Şimdi Ara

Banka kredisine yeni duzenleme mi geliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bankaci bi arkadas nisan ayinda bireysel kredilere bir sinirlama gelecegini, maaşinin 5 katindan fazlasinin verilmeyecegini söyledi ?
    Ev ve otomobil kredilerini kapsamadigini soyledi.

Bu durum arac piyasasini _ ozellikle ikinci eli_ etkiler mi ?

Asli astari var mi bilmiyorum. Konuya bankaci finans uzman vs cagirirsaniz akil danisalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• maaşın 5 katına 36 ay taksit saçmalık olur
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Gazete ve televizyonlara da çıktı haber olarak; haberlerde net tarih söylenmedi ama ev kredi hariç diğer bütün kredilerde maaşın en fazla 4 katına kadar deniliyordu en son.
  • Mantıklı

• Bu nasıl olacak ya böyle sacmalik mi olur.maaşın 4 katı için krediye gerek yok ki kredi kartı var.

Zorda kalirsak kredi cekeriz diyordum o da gitti arkadaş :)

• Aydan aya degisen gelirlere sahip her turlu is sahibine nasil uygulanacak bu sistem merak ettim acikcasi.

• doğru,geliyor. bence mantıklı. 10 sene vadeli kredi alıp hayatını borç ödeyerek geçiren insanlara yazık oluyor bu şekilde. ne kadar paran varsa ve ne kadar ödeme imkanın varsa ona göre araba almalı insanlar.

adamın 40.000 nakiti var 70.000 kredi çekip 100.000 liralık araba alıyor. akıl işi değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 maaş son derece saçma olur ve piyasayı mahveder. Ama en azından otomobil kredisinde sınırlama yapmamışlar, fakat ben de pek çok kişi gibi otomobil kredisini sevmiyorum borcu bitene kadar arabanın ipotekli olması falan. Gönül rahatlığıyla arabana binemiyorsun. Belki 10 ya da 12 maaş yaparlarsa o daha mantıklı olacaktır.
  • Babam ciftci benim. Maasimiz yok, biz ne yapicaz mesela, bir duzenleme var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

Babam ciftci benim. Maasimiz yok, biz ne yapicaz mesela, bir duzenleme var mi ?

Yillik odediginiz vergi uzerinden aylik kazanci bulabilirler. Ona gore kredi alirsiniz. Dogru olan da bu zaten.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz cok mantikli. Bizden stopaj usuluyle aliniyor zaten, yuzde 20 olmasi lazim.

• Şu an mesele netleşmemiş, ve sınırlamayı asgari ücretliler için düşünüyorlarmış.
  • Krediler inanilmaz patladi ve piyasa durgunlasti,ekonomiyi hem sogutmak hem asiri tuketim ve borclanmayi azaltmak hemde faizleri indirme amacli boyle bir yontem düşünülüyor sanirim,destekliyorum.

• bende destekliyorum, 34 liralık krediye 24 ayda 6 bin lira faiz, oda kampanyalı en uygun kredi, böyle bankalar varken tefeciye ne gerek var, faiz büyük günahlardan ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: mvn_

Mantıklı

o kadar mantıklı birşey ki bence 13 senelik zamanda yaptıkları en iyi icraat olur. zira herkes aylık kazancının en az yüzde 50 sini bankaya veriyor. bu tüketime bi dur demek gerekiyor ki insanlar az sosyalleşsin. trafikte sinirli insanlar olmasın kendisiyle barışık sakin efendi insanlara ihtiyacımız var. bunu eğitimden önce kredi oranlarına sınırlama getirmek mümkün kılar. herkes psikolojik sıkıntılı. derdini sor krediyi nasıl ödecem. eğer kimse banka kredisi ve kredi kartı kullanmazsa 2 kişinin çalıştığı evde 1300 lira maaş yeterde artar. kendimden örnek verirsem 2200 lira maaşım var. sigara alkol kredi ve kredi kartı yok. aylık kira 400 tl. ev masrafları 300 tl. elektrik 100 tl. d smart 17 tl. internet 75 tl. doğalgaz 150 tl. araba gideri 300 tl. eşim ve benim cep faturaları 50+50 100 tl. bebişin masrafı 200 tl. bu masraf kışın böyle yazın dahada düşüyor. ekmeği evimizde yapıyoruz hazır almayız. eğer işin içinde kredi kahve masrafı sigara ve alkol yoksa gayetde yetiyor ve artıyormuş.

not: birisi şimdi gel istanbulda bu parayla yaşa der kiraya 1000 lira der merak etmesinler yaşadığım ilçedede kirası 2500 tl olan evler var istanbuldada 450 tl kirada dairede giriş katı olup doğalgazlı 7 yaşında bina halamın torunu yaşıyor ev 110 m2 2+1 yer kartal. işe uzak derler onu derler bunu derler eğer yaşadığın yer sana fazla ise işini yerini bişeyleri değiştireceksin. herkes pariste milonada yaşamak ister.

• Hükümet bunu yaparsa büyüme oranları nispeten düşer niyemi?

Çünkü bu ülkede ev ve taşıt kredisi çekiliyor ama yetmiyor üstüne bide ihtiyaç kredisi çekiliyor. Yani tüketim ile büyüme politikası güden avaneler bunu tersine çevirmez.

Hatta şöyle diyeyim tam tersi morgage taki peşinatı indirmeleri gerekecek bi zaman sonra. Faizlerle ortalama fonlama ile %8,5 lar civarında. Mevduat faizleri %14 veren bankalar var. Bu ortamda soğutalacak bir şey yok tam tersi canlandırmaları lazım

Yakında morgage ve taşıt kredi peşinat oranları düşerse şaşırmayın. Zira bu hükümetin tüketime özendirmeden başka bir politikasını görmedim.

Bir kaç gün önce hacı dedenin teki evini yık yap yapacak. para lazım. Faiz haram diye diye 250.000 TL kredi çekti kentsel dönüşüm için.
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Bunları hallettiniz(Herkes ekmeği evde yapmıyor ) Hiç mi kıyafet almıyorsunuz ayrıca ? Bir kazak 100 tl.Kira olarak giriş katı evlerin çoğunluğu berbat halde insanlar 300-400 fazla veriyor başka kattan alıyor.Ayrıca Eşiniz ve çocuğunuzla hafta da bir yemeğe çıkın,tiyatroya gidin.o Zaman yetiyor mu.. Bana göre böyle yaşamak (hakaret değildir) " odun gibi " kavramını getirdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • telefona taksiti kaldırdılar şimdi millet türkcele vodafona aveaya düdüklenip iki katına telefon alıyor.

milleti fakirleştirip habire yaşam standartını aşağı çekiyorlar,yine birilerine yeni ekmek kapısı açılacak yazık bu millete başka yerlere daha fazla borçlanacaklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayret, kırk yılın başında aldıkları karar mantıklı geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Aydan aya degisen gelirlere sahip her turlu is sahibine nasil uygulanacak bu sistem merak ettim acikcasi.

bankalar vergi levhasına göre bi gelir belirliyor ona göre kredi çıkarıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.