< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 20 Ağustos 2023; 23:59:30 > |
| _____________________________ |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 20 Ağustos 2023; 23:59:30 > |
|
Asrin bombasi geldi arkadaşlar.Türkçe dil diye diye öldük ! ALİN ALDİRİN ! Destek olun , yeni oyunlarda bu dili eklerken tereddüt etmesinler. Acayip sevindim.. Kışı gecirecegim bir oyun kazandik.. |
|
Ne dnd ne bg3 ile alakam var. Sadece forumda gördüm ve göz atayım dedim. Konuya yazan arkadaşların özellikle undy1ng in oyuna bu kadar bağlı olması ve yazı dilinin iyi olması bende takdir duygusu uyandırdı. Umarım istediğiniz gibi bir oyun olur.
|
|
Konu biraz aşağıda kalmış ne olur ne olmaz yazmak istedim. Oyunun fiyatı yurt dışı 60 dolar.830 liraya denk geliyor. Türkiye fiyatı ise 249 lira üstüne Türkçe desteği mevcut. Fiyat güncellemesi gelmeden alınız aldırınız. |
|
RPG'nin ülkemizde gelişmesi ve bir adım daha yukarı çıkması için bence çok büyük bir adım. Zamanında bu oyunun türkçe olması için çok çabalamış biri olarak gerçekten çok mutlu oldum. Larian oyunlarının doğasında hep bir gizem vardır. Yani oyunu oynayan iki insan bir araya geldiğinde konuşup anlatabileceği çok detay olur. Simdi oyunla ilgili konuşabileceğimiz insan sayısı artacak. Bu da keyifli sohbetlerin devamını aralayacak. Herkese hayırlı olsun. :) Not: Lütfen orjinal oyunu satın alın arkadaşlar. Pazarlama açısından inanın Türkiye'den önce eklenmesi gereken ülkeler dururken Türkçe'nin eklendiğinin duyrulması gerçekten takdir edilesi bir olay. :) |
|
Günün anlam ve önemi :) 41. Altın joyistik ödüllerinde; - Best Storytelling - Best Visual Design - Studio Of The Year - Best Game Community - Best Supporting Performer (@NeilNewbon) - Astarion - PC Game Of The Year - Ultimate Game Of The Year'ı kazandı.
Bonus: ![]() |
|
Bir süredir yoktum bu süreçte ortaya çıkanlar ve dikkatimi çekenler;
- Oyun Divinity Engine 4.5 ile gelecek. (Dos2: Divinity engine 3.5 ile gelmişti) - Eski oyunlardan (bg1-bg2) bazı tanıdık yüzlerle tekrardan karşılaşacağız. - Oyunda dos2'de olduğu gibi çevre ile etkileşim fazlasıyla olacak. - Yayıncıları yok. Oyunu kendileri finas ediyor, kendileri yayınlayacaklar. - Oyun dos2'den daha büyük olacak ve minimum 100 saat oyun deneyimi sunacak. (Not: Dos2'de oyun min. minimum 75 saat olarak lans edilmişti oradan işin ucunun nerelere gidebileceğini tahmin edin işte) - Oyunda sınıflar ve alt sınıflar bulunacak. - Oyun sistem olarak D&D 5th Edition kurallarını kullanacak. - Mike mearls bizzat işin içinde. (Bknz: Wizards of the coast) - Oyun Throne of Bhaal'dan yaklaşık 100 yıl sonrasını konu alıyor.(Lore açısından) - Kickstarter olmayacak. Bg3 Larian'ın en büyük projesi olacak. Swen oyunun tonunu soranlara yayınlanan trailer'ı işaret ediyor. |
|
Övülmesi gereken seviyeye gelmiş her oyun gerçekten övgüyü hak eder ve dos2 gerçekten de öyle. Bugün bile hala bir benzeri yok kendisinin ki tahtını da muhtemelen gelecekte bg3'e devredecek. Gerçi bunu söylerken bile hala bir garip hissediyorum ve şaşırıyorum çünkü bu sanki Bethesda'nın Witcher4 yapması ya da CDPR'in Tes6'yı yapması gibi bir olay aslında. Yani imkansız gözüyle bakılırdı ki Wotc gibi kökleri ve hikayeleri 1970'lere dayanan devasa bir lore'a sahip ve son derece katı kuralları olan bir kurumdan lisans almak bile bir başka başarı öyküsü aslında. Ayrıca oyunun RTwP,TB ya da aksiyon olmuş çok bir fark yaratmıyor çünkü devasa bir dünyanın içine girdiğinizde ve öyküler sizi alıp başka bir dünyaya götürdüğünde aklınıza oynadığınız oyunun türü bile gelmiyor.(: Ayrıca iyi dilerleriniz için de teşekkürler.
Hazır bg3 demişken fanların keşfetmeye çalıştıkları son durum; Video'ya şuradan ulaşıp 6.39 dakikaya gelip kendiniz de inceleyebilirsiniz karakterler de var çünkü tabi görebilirseniz. :) Harita neresi diyecek arkadaşlar dünyanın büyüklüğüne bakmak isterlerse; Şurayı tıklasın Sol tarafta ki denizde "The Sworld Coast" yazar onun hemen karşısında "TROLLBARK FOREST"ı görürsünüz. Hemen altında ise Baldur's Gate yazısını iki nehir arasında olduğunu görürsünüz. Evet video'da gördüğünüz yer aslında "Baldur's Gate" yerleşim yeri. Daha da yakından bakmak isterseniz ;"tıklayın Bir diğer haber'de Larian'ın 3d art çalışanlardan birinin "kişisel" olarak yaptığı bir çalışma. ![]() Çalışmasını farklı açılardan görmek ya da daha yüksek çözünürlüklü bakmak isteyenler şuradan ulaşabilir. Yaklaşık 4-5 gün önce eklemiş ayrıca sanatçının diğer çalışmalarına bakmak için profiline girdiğinizde Divinity Engine'e entegre edilmiş bir çalışma olduğunu tahmin ediyoruz. (Bknz: Malady ve Divinity:Fallen Heroes videosu) Sonuç olarak detay seviyesi gayet yeterli seviyede lakin animasyon ve diğer olaylar ne olur bilmiyorum. Gerçi Bg3'ün bütçesi ne onu bile bilmiyoruz neyse hayırlısı diyoruz. |
|
Oyunu cıktıgı ilk gün 20 saat deneyimlemiş. Tam sürümün cıkmasini beklemiştim.. Tam sürümden sonra ana hikaye düz gidip bitirmiştim. Şimdi 2.kez Full başarim kasmak için act 1'de yerin 3 kat altina kadar indim.. Oyun gercekten tam bir başyapit. Ben böyle muhteşem bir eser görmedim arkadaş... Güncelliyorum. TÜM zamanlarin gelmiş gecmiş efsanevi RPG'si Tam olarak budur. Türünde eşsiz olarak 1.Witcher 3 ve Dragon age originsi tahtindan indiriyor 1.Sıraya Baldur Gate 3'ü koyuyorum. Bu oyunu oynamayan cok şanslı ! 1 kez olsun şans verin mutlaka oynayin! 10/9.9 |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A4C161DF0 -- 1 Haziran 2019; 19:54:58 > |
|
![]() |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 6 Haziran 2019; 19:7:52 > |
|
|
|