Şimdi Ara

Banu Avar ve Nihat Genç sizce aydın insanlarımızdan mıdır???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlkokulu Meryem Mehmet Kayhan İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi de Trabzon Ticaret Lisesi'nde okuyarak 1974 yılında mezun oldu. İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi ile Ankara Bankacılık Okulu'na kayıt yaptırdı ancak siyasi olaylar nedeniyle bu okullardan ayrıldı. Ardından Sağlık İdaresi Yüksek Okulu'ndan 1983 yılında mezun oldu. Okul bitimi Sağlık Bakanlığı/Ankara Rehabilitasyon Merkezi'nde, ardından ise Kültür Bakanlığı’nda toplam dokuz yıl memuriyet yaptı.
    Gençlik yıllarında gazete ve dergilerde teknik eleman olarak çalıştı. 12 Eylül öncesinde, ülkücü hareketin genç entelektüellerinin en önemli isimleri arasındaydı ve çeşitli ülkücü dergilerde yazmıştı. O yıllardan bugüne, Bağımsız ve Kırmızı-Beyaz gibi ulusalcı siyasî dergiler ile Leman dergisinde yazıları yayımlandı. Kısa bir süre Akşam gazetesinde köşe yazıları yazdı ve bu gazeteden yine aynı gazetenin yazarı Engin Ardıç'ın Genç'in eskiden çalıştığı Leman dergisini Saddamcılık ve Apoculuk ile suçlaması sonucunda ayrıldı. 2008 Eylülü'nde Leman'a geri döndü. Yazar 2008 yılının Aralık ayında Aydınlık dergisinde makaleler yazmaya başladı. Bir Soru - Bir Cevap adlı köşesinde Genç, güncel meseleleri ulusalcı bir bakış açısıyla değerlendiriyor.
    Sky Türk adlı televizyon kanalında Serdar Akinan ile 2008 Eylülü'ne kadar "Nihat Genç ile Ne Var Ne Yok" adında bir program yaptı. Kanal Akşam gazetesi ile kardeş kuruluş olduğundan, Genç, programına da son verdi. Bu progamın ardından ise 18 Ekim 2008 tarihinde Avrasya TV'de Lale Şıvgın ile halen devam eden "Nihat Genç ile Veryansın" programına başladı. Program cumartesi akşamları 21:00-23:00 saatleri arasında yayınlanmaktadır.
    Öykülerinde çıplak bir gerçekçilik ile birlikte insancılık arayışı egemendir, insan hikâyeleri ile birlikte yaşanılan zamanların sorunlarını ve toplumsal değişimi gayet ince çizgilerle betimler ve kahramanlarını her zaman ezilen kesimden insanlar içinden seçer. Siyasi ya da siyasi olmayan fikir makalelerinde ise çok daha sert çizgilere sahip, kızgın ve hatta saldırgan bir tarza sahip olduğu görülür. Gizli ama derin bir yalnızlık duygusu, öykülerinde de fikir yazılarında da alt metni oluşturan güçlü öğelerden biridir.
    2005 yılında Bilgi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi üniversiteleri tarafından düzenlenen İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri başlıklı konferansı eleştiren bir yazı yazması üzerine uzun süredir tüm kitaplarını yayınlamış İletişim Yayınları, Nihat Genç ile ilişkilerini kesme ve kitaplarını yayınlamama kararı almış, bunun üzerine yazar kitaplarını diğer yayınevlerinden çıkarmaya başlamıştır.
    Sıkı bir Trabzonspor taraftarıdır.

KİTAPLARI

Dün Korkusu (1989)
    Bu Çağın Soylusu (1991)
    Ofli Hoca / Şeriatta Ayıp Yoktur
    Kompile Hikayeler
    Üfürükten Üniversite Bilimi (1993)
    Soğuk Sabun (1994)
    Köpekleşmenin Tarihi (1998)
    Modern Çağın Canileri (2000)
    Memleket Hikayeleri
    Arkası Karanlık Ağaçlar (2001)
    İhtiyar Kemancı (2002)
    Amerikan Köpekleri (2004)
    Edebiyat Dersleri (2004)
    Nöbetçi Yazılar (2004)
    Hattı Müdaafa (2005)
    Karanlığa Okunan Ezanlar (2006)
    Aşk Coğrafyasında Konuşmalar (2007)
    Kavga Günleri (2007)
    Veryansın (2008)
    Bir Millet Uyanıyor 17/ Kavga Günleri (2009)
    Sordum Kara Çiçeğe (2009)

