Şimdi Ara

Bardakta Mısır Tarifi [Denenmiş]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle söylemeliyim ki bir çok şekilde yapmaya çalıştım ama bir türlü dışarda satılan bardak mısır tadını yakalayamadım. Sonunda yaptığımı tarifle birebir aynı tadı tutturduğumu söyleyebilirim. Aslında tarifimiz basit.

Konserve mısırı bir süzgece döküp suya tutuyoruz. Biraz tutmak yeterli. Ardından süzgeç boyutunda bir tencereye az miktarda su koyup kaynatıyoruz. Su kaynayınca süzgeçi tencereye koyuyoruz. Yani mısırımız suyla temas etmiyor buharla pişmiş oluyor. Mısırlar ısınana kadar, arada yavaşça karıştırarak işleme devam ediyoruz. Mısırlar ısınınca bir kaba alıyoruz. İsteğiniz doğrultusunda bir yağ ile (ben kahvaltılık yağ kullanıyorum) karıştırıyoruz. Ardından bardaklara doldurup tuz ve diğer sosunuzu döküp yiyebilirsiniz.

Afyet olsun. Tadı beğenmezseniz her şeyi doğru yaptığınızdan emin olun veya mısır markanızı değiştirin. Çünkü defalarca denediğim bir tarif bu. Kipa mısırı öneririm güzel oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir konuya gerek yokdu ki hocam biraz araştırsanız fark ederdiniz.Birde benim halamın mısırcı dükkanları var,istediğinizsoruyu bana sorabilirsiniz.

şeklini buldum. Arama yaptım forumda, bir kaç farklı tarif var da
    birebir yaptığım gibi olanı bulamadım. Ben yaptım ve istediğim gibi
    oldu. Arayanlara yardımcı olmak istedim. Yoksa bu yazıyı yazmamın bi
    faydası yok bana . Yardımınız için teşekkürler ancak herkes tek tek
    size soracağına konu olarak bulurlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu arada sos önerileriniz olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lubnatsimehc -- 1 Ocak 2014; 16:02:26 >
    Çok özür dilerim görmedim.Sos olarak her seferinde yediğim karışımı size öneririm.Rendelenmiş kaşa-köri(baharat)-tereyağı-tuz bu karışım çok lezzetli oluyor.Birde burada(Kıbrıs) mısırı neyli alırsan al rendelenmiş kaşar ile karıştırıyorlar.Yarın alıp ss eklerim.

Not:Köri'yi çok koymayın sonra tadı kötü oluyor.Aslında bütün malzemeler böyle çok koyarsan tadı kötü oluyor,az koyarsan çok güzel.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.