Şimdi Ara

Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
16.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Böle anılarınızı okumaktan cidden büyük keyif aldım bi motovlog kanalınız olsa zevkle izlerdik tekeriniz düz bassın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flawsız kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
    güzel bir kamera bulabilirsem fiyatı makul işimi görecek neden olmasın
    inşallah gün gelir beraber dolaşırız :)
  • evet arkadaşlar boş durmadım yine
    geçen hafta sonu eşimi de alıp Gebze'de bulunan Ballıkayalar Milli Parkına gittim

şu anki sorunumuz şu arka kısmı eşim için oldukça rahatsız bu sorunu çözmem gerekiyor
    hafta sonu seyahatinden birkaç foto ekliyorum tabiat parkından içeri araç giremediğinden bir iki manzara fotoğrafıyla durumu geçiştirdim idare edin

Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 26 Ekim 2016; 10:03:56 >

• Allah nasip ederse 1 ay sonra bende alıyorum sıfır, lastikleri alır almaz pirelli rosso 2 ile değiştirmeyi düşünüyorum ona bütçe ayırmaya çalışıyorum bu ay üniversite'ye pulsarla gidip gelicem inşallah :) Tekeriniz düz bassın hocam fotoğraflarınız göz alıcı takipteyim.
  • Dostlar 2 el 2016 2000 km de pulsar ne eder sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pago P kullanıcısına yanıt
    Allah mutluluğunuzu daim etsin hocam :) En kısa sürede ikinizin de ekipmanları tamamlamasını dilerim , sizin de aklınızdadır zaten :)
    Bir iki soru sorayım ben de izninle

Motorda titreşim var mı ? Ayaklarda, ellerde vs.
    Kaliteli bir lastik ortalama ne kadar tutuyor ?

Üstündeki montun kumaşı ısınmaya dayanıklı mