Şimdi Ara

Balık psikolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu balığın birinin psikoloji bozuldu herhalde. Akvaryumun köşesine geçiyo en dibe iniyo uyuyomu napıyo anlamadım saatlerce öyle duruyo. Sonra mağara şeklindeki süsün içine giriyo orda bekliyo saatlerce. Hatta şuan süsün içinde manyakmıdır nedir anlamadım. Napcam ben bu balığa yahu fikri olan var mı.

Dalga geçmek serbest ama ciddi bişeylerde yazın yahu moralim bozuluyo balığı öyle görünce + birazda merak ediyorum niye böyle yaptığını

• kardeş hastadır büyük ihtimal yada çok fazla yemliyosundur
  • belki kabız olmuştur müshil at suya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 18 Mart 2010; 14:53:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igneli

Yahu balığın birinin psikoloji bozuldu herhalde. Akvaryumun köşesine geçiyo en dibe iniyo uyuyomu napıyo anlamadım saatlerce öyle duruyo. Sonra mağara şeklindeki süsün içine giriyo orda bekliyo saatlerce. Hatta şuan süsün içinde manyakmıdır nedir anlamadım. Napcam ben bu balığa yahu fikri olan var mı.

Dalga geçmek serbest ama ciddi bişeylerde yazın yahu moralim bozuluyo balığı öyle görünce + birazda merak ediyorum niye böyle yaptığını

arkadaşın dediği gibi hasta olabilir, benim ay kılıçlardan bitanesi çok durgundu 3 gün sonra sabah baktığımda vatoz yapışmıştı

• 1- Akvaryumun büyüklüğü?
    2- Akvaryumdaki türler?
    3- Daha önce böyle miydi yoksa son günlerde mi böyle oldu?
    4- Son günlerde anormal durum yaşandımı?

Bu sorulara cevap verirseniz doğru bilgi almanız kolaylaşır.
  • SS
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

1- Akvaryumun büyüklüğü?
    2- Akvaryumdaki türler?
    3- Daha önce böyle miydi yoksa son günlerde mi böyle oldu?
    4- Son günlerde anormal durum yaşandımı?

Bu sorulara cevap verirseniz doğru bilgi almanız kolaylaşır.

1- 40 cm yükseklik 30 cm boy 15 cm falanda eni var.
    2- 4 japon var içinde
    3- Son iki haftadır falan böyle
    4- Balığımızın biri öldü ondan sonra böyle oldu

şuan hala mağaranın içinde çıkmadı daha. Ölen balığın karnında bir şişlik vardı. Acaba hazımsızlıktan olabilir mi? Bunları önlemek için ne yapmalıyız?

@powermoon: Tamam çekiyorum şimdi köşeye geçti ssleri gönderiyorum az sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 18 Mart 2010; 16:23:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavuk neden balık kokuyor?
    11 yıl önce açıldı
    Balık yemek
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tahmin ettiğim gibi küçük bir akvaryum ve fazla sayıda balık.

Öncelikle güzel bir su değişimi yap (%50 oranında), hava motorunu son kademeye getir ve fazla yemleme. Günde 1 sefer ne çok nede az yemle, normal olsun.

Japonlar çok yem yerler ve suyu fazlaca pisletirler.
  • Acı çekiyor o balık, sevgilisi falan mı terk etti?
  • ergenliğe girmiş gariban
  • Rakı balık sofrası kur geçer.
  •  Balık psikolojisi

• Çokta küçük değil yahu 4 balık için.

Burda köşesine çekilmiş duruyo
     Balık psikolojisi

Burda da süsün içinde
     Balık psikolojisi

• Su ürünleri okuyorum belki bir yardımım dokunur.Genelde bir balık öldükten sonra diğerleri strese girerek sırayla ölebiliyo.Akvaryumun ufak ama japonların büyüklüğüne göre durum değişir.Japonlar stres konusunda diğer balıklara göre daha dayanıklıdır.Ölen balığın şiş olan karnından su veya benzeri bir sıvı çıktı mı?He bu arada suyu değiştirmeye kalkma.Isıstıcının düzgün çalıştığını kontrol et çünkü balıkların vücut ısılarını su belirler.Belki %5-8 lik kısmı değiştir ama mecbur kalmadıkça şu sıralar suyu değiştirme(salgın hastalık yoksa tabi)
  • kesin sevgilisiydi ölen
  • Dördüde birbirinden farklı cins japonlar.
    Üstteki sarı renkli japon baskın bir balık mı?
    Diğerlerini kovalıyor mu?
  • Yok karnından bişey çıkmadı. Yan yatmıştı balık ama hala canlıydı. Onu ayırdık başka bir yere baya bir yaşadı sanırım ondan sonrada soğuktan öldü :( Suyunu değiştirdiğimizde tamamen değiştiriyorduk hepsini. Bunu öğrendiğim iyi oldu.

Sarı balık kovalamıyor kimseyi. Beyaz ile turuncu-siyahlı balık çok çok çok nadir birbirini kovalıyo. İkiside çok hareketli zaten.

İlk kez balık yetiştiriyorum. Akvaryumu yılbaşında almıştım. Üzülüyorum iyi bakamadığımı düşünüyorum.
  • Suyun hepsini değiştirme bir daha. %20 oranında değiştirmen yeterlidir.
    İlk tecrübende balık kaybı yaşaman normal, bende balık kayıpları yaşamıştım ama zamanla balıklara baktığında ne gibi sorunu olduğunu anlayabiliyorsun.
  • Su,salgın hastalıklar dışında hiçbir zaman tam olarak değiştirilmez.Başta balığın öldüğü zaman adama biraz koyuyo ama sonra alışıyo insan:)
    Fazla takma kafana gelip gidip bakma akvaryuma.Suyun ısısı çok önemli.Kullandığın yemde çok önemli.Şu marketlerde satılan pond yemleri asla kullanma.Sana önerim ciklet türleri için küçük küçük kırmızı yemler var.Petshoplar 10-15 lira arası bir fiyata satıyolar.Vitamin ve mineral açısında çok iyidir o yemler.Arada yaz bilgi ver bize
  • Benim anlamadığım balık ölmediği halde neden yan yattı.

Akvaryumu aldığım adama içine termometrede koy dedim. Adam ise japonlar için önemli değil sıcaklık dedi. Ciklet olsa koyardık dedi.

Yem olarakta  Balık psikolojisibunları kullanıyoruz ama böyle renkli renkli değil hepsi kahverengi. Bu 4 balık için ne kadar yem atmamız lazım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.