Öykülerinden örnekler
    Narlıbahçe Sokağı (Modern Çağın Canileri)
    Şeriatta Ayıp Yoktur (Ofli Hoca)
    Bu İşin Tövbesi Var midur? (Ofli Hoca)
    İhtişam ve Sefalet (Köpekleşmenin Tarihi)
    Türkan (Arkası Karanlık Ağaçlar)
    Hero Marka Mızıka (Kompile Hikayeler)
    İhtiyar Kemancı (İhtiyar Kemancı)

Televizyon Programları
    Nihat Genç ile Ne Var Ne Yok? (2007)
    Nihat Genç ile Veryansın (Avrasya Tvde cuma akşamları yayınlanmaktadır.)

BANU AVAR IN HAYATI

Banu Avar (18 Temmuz 1955, Eskişehir) Türk milliyetçi yazar, gazeteci, program yapımcısı ve sunucusu.
    Gazetecilik hayatına Süreç dergisinde başladı. 1980'li yıllarda Günaydın, Dünya, Vatan gazetelerinde dizi yazılara imza attı, muhabir olarak çalıştı. London City University'de yüksek lisans yaptı. Londra’da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalışırken BBC televizyonu belgesel kurslarına katıldı. Ardından TRT Londra muhabirliğine getirildi. TRT’de yayınlanan 32. Gün programının ilk yıllarında Londra muhabirliğini yaptı. Kıbrıs belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı ve araştırmacı olarak görev aldı. 1985 yılından beri yapımcı ve yönetmen olarak çalışıyor.
    1999'da TRT 1 ve TRT 2'de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği Mozaik, Kaleydeskop gibi programları yayınlandı. Ayrıca I. Ceasar, Crimean War, The Great Game ve Troy gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin Türkiye prodüktörü olarak görev aldı.
    1999'da tv8'in Belgesel Bölümünü kurdu, 2004'e kadar belgesel bölümünde yönetmen olarak birçok belgesele imza attı. 2004 yılında tv8 belgesel bölümü kapandıktan sonra görevinden ayrılarak, TRT 1'de Sınırlar Arasında isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.
    Kendi deyimiyle İsrail ve ABD başkonsolosluklarının baskısı sonucu kapatılan programından dolayı Avrasya TV'de program yapma kararı aldı. Programın ismi "Banu Avar'la Dünya Düzeni" olarak adlandırıldı. İlk programı 25 Şubat Çarşamba günü 21:45 de yayınlandı. Yeni programını şu şekilde tanımladı:
    Bu kez son derece sıkışık koşullar altında olduğumuzdan bir sponsor bulana kadar, sınırlar arasında programındaki gibi çekimler yapamayacağız. Ama masa başında da olsa bilgilendirici belgesellerle sizlerle buluşacağız.

FİLMOGRAFİSİ

Deniz (1999)
    Hayatım Müzik (Mayıs 1999-Ocak 2000)
    Önemli müzik adamlarının yaşam öyküleri( 15 Bölüm )
    Depremle Yaşamak (2000) ( 10 Bölüm )
    Unutulan Yıllar (2000)
    Denizciler Belgeseli (2000-2001)
    Deniz kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle Türkiye’nin denizcilik tarihi
    Deniz Kuvvetleri, Deniz Ticareti ve Deniz Sporunun tarihi ve bugünü ( 9 Bölüm )
    Türkiye Sevdalıları (2000-2001)
    Afganistan : Devlerin Savaş Alanı (2002)
    Ohri Ohri Güzel Ohri (2002)
    Artık Biz De Varız (2002)
    Atletin Adı : Süreyya (2002)
    Bir Zamanlar Kıbrıs'ta (2003)
    Unutulan Yıllar (2003)
    Kafkaslarda Politik Bir Satranç Ustası : Rıza Oğlu Haydar Aliyev (2004)
    Sınırlar Arasında (2004-2010)
    KİTAPLARI

