Şimdi Ara

Balkanlar ile ilgili soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
5
Favori
2.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler 4 sene Bosna Hersek te yaşadım ve bu süre zarfında arnavutluk, makedonya, karadağ, kosova ve bosna hersek olmak üzere 5 ülkede rehberlik yapıp tur gezdirdim.

    Bu beş ülke ile ilgili sormak istediklerinizi sorabilirsiniz...

    Gelsin sorular.

    Not. Konuyu bilgilenme ve eğlenme adına açtım...



  • Makedonya'yı merak ediyorum, hem güzel hem ucuz diyorlar, Makedonya hakkında herşeyi söyler misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thepromh kullanıcısına yanıt
    Hocam makedonya da 3 farklı millet yaşıyor

    -türkler(müslüman)
    -arnavutlar(müslüman)
    -makedonlar(hristiyan-ortodoks)

    Dolayısı ile birbirlerini çok sevmeyen 2 grup var. Türklerin ve arnavutların yaşadıkları yerler, makedonların yaşadıkları yerelere göre daha eski kalmış sebebi ise devlet yönetiminde makedonların olması. Avrupadan gelen fonların hemen hemen hepsini kendi bölgeleri için harcıyorlar.

    Başkenti olan üsküp güzel bir yer. Eski türk çarşısında çok güzel yemekler ve türkçe konuşan insanlar mevcut. Vize gerektirmeyen ve uzak olmayan bir yer. Araçla gitmeye kalkarsanız, yuanistan veya bulgaristandan vize almanız gerekir. Üsküpün dışında, manastır ve ohri denilen çok güzel iki farklı şehir bulunuyor.

    Manastır şehri, ortodoksluğun başkenti olarak bilinir. İçerisinde bir sürü kilise bulabilirsiniz ve manastırda bulunan saint naum kilisesinin orada çok güzel bir tatlı su kaynağı ve tavus kuşları bulunuyor. Ohrid de ise çok güzel bir göl. Ohrid gölü, oradakilere göre göl milyonlarca yıl önce oluşmuş. Ucu bucağı gözükmüyor, ilk gördüğümde deniz zannetmiştim. Gölün diğer ucu arnavutlukta bulunuyor.

    Şimdilik aklıma gelenler bu kadar hocam, sorularınızı kısıtlayabilirseniz daha iyi olur.




  • Ha birde vakta denilen güzel bir kanyonları var. Üsküple ohrid arasında bulunuyor, orasını da tavsiye ederim.
  • Yok mu sorusu olan? Arkadaş burada genel kültür dağıtıyoruz. Bu anlattıklarımı dinlemek için millet para veriyordu bana Şimdi ücretsiz dağıtıyorum, yok mu isteyen?
  • Theologist hocam görüyorsunuz türk gençliğini bilgiye çağırıyorum ama ne gelen var ne soran. Ama burada bir geyik konusu açsaydık, hemen doluşurlardı... Bu gençliği size şikayet ediyorum hocam...@Theologist



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanakcakil -- 27 Mart 2017; 12:53:16 >
  • Halk ingilizce biliyor mu sarajova nasıl Seneye okumaya gitsem bölümün dersleri hastanede oluyor her hastayla ingilizce anlaşamam sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsukru kullanıcısına yanıt
    Hocam genç nüfusta ingilizce oranı cidden yüksek, ancak yaşlılarda durum aynı değil. Komünizm den sonra yabancı dile ağırlık baya bir artmış, gençlerin bir çoğu ingilizce konuşabiliyor...

    Birde giderseniz hangi okulu düşünüyorsunuz hocam? Oranın devlet üniversitelerinden birini düşünüyor iseniz. Okulları boşnakça eğitim veriyor. Türklerin açtığı iki üniversite var, bir tanesi fetönün okulu zaten. O okulu tavsiye etmem, hem fişlenirsiniz hemde diplomanız tr de bi *oka yaramaz.

