Şimdi Ara

Baldur's Gate Enhanced Edition Türkçe yama DRM Versiyon&Steam[ÇIKTI] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
7
Favori
37.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunefetr

    Son gelen güncelleme ile yamadaki tüm sorunlar kalktı. Oyun sorunsuz herşeyiyle tamamen türkçe iyi oyunlar :D

    Yeniden başlamak için güzel bir haber :) teşekkürler.
  • OLASI SIEGE of DRAGONSPEAR ÇEVİRİSİ İÇİN...

    Selamlar Ben Deniz Negiş, BG1 çeviri ekibinin düzeltmeni ve terim sorumlularından biriydim.

    Beamdog'un BG1 ile BG2 arasında geçen olayları konu anlatan Siege of Dragonspear oyunu için Beamdog'dan çeviri gruplarına yeşil ışık yakıldı. Yeterli çevirmen bulunduğu taktirde Siege of Dragonspear oyununu Türkçe'ye kazandıracağız.

    Baldur's Gate'in ilk oyununu çeviren ekibin bir kısmı bir araya geldi ama çeviriye başlayabilmemiz için ekipte daha çok kişiye ihtiyacımız var.

    Ekibe katılarak çeviri yapacak arkadaşların isimleri oyunun "Credits" bölümünde yer alacak ve çeviri yapanlar çalışma sonunda oyunun ücretsiz bir kopyasını alabilecekler ayrıca bu projeyi Beamdog'un ismini vererek öz geçmişlerinde kullanabilecekler. Firma referans irtibatı olarak beni yetkilendirdi çünkü çeviriler benim elimden geçecek. Proje kapsamında çevirmenler Beamddog'un online çeviri platformunda çalışacaklar. İlgilenen arkadaşlar proje ile grup çevirisi, terim çevirisi tartışmaları, yerelleştirme sürecini deneyimleyebilecekler.

    Beamdog ile olan yazışmalarıma istinaden diyebilirim ki BG2'de yaşadığımız sorunu yaşamayacağız. Yani verilen işi yapacak yeterli sayıda çevirmen bulabilirsek Siege of Dragonspear'i Türkçeye kazandırabileceğiz. İlgilenen kişiler sayfamıza mesaj atarak irtibat kurabilirler. İlgilenmiyorsanız bile çevrenize yayarak çevirmen arayışımıza katkıda bulunabilirsiniz. Teşekkürler...

    Ulaşım linki:https://www.facebook.com/baldurgecidi/?fref=ts

    Not: ben sadece kopy paste yaptım ben deniz negiş degilim haaaa... :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 16 Haziran 2016; 4:59:30 >




  • Üzerinden yıllar geçen bu klasik kült oyunu/konuyu tozlu raflardan alalım bir canlandıralım üzerindeki tozlar örümcek ağları bi gitsin bari :)

    http://store.steampowered.com/app/228280/Baldurs_Gate_Enhanced_Edition/

    Oyunun malum Türkçe yamasını özellikle de official olduğunu görmüşken Steam indirimlerinde aldım kurdum daha başlamak kısmet olmadı. Gördüğünüz gibi oyun yapımcısının resmii forumlarında Türkçe bölümü bile var:

    https://forums.beamdog.com/categories/türkçe
    https://forums.beamdog.com/discussion/19692/tuerkce-ceviri-yamasi-hakkinda-son-bilgiler

    RYO, Fantezi, İzometrik, Tek oyunculu, Parti Esaslı-Çoklu oyuncu RYO, Çevrimiçi-Eşli Oyuncu, Real-Time with Pause, Strateji vs vs diye etiketlenmiş böylesi bir türde oyunlarla aram yoktur bir ilk olacak benim için Baldur's Gate Enhanced Edition. Tek oyunculu (singleplayer) bölümlerin olması ve tabii ki Türkçe yamasının olması beni gazladı bu oyuna. Aslında devam oyunundan haberim vardı fakat "Baldur’s Gate 2 Enhanced Edition Türkçe çevirisi iptal oldu" olayı yüzünden takibini bırakmış unutmuş olabilirim.

    http://steamcommunity.com/games/228280/announcements/detail/1584569574199302447
    http://blog.beamdog.com/2017/12/the-25-update-beta-is-here.html

    Gelelim neden bu konuyu ayaklandırdığımıza, tamam belki yamayı yapanlar kalmadı ortalıkta yazdıklarımızı görmeyecekler ama yine de sormak istiyorum bilen biri çıkabilir. Uzun zamandır oyuna bir v2.5 Beta Patch hazırlanıyormuş 8 Ocak 2018 sonrası yayımlanacağından bahsediliyor, buna göre Türkçe yamanın son durumu konusunda bilgi alabilir miyiz diyecektim, oyunlara gelen official Patch vb sonrası yamaların uyumlaştırılması lazım falan merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 8 Ocak 2018; 13:18:38 >




  • bu oyunu oynayıp ikincisini oynamamak (türkçe yaması olmadığı için) hikaye yarım kalmış hissi doğurur mu? yani ikinci oyun ilkinin hikayesini kaldığı yerden devam ettiriyor da oynanmaması ilkini oynamayı anlamsız mı kılar? bir de icewind dale de bu seri ile bağlantılı mı yoksa onu alıp tamamen bağımsız bir hikaye olarak oynayabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksiklik hissi doğmaz abi bg1in hikâyesi kendi içinde çok güzel tamamlanıyor. Icewind Dale da bağımsız bir hikaye olarak oynanabilir evet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftalardır kurulu bekliyordu "Baldur's Gate Enhanced Edition" dün dayanamadım bir bakayım dedim başladım oyuna, baştan söyleyeyim korktuğum sorunlar vb şeyler olmadı her şey eksiksiz Türkçe ve sağlam çalışıyor. The Elder Scrolls serisi ve Fallout serisi vb gibi bir karakter yaratma ırk seçme üst baş ayarlama perk/güç seçme ekranı karşıladı beni ve yüzümde tatlı bir tebessüm oluştu vay be dedim çok tanıdıkmış buralar :)

    Fakat gerçekten çok karışık detaylı ayrıntı manyağı bir oynayışı varmış, daha ilk dakikalarım kontrol şemalarını envanteri saldırı sistemini büyüleri vs vs öğretirken bile kaç kez takılıp "yok artık nasıl yani yav?" deyip deyip ekrana bakakaldım beceremedim. Üzerine çok kafa patlatılması öğrenilmesi gereken kontrol/envanter saldırı büyü sistemi var, öyle 'bi bakıp çıkayım' denilecek çerezlik oyunlardan düşünmeyin. Ben severim idare ederim böyle detaylı oyunları bol bol zamanım olsun (diğer oyunlarımı bitireyim ayrılayım) kesinlikle devamını getiririm bu oyunun, hatta bende o kadar güzel bir izlenim bıraktı ki ikinci oyununu daha bir merak eder oldum, keşke dedim Baldur’s Gate 2'nin Türkçe çevirisi iptal olmasaydı yakışırdı.

    Bir de o üste bahsettiğim meşhur v2.5 Patch olayı vardı çıkış tarihi 8 Ocak geldi geçti bir gelişme yok, Steam sayfasında tarihi 15 Ocak yapmışlar bakalım bu tarihe kadar beklemeyi düşünüyorum.
    http://blog.beamdog.com/2017/12/the-25-update-beta-is-here.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 11 Ocak 2018; 9:42:19 >




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Hocam bambaşka bir olay gerçekten ya :)) Senin bu yorum yine gaza getirdi beni. Kesin karar aldım, önümüzdeki ay kendime zaman yaratıp, evi yiyecek içecekle doldurarak bir haftamı aralıksız BG'ye adayacağım.
  • 3 kere baştan başlayıp henüz bitiremediğim şaheser. 100 saatim vardır rahat. Kitap okumayı seviyorsanız bu oyunu da seversiniz. Grafikler hayal gücünüzü kullanın diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beraber oynamak isteyen varsa her vakitte uzun saatlerce oynayabiliriz.
  • Konuyu hortlatmak gibi oluyor fakat sormam gereken sorular var. Bende yaz indirimlerinde Beamdog paketine sahip oldum. Baldurs Gate 1 ve 2'nin yanı sıra Icewınd Dale ve Planescape Enhanced Edition oyunlarıda yer alıyor pakette.

    Malum Baldurs Gate 1 ve tüm DLC paketlerinde Türkçe yama mevcut iken Baldurs Gate 2'de maalesef Türkçe yama yok. Şöyle izah edeyim Baldurs Gate 1'e ilk giriş yaptığımda DLC'lerin birinin açıklamasında, 1 ve 2'yi birbirine bağlayacak bir hikayeye sahip olduğu yazıyordu. Yani BG 1 ve DLC'leri oynadıktan sonra sanırım BG2'ye direk geçiş yapmak şart. Ama BG2 Türkçe yamaya sahip olmadığı için zor olabileceği düşüncesi var aklımda.

    Oynanış ve oyunun hikaye zorluğu ne derece acaba? RPG oyunlarına yeni yeni merak sarmış biri olarak soruyorum çok kafa karıştırıyor mu görevler? İlle Türkçe dil gerekiyor mu oynamak için? Birde tüm seriyi oynamak adına BG1 - DLC'ler - BG2 dahil hangi sıralama ile oynamak gerekir?




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.