Sınırlar Arasında - Hüznün Toprağı Balkanlar'dan Geleceğin Gücü Avrasya'ya
    Avrasyalı Olmak
    Hangi Avrupa?
    Böl ve Yut
    Hangi Dünya Düzeni

ÖDÜLLERİ
    Türk Yazarlar Birliği, Yılın Televizyon Programcısı Ödülü. 2005
    TÜRKSAV Hizmet Ödülü 2005
    Çağdaş Gazeteciler Derneği Televizyon Haber Ödülü 2006
    Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları Tarihi Araştırma Uygulama Merkezi "Atatürkçü düşünceye katkıda bulunanlar ödülü" 2006–2007
    İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi "Yürekli Kadın Ödülü" (2006)
    Yeditepe Üniversitesi Banu Avar’a fahri doktora unvanı 20 nisan 2007

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theo Angelopoulos -- 1 Haziran 2010; 22:44:50 >

• Gerçek aydınlarımız bu kadar mı?

"Gerçek aydın" olduğuna kim karar verdi? Bizzat siz verdiyseniz konuyu açmadan, engin birikimleriniz (aydınların gerçekliğini seçmeye yarayan engin birikimleriniz) neden bilgileri kopyalamanın ötesinde bir izahat veya yorum getiremiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Gerçek aydınlarımız bu kadar mı?

"Gerçek aydın" olduğuna kim karar verdi? Bizzat siz verdiyseniz konuyu açmadan, engin birikimleriniz (aydınların gerçekliğini seçmeye yarayan engin birikimleriniz) neden bilgileri kopyalamanın ötesinde bir izahat veya yorum getiremiyor?

Asıl amacım sizlerinde görüşlerinizi almaktı benim görüşüm bu insanlar ülkemizin geleceğidir.Ve bu tip insanlar olduğu süreci ülkemizde bir umut ışığı her zaman olacaktır.

Ve Gerçek aydınlarımız bu kadar değildir tabikide ben zaten sadece bu kadar aydınımız var demedim.Sizin söyleminizi anlamadım açıkcası.Ben diğer aydın insanlarımızı küçümsemedim.Sadece bu insanlar hakkında forumdakilerin görüşlerini almak ve bilmeyenleri bilgilendirmek için yaptım.

İsterseniz başlığı değiştirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theo Angelopoulos -- 1 Haziran 2010; 20:25:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

Asıl amacım sizlerinde görüşlerinizi almaktı benim görüşüm bu insanlar ülkemizin geleceğidir.Ve bu tip insanlar olduğu süreci ülkemizde bir umut ışığı her zaman olacaktır.

Ve Gerçek aydınlarımız bu kadar değildir tabikide ben zaten sadece bu kadar aydınımız var demedim.Sizin söyleminizi anlamadım açıkcası.Ben diğer aydın insanlarımızı küçümsemedim.Sadece bu insanlar hakkında forumdakilerin görüşlerini almak ve bilmeyenleri bilgilendirmek için yaptım.

Rica ederim, ben sadece öneride bulunabilirim.Ancak asıl amacınızı başlığa net olarak yansıtabilirdiniz diye düşünüyorum, örneğin anketvari bir şekilde anlatabilirdiniz.Mesela Sizce Türkiye'nin Gerçek Aydınları Kimlerdir? gibi.. daha sonra kendi görüşlerinizi ve önerilerinizi aktarabilirdiniz..Veya arama yaparak " Aydın kime denir, nasıl aydın olunur " gibi bir konu başlığından devam edebilirdiniz/ edebilirsiniz.

Talihsiz bir giriş oldu konu için ama sorun değil...Türkiye'nin birçok aydını var şüphesiz, gerçek aydını diyerek en medyatiklerini en çok göz önünde olanları söylüyoruz bana kalırsa.Bunun yanında birçok aydın geçinen insanlar da yok değil.Bunlar toplumu aydınlatmak, geleceğe ışık tutmak, reçete sunmak yerine gereksiz ve kör ideolojik polemiklere giren ve kendince entelektüel, kendince aydın olan insanlar.

