Act 1'i tamamen bitirince haritada sizin görseldekinden çooook daha karanlık yer dahi olabilir. Yine iyi açmışsınız haritayı. Özetle norrmal. :) |
Baldur's Gate III[PC ANA KONU](3 Ağustos)[Türkçe] (38. sayfa)

-
-
Act 1 haritasında heryere girmek mümkün,
https://mapgenie.io/baldurs-gate-3/maps/wilderness haritadan waypointlere bak.
-
ben gezilmedik dip köşe bırakmadan oynayanlardanım, bir şey kaçırmak istemiyorum o yüzden :) sonradan act 1'e dönmek de mümkün olmadığından olabildiği kadar çok şey görmek/yapmak istiyorum.
teşekkürler bilgi için.
bu arada oyunun giriş kısmını biraz şenlendirmek isteyenler için şöyle bir mod varmış:
Extra Sauceyyoutube
This game is like crack Also Musk banned my twitter so check me out on discord lol https://discord.gg/sauceynoodle Now available on Wallpaper Engine! https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3018785007 ------------------------------------------------------------- The Ko-fi: https://ko-fi.com/sauceynoodle The Tiktok: @sauceynoodle -------------------------------------------------------------- ►Game: Baldur's Gate 3https://www.youtube.com/watch?v=BuNHGGjgIpI&ab_channel=ExtraSaucey -
Act2 ye geçtikten sonra waypointlerle act1 e dönmek mümkün.
-
Pek çok görevde böyle bir sıkıntı var görevler bitse dahi hala haritada gözükmeye devam ediyor. Mesela goblin kampını tamamen öldürmeme rağmen ve Koruyu goblinlere karşı savunmama rağmen hala koruyu savun Halsirle buluş diye görev haritada gözükmeye devam ediyor. Çok fazla görev birbiriyle iç içe olduğu için sanırım böyle bir sorun yaşanıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyunun grafik kalitesini 3x yapan mükemmel bir reshade var. Herkese öneriyorum. Özellikle manzaralar, güneş yansımaları inanılmaz hale geliyor.
Kurulumu çok basit, takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Gleaming Sun Reshade at Baldur's Gate 3 Nexus
-
Bir durum da ben de yeni öğrendim üzerinde karakterin uygun zırf miğfer giymiyorsa savaş yeteneklerim zayıflıyor. Orta zırh giyen ağır zırh itemleri hareketlerini kısıtlıyor gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Giydiğiniz zırhın veya silahınızın yeteneğinizi zayıflatıp zayıflatmadığını öğrenmek için ekipman penceresinde R3'e basıp (klavyedeki tuşu anımsamıyorum) YILDIZ - YETERLİLİK sekmesini seçili halde bırakmanız gerekiyor.
Bu filtreyi seçtikten sonra çıkan bütün eşyaları gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz.
-
Bunun dışında giyilmemesi gereken bi şey giydiğiinizi gösteren bir diğer done de ekipmanların açıklamasında "AĞIR ZIRH - YETERSİZ" veya "HAFİF ZIRH İÇİN YETERSİZ" gibi ibareler yer almasıdır.
-
ACt 1 40 saat sonunda bitti diyebilirim benim lawfull good intikam paladinim tüm faerun tarafından sevilmiş durumda
. Yani aklım almıyor böyle bir oyunda hem half elf ama atası drow bir karakter açacağım hem lawfull good rol çizeceğim hem de intikam paladini olacağım. Yani bunlara uygun ortaya koyacağım diyalog zincirleri tutarlı olması lazım yeminimi bozmamam lazım üstüne drow atası olan bir half elf olduğum için cümlelerim bunlarla örtüşecek he? Mümkün değil dedim ama mümkün olduğunu görünce şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. Zaten twitch'de yayın yaparken oynadığımda da bol bol "aaaa, oha, bu ne, o ne" derken tepkilerim oyunun güzelliğini belirtirken saatlerim geçiyor.
Yahu her yer detay olabilir mi? Her detay, detay olsun diye değil bütüne hizmet etmek için zekice yerleştirilebilir mi? Yerleştirilebilirmiş. 40 saati öyle keyifle bitirdim ki, act2 ye geçerken 1-2 gün ara vermek istedim zira oyunu bitirdikten sonra yeni karakter yeni olay örgüleri daha şimdiden beni heyecanlandırmaya yetiyor. Mesela Chaotic Evil veya Chaotic Good nasıl bir çehre yaratacak yeni dostluklar, yeni düşmanlıklar derken aynı playground'da nasıl bir tecrübe yaşayacağım düşünmeden edemiyorum. Mesela bir yayıncıda gördüm bard karakteriyle tüm goblin ordusuyla kafa bulurken ben tamamen yeminine sadık prensipli bir paladindim o sıralar. İşte RPG dediğin budur.
Evet biliyorum bu oyun BG1 ve BG2 değil çok farklı ama o tarih bu tarihte değil. O zaman teknik imkanların verdiği son noktayı görmüşken bugün yine RPG denen çerçöp oyunları geçtim DA:origins gibi kaliteli rpgleri bile fersah fersah geçmiş bir oyun duruyor karşımızda. Arkadaşlar her karakter seslendirilmiş, her karaktere mimik, jest eklenmiş. Partimiz olan olaylara karşı tepkilerini sizlerle ve diğer yoldaşlarına göre gerçek hayatta ki gibi gösterir olmuş.
