Şimdi Ara

Bakanlar kurulu hükümet sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi getirilmek istenen anayasa değişikliğinde şöyle ufak bir değişiklik yapılsa aslında tüm sorun ların çözüme kavuşur.
    Cumhurbaşkanına tanınan yetkileri alıp bakanlar kuruluna vereceksin. CB gene halk oyuuyla seçimle belirlenecek,bakanları kendi seçebilecek. Ama bakanlar kurulu oluştuktan sonra cb tek başına bir şeye karar veremeyecek mesele meclisi fesh etmek istediğinde bakanlar kurulunun yarısından bir fazlasının oyu ve imzası gerekecek,ohal ilan ederkende,Kararname çıkartırken, AYM üyelerini seçerken,HSYK üyelerini seçerken de hep bakanlar kurulunun oluru alınacak,yarısından bir fazlasının oyu gerekecek.
    bir bakanın görevden alınması veya bakanlıkların azaltırıp yükseltirmesi de gene bakanlar kurulunun oluruna bağlanacak.
    bu yöntemle ülkenin kaderi tek bir kişiye emanet edilmemiş olur. sonuçta bakanları kendi seçiyor her dediğini yaptırır anacak çok çok kritik bir konuda kendi seçtiği bakanlar bile hop dur bakalım bu iş böyle olmaz der imza vermez.
    böyle bir değişiklik yapsalar ben şahsen evet derim. çünkü hem kolisyon hükümeti tehlikesi olmaz,hem de ülke tek kişiye bırakılmış olmaz.







  • Koalisyonun nesi tehlike?
  • Scott Mary kullanıcısına yanıt
    bu millet en çok koalisyondan çekti ekonomisinemi sıçmadılar hastanesinemi etmediler en kötü yonetim şekli koalisyon

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scott Mary

    Koalisyonun nesi tehlike?

    demokrasinin gelişmediği uzlaşma kültürünün olmadığı ülkelerde tehlike. keşke Almanya gibi olabilsek. Almanya da çok koalisyon hükümeti oluyor,ama hiç kavga etmiyorlar bizde ufak bir anlaşmazlıkta hemen hükümeti dağıtıyorlar.
    7 haziranda düşünsene CHP+MHP koalisyonu olsaydı MHP lideri bahçeli şugünlerde hükümeti dağıtmış olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08


    quote:

    Orijinalden alıntı: Scott Mary

    Koalisyonun nesi tehlike?

    demokrasinin gelişmediği uzlaşma kültürünün olmadığı ülkelerde tehlike. keşke Almanya gibi olabilsek. Almanya da çok koalisyon hükümeti oluyor,ama hiç kavga etmiyorlar bizde ufak bir anlaşmazlıkta hemen hükümeti dağıtıyorlar.
    7 haziranda düşünsene CHP+MHP koalisyonu olsaydı MHP lideri bahçeli şugünlerde hükümeti dağıtmış olurdu.

    Öyle haklısın ama her haliyle facia zaten demokrasinin gelişmediği ülkelerde ki yönetim şekli. Böyle yönetileceğimize koalisyonlar kurup dağılsın daha hayırlıdır. Birisi de yazmış ekonomiye zararı oluyordu diye. Gördük 15 yıllık tek parti iktidarını da. AMA KÖPRÜ YAPIYOLAAA.




  • koalisyonlar kötü, tüm yetkileri tek bir kişiye vermek de çok çok kötü.
    o zaman bu ikisininde olmayacağı üçüncü yol ve çareler aranmalıdır.
  • parlamenter sistem devam edecek

    cumhurbaşkanı 10 yıllığına, halk tarafından seçilecek ve yalnızca 1 kez seçilme hakkı olacak, yenilenmeyecek. cumhurbaşkanının partiyle işi olmayacak, siyasi ilişiği kesilecek. aynı zamanda cumhurbaşkanı yetkileri sıfıra yakın hale getirilecek, sadece vatanı milleti ve ülkenin bütünlüğünü TEMSİL görevi olacak. 10 yılın ardından ikinci kez seçilemeyeceği için siyasi amacı, seçim kaygısı ya da oy derdi olmayacak. devletin en üstündeki makamı temsil şerefine erişecek ve adam gibi 10 yıl görev yapacak

    mecliste 300 vekil olacak. seçilme yaşı en az 25 yapılacak. 100 üyeli senato meclisi getirilecek, senato üst meclis olacak. 100 senator eşit ve adeletli bölünen 100 seçim bölgesinde her seçim bölgesinden bir üye olacak şekilde seçilecek

    başbakan yürütmeye ait tüm yetkilere sahip olacak. yürütmenin başı cumhurbaşkanı değil başbakan olacak. çift başlılık yürütmede yer almayacak.

    genel seçimler 5 yılda bir iki turlu olarak yapılacak. seçim barajı kaldırılacak. ilk turda en çok oyu alan 2 parti ikinci tura gidecek ve ikinci turda %50+1 oy alan parti 300 sandalyenin 150'sini direkt alma hakkı kazanacak. kalan sandalyeler de ilk turdaki seçim sonuçlarına göre diğer partilere dağıtılacak. %1 oy alan parti bile oy oranı uygunsa en azından 1 sandalye alabilecek, hiçbir atılan oy baraj altı diye yanmayacak. ama koalisyon hükümeti diye bir şey kalmamış olacak. ikinci turda birinci olan parti 150 sandalye ile hükümeti kuracak ve yasama ile icraat yapabilecek çoğunluğu alacak

    bir kişi en fazla 2 kez başbakan olabilecek 5+5. başbakan olan kişi cumhurbaşkanı ya da cumhurbaşkanı olan kişi başbakan olamayacak.

    mecliste 150 oy alan yasa cumhurbaşkanına değil senatoya gidecek. 100 senatorun 50+1 ile onay vermesi sonucunda yasa resmi gazetede yayımlanacak ve geçerli olacak. senatodan ret yiyen yasa mecliste 2/3 çoğunluk ile yani 200 sandalye ile kabul edilirse direkt geçerli olacak ya da duzenlenip 150 oy ile tekrar gorusulmek uzere senatoya gonderilebilecek.

    şu sistemi getirsinler bu ülke adam olur




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.