Şimdi Ara

Bakan Kacır, Chery yatırımı için ipucu verdi: 2 milyar dolarlık yatırım geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakan Kacır, Chery yatırımı için ipucu verdi: 2 milyar dolarlık yatırım geliyor!
    BYD’nin ardından Çinli otomobil devi Chery de Türkiye’ye fabrika kuruyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Chery yatırımı hakkında çeşitli ipuçları paylaştı.

Chery, BYD’yi ikiye katlayacak!

Çinli otomotiv devi BYD, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye'de 1 milyar dolar değerinde bir yatırım anlaşması imzalamıştı. BYD’nin fabrika kurulumu için hazırlıklar başladı, 2026 yılında üretim başlayacak. Chery’nin yatırım miktarı ise ilk kez ortaya çıktı. Bakan Kacır, önümüzdeki ay 2 milyar doların üzerinde yatırım paketi açıklanacağını duyurdu. Bu da Chery'nin yatırım miktarı bakımından BYD'yi ikiye katlayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.Türkiye’de elektrikli araç sayısı bir yılda yüzde 130 yükseldi

BYD’ye ek olarak yeni yatırımlar geldiğini vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye kazandırma aşamasına geldik. İnşallah önümüzdeki ay bunun ilk fazı olan 2 milyar doların üzerinde bir yatırım paketini duyuracağız.” dedi.

Bakan Kacır, önümüzdeki ay duyurulacak 2 milyar dolarlık yatırımın hangi şirket tarafından yapılacağını söylemedi ancak açıklamasında iki defa Chery’i işaret ederek 2 milyar dolarlık yatırımın Chery tarafından yapılacağını ortaya çıkardı.

Bakan Kacır, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Son aşamaya geldiğimiz, yer seçimi konusunda son basamaklarını sürdürdüğümüz birtakım yatırımlar var. Küresel yatırımların ülkemize çekilmesi bizim için önemli. Bu yatırımlar başka ülkelere giderse bu defa biz orada üretilen ama Türkiye'de satılan araç markalarıyla karşı karşıya kalırız. Biz 'Teknolojide öncü markalar Türkiye'yi yatırım yeri olarak tercih etsin, burada AR-GE, üretim ve Türkiye'den dünyaya ihracat yapsın' istiyoruz. BYD yatırımını bu anlayışla Türkiye'ye kazandırdık. Chery ve benzeri diğer markalarla da bu anlayışla görüşüyoruz”

Chery fabrikasının yeri netleşiyor

Chery fabrikasının nereye kurulacağı henüz belli değil. Chery fabrikası için Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde geniş bir alan ayrıldı fakat Çinli otomobil devi stratejik nedenlerle başka bir yer istedi. Chery fabrikasının yeri önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Bakan Kacır’ın açıklamalarından anlaşıldığı üzere Chery fabrikasının yeri konusundaki görüşmelerde son aşamaya geçildi. Bu konunun resmiyete kavuşmasının ardından Chery’nin Türkiye’ye 2 milyar dolarlık dev yatırımı açıklanacak.

Chery otomobillerdeki yüzde 50 gümrük vergisi kalkacak!

Çin'den ithal edilen fosil yakıtlı ve hibrit araçlardan yüzde 50 gümrük vergisi, elektrikli ve PHEV araçlarda yüzde 40 gümrük vergisi alınıyor. Chery'nin 2 milyar dolarlık yatırımını duyurması ve yatırım belgesini almasının ardından Chery otomobillerdeki gümrük vergisi sıfırlanacak. Bu da Chery otomobillerin fiyatında indirim fırsatı yaratacak.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/sanayide-2025-hedefi-yuksek-teknoloji-yatirimlarinin-merkezi-olmak/3465197

• Sonra BYD meselesine dönmesin bu iş. BYD yatırım yapacak fiyat indirecekler denildi. Ama ortada pek bir indirim yoktu. Üzerine 3-5 koysan zaten Avrupalı üreticilerin arabasını alırsın. parça-servis sıkıntısı çekmezsin.

Arabayı yenilemeyi düşünüyorum. Gözüm çinlilerde ama ortada pek bir indirim yok.
    Trakyali 86

La boş yapma ne arkadaşım. Bu nasıl bir sokak ağzı. Şuraya yazı yazarken bile kendini zorlayıp ben nasıl konuşuyorum diye düşünmeden yazıyorsun. Ben sana içimden geleni geldiği gibi söylüyor muyum.

Bi kere karşındaki insanı, kendi fikrine ikna edeceksen onu aşağılamazsın, onun aklından konuşur tarafına çekersin.

Şimdi bende sana asıl sen boş yapma mı diyim.