Ben bu oyuna puan verecek olsam, 10 veririm arkadaşlar gerek mekanlara girdiğinizde atmosfere uygun epik müzikler, gerek az önce belirttiğim gibi her bir "şeyin" seslendirilmiş olması, gerek kontrol şeması, kontrolcü ile oynamak istersen ona göre UI değişimi ve konforu, optimizasyon sorunu yaşamaması. Hikayenin her birinin bir bütüne hizmet ederken her birinin kendi içerisinde dallanıp budaklanıp alt metinlerin oyuncuya sunumu. Grafiklerin masalsı ama bazen de korkutucu dünyasını şahane bir şekilde yansıtması. Aksiyon tarafında animasyonların akıcılığı ve sıra tabanlı bir oyuna göre aksiyonunu oyuncuya hissettirmesi. Kısacası teknik olarak her bir kısmın altından kalkıyor bu BG3!
Ayrıca arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi isterseniz twitch.tv/ertyx kanalında beni bu oyunu oynarken izleyebilirsiniz. DnD evrenine çok fazla hakim olmasam da bu türe fazlasıyla gönül vermiş biri olarak gayet keyif alarak oynuyorum benimle beraber oynamak/izlemek isterseniz beklerim.
Dipnot: bu yazı reklam amaçlı olmayıp sonunda benim gibi oynayan ve oynayanı izlemekte keyif alan sizler için bilgilendirmek istedim.
okuduğunuz için teşekkür ederim.
-
oyun zehrini salmaya başladı. 4 günlük ardından tekrar döndüm 4 gün süre zarfında aklım ondaydı ama nihayet kavuştuk. bu oyunu bitirmemek için elimden geleni yapacağım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet @siberarmi 20 yıl sonra bir crpg'nin ana akım bir oyun olmasına ne diyorsun?. :) Bence bg3 için değerlendirme/inceleme yapmaya bile gerek yok. Bol bol rehber videoları da var zaten internette. Evet bende senin gibi cips+kola almış dünya da ki bg3 yorumlarına/incelemelerine bakıyor ve gülüyorum. Muhtemelen larian da gülüyor.
-
Suan act 3 deyim (ortalari sayilir) Malesef tahmin ettigim gibi, oyun cok guzel fakat diger act lar act 1 kadar detayli ve dolu degil.
Oyundaki en buyuk elestirim de spell cok basit geldi gozume, acikcasi dos2 de spell ler daha guzeldi. Bir de class sistemini sevmedim, pathfinder dan sonra cok yavan geldi.
Fakat benim icin bu 2 olumsuzluga ragmen oyun tam 9/10.. Adamlar cidden yapmislar.
Owlcat lutfen duy beni 40k rogue trade in dunya sistemi bg3 gibi olsun!
-
Bunun sebebi daha çok kişiye hitap etmek istenci olsa gerek. Pathfinder hem zor (oynayana da zor, oynatana da zor), hem acımasız, biraz neşesiz; hem de dijitale dönüştürülmesi de zor bir setting. Ama iki oyundur olabilecek en iyi şekliyle bilgisayarda görüyor ve oynuyoruz. Hardcore RPG'ciler için Pathfinder'ın ilk oyunu bile daha tam iken; BG 3, iyi yaptığı şeyleri iyi yapmış ama bazı cicili bicili olaylara gerek yokmuş hissi uyandırıyor.
Bu vesileyle bu iki oyunu da paylaşalım. Çoğu arkadaş hype sebebiyle türe yeni başladı, belki de denemek isteyen olur. Zaten fiyatları komik derecede düşük oyunlar. Güzel indirim de geliyor bunlara.
store.steampowered.com
Pathfinder: Kingmaker - Enhanced Plus Edition Steam'dehttps://store.steampowered.com/app/640820/Pathfinder_Kingmaker__Enhanced_Plus_Edition/?l=turkishstore.steampowered.com
Save 60% on Pathfinder: Wrath of the Righteous - Enhanced Edition on Steamhttps://store.steampowered.com/app/1184370/Pathfinder_Wrath_of_the_Righteous__Enhanced_Edition
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 13 Ağustos 2023; 20:3:58 >
-
-
@Nicholai Hel Tamamen katiliyorum hocam. Buyuk ihtimalle tekrar basladigimda tactician zorlugunda oynayacagim. Elixir, crafting veya cevre etkilesimlerini hic kullanmadan laylaylom ilerledim oyunda. Mainstream oldugundan kolaya kacmislar biraz.
@undy1ng Evet hocam bir CRPG nin bu kadar populer olmasi ben cok mutlu etti. Belki bu vesile ile daha fazla AAA butcesine yakin CRPG gormeye baslariz. Topu Obsidian a atalim belki Pillar of Eternity 3 yaparlar
Bir de eklemeden duramayacagim, selam verdigimiz kisi hemen sevismek istiyor. Biraz daha komplike yapabilirlerdi iliski olayini
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 13 Ağustos 2023; 20:28:44 > -
baldur rekora doymuyor. bir hafta önceki rekorunu kırdı şuan 848k.
-
elden ring ile beraber 1 hafta sonra anlik oyuncu rekorunu tazeleyen ikinci oyun oldu
-
ikisi de bu yeni 10 yılın en güzel oyunlarından biri bence. ikisine de sahip olduğum için mutluyum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tactician zorluk seviyesidne oynuyorum ona ragmen oyun beni zorlamadi. save load yapan birisi degilim ona ragmen ilk baslarda zorlandim ama act2nin basindan itibaren zorlayan bir dusman cikmadi. iksir uretme olayini baya bir derinlemesine baktim ama bir yerden sonra en zor seviyede bile iksire ihtiyac duymadim. 50 60 tane can iksiri oldu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X