Şimdi Ara

Bana hayat hakkında güzel bir şey söyleyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala neden yaşadığımıza inanamıyorum. Beni uyutan bir şeyler var, perdeyi aralasak bile yapacak cesareti bulamıyorum kendimde.

Evren garip ve biz, normal karşılıyoruz. Benim "ben" olmam bile yabancı geliyor bana.

Mutluluk mu diyeceksiniz, güzel şey diye. O da bitecek. Hayatın kendisi bile bitiyor şu anda. Çırpınmıyoruz bile, bırakmışız kendimizi, gittikçe dibe çöküyoruz. Hiçbirimiz farkında da değil. Sanki evrende hiçbir şey yanlış değilmiş gibi yaşıyor! Neden yaşıyorsunuz? Yaşamanız için bir sebep var mı? Aile mi bu sebep? Mutluluk mu? Mutluluk da bitecek, anneniz-babanız-eşiniz ölecek. Biz de hala kendimizi zorluyoruz, insanlara kendimizi beğendirmeye çalışıyoruz, kısıtlanıyoruz. Saçımız kötüyse, pantolonumuz yırtık ise dışarı çıkmıyoruz. İnsanlardan utanıyoruz. Gerçekten söylemek istediklerimizi söyleyemiyoruz hiçbir zaman.

Bana neden yaşadığınızı söyleyin. Sizlerin hayatının amacı ne? Şu anda ölseniz, hiç yaşamamış olacaksınız. Ne mutluluğu tatmış, ne de üzüntüyü tatmış. Siz hiç var olmadınız. Anneniz ve babanız asla yaşamadı. Evren yoktu. Hepimiz değersiziz. Hiç var olmadınız ki! Kendiniz değilsiniz hiçbiriniz, hepiniz söylemek istediklerini söyleyemeyen, diğer insanlar için kendinizi değiştiren birer sürü parçasısınız. Bir amacınız yok, size dayatılandan başka. Sürüsünüz. Diğerleri sizi takip ediyor, çocuklarınızı da öyle yetiştiriyorsunuz. Tam şu anda ölseydiniz eğer. Tam şu anda. Hiçbir şeyin değeri kalmayacaktı bunu biliyor musunuz? Belki saçma bir cennet-cehennem hikayesine inanıyor olabilirsiniz, hayır.

Var olduğunuzu zannetmeyin, hepimiz hiçiz. Hepimiz sıradan ve normaliz. İnsanlığa faydamız dokunmayacak. Bahsetmekten bile sıkıldığım monoton döngüyü yaşayacak her biriniz! Evlen, çocuk yap, çalış, öl! Nedir bu? Bizler bu kadar değersiz olamayız. O insanlar neden zengin? Onlar neden zengin doğmuş? Sırf şans yüzünden, bir defa tecrübe etme şansı yakaladığım dünyayı kaçırıyorum. Kendimi kısıtlıyorum diğer insanlar için, deodorant sıkıyorum, kötü kokmayayım diye, saçımı düzeltiyorum, aaa! İnsanlar neler der yoksa!

Şu anda yaşadığınız mutluluğun sebebi ne? Mutlu musunuz ki? Dünyada yapabilecek onca güzel şey varken, dünyamızın en güzel manzaralarını görmek yerine, çok güzel bir dişi ile sevişmek yerine, 50 yıllık şarabın yanında en ünlü şeflerden yemek yemek yerine, kısaca; Hayatı sonuna kadar tecrübe etmek yerine gelmiş bu satırları okuyorsunuz. Değersizsiniz, hiçsiniz, asla var olmadınız. 100 yıl sonra adınızı bilen hiç kimse kalmayacak. Ne zekisiniz, ne de zengin!

ve

Hala yaşıyorsunuz! Ne tutuyor bizi hayatta?