    Diğeri de vakıf üniversitesi, ancak orda da tıp yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanakcakil -- 27 Mart 2017; 13:24:5 >
  • hasanakcakil kullanıcısına yanıt
    Trde okuduğum üniversitenin balkan ülkeleri ile anlaşması var gitme hakkı veriyorlar teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsukru kullanıcısına yanıt
    Orasını bilemiyeceğim artık hocam
  • Kardeş sana guzel bir sorum var acaba biz oraları yeniden ne zaman fetih edeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 725malatya725

    Kardeş sana guzel bir sorum var acaba biz oraları yeniden ne zaman fetih edeceğiz.

    Hocam bana sorarsanız çok zor. Türkiye çok uzun zamandır asıl topraklarından koparılmış şekilde yaşıyor. Balkanlarda bizi seven bir boşnaklar kalmış. Onun dışında arnavutlar bile artık çok sevmiyor bizi. Onları da halk olarak çok cahil bırakmışlar...
  • Hocam yaşam kalitesi nasıl oralarda bizim ülkeyle kıyaslayabilir misin? Bir de insanları nasıl? Terbiyeli insanlar mı genelde yoksa bizdeki kekolar gibi tipler oralarda da var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru söylüyorsun Hasan kardeşim orada en sevmediğim millet sırplardir turklerden de çok korkuyolarmis hatta Sırbistan'da bir turk koyüne hıc karışmıyorlarmis . Kosova nasıl bi de Osmanlıcilik ruhu varmi Osmanlı hakkında görüşleri nedir ........fujitsu keko meko diyonda o Kekolar abdede bile var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    İlk olarak şunu söylemek istiyorum. Hiç bir balkan ülkesi, Türkiye kadar dinamik olamaz. Nüfusları 5-6 milyon civarı bu ülkelerin, hatta karadağ 700 bin nüfuslu bir ülke.

    Sorunuza gelirsek, bosnada yaşam bence istanbulda yaşamdan daha kaliteli. Nasıl derseniz, şöyle anlatayım. Para birimleri euro ile sabitlenmiş. Dolayısı ile yakıt ve araçlar türkiyeden daha ucuz. Her yer yemyeşil, dolayısı ile et çok daha ucuz. Halk çok kazanamıyor, her yerde köprüler yollar yok. Hatta otobanları bile ülke genelinde 100 km kadar var. Ama insanlar daha rahat yaşıyorlar. Yani yokluk içerisinde rahatlar. Ama biz varlık içinde yokluk çekiyoruz.

    İnsanları, istanbulun insanından çok daha kibar. Gerçi bütün balkanlar aynı değil, benim bahsettiğim bosna. Sırbistanda mesela bizi hiç sevmiyorlar. Bosna da yayalara saygı var. Sokakta kavga eden insanları göremezsiniz, korna sesini bir süre sonra yadırgamaya başlıyorsunuz.(Bu arada fark ettiyseniz, istanbulun insanı ile kıyasladım. Çünki anadolu insanı çok farklı, onlar ile ilgili asla genelleme yapamam.)

    Bana sorarsanız balkanların en büyük problemi polisleri. Hepsi rüşvetçi, ve rüşvet almadan bırakmıyorlar.




  • 725malatya725 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam kosova da ciddi bir türkçe konuşma oranı var. Malumunuz kosova ile sırbistan arasında çok ciddi problemler var. Dolayısı ile kosovadaki arnavutlar osmanlı ruhunu koruyabilmiş. Biz türküz demekten hiç çekinmiyorlar, bizi de çok seviyorlar.

    Benim balkanlarda en çok beğendiğim iki ülkeden birisi kosova diğeri de bosna....
  • Hocam Balkanlar'da Rusya ve Almanya nın etkileri nasıl ve ne kadardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 725malatya725

    Hocam Balkanlar'da Rusya ve Almanya nın etkileri nasıl ve ne kadardır

    Hocam artık rusya nın etkisi azalmış. Bir çok yer amerikanın ve almanyanın güdümünde. Genel olarak sırbistan kalmış rusyanın güdümünde olan, biraz da makedonya ve karadağ. Kısaca açıklamak gerekirse, ortodokslar rusların güdümündeler. Kaotlikler ise amerika ve almanyanın. Örneklendirmek gerekirse, Kosovann bütün güvenlik güçleri amerika tarafından yönetiliyor.
  • hasanakcakil kullanıcısına yanıt
    Torbeşler müslüman Makedon değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 ülkeyi toplasan bir Türkiye etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.