Aydın denince de akla çevresine ışık olabilmek için yananlar gelmelidir, gerçek aydınlar bunlardır.Cemil Meriç gibi, Uğur Mumcu gibi, Aziz Nesin gibi...Ne demiş ûstad? : " Sen yanmazsan ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? "

• Lütfen konuyu alakasız yerlere çekmeye çalışmayalım.
  • valla birader bunlar benim gözümde TV PROGRAMCISI

ha fikirlerini ve arastırmalarını begeniyorum. ama nihat genci fazla izlemedim.

ayrıca kırılma noktası vardı ve suan trtturk te bi turlu basına yetişemedigim bunlara benzer bi program var. gıcık bi kız sunuyo.agzını ege ege konusuyo.
    onlarda cok guzel.

insanları bilgilendiriyor.gerekli arastırmalar.

ben size baska bir anektot sunuyum;

banu avar tv ye tamamen karsı; yani sömürü ve kirlilik yarattıgı için.
    özellikle msn-facebook gibi internetteki sietelerede tepki gosteriyordu. yani populer kulture karsı bir insan.
    haklı sebebleri var.
    ama baktıgımızda artık dünya düzeni programının fragmanları facebookta dolanıyor.
    ama kendisi bu olaya tepki gostermiyor.
    bu durumda yıllardır -sevmedigi- kültürün kullanılmasına izin veriyor.
    ha yanlışmı.* hayır. bence dogru. hatat ben karsı olmasına anlam veremezdim.oda sonunda bu populer kulturun üstünlügünü
    kabul etti.

banu avarı cok seviyorum, umarım hayatının sonuna kadar basarılı işler yapar.

• quote:

quote:

quote:

Rica ederim, ben sadece öneride bulunabilirim.Ancak asıl amacınızı başlığa net olarak yansıtabilirdiniz diye düşünüyorum, örneğin anketvari bir şekilde anlatabilirdiniz.Mesela Sizce Türkiye'nin Gerçek Aydınları Kimlerdir? gibi.. daha sonra kendi görüşlerinizi ve önerilerinizi aktarabilirdiniz..Veya arama yaparak " Aydın kime denir, nasıl aydın olunur " gibi bir konu başlığından devam edebilirdiniz/ edebilirsiniz.

Talihsiz bir giriş oldu konu için ama sorun değil...Türkiye'nin birçok aydını var şüphesiz, gerçek aydını diyerek en medyatiklerini en çok göz önünde olanları söylüyoruz bana kalırsa.Bunun yanında birçok aydın geçinen insanlar da yok değil.Bunlar toplumu aydınlatmak, geleceğe ışık tutmak, reçete sunmak yerine gereksiz ve kör ideolojik polemiklere giren ve kendince entelektüel, kendince aydın olan insanlar.

Aydın denince de akla çevresine ışık olabilmek için yananlar gelmelidir, gerçek aydınlar bunlardır.Cemil Meriç gibi, Uğur Mumcu gibi, Aziz Nesin gibi...Ne demiş ûstad? : " Sen yanmazsan ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? "

Uğur Mumcu , Cemil Meriç,Aziz Nesin gibi vatanseverlerimiz Türkiyenin en önemli aydınlarıdır.Ama malesef hayatlarını kaybetmişlerdir.Nihat Genç ve Banu Avarı takip ederseniz bu aydınlarımızın peşinden giden insanlardır.Ben Nihat Genç ve Banu Avarın bu aralar popüler olmasından dolayı bunu paylaşma gereği duydum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yok artık Nihat Doğan da mı....
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nihat genc ve banu avar'a çamur atan zihniyetin aydınlarını görmek istiyorum ?
  • ugur türkleri baskı altında inim inim inlerken, onları değil çini savunan belgesel yapan banu avar sizin aydınınızsa yazık size ve yuh o aydına, trt döneminde baskıcı despot çini savunan biri ne aydını oluyor? olsa olsa çininin aydını olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 1 Haziran 2010; 22:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

nihat genc ve banu avar'a çamur atan zihniyetin aydınlarını görmek istiyorum ?