• Açık ve net öldükten sonra ki hayat insanı korkutuyor. İnanın cehenneme gitmeyeceğimi bilsem şu dünyada 1 salise dahi durmam. Dünya zalimlerin elinde oyuncak olmuş. Bugün nereye baksanız heryerde söz sahibi yahudiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatta güzel şey

PARA OLACAK

GÜZEL BİR KARI OLACAK

ALTINDA DA SON MODEL LÜKS ARABA
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

hayatta güzel şey

PARA OLACAK

GÜZEL BİR KARI OLACAK

Bu üçüne de sahip olamayışın karakterinden kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

hayatta güzel şey

PARA OLACAK

GÜZEL BİR KARI OLACAK

Bu üçüne de sahip olamayışın karakterinden kaynaklanıyor.

ne kadar karakterli olursan ol 10 milyon dollar para kazanmak bana göre kolay iş diildir.
  • Sanat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En başta sana bunları yazdıracak kendini sorgulayacak beyni veren Allah'a şükür et.

• para olsa çok şey yazardım da parasız bi hiçsin be mutlu olamazsın.tabi mutluluk görecelidir.Demek istediğim türkiyeden başka bi ülkeyi gezme imkanın olmaz parasız.parasız oldun mu vakitsizde olursun.ufak mevlalar olsa bile vaktin olmaz çalışmaktan.velhasıl para var huzur var para yok dert,sıkıntı,umutsuzluk,üzüntü var.
  • Eger bir yaraticiya inanmiyorsan -yani cennet cehennem hikayeleri dedigine gore en azindan burdan cikarim da bulunup inanmadigini varsayiyorum- evrimsel surec geregi hayatta kal ve ure. Amac budur. Yani eger bir amac ugruna var degilsek yaratilmak sinanmak gibi o zaman dogamiz geregi yasariz. Dogal secilim geregi kimi zengindir kimi fakirdir. Sonra bunun cocuklari da fakir veya zengin dogar. Yani bu açıdan baktigimizda her sey sade ve hayvani.

Eger ki yaratildiysak bir tanrı varsa ve cennet cehennem varsa o zaman bu dunya ye ic ureden farkli bir anlam kazaniyor.

Yani ya hayvan olucaksin -mecaz- icgudulerinle yasayacaksin. Ya da bir hayvandan farkli oldugunu idrak edecek ve sebebi dusunup kendince bir seye inanacaksin.

Ben de cok dusundum. Neden variz diye. Konumda vardi hatta belki gormussundur. Google a yazsan cikar. Hayat gercekten inanmayinca cok anlamsiz bunu anladim.

Mesela insanda fitrati geregi sonsuzluk hissi var. Sonsuzlugu arzular. Bu boyledir. Herkeste vardir. Yoktur diyen yalansoyler. Olunce hic olacagini dusunen bir insanin yasami anlamsizlasir. Boyle bosluga duser cikamazsin. Niye calisayim ki dersin
    Niye der durursun. Babadan ogula dog buyu evlen cocuk yap baban olsun sen ol cocugun buyusun evlensin olsun... Bunun icin mi variz yani dersin. Ki demissin de.

Ben ateist olmaktan son anda dondum. Yani islamdan ciktim bir. Boslukta kaldim uzun bir sure. Daha sonra tekrar dondum sukur. Iyice arastir derim. En olmadi gelismis bir irkin bizi matrix gibi programa hapsettigine inan ama gene de biseye inan. O zaman bile hayat daha anlamli olur. En azindan matrixten nasil cikabilirimndiye dusunursun gene de bir amacin olur. Aksi takdir de bu bosluk seni mahveder. Yasadim da biliyorum ki aslinda hala tam manasiyla kurtulabilmis degilim. Cunku inanç mevzulari cok derin. Dibi gorunmeyen bir okyanus. Derinlestikce karanlik. Evet hikaye gibi geliyor olabilir sana. Cunku cidden asiri basit ve sade olaylar. Cennet cehennem odul ceza sistemi seytan adem havva olay orgusu asiri basit. Bunlar ve daha bir çok sey insanin mantığını zorluyor. Ama his diye bir sey var iste kardeşim. Bunalim var huzur var. Burdan din propagandasi yapmak gibi oldu biraz hic boslanmadigim bir sey aslinda ama ben cikmaza girdigimde kalbime sordum. Mantik mantik bir yere kadar. Inanmak mi inanmamak mi dedim kendime. Hangisinde daha huzurlusun. Inanmak dedim sonra. Bunu kendine sorarken nefsi de bir kenara bırakmak gerekiyo. Sabahtan aksama kadar zina icki serbest oho super diyip inanmamayi da tercih edebilirsin. Salt ruhla dusunmek hissetmek lazim.

