Şimdi Ara

Bana pilav tarifi lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu mevlüt pilavı gibi tane tane olan soğuk bile olsa tadını fazla kaybetmeyen pilavlar nasıl yapılıyor anlamıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



    1. bulyon kullanmak yasak
    2. zeytinyağı kullanmak yasak
    3. pirinç Duru Marka osmancık
    4. 2 bardak pirinci kaba alıyosun
    5. kabı suyla doldur suyun içinde çevir nişastayı çıkart(pirinci kırmıcan)
    6. Suyu değiştir tekrar ılık suyu soy üstüne 2 çay kaşığı tuz ve 4-5 damla limon sık karıştır bırak(diğer yandan ketıla su koy kaynamaya başlasın)
    7. 20 dakika bekle sonra suyu süz, son 1 defa daha ılık sudan geçir tortu nişasta gitsin.
    8. 4 yemek kaşığı ayçiçek yağını al kızdır sonra "barilla arpa şehriye" koy yakma ama esmer hale getirt. Sonra pirinci at karıştır. (Tahta kaşık kullanma, çelik bişeyle karıştır)
    9. Karıştırırken 1buçuk yemek kaşığı tereyağı atıyosun(Sütaş veya BİM Tereyağı) olsun
    10. Tereyağını pilavla beraber karıştır, burada maksat Tereyağını yakmaman.
    11. 3 dakika yüksek ateşte kavur ama nazikçe kavuracaksın
    12. Sonra ketıldaki suyu getir kaynar olsun, tencerenin altını kıs, 3 bardak kaynar su koy.
    13. Kıstığın ateşi tekrar yükselt, hafif karıştır. Sonra 2 çay kaşığı tuz at karıştır.
    14. Tencerenin ağzını kapatma, bekle kaynasın yüksek ateşte. Bir süre sonra pilavın üzerinde su azalmaya başlayıp nokta nokta gözenek olmaya başlayacak hafiften. Bak tamdan demiyorum hafiften gözenek gözenek görmeye başlayınca hemen kapağı kapat.
    15. Sonra tencereyi en küçük ocağa al, ateş en kısıkta olsun
    16. Telefonun alarmını kur 10 dakika. bekle
    17. Alarm çaldı mutfağa git kapağı yavaşça aç, sonra çelik kaşıkla alttan kaldırıp yukarı doğru pilavı yandanyandan karıştır ve düzle.
    18. Sonra kapağı tekrar kapat ve ocağın altını kapat. Tencereyi kenara alıp 10 dakika beklet.
    19. Sonra 10 dakika bitti tekrar mutfağa git kapağı aç, tane tane dağılan hafif tereyağı kokan arpa şehriyeli GERÇEK SOKAK PİLAVIN hazır.
    20. Pirinç seçimi bir pilavın en önemli noktalarının başında gelir. O yüzden pirinç konusunda seçim yapacaksan "terme pirinci, gönen baldo pirinç, duru osmancık" pirinci tercih edebilirsin. 3 harfli marketlerin kendilerine ait fason pirinç ürünlerini tercih etme. Onların nişastası fazla ve yapıları da güzel olmuyor. Özellikle de şeker hastalarının yememesi gereken pirinç türlerinin başında geliyor.




  • wordpressuzmani kullanıcısına yanıt
    Şimdi yapacamda bazıları pilav olunca kenara çekip dinlendirirken üstüne peçete yada havlu kapatıyor onuda yapayım mı bide torkunun tereyağı var bende

    Sade pirinç pilavı yapacam şehriye arpa falan koymayacam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wordpressuzmani kullanıcısına yanıt
    Valla helal olsun bununla uğraşana ben direkt atıyorum pirinci tencereye basıyorum sıvı yağı biraz kavurduktan sonra üç dört bardak soğuk su koyuyorum çeşmeden tuzunuda atıp sonra suyunu çekene kadar bekliyorum on dakikada hazır.Üşenirim şahsen yazdığın tarifi yapmaya :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pirincin nişastasını almadan atıyorsan lapa olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Onu nasıl alıcam hocam ? Ben suyunu çekene kadar bekliyorum lapa olmuyor ama tam istediğim şekilde kupkuru da olmuyor biraz nemli kalıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben pirinci çıkarıp süzgece döküp yıkıyordum sonra tencerede kavuruyordum o nişasta gidiyordu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanlış pirinç migros baldo prinç olmalı.

  • wordpressuzmani kullanıcısına yanıt
    Eyvallah reis tane tane oldu tadıda iyi kıtırlık falanda yok lapada olmadı Bana pilav tarifi lazım...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HOCAM MAYONEZLİ PİLAV NEDİR YAW YEMEK TERÖRÜ MÜ YAPIYORSUNUZ

  • Terliksi it kullanıcısına yanıt
    Pilav tadı iyi olduktan sonra mayonez güzel gidiyor bende arkadaşım yerken görmüştüm katlettin yemeği demiştim ama tadı güzel oluyor cidden

    Bol marka mayonezle iyi gidiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    hiç denemedim açıkçası

  • wordpressuzmani kullanıcısına yanıt
    Deneyin güzel oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    Kağıt havlu ile kapatabilirsin tabiki yada şöyle yapabilirsin. Pirinci pişirmeden önce 500 gram Tavuk göğsünü haşla bi tavaya tereyağı at kızdır sonra tavuğu tavaya koy. Sonra bu tavuğu al, büyükçene yağlı kağıda koy tavadaki tereyağıyla beraber ve her yanını kapat kenara koy. Pirinci demlenmeden evvel karıştırıyosun ya son birdefa, karıştırdın düzledin sonra yağlı kağıtlı tavuğu doğrudan at tencereye. 15 dakika dursun. Tavuğun nasıl harika bir koku ve lezzeti olacağını, pilavın da bu aromadan etkileneceğine şahit ol.

  • Ulpro avatarı niye değiştirdin tekrar eski avatarı getir cevdet dayı iyidi

  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    denedim ve kustum yani bunu nasıl yiyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum

    Pilav yoğurt

    Pilav ketçap anlarımda


    pilav mayonez...

    İnanılmaz berbat bir tad :)

  • wordpressuzmani kullanıcısına yanıt
    Hangi marka mayonez kullandın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.