Sanırsam Sayeh-eh Khodah a karşı söylediniz bunu ama onun eleştirmek istediği sanırsam bu kişiler değilde konunun başlığıydı.Ama değiştirdim sorun çözüldü yani polemiğe gerek yok
  • Banu avarı seviyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanto

ugur türkleri baskı altında inim inim inlerken, onları değil çini savunan belgesel yapan banu avar sizin aydınınızsa yazık size ve yuh o aydına, trt döneminde baskıcı despot çini savunan biri ne aydını oluyor? olsa olsa çininin aydını olur

Bir kaynak gösterebilirmisin.Merak ettim doğrusu Banu Avarın çoğu belgeselini izledim ve öyle birşeyle karşılaşmadım.
  • quote:

quote:

ugur türkleri baskı altında inim inim inlerken, onları değil çini savunan belgesel yapan banu avar sizin aydınınızsa yazık size ve yuh o aydına, trt döneminde baskıcı despot çini savunan biri ne aydını oluyor? olsa olsa çininin aydını olur

Bir kaynak gösterebilirmisin.Merak ettim doğrusu Banu Avarın çoğu belgeselini izledim ve öyle birşeyle karşılaşmadım.

sahi bunu görmedim cidden kaynak verirmisin izlemek isterim ..açıkcası inanmakta zorlanıyorum

• quote:

bekliyoruz sayın hakanto.
    yine asılsız iddalarınızla gündeme geldiniz.yine rezil olacaksınız.tarih bunu unutmayacak!

işte dogu türkistan belgeselinden notlar;

Doğu Türkistan'ın Çincesi: Sinkiang... 22 Haziran 2005

Sürgünde yani Amerika'da kurulan Doğu Türkistan hükümetinin deklarasyonu, Çin'in iddiaları ve halkın durumu İlk Türk devleti Göktürk topraklarının bugünü ve üzerinde oynanan küresel oyunlar Sınırlar Arasında’da Banu Avar Urumçi ve Turfan'da halkla, yetkililerle sanatçılarla konuştu, dünya harikası Karız kanallarını, okulları, camileri ziyaret etti farklı bir Türkistan manzarası çizdi...

linkini de veriyorum izleyin lütfen

• quote:

quote:

yine asılsız iddalarınızla gündeme geldiniz.yine rezil olacaksınız.tarih bunu unutmayacak!

Sürgünde yani Amerika'da kurulan Doğu Türkistan hükümetinin deklarasyonu, Çin'in iddiaları ve halkın durumu İlk Türk devleti Göktürk topraklarının bugünü ve üzerinde oynanan küresel oyunlar Sınırlar Arasında’da Banu Avar Urumçi ve Turfan'da halkla, yetkililerle sanatçılarla konuştu, dünya harikası Karız kanallarını, okulları, camileri ziyaret etti farklı bir Türkistan manzarası çizdi...

Saol oktayd.

• konu çin'di. çini anlatıyordu, daha doğrusu baskıcı despotik çini övüyordu, programın ismi size fikir versin " çin mucizesi"....halkı demokrasi için tankların önünde dururken aydın dediğniz şahsiyet onların oligarşik despotik sistemini öve öve bitiremiedi.
    sonra uygur türklerine geldi konu uygura gitti ve orayı bir anlatışı vardı izlemeniz lazım. beni bilen bilir ben bile iğrendim. uygur türklkerine düpedüz asimiliasyon yapılırken, dini ibadetlerini yapmalarına bile zorluk çıkarılırken. kimliklerini yaşamallarına izin verilmezken, haberleşme haklarını bile eelllerinden almışken " bakın ne kadarda mutlular " hiçbir sorunları yok, size anlatıldığı gibi deil, burda mutlular diye haber yapan beyni 70 lerde kalmış bir aydın! . bu belgesleden yıllar sonra olanları hep beraber gördük uygurlu kareşlerimizin durumunu. umarım o da görmüştür, uygur halkının yaşadıkları ona kapak olsun.

not: aratın videosu belgessle halde var, uygur bölümü. izleyin ve aydınınınızın! gerçek yüzünü görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 2 Haziran 2010; 0:31:08 >