Karar senin. Uzun oldu biraz. Sana git musluman ol demiyorum. Git uzaylilara da tap demiyorum. Hayatta bir amac ariyosan 2 secenek var kardesim. 1 dog buyu ure ol. 2 ölümden sonra yasama inan. Bu ister oldukten sonra baska bir galakside yasam olsun ister cennet cehennem olsun ister baska bir sey olsun. Bence baska bir secenek yok.

Ha aslinda bir sey daha var. Kendini bu dunyaya çok kaptirip hic olumu dusunmeyip olmeyecek gibi yasamak. Bu da en azindan dunyada yasamini surdurmen icin bir amacinin olmasını saglar. Dunya sana kalacak sanirsin. Cabalarsin. Gidrbildigin yukselebildigin son yere kadar.

• Güzel bişi

Şaka bi yana insan ne kadar kötü durumda olursa olsun yaşamak hep tatlı gelir öyle yaratılmış bazen ölsemde kurtulsam diye düşünebilirsin ama kendine zarar vermek öyle kolay da değil.

Ayrıca şu zamanda sistemin içinde olmamak mümkün değil. Fakat neresinde. Olduğunuz önemli.10 tane bankaya borçlanmış ama mercedese e biniyosanız sistrmin sizi tam çekmek istediği yere gelmişsiniz demektir. Ama torosa binerim yeterki borcum olmasın onun yerine birikim yapayım derseniz yine sistemin içindesiniz ama en azından tam diblne kadar batmamış olursunuz

• Bunları düşünen biri intihar etmeli fakat siz hala hayattasınız. Sizi bu hayatta tutan şey aslında ölüm korkusu. Bana göre insanın intihar edebilmesi için beyin ölümünün gerçekleşmesi lazım. Aksi takdirde intihar edemez. Çünkü can tatlıdır.

• keşke görüpte söyleyebilseydim, hep sorun hep buhran.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son aylarda okuduğum en iyi konu tebrikler.

• geçmiş olsun kardeş varoluş acısını yaşayanlar arasına hoş geldin! her şeyin gerçek olmadığını anladın mı?Çevrendeki herkesin bir gün öleceğini bilmek acı mı veriyor?Yaptığın hiç bişeyin aslında hiç bi değeri olmadığını yıllar içinde kaybolacağını mı anladın?Aklının almadığı evren içinde nokta kadar değerin olduğunu anlayınca sende insanoğlunun kendini çok önemli sandığını mı fark ettin? Hoşgeldin kardeş. Ve şunu unutma ki biz ki insanoğlu olarak noktalar hiç bi zaman bu evrenin tam anlamını bulamayacağız,sokakta gezen bi karıncanın bizim neler yaptığımızı kestiremeyceği gibi,bizde evreni anlayamayacağız..
  • Okumadım ama sana samimi bi cevap vericem.
    ''HUZUR'' gerisi hikaye.
  • Hayat kısa, kuşlar uçuyor...

• Moralim bozuldu lan gece gece nerden okudum. Doğru tespit yapmissin fakat kendi düşüncelerin mi carptin mi yoksa bloglardan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terliksi İnsan -- 19 Ocak 2016; 4:22:38 >
  • Evrim yok maymun yalan

• Eğer yürüyebiliyorsan, nefes alabiliyorsan, görüp, duyuyor, tutup, koşuyorsan, başını sokacak bir evin, ayağını yerden kesecek bir ayakkabın varsa, bunların yoksunluğunu düşün birde bakalım bu amaçsızlık dediğin, boşa yaşama dediğin bu hayat sana bu kadar boş gelecek mi? Yoksa bir adım atabilmek için, görebilmek veya duyabilmek için herşeylerini verebilecek insanlar için mi hayat senin yazdıkların kadar boş...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.