Şimdi Ara

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (768. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ErsanH Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 35 Misafir (6 Mobil) - 30 Masaüstü6 Mobil
5 sn
94.242
Cevap
2.120
Favori
8.378.158
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
283 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 766767768769770
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abrooke139

TL sini hala faizde tutan var mıymış.. Vay be.. Ama forumda hala bu ülkeyi düşünen arkadaşların olduğunu görmek iyi oldu konuya bakarak...

dün avm de her zaman alışveriş yaptığımız kıyafet mağazasının önünden geçerken 9.99/8.99 lu rakamlar dikkatimi çekti,içeri baktım fiyatlar EURO olmuş.devlet bile kullanmadığı halde hala TL kullanmakta ısrar edenlere madalya vermek lazım😁🤭

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

niye? şu anki %12 mevduat ile 24 ay vadeye kadar zarar yazmıyor.

Bankanın 1,29'a verdiği kredinin maliyeti yaklaşık yıllık %20,5 civarında.

Kısaca net zarar yazar. Faizler %21 üstünde olacak ki zarar etmeyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sorrento

Hocam gerçekten insanların kredi çekmediğine inanıyor musunuz bu ülkede? Elinizde böyle bir istatistik mi var merak ettiğimden soruyorum?

Etrafınıza bir bakın, kredi ve türevlerine bulaşmayan bir insan görüyor musunuz?

Evet elimde veri var.

Merkez bankası haftalık olarak ne kadar kredi dağıtıldığını açıklıyor. 2-3 ay önceye göre çok ciddi düşüş var.

Bugün bu kredinin %20,5 maliyeti var. İhtiyaç dışında kredi çekmek için çok pahalı.

• hebelehubele H kullanıcısına yanıt

2-3 ay önceye göre düşmesi gayet doğal. Zira faizler o döneme göre arttı. O dönem kullandırılan kredi faiz oranları ciddi manada düşüktü. Hele devlet bankalarının kullandırdığı kredilerden kullanmayan kalmadı desek yeridir. 0,68'gibi komik oranlar söz konusuydu.

Sadece 2-3 ay önceyi baz almak ne kadar doğru ?

Genel olarak kredi kullanmayı seven, her şeyi krediyle alan bir milletiz. Bankalar her yıl inanılmaz kar rakamları açıklıyor. Nihayetinde tatil için kredi paketi dahi çıkarttılar, varın siz düşünün gerisini.

Velhasıl, kredi kullanımları dönemsel olarak azalış ya da artış gösterse de, yoğun olarak kredi kullandığımız gerçeği değişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 12 Ekim 2020; 9:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azıcık Türkçe dersi okuyan biri dahi kıt Türkçesiyle dahi ne demek istediğimi anladı da, trollükten dem vurup aklınca alıntı yapmadan laf çarpan beyinler anlamadı. Anlasalardı şayet, parayı mevduata yatırıp kar edeceğimi söylediğim iddiasında bulunmazlardı. Benim söylediğim gayet basitti aslında.. Şu an ki oranlar yukarı yönlü olacak, faizler artacak. Kredi kullanmak isteyen elini çabuk tutsun, mevduat oranları da 15-16'ları rahat bulacağından, kredi taksitlerinin bir kısmını çok rahat faiz geliriyle dahi ödeyebiliriz minvalindeydi.Bunun tutup da krediyi bedavaya getirecek, sırf mevduat geliriyle ödeyip kar edecek şeklinde algılamak ahmaklık!

O kadar cevap yazmış mübarek. Git biraz mikro ekonomi yerine okuduğunu anlama derslerine çalış.

Bu arada beni trollükle itham eden zatın mesaj geçmişlerine baktım da, genel olarak trol olarak görülen ve çoğu kişi tarafından bu konuda mimlenmiş ve engellenmiş bir zattır jujuu!

Buyrun kanıtı:https://forum.donanimhaber.com/isbankasi-bankamatik-her150-tl-ikinciye-20tl-toplamda-900-60-maxipuan-ekim--145806548-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 12 Ekim 2020; 9:55:15 >

• Yeni hafta da taze iyi oran alanlar yazsın lütfen.Merkez bankasının aldığı swap faiz artırım kararının mevduat oranların da biraz kıpırtı yapmasını bekliyorum

• Gecen hafta en iyi vadeli mevduat faizini finans bank verdi 40 gun 12.75 yarin tekrar gidicem guncellenmis orani paylasirim😃😄

• %13.5 fibadayız arkadaşlar paranızı devamlı transfer edin gerekirse yastık altına alın bir süre bu faizler artıcak.

Bir o bankaya bir bu bankaya oynayın.

• Aylık 1.29 un maliyeti sigorta ve diğer masraf da kesildiyse yıllık yüzde 25-26 yi bile bulur, şu an da ihtiyacı olmadan kredi çekmek hiç mantıklı değil. Yıllık masraflar dahil yüzde 12-13le çekmiştim mevduat faizleri yüzde 8 civariyken. O bile ancak kendini amorti etti, tabii mevduata koymamistim.

• ing turuncu ekstra faizleri mi düşmüş? %12'ydi diye hatırlıyorum %11'e indirmişler.

https://www.ing.com.tr/tr/bilgi-destek/turuncu-hesap-faiz-oranlari

• Chandler Bing kullanıcısına yanıt
    E-turuncu faizi 12.50

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

E-turuncu faizi 12.50

hoşgeldini değil, 13. aydan sonrasını kast ediyorum.

edit: hatta 13. ay da değil artık 4. ay olmuş. 1 yıl değil miydi hoş geldin faizi? ya ben çok yanlış yere bakıyorum, ya yanlış hatırlıyorum ya da değiştirmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler Bing -- 12 Ekim 2020; 12:16:24 >
  • devam faizini dusurmus ,ilginç

• Aylardır faiz aynı,konuya bakıyorum hergün artıyor.benmi bakmayı bilmiyorum konuyumu trollüyorlar

• Chandler Bing kullanıcısına yanıt

E turuncuda ilk yıl boyunca 12.5 veriyor. Sizin baktığınız normal turuncu. Orada fark var. Birisi şubeden diğeri netten açılan hesap.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ziraate göre ıng hoşgeldin bilmem ne faizi felan 100 bin lirada 100 lira farkediyor,bunlar milletle kafa buluyor ya kafa yormaya drğmez

• quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

E turuncuda ilk yıl boyunca 12.5 veriyor. Sizin baktığınız normal turuncu. Orada fark var. Birisi şubeden diğeri netten açılan hesap.

tamam doğru orada bir hata yapmışım.

https://www.ing.com.tr/tr/bilgi-destek/e-turuncu-faiz-oranlari

buna bakmam gerekirken düz turuncu'ya bakmışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

Ziraate göre ıng hoşgeldin bilmem ne faizi felan 100 bin lirada 100 lira farkediyor,bunlar milletle kafa buluyor ya kafa yormaya drğmez
    ing günlük veriyor, ziraat günlük o kadar vermez

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    buda garanti,faizler nasıl yükseldiyse,yakarım yine TL de tutmam

• quote:

Orijinalden alıntı: hebelehubele

Evet elimde veri var.

Merkez bankası haftalık olarak ne kadar kredi dağıtıldığını açıklıyor. 2-3 ay önceye göre çok ciddi düşüş var.

Bugün bu kredinin %20,5 maliyeti var. İhtiyaç dışında kredi çekmek için çok pahalı.

Alıntıları Göster

yıllık nasıl %20 maliyeti oluyor?

• 
Sayfa: önceki 766767768769770
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.