• quote:

konu çin'di. çini anlatıyordu, daha doğrusu baskıcı despotik çini övüyordu, programın ismi size fikir versin " çin mucizesi"....halkı demokrasi için tankların önünde dururken aydın dediğniz şahsiyet onların oligarşik despotik sistemini öve öve bitiremiedi.
    sonra uygur türklerine geldi konu uygura gitti ve orayı bir anlatışı vardı izlemeniz lazım. beni bilen bilir ben bile iğrendim. uygur türklkerine düpedüz asimiliasyon yapılırken, dini ibadetlerini yapmalarına bile zorluk çıkarılırken. kimliklerini yaşamallarına izin verilmezken, haberleşme haklarını bile eelllerinden almışken " bakın ne kadarda mutlular " hiçbir sorunları yok, size anlatıldığı gibi deil, burda mutlular diye haber yapan beyni 70 lerde kalmış bir aydın! . bu belgesleden yıllar sonra olanları hep beraber gördük, umarım o da görmüştür, uygur halkının yaşadıkları ona kapak olsun.

not: aratın videosu belgessle halde var, uygur bölümü. izleyin ve aydın! ınınızın gerçek yüzünü görün.

nerde onu göster bize ?
    insanlara camur atmak ne kadar güzel degil mi ?
    yaptıgınız en iyi iştir.bak senin iddianı nasıl çürüttüm belgelerle.
    bekliyoruz hakan insan şerefiyle yaşar bilirsin di mi ?

• quote:

Ufak atta civcivler yesin... Sizin aydınınızsa ne demek sen bu ülkede yaşamıyormusun?

Banu Hanım bu ülkede bulunan sayılı aydınlardan (gerçek anlamda)... Birkaç konferansına katılmışlığım ve kendisiyle konuşmuşluğum var boş bi insan kesinlikle değil.
  • bulmak üzereyim biirazdan bu mesaj yerine çin aydını ! banunun gerçek yüzünü gööreceksiniz.
    http://www.scribd.com/doc/24118046/Banu-Avar-S%C4%B1n%C4%B1rlar-Aras%C4%B1nda-e-kitap

videosunu bulamadım, sevgili kardeşlereim, lakin bu aydın vatansever ablamız bu şaheser belgesellerini kitap yağmış ve ben o jkitabı bulduım. belgeselde izlediğim o bölüm 386. sayfadan itibaren okuyabilirsiniz

tabiii ben 1-2 dokundurma yapmazsam duraramam.

396 • BANU AVAR
    "Yani bir baskı yok mu, din konusunda?" diye soruyorum.
    Ebu Bekir Yakup, "Bekle namaz saatini gözlerinle gör" diyor.

Şerif Can Damallah bu caminin başimamı, bölgenin İslam ce­ maatinin reisi ve halk parlamentosu üyesi. O bana Türkiye'yi soru­ yor. Ben ona "Burada rahat mısınız?" diyorum. "Aradan çok sular aktı. Zor zamanlar geçti, şimdi huzuru tatma zamanı" diyor.

devamı verdğim linkte. okuyun cinli aydını ! :D

Uygur ve diğer Müslüman halkın çocuk konusunda bir kısıtlama
    olsa bile pek aldırmadıklarına şahit olmuştuk. sayfa 396

Yüzyılın en önemli ülkesi ilan edilen Çin sınırları içinde yaşayan
    soydaşlarımız, bu büyük güçle aramızda bir köprü oluşturuyor.
    Bunun paha biçilmez değeri, küresel güçlerin artan tehditleri karşısında
    çok daha iyi anlaşılacaktır. 397 sayfa (abd ye çakmadan duramıyor)

Uygur Türklerinin çocuklarının kendi dillerinde eğitim alamadığı
    söyleniyor."
    Bu kez Alimcan Muhammed Emin, eğitim işleri yetkilisi cevaplıyor.
    "Bizde 9 yıl zorunlu eğitim var" diyor. "Ve Uygurlar kendi dillerinde
    eğitim yaparlar. Burada 3 buçuk milyon öğrenciden 3 milyona
    yakını Uygur'dur ve hepsi kendi dilinde okula gidiyor." "Peki Uygurların
    birden fazla çocuk sahibi olma hakkı var mı?" "Tek çocuğa izin
    veren aile planlaması Çinliler için geçerli. Uygurlar iki veya daha fazla
    çocuk sahibi olabiliyor. Siz de gördünüz."

hey yavrum hey mübarek çin masonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 2 Haziran 2010; 0:27:29 >

• quote:

quote:

oktayd gene çok sağlam girmiş olaya...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.