Çinden kendi adamını getirecek tabi. Nasıl başyacak işe işi bilmeyen bi memlekette. Gelenler bizim vatandaşa iş öğretecek. BYD ve CHERRY fabrikaları sayesinde 5-10 yıla kalmaz bu fabrikalardan ayrılıp da kendi yerini açan araç bataryalarını parça parça değiştirebilen elektrikli motor tamiri yapan sanayi ustaları yetişebilecek.

Üzerine 3-5 koyarak alabileceğin bu dolulukta bu sınıfta bir Avrupalı phev yok. Bunu BYD de bildiği için beklentilerin üzerinde bir fiyat açıkladı, çünkü bu fiyat bandında "bile" rakipsiz. Rekabet olmadığı için fiyatı BYD belirliyor 2 milyonun altında.

Bu oyunu bozacak olan yine bir Çinli olacaktır chery ya da bir başkası. MG de yatırım yapacak ve güzel bir phev aracı onun da mevcut. Elbette astronomik bir indirim beklemiyorum zira Chery kârından vazgeçerek şuanki fiyatları tutuyor rekabet için. Teşvik alırsa bunun tamamını yansıtmaz muhtemelen, hayır kurumu değil bunlar zira. Ama hiç değilse BYD denen ALJ oyuncağı firmaya bir ya da iki rakip çıkmış olur, rekabet fiyat açısından tüketicinin en büyük ve tek silahı

• Bize ne?!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adana Mersin tarafına yapılsa keşke

• EyezBerg kullanıcısına yanıt
    Bize ne ne demek. “Bana ne” de bari. Ben sevindim mesela.

• tiggo 8 phev 1500 mü olacak 🤘🤘🔥🔥

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O zaman yeni araç almak için biraz daha bekleyim

• He he adamlar yatırımı yapar sonra çinden kendi vatandaşını getirip çalıştırır siz de ağzınızı açamazsınız. Böyle yatırım yapacaklarsa hiç yapmasınlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Süper haber fiyatlara yansır işallah. Elektrikli modellerinde getirirse süper olur.

• Fiyatlara etkisi olacak mı?

• Harika bir haber harika!
    Çok sevindim . Chery modelleri baya ucuzlayacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsun'u neden istesinler ki zaten sanayi başkentleri dururken.

• Harika haber 2.1 milyondan 2.05 milyona kadar geriler fiyatlar!!

• BYD , Cherry ve MG.

3 Çinli firma da fabrika kurarsa Türkiye büyük fırsat yakalamış olur.

• Sonra BYD meselesine dönmesin bu iş. BYD yatırım yapacak fiyat indirecekler denildi. Ama ortada pek bir indirim yoktu. Üzerine 3-5 koysan zaten Avrupalı üreticilerin arabasını alırsın. parça-servis sıkıntısı çekmezsin.

Arabayı yenilemeyi düşünüyorum. Gözüm çinlilerde ama ortada pek bir indirim yok.

• bence ölü yatırım. gelecek de üretecek de satacak da bizden avrupa'ya ihrac mı edecek? biraz çalışır sonra dükkanı kapatır, taşınır. memlekete zaten satamaz. anlamıyorum bu işleri. biz de tog üretip satacağız? bu çinliler japon da değil ama harakiri gibi bir şey yapıyor. Bakan Kacır, Chery yatırımı için ipucu verdi: 2 milyar dolarlık yatırım geliyor! 

• Ülkeye yatırım yatırımdır. Sevindirici bir haber.

Canlandıracağı yan dallar ile 2 milyar dolar bir bakmışın 3-4-5 milyar dolar diye gidiyor. Çünkü yedek parça servis altyapısı satış ofisleri bayiler derken binlerce insana sağlayacağı iş olanakları ve katlı ile sevinmemiz gereken bir iş.

Chery modelleri zaten kısmen pisaya göre ucuz birde Türkiye'de üretiliyor diye vergi indirimi halka yansırsa bizim içinde güzel bir alternatif olabilir.

• Nasıl ki kazık fiyatlarına rağmen deli gibi satan byd seal you dmi sayesinde adamların fabrikasını beleşe getirmelerini sağladık. Hatta adanlar kendi işçilerini bile çin'den getirecekler haberi yapıldı.

şimdi de bol bol chery alarak o fabrikayı da beleş hale getirelim, ülkeye müthiş bir dinamizm kazandırnış oluruz.

Yarın bir gün tüm ülke çin'li markaların dominesi altına girdiğinde ve rekabet ortadan kalktığında çok ağlayacağız ama neyse, nasıl.olsa bizde kervan yolda düzülür plan-program- amaliz hak getire.

• Yatırım yapılınca fiyatlar düşecek diye bekleyen halka zam şoku.

• Togg işi yalan oluyor gibi

• Dunya kuculdu 115$ asgari ucreti olan ulkeler varken 625$ asgari ucreti olan bir ulkeye neden gelip yatırım yapsın..tabiki bu fabirkların turkiyede kurulmasını isteniyorsa hukumetler ciddi siyasi ve maddi tavizler verecek...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.