böyle olurdu demiyorum
    yıllarca askeri kışlada tuttular pkklılar geldi kışlanın 2 km ötesine kamp kurdu
    valiler operasyon izni vermedi
    sonra bi baktık ki şehirleri bombayla hendekle doldurmuşlar
    sonra uğraş ki temizlensin onlarca asker şehit oldu
    bak hiç yorum yapmadım olanları yazdım
    sen gidip ırak devletiyle değil de ordaki terörist kürt yapılanmasıyla muhatap olursan,
    suriye devletiyle değil de cihatçı manyak terörsitlerle bir olursan olacaklara da katlanırsın
    sonra neden heryerde bomba patlıyo demesin kimse

• herhangi bir gelişme var mı ilerleme hakkında?
  • Arkadaşlar siz askeri harekatları, Call of Duty 2 falan mı sanıyorsunuz?

Askeri harekatlarda ilgili bölgeye sevkler, idareler ayrı bir taktik, strateji gerektirir. Varsa ilgili askeri araçların yerleştirileceği noktalar da önemlidir.

Askeri araçlar yerleştirilirken, bulunacağı bölgedeki karşıt güçlere dair istihbarat faaliyeti yapılacak alan hesaplanır. Örneğin bu alanda yaşanan çatışmaların biçimine bakmak gerekiyor.

Bir gerilla savaşı mı var? O zaman uygulanacak olan karşı gerilla taktiği ne olur? Örneğin ABD'nin vietnamda kayıp yaşadıktan sonra uygulamaya başladığı karşı gerilla taktikleri gibi.

Uzun zamandır planlandığı söylenen harekatta canlı dinamikler çok önemlidir.

Ayrıca her alınan bölgede tarama faaliyetleri için de zaman geçirmek gerekiyor. Esas güvenliğin ya da şöyle diyeyim esas hakimiyetin tesisi için bir süre geçmeli.

Taktik, kabiliyet, know how gibi konularda Türkiye askeri bilgili yıllardır çatışmaların içerisinde bir ordu. Ayrıca teknolojik altyapısı ve düzenliliği ile de yine bir çok ülke ordusundan iyi konumda.

Karşısında savaşan bir ülke olmadıkça da her türlü avantaja sahiptir. Bunlardan birisi ve YPG / IŞİD gibi yapılarda olmayan hava gücü. Türkiye şu an dikey bir harp sürdürmüyor. Caydırıcı, korkutucu harekat olabilir.

Direkt dikey bir harekatta kafalarını kaldıramayacak şekilde bir topçu atışı gerçekleştirilebilir ki yine bu da bir başka shellshock vakası oluşturabilir.

Şu an için o bölgeye dair;

Ara-Bul-Yoket, Temizlik ya da Güvenlik harekatı uygulanıyor olabilir.

Bu harekatlardan birisine dair uygulanan taktikler de önemlidir.

Şimşek taktiği olabilir, Orman Baskını Taktiği olabilir.

Ayrıca şu an için PYD'nin Munbiç ve Al-Bab'a yığına yapıyor olması Türkiye'nin eğer akıllı olursa işini kolaylaştırabilir ki bu taktiklerden birisi de Çembere Alma Taktiğidir.

Şu an için:

Temizlik ve Güvenlik Harekatları uygulanıyor.

Şimşek Taktiği ve Orman Baskını yöntemleri uygulanan ilk giriş taktikleriydi.

İlk 15 saat bu yöntemlerle gelişip ardından da mekanize birliklerin bölgeye ve bölge noktalarına intikali ile taktikler değişmiş olabilir.

Mekanize birlikler özellikle IŞİD için caydırıcı oldu. Tanklar ve ÖSO ile birlikte giriş yapılınca, mevziler terk edildi. Ardından da o bölgede bulunan karşı unsurlar topçu atışına maruz bırakıldı.

Eyyorlamam bu kadar.

• 61gün kullanıcısına yanıt
    Ne öso ne de pyd al bab'ı 1 haftada alabilir. Pyd abdnin yoğun hava desteğine rağmen menbici 2 ayda zor aldı bab da 1 aydan aşağı surmez. Kaldi ki ben ösonun bab'a yuruyeceğine hala inanmıyorum.

• FıratKalkanı Operasyonu 30.08.2016 (Dun) Ozeti
    1 koy geri alindi
    1 tankimiz vuruldu 3 askerimiz yarali

BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞLADI🔥 🇹🇷

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyres -- 31 Ağustos 2016; 9:41:25 >
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.