Tamam guzel kardesim, benim verdigim rakam dusuk olsun, bankada esneme yapmasin. Hatta sizin dediginiz gibi maliyet %21, hatta %23 olsun. Bunlar benim hatam olsun. Benim anlatmak istedigim konu mevduat faizinin neden %20 olmasinin zor oldugu;
Benim anlatmak istedigim konular bunlar. |
Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (770. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: jahnnyYüksek faiz ile ilgili söylediklerinizde haklılık payınız var; ancak eksikleriniz de var.
Yıllık enflasyondan düşük bir faiz oranı belirlerseniz de yerel para biriminiz sürekli olarak değer kaybeder.
Düşük oran ile kredi kullanan müşteri yatırım yapmak yerine yabancı paralara veya emtiaya yönelir, tıpkı son 4 ayda olduğu gibi.
Alıntıları GösterZaten yuksek dolarda bela, yuksek faizde bela. Bizim gibi temeli zayif ulkeler bir secim yapmak zorunda. Ya faiz ya doviz, bunun baska caresi yok.
Ikisi isin ucundada fakirlesicez bunun da kacari yok. Ama yuksek dovizin faize gore bir avantiji var, oda is kurma istahi.
Son 8 yilda 100e yakin mobil oyun firmasi kuruldu, bunlari cirolari 100 milyonlarca dolar turkiye de. En son Peak Games 1.8 milyar dolara satildi. Eger ki %20 mevduat olursa asla bu tarz yatirimlar olmaz ulkede.
-
Diger yazdiklarin ile ilgili bir muhalefetim ya da itirazim olmadi zaten. Baskalarinin itirazlari onlari baglar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu gözler faizlerin %24-%25 seviyelerimi de gördü. O zamanlar şimdikinden daha mı kötü durumdaydık da millet iş yapamıyodu. Yok Yatırım dururmuş vs. Yatırım derken yol, köprü havalimanını falan müteahhitleri kastediyosunuz herhaldr. Şu kur avantajına rağmen dövizle ülkeye yatırım yapan kimse kaldı mı herkes ülkeden çıkmanın derdinde. Sırf ucuza kredi verip insanları borçlandırmaktan bi işe yaramayan kredilerle insanların gözü boyandı. Malum şahısla aynı kafada olup faize bu kadar takılmayın, at gözlüğüyle bakmayın bazı şeylere.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kardesim dediklerine katiliyorum, ama ya yuksek faiz ya yuksek doviz secicez, baska caresi yok.
Tamam olsun mevduatlar %20. Sonra neler olucak birazda onu gorelim o zaman. Issizlik %25 lere cikar. Turkiye halen faizin %24 geldikten sonra ki issizlik sokunu atlamadi.
Cok uzak değil 2019 mayis ayinda 1 yillik 24 oran aldim denizbanktan. Ilk kez stopaj indirimlerinin yapildigi dönemde.
-
Faizi yaratan sebep enflasyon dur arkadaşlar.Keşke alım gücümüz zayıflamasa da paramızı korumanın telaşına düşmesek.Rakamlarla oynayınca gerçekleri gizleyemiyorsunuz.Bakın çarşı pazara,rakamlara.Bu çok basit bir kural.Para basarsan karşılığı olacak.Kağıt değil mi sonuçta para,her devlet bol bol sıkışınca,canı sıkılınca bassın.öyle olmuyor işte.Hazinede karşılığıYok ise bu sana enflasyon ve kur kaynaklı paranın değer kaybı olarak geriye dönüyor.Piyasa da Gerçek Enflasyon kadar mevduat yok ise de şu an olduğu gibi millet farklı yatırım araçlarında çözüm arıyor.Altın ve döviz gibi.Yatırım yapılsın herkes ister ama karşılığını da yani hakkını vererek olacak.Herkesin emeği kıymetli,sadece yatırımcının değil,bedava peynir sadece fare kapanında olur.Kimse enayi değil.Enflasyon 30 olacak ama faiz 20 olmayacak!!!İktisatta öyle bir kural yok.
quote:
Orijinalden alıntı: FearlessRoomKardesim dediklerine katiliyorum, ama ya yuksek faiz ya yuksek doviz secicez, baska caresi yok.
Tamam olsun mevduatlar %20. Sonra neler olucak birazda onu gorelim o zaman. Issizlik %25 lere cikar. Turkiye halen faizin %24 geldikten sonra ki issizlik sokunu atlamadi.
devlet abd bono faızı 0 ıken dolarla 6,5 dan borclanıyor ..sız yurtıcı faız artarsa soyle olur dıyorsunuz
mecbur artması lazım kı 200 mılyar usd var banka da duran..mıllet bozacak kı dıs borc odensın
odenmesı gereken dış borc ıcın usd talebı var. guvensızlık pıyasa da daha da arttırıyor..
-
quote:
Orijinalden alıntı: emir66Cok uzak değil 2019 mayis ayinda 1 yillik 24 oran aldim denizbanktan. Ilk kez stopaj indirimlerinin yapildigi dönemde.
benım son haftaya gırdı nkolay bono
23,75 ıle duruyor hala.. 475 gun olmuş
-
Iyi de turk insaninin dolar ve altina cok yuksek sempatisi var.
Her bir dusus turk insani icin alim firsati oluyor. Yil basindan bu yana dolar %30 gram altin %60 gelir saglamis
Bugun mevduat %20 olsa faiz artsa, dolar en fazla 7 TL ye duser, me millet dolara saldirir, 1 ay sonra 8 TL yi gecer.
Orda %60 gelirler yatarken, artik kimse yuzde 20 mevduata para yatirmaz. %25 den mevduat alan adam bile bin pisman.
Gram altin tek basina 3 yilda %250 gelir vermis, dolar %100 u gecmis 3 yilda.
Mevduat %50 faiz vericekki dolarin altini atesi sonsun, baska turlu bak gor butun millet dolara saldiracak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearlessRoom -- 14 Ekim 2020; 6:17:33 >
Artış falan olmaz maksimum 13.50 falan olur
İng hosgeldin kacti? Az once bildirim geldi degisti oran diye baktim 11 yazıyor
Turuncu ekstra ile birlikte %13 olmuş. 12.5ti oran
Bankalara ufaktan basliyor ozaman yukseltme hazirliklarina
quote:
Orijinalden alıntı: FearlessRoomKardesim dediklerine katiliyorum, ama ya yuksek faiz ya yuksek doviz secicez, baska caresi yok.
Şu an işsizlik yüzde 25 i geçmemiş yani :-) . Tüik verilerine A haber izleyen tayfa inanıyor artık. Yaklaşık 2 milyon istihdam kaybı var ve buna iş aramayıp ümidini kaybetmiş insanlar işsiz sayılmıyor, geçen seneye göre işsizlik düşmüş diye açıklama yaptı tüik. Gerçekten insanların aklıyla dalga geçmek bu. Enflasyonun tıpkı yüzde 11 olması gibi.
tamam sorun öyle peki çözüm ne milletin TL ye dönmesi için ne yapmak lazım ?
-
vakıf bank hiç güncellemiyor, taşıyacağım ben de sanırım. %9 u zor veriyor günlük ARI hesabına. Normali %7
-
Arkadaşlar bir kaç mesaj üstte cevaben yazdım ama yine de gözden kaçmasın.
ING e-turuncu faizi %13'e çıkmış
bence gizliden düşürüyorlar hiç heveslenmeyin. vakıf iş bunlar yükselmişti bir ara gene düşürmüşler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X