Şimdi Ara

Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
16.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar artçı hızı pek etkilemiyo top speed 152 artçıyla rahat 140 basılır ama koşulların iyi olması gerek
  • basmayın arkadaşlar günahtır sakin kullanın relax tadını çıkara çıkara daha zevkli yahu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 10 Haziran 2016; 16:08:19 >
  • pazartesi bende almaya gidiyorum. NS200 artık araştırmaktan ve motor alma ölüm makinesi motor alma kaza yaparsan ölürsün, ölüm ölüm ölüm diyenlerden yoruldum , alacağım .

şimdi, motoru 0 aldık Pulsar için konuşacak olursak başlıca ne gibi masraflar yapmam gerekir hani olmazsa olmaz aksesuar falan soruyorum. ben çanta alacağım arkaya hatta ileride yan çantaları da almayı düşünebilirim. Cumartesi akşam yola çıkıp pazar akşama kadar gezmeyi düşünüyorum. Diğer günler nadir binerim motora .

Güvenlik önlemi için hırsızlığa karşı ne gibi bi çözüm bulabilirim kilit vs ne almalıyım mesela . Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için
  • mimi kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun bu felaket tellalları her yerde var ehliyete yazıldığım günden bu ana kadar hep kötü senaryolar anlatılıyor o kadar korkar oldum ki emniyet şeridinden çıkmayacağım neredeyse :)
    bence 2 tip motorcu vardır
    1) belayı arayan:araya dereye çok giren yolda aşırı süratli zig zaglar çizen ölmek için elinden ne gelirse yapan şansını zorlayan motorcular (bunlara bir şey diyemem buda bir yaşam biçimi adrenalin güzel bir duygu sonuçta)
    2) belanın gelip kendisini bulduğu:sakin kullanan ve sakin kullandığı halde gelip başkasının kendisine zarar verdiği motorcular

ben ikinci gruptanım sağ şeride geçer sakince kullanırım yolun tadını çıkara çıkara hatta gideceğim yere patika veya köy yolu vb.bir yol ile gidilebiliyorsa uzun kısa fark etmez km’si ne olursa olsun o yolu seçerim otoyola pek çıkmam zorunlu olmadıkça mesela geçen cuma akşamı Kocaeli Karamürsel'e gidecektim 2 yol var 1.yol (D-130 denilen yol (otoyol)) 2.yol (Gölcük-İhsaniye-Lütfiye-Sofular-Akçat üzerinden giden bir yol) ben tabiki 2.yolu tercih ettim köylerin içerisinden geze geze gittim
    yani bu şekilde kullanıyorken yada kullanmaya çalışıyorken bile bela bazen gelip beni bulabilmekte şöyle ki bu bahsettiğim 2.yoldan gidebilmek için gölcüğe kadar belirli bir müddet D-130'u kullanmak zorunda kalıyorsunuz mecburi istikamet yani böyle sağ şeritte seyir halindeyken yan yoldan çıkan bir hayvan yola öyle bir daldı ki işten 2 dakika erken çıkmış olsam beni yan şeride oradan da artık o şeritte bulunan bir aracın önüne atacaktı it oğlu it yani trafikte böyle hayvanlarda olabiliyor maalesef ama motor kullanmak bir tercih meselesi bunları göze alacaksınız şüphesizki insanın kaderi ne zaman ne şekilde öleceği Allah tarafından yazılmış vakit zaman geldiğinde ne 1 dakika ileri ne 1 dakika geri kalıyorsun olan oluyor sonuçta ve işin oluş şekli sebep oluyor ben buna inanıyorum böyle düşünüyorum

gelelim ikinci meseleye aksesuar olarak ben yakın zamanda çakarlı sis farı taktıracağım kısmetse çünkü trafikte fark edilmek gerekiyor ve insanlar maalesef arabaya odaklanmışlar yani yan yoldan çıkacak mesela gözü,zihni otomobil arıyor gelen motosikletliye algı kapalı bu sebeple yanıp sönen bir çakar en azından trafikte farkındalık yaratır diye düşünüyorum

çanta işine gelince evet gereklilik ama benim düşüncem görüntüyü çok bozuyor şimdilik bir sırt çantasıyla işi çözmeye çalışıyorum çok gerekli olursa mecbur alacağım yan çantalar uzun yolda gerekli olacaktır ama şu an için uzun bir zaman boyunca böyle bir düşüncem olamayacak çünkü evdeki komutan müsaade etmiyor :)

lastikleri benim gibi sakin kullanıyorsan değişmene gerek yok oldukça iyi masraf yapma haybeye ama çok yatarım hızlı giderim filan diyorsan bilemiyorum çünkü hiç böyle kullanmadım ama sakin kullanım için oldukça iyi (max hızım şimdiye kadar 75 km malum rodajdayım)

güvenlik önlemine gelince ben kilit aldım zincirli ayrıca bir kurye arkadaşım ön diskte bulunan bir deliği matkapla genişletip buraya asma kilit taktığını söyledi (disk kilidi pahalı olduğundan kuryeler bu yöntemi kullanıyormuş) kilit şeklide bu

Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım

ben diskin orjinali bozulmasın diye bu yöntemi denemedim normal kilit aldım zincirli olanından ama hırsıza kilit dayanmaz sonuçta adamın işi o çalmak bu sebeple sana tavsiyem kasko yaptır ben yaptırdım 798 TL tuttu hem hırsızlığa karşı önlem hem de kazaya belaya karşı kıyafetleri dahil tuttu hem de bu rakam (kıyafetler için kaza teminatı var hırsızlık yok bu arada bunu da belirteyim)

birde branda al mutlaka yağmur çamur için önemli sadece yağmur çamur içinde değil geçen akşam tam göstergenin ortasına kuş pislemiş nasıl denk getirmiş bilemiyorum ama kuşu tespit edersem kıçına madalya takacağım
    birde kedilerden muzdarip olanlar var seleye çıkıp yatanlar hatta tırnaklarıyla zarar verenler çok şükür benim başıma gelmedi ama gelmeyecek diye de bir şey yok benimde en yakın zamanda bir branda almam gerekiyor

tabi her şeyden önce kıyafetini almanı tavsiye ediyorum hatta motordan önce

birkaç resim atayım bari bu yol varken D-130 kullanılır mı? siz karar verin :)

Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 13 Haziran 2016; 17:54:31 >

• Hayırlısı olsun hocam, ben de bir iki aya kadar maaştan kenara atabilirsem almayı planlıyorum. Alacağım zaman size danışacağım bol bol konu olur.
  • pago P kullanıcısına yanıt
    Hocam yazınızı 2 kez arka arkaya okudum, adeta bir roman havasında yazmışsınız gerçekten anlattıklarınızı okurken mutlu oldum :)

Tabi bu mutluluğu katlayan güzel tavsiyeleriniz ve muhteşem manzara fotoğraflarınız.

kasko konusunu ciddi bir şekilde düşüneyim ben halen motoru almadım işlerimin yoğunluğu sebebiyle, gidip kask kıyafet vs fiyatlarını belirleyeceğim krediyi ona göre çekeceğim tabi buna çanta da lazım çünkü ben arabaya alıştığım için yanımda bir çok eşya gezdiriyorum bu alışkanlığımdan vazgeçemem sanırım spor salonu kıyafetler , fotoğraf makinesi vs. kilit de alırım branda şimdilik almayabilirim muhafaza edeceğim yer apartman girişinin içi olacağı için kapalı mekan olur ama bazen 1 hafta kullanmayacağımı düşünürsek yinede branda gerekebilir bakarım bi :)

bir de trafikte güzel bir plaka ayarladım mı tamamdır, malum ilk aracım ve plakası ömrümün sonuna kadar unutmayacağım bir plaka olacak :D

yarından sonra durumu yine yazarım buraya, dediğiniz gibi kaza bela gelip bulacaksa her yerde bulur , zaten bende araç kullanırken bile çok sert kullanan birisi değilim ki zamanında scooter kullandığımda da sakin bir şekilde sürdüm hep o yüzden lastiğe de şimdilik gerek yok diye düşünüyorum.

tekrar güzel yazınız için teşekkür ederim kazasız belasız seyahat etmenizi temenni ederim.

güzel dilekleriniz için ben teşekkür ederim inşallah daha iyisi sizin olur :)
    kıyafetler benim 1.300 TL'ye yakın tuttu ama bana 800 TL ye geldi çünkü GİS akademiden sürüş eğitimi kazanıyorsun böyle bir eğitim 500 TL'den aşağı değil ramazandan sonra randevu alıp gideceğim kısmetse kadıköyde motomaks var evlendirme dairesinin karşısındaki sokaktan giriyorsun motor kıyafetleri satan dükkanların alayı orada motomaksa gir oradan al sürüş eğitimi mutlaka gerekli belirttiğim gibi 1300 tl verdim 800 tl ye geldi internete kadıköy motomax yaz googleye yol tarifi alabiliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 29 Haziran 2016; 15:02:08 >
  • evet arkadaşlar 500 km ilk bakımına girdim bu bakımda motor yağı - yağ filtresi değişti ilk bakım aralığı kısa maalesef ama fabrika bu şekilde tayin etmiş mecbur giriyorsunuz yoksa garanti kapsamı dışına çıkıyor
    bu ilk bakımda vidaları da kontrol ettiler gevşeyen var mı diye pek çıkmadı 100 TL ilk bakım ücreti tuttu bana göre makul bir rakam

