Şimdi Ara

Bal önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
4
Favori
11.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    "Şeker vermekten" kastınızı tam olarak belirtebilir misiniz?

  • Üretici tavsiyeniz var m Çiçek balı için?

  • 6-7 yıl önce konuyu açmıştım.aralarda kaçıranlar olmuş, birçok markalı balda o kadar çok hile dönüyor ki başımı artık direk birebir tanıdığım karadenizli bir ailenin sadece kendisi için yaptığı ballardan alıyorum, o da binbir naz ile..

    Birçok mesaj alıyorum ne alalım diye.Market markalarında onca yıllık tecrübem sonucu sadece arıcan marka ve beeo ( file markette var - aynı firma metroda da metro chef ballarını satmakta ) firmalarını öneriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TatarSüvari T kullanıcısına yanıt

    Eğer "çiçek balı" olarak marketlerde satılan ve kavanozunda "çiçek balı," yazılı baldan bahsediyorsanız o tür baldan uzak durmanızı öneririm. Hele hele zincir marketlerde kendi markalarıyla sattıkları çiçek balından.


    Nedenini şöyle açıklıyayım: çiçek balı olarak satılan ballar büyük olasılıkla karma baldır. Bakım hileli demiyorum, karma diyorum. Yani genelde çeşitli arıcılardan temin edilmiş, değişik yörelerden elde edilmiş balların bir karışımı (harmanı) olan baldır. Kendi hesabıma ben çiçek balını sadece ev yapımı müslide tatlandırıcı olarak kullanıyorum ama kesinlikle kahvaltıda bal-kaymak şeklinde tüketmiyorum.


    (X) firmasının paketlediği çiçek balı 100 birime satılırken zincir marketin kendi markasıyla sattığı ancak yine aynı (X) firmasınca paketlenmiş çiçek balının 50-60 birime satıldığını gördüm. Söz konusu (X) firması bilinir bir firmadır ve hile yaptığını zannetmiyorum ama elinde bir nedenle kalmış balları bu şekilde elden çıkarmış olabilir.


    Ama başka zincir markette çiçek balının daha da ucuza satıldığını da gördüm. Bir olasılık bu daha ucuz çiçek balının arıların uzaklara gidip nektardan toplayıp yaptıkları bal değil ama şekerli sudan yine arıların yaptığı bal olabilir. Bu maalesef gözden uzak yerlerde yapılan bir üretim. Analize gönderseniz ilk başta her ikisi de bal, ANCAK detaylı analizde şekerli sudan üretim ortaya çıkıyor.


    İlla ki çiçek balı istiyorum derseniz iki önerim var:


    1) Monoflora dedikleri çiçek ballarını tercih ediniz: ülkemizde çok çeşit var ancak çoğunu zincir marketlerde bulamazsınız, internet üzerinden satış yapanlara bakacaksınız... Ucuzca olanı var, epeyce pahalı olanı da-- örneğin kestane balı! Ancak bunların en ucuzu bile aynı firmanın sattığı çiçek balından daha pahalıdır; zira üretimi sınırlıdır.

    2) Yöresel çiçek ballarını, bu arada yayla ve tercihan yüksek yayla ballarını tercih ediniz (bunları da 1-2 marka ve sınırlı türler dışında büyük marketlerde bulmanız zordur, yine internet satışlarına bakacaksınız. Ancak web sitesi olmayan ve Instagram'dan tanıtım yapan ve sipariş alan çok sayıda satıcı da var bu yöresel bal konusunda...) Dünyaca meşhur ve ciddi pahalı olan Anzer balının da yöresel bir bal olduğunu hatırlatayım!


    Çiçek balı değil de salgı balı derseniz o zaman seçeneğiniz çam, sedir ve meşe ballarıyla sınırlı; bunlarda pek hile hırda olmaz. Olsa olsa ucuza satılan ürünlerde çam balı diyeli %25 oranında çiçek balıyla karıştırılmıştır.





  • Hakiki Muğla Çam Balı🍯Bal Siparişleriniz, Bağışa Dönüşüyor🐝

    *İlanımız: https://forum.donanimhaber.com/mabolla-bal-hakiki-mugla-cam-bali-forum-dh-ozel-fiyat--157358705

    Tüm değerli forum üyelerimizi bekliyoruz. Hem bal ihtiyacınızı karşılayabilir hem de LÖSEV'e bağışta bulunmamıza vesile olabilirsiniz.

    İlanımızda diğer forum üyelerimizin/müşterilerimizin yorumlar mevcuttur. Referans ve fikir sahibi olması açısından, inceleyebilirsiniz.

    ayrıca bknz.


    Sevgilerle,

    Mabolla Organik Ürünleri




  • Nutral Therapy Gourmet Ham Bal serisini denedim. Kekik ve Narenciye efsane. Daha önce bal yemediğinizi anlarsınız. Bu arada ham bal market ballarından bayağı farklı bir yapıdaymış.



    Bal önerisi
    Bal önerisinutral therapy®
    Ham bal nedir?
    https://www.nutraltherapy.com/ham-bal-nedir/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.