Şimdi Ara

Banka Altın Günleri Hesaplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
6
Favori
7.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, banka altın günleri için detaylı bilgi verilen bir konu bulamadığım için bilgilendirme amacıyla hesaplama detayı vermek istedim. Her türlü fiziki altınını bankaya gram altın olarak yatırmak isteyenlerin işine yarayacaktır.

    Bankalar tüm fiziki altınları 24 ayar gram altına çevirmekte. Çeyrek, yarım, bileziklerin çoğu vs bunlar 22 ayar altındır. Bu nedenle bu tür altınları götürdüğünüzde ilk olarak eksper inceler, sahte vs durumlar için tek tek kontrol eder, sonra tartım yapar, aşağıdaki tabloda altın çeşitlerinin gramlarını görebilirsiniz.

    Banka Altın Günleri Hesaplama


    Örneğin 5 adet çeyrek, 2 adet yarım altın, 20 gr da 22 ayar bilezik götürdünüz. Çeyrekler 8.75 gr, yarımlar 7 gr, bilezik 20 gr toplamda 35,75 gr çıkar. Bu 35,75 gram 22 ayar altının 24 ayara dönüşümünde ise aşağıdaki tabloda bulunan katsayılar kullanılır.

    Banka Altın Günleri Hesaplama


    Yani; 35,75 gram altınınız %91 le çarpılarak 32,53 gram 24 ayar gram altına dönüştürülür ve banka hesabınıza gram altın olarak yatırılır.

    Burada dikkat edilmesi gereken nokta bankanın küsüratları kendi lehine yuvarlamasıdır. Örneğin normalde %91,66 ile çarpması gerekirken %91 le çarparak örnek verdiğimiz durum için yaklaşık 65 tl kar sağlamış oldu.

    Yapılması gereken gram altına çevirmek istediğiniz altınları önce bir kuyumcuya götürerek fiyatını öğrenmeniz, sonra bankaya giderek hesaplatmanız, arada size göre ciddi bir fark oluyorsa kuyumcuda bozdurup sonra parayı bankaya yatırarak gram altın hesabına çevirmenizdir.

    Evinizde acil durumlar için kullanabileceğiniz kadarı haricinde altın bulundurmayın. Altınları bankaların kiralık kasalarına koymayı düşünüyorsanız gram altın hesabı kesinlikle daha mantıklıdır, kiralık kasa için en az 300 tl civarında yıllık ücret alınmakta.

    Bankacı değilim ancak bu konularda bir miktar bilgim var, merak ettiğiniz farklı konular olursa buradan yazabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayiko -- 8 Eylül 2019; 17:1:16 >







  • Elinize sağlık güzel bir bilgilendirme olmuş.
  • Ege.. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • hocam ilaç gibi geldin ya :) peki hangi bankaya gidelim ? garanti / iş / kuveyt ?
  • fehmarnbeltlink F kullanıcısına yanıt
    Ben kuveyti kullanıyorum hocam
  • hocam ellerine sağlık günlerdir merak ettiğim şeyi çok net açıklamışsın.

    Bende yakın zamanda düğün takılarını değerlendireceğim. Önümde 2 seçenek var sanırım,

    Önce tanıdık bir kuyumcudan toplam fiyat alacağım
    Sonra altın günü olan bir bankadan toplam gr karşılığı fiyat alıp hangisi daha avantajlı ise altınları sisteme sokacağım.
  • quu kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Hatta kuyumcuya gitmeye bile gerek yok, direk olarak iki üç farklı kuyumcuyu arayıp çeyrek yarım bilezik vs kaç tl den bozuyorlar sorarsınız, buna göre hesaplamanızı yaparsınız.
  • tamamdır hocam telefonla bir fiyat alayım daha pratik olacak.

    Faiz getirisi olan altın hesabı arıyorum. Birçok bankada bu seçenek var ama detaylarını incelediğimde Ziraat ile KuveytTürk mantıklı gibi geldi. KuveytTurk'de 4 farklı hesap türü var siz hangisini kullanıyorsunuz?
  • quu kullanıcısına yanıt
    Ben normal altın hesabını kullanıyorum. Kuveytin altına altın katılım hesabı var ancak çok cüzi miktarda kar payı veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 100 gr için aylık 0,1 gr gibi. Albaraka biraz daha yüksekti galiba.
  • Son zamanlarda bankalara fiziki olarak altın yatıran var mı?
    Alış gramı ve bozdurma fiyatı olarak en mantıklısı hangisi acaba?
    mesela işbankasının internet sitesinden çeyrek altını 1,59 gr olarak aldığını gördüm ama normalde çeyrek altın 1,754*22/24 den 1,6078 gibi bir rakama denk gelmesi lazım. Tabi bide bunu düşük fiyattan bozarsa iyice zarar etmiş oluruz. Şu anda en yüksek bozma fiyatı teb ve denizbank gibi duruyor. Ama onların da alırken çeyreği yada yarımı kaç gr olarak aldıklarını bulamadım.
  • Kuveyttürk bankası ürünü olan

    Seninbankan sistemini kullanan var mı

    Bilgi verebilirmisiniz
  • Biraz geç oldu ama ben kullanıyorum
  • Bildiğim kadarı ile tüm bankalar ilk mesajda belirttiğim oranlar üzerinden aynı şekilde hesaplama yapıyor hocam
  • Pek işine yarayan olmadı galiba ama konuyu güncel tutayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quu

    hocam ellerine sağlık günlerdir merak ettiğim şeyi çok net açıklamışsın.

    Bende yakın zamanda düğün takılarını değerlendireceğim. Önümde 2 seçenek var sanırım,

    Önce tanıdık bir kuyumcudan toplam fiyat alacağım
    Sonra altın günü olan bir bankadan toplam gr karşılığı fiyat alıp hangisi daha avantajlı ise altınları sisteme sokacağım.

    hocam bozdurdunuz mu acaba? kuyumcu mu altın günleri mi daha mantıklı?

  • yamyum Y kullanıcısına yanıt

    yok hocam yapmadım. öyle duruyor altınlar :)

  • Konuyu hortlatacağım ama ben de ikilemdeyim, fiziki altını tutma veya bankaya yatırma konusunda düğünden sonra. 22 ayar altınları %91,6'dan hesaba aktaran banka mevcut mu acaba ? Yani başlığı açan arkadaşın dediği gibi yuvarlamayan banka arıyorum.

  • Peornomin kullanıcısına yanıt

    Yuvarlamayan yoktur muhtemelen hocam, sonuçta eksper ücretini bir şekilde çıkarırlar. Ama önce kuyumcuya götürüp değerini öğrenin, sonra bankaya götürün, arada ciddi bir fark yoksa bankaya yatırın.

  • kafayiko kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam biryerden kâr yapmaları gerekir illaki. Ben Kuveyt Türk gibi bankalar bir ihtimal öyledir diye düşünmüştüm.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.