bakımı kadıköyde motoru aldığım yerde yaptırdım bay moto'da natilus alışveriş merkezinin arkasında bir yer oldukça ilgililer bir şikayetim yok sorunda yaşamadım
    esasen Kocaelinde oturuyorum annemler istanbulda oturmaktalar hafta sonu hem bir aile ziyareti olsun hemde gitmişken bakıma sokayım diye istanbula gittim istanbula giderken molla fenari köyü üzerinden geçen eski istanbul yolunu tercih ettim köylerin içerisinden geze geze gitmek güzel oldu fazla fotoğraf çekemedim malesef iftara yetişmem gerekiyordu buradan orhanlı mevkiine oradanda ömerli şile yoluna bağlanarak çekmeköye gittim güzel bir yolculuk oldu istanbul dönüşünde de aynı yolu tercih ettim bu yol güzergahında bulunan ballıkayalar tabiat parkına uğrayacaktım ama yine ramazan dolayısıyla buraya uğramak istemedim ramazandan sonraki bir istanbul seyahatimde kısmetse uğramak niyetindeyim dönüş yolunda izmite vardıktan sonra karamürsele gitmem gerekiyordu zorunlu olarak gölcüke kadar otoyoldan ilerledim sonrasında yine akçat üzerinden geçen köy yollarına daldım bu yolun resimlerini önceki yazımda paylaşmıştım tamı tamamına 170 km ye yakın yol yaptım

bu yolculuk esnasında motordan 2 şikayetim oldu birincisi sele uzun yolda acayip kıç ağrıtıyor otoyollarda biraz bu şikayet azalabilir ama köy yolları gibi engebeli yollarda kıç acayip ağrıyor abi ama bunu ara sıra mola vererek gidermek mümkün özellikle çeşme başlarında dere kenarlarında biraz mola vererek bu sorun giderilebilir ben pek mola vermedim ramazan ayı malum zaten susuzluk had safhada çeşme başı filan pek durmak istemedim ne yalan söyliyim bu birinci şikayetimdi

ikincisine gelirsek abi ellerim bileklerden acayip uğuştu yalnız bu uğuşma düz yolda yok yokuş çıkarkende yok hatta bileklerin en rahat ettiği yer yokuş çıkarkenki dakikalar ama yokuş inişlerinde yük öne bindiği için sanıyorum bileklere çok yük biniyor buda uğuşmalara sebep oluyor bunuda uğuşan bileği gidondan çekip bilekten elimi döndürerek yenmeye çalıştım elime kan gittiğini hissetmek güzeldi :)

şu anda 1000 km yi buldu bakımdan sonra gezmeye devam ettim fırsat buldukça geziyorum izlenimlerimi paylaşmaya çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 29 Haziran 2016; 14:49:44 >

• evet arkadaşlar bu hafta sonu cumartesi evde pinekleyip tembellik yapmak niyetindeydim fakat yat yat canım sıkıldı ve biraz ortalarda dolanayım dedim önce Karamürsel sahilinde biraz oyalandım sonra biraz tepelere çıkayım körfezi tepeden seyredeyim diyerekten kendimi dağa taşa vurdum dağ taş dediysem de öyle arazi filan değil bildiğimiz köy yolları yani asfalt yerine göre düz yerine göre bozuk öyle boş boş dolanırken yolun kenarında İznik tabelası gördüm kendi kendime dedim vaktim var zamanım bol neden olmasın yola koyuldum zaten gitmeyi de düşünüyordum kısmet o güneymiş esasen daha önce İznik'e arabayla gitmiştim ama pek gezme fırsatım olmamıştı bu sefer santim santim her yanını dolaştım hatta surların arasındaki çakıl yolda bile gezindim benim açımdan güzel bir hafta sonu oldu yolda ağır ağır ilerler iken arkamdan 10 kişilik bir motosiklet konvoyunun geldiğini gördüm içlerinde en düşük olan motor herhalde BMW R1200 GS ADVENTURE idi bir süre arkamdan geldiler sonra korna çalarak tek tek yanımdan geçtiler içlerinde bayan sürücülerde vardı bir ara ortalarında kaldım önümde BMW K1800 vardı açmış radyoyu dinleyrekten gidiyor abimiz bende biraz müziğe kulak verdim sonra arkamda kalanların hepsi önüme geçti bende inat bu ya peşlerine takıldım ta ki köy yolları bitene kadar köy yolları bitipte İznike giden düzlüğe çıkınca alayı yapıştırdı uzadı bende arkalarından baka kaldım e adamlar haklı 1200-1800 cc bizimki 200 cc :) zamanım olsa aslında Yenişehir üzerinden Bursa'ya bile gidecektim ama eve dönmem gerekiyordu bu arada yol kenarında Kırgızlar Türbesi adında bir türbeye rastladım kimsenin bilmediği görse de pek ziyaret etmediği yol kenarında biraz kaderine terk edilmiş bir türbe içi biraz bakımsız bahçesinde Kırgızistan Cumhurbaşkanının diktiği bir çam ağacı var birde heykel dua edip bir fatiha okuduktan sonra evime geri döndüm hafta sonu yapmış olduğum bu yolculuğun resimlerini ekliyorum iyi seyirler
    konvoyda ilerlerken haliyle resim çekemedim bi gopro şart oldu bu konuda bilgisi olan varsa bana yazabilir mi böyle orta yollu işimi görecek bir şey arıyorum bilgimde pek yok kazıklanmayalım haybeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 25 Temmuz 2016; 12:51:17 >

Hocam güzel gezmişsiniz valla canım çekti. :)
    Kamera önerisi istemişsiniz o yüzden yazayım istedim, gearbest'ten eken h9 model kamera almıştım 1080p 60fps çekim yapabiliyor ve yanında aksesuar setleri dahil. Kaska monte etmek için her şey mevcut kutusunda. Çok kaliteli bir görüntü sunmuyor ama 60fps ile güzel çekim yapabiliyor. Daha kaliteli bir kamera olsun isterseniz Xiaomi yi var, yine gearbest'ten almıştım. Aksesuarlar için ayrıca para ödemeniz gerekiyor yalnız, yaklaşık 90 dolara gelir.
  • _recoo kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim fırsat buldukça bir yerlere kaçmaya çalışıyorum aşağıda bir link gönderiyorum bahsettiğiniz kamera bu mu?

http://www.motosiklet.net/forum/kamera-ve-interkom/157610-eken-h9-ultra-hd-4k-action-camera-incelemesi-ve-test-videosu.html
    Aynen budur hocam, gearbestten 47 dolara almıştım ben.
    benimde kafama yattı bu açıkçası görüntü kalitesi tabiki önemli ama öyle çok takıntım da yok ayna gibi olsun filan öyle bir takıntım yok
    internet ortamında (facede,instagramda,yerine göre youtubede) yayınlanacak kalitede olması yeterli benim için bu ortamlarda iyiyse ciddi şekilde bunu
    almayı düşünüyorum yeterlimi üstadım bu ortamlar için kalitesi
    Çekim kalitesi olarak gayet de yeterli bence, fakat göze çarpan eksiklerini ben söyleyeyim siz karar verin:
    - Renkler biraz fazla yapay, kontrast yüksek gibi göz yoran görüntü verebiliyor.
    - Fotoğraf çekimleri kötü, çamur gibi.
    - Geniş açı çektiği için görüntü kenarlardan çok bozuluyor, yamuluyor. Birçok kamerada daha düzgün görüntü var.
    - Video çekimleri 1080p ve 60fps olmasına rağmen görüntüde kumlanma olabiliyor, düşük ışıkta güzel görüntü yakalayamıyor.

Tercih sizin, bunlar önemli değil diyorsanız alın teknik olarak güzel kamera. Ama derseniz ki almışken kaliteli alayım, o zaman Xiaomi Yi'yi öneririm.
    Renkler biraz fazla yapay, kontrast yüksek gibi göz yoran görüntü verebiliyor. (ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL)

- Fotoğraf çekimleri kötü, çamur gibi. (HİÇ ÖNEMİ YOK TELEFONLA ÇEKERİM FOTOLARI)

- Geniş açı çektiği için görüntü kenarlardan çok bozuluyor, yamuluyor. Birçok kamerada daha düzgün görüntü var.( BU KÖTÜ BİR ÖZELLİK)

- Video çekimleri 1080p ve 60fps olmasına rağmen görüntüde kumlanma olabiliyor, düşük ışıkta güzel görüntü yakalayamıyor. (DÜŞÜK IŞIK SORUN DEĞİL AMA KUMLANMA ÖNEMLİ)

sonuç olarak
    sıkıntılı o zaman üstadım

bir düzenek yapıp kaskıma ya cep telefonumu monte edeceğim yada koli bantıyla bir kamera yapıştıracağım :)
    bu kameraların iyileri çok pahalı o kadar parayı vermek akıl karı gelmiyor bana orta kalite seviyesi bu diyorsunuz alt kalitesini düşünemiyorum bile vazmı geçsem ne yapsam acaba
    yada selfi çubuğundan bir düzenek tasarlayıp kaskamı montajlasam :)

Hocam siz en iyisi bu modeli kullanan motorcularin videolarini inceleyin. :) Fiyat klasmaninda en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    OK TEŞEKKÜR EDERİM ÜSTADIM
    üstadım örnek video var mı elinde ?
  • hocam elimde yok fakat youtube'da örnekleri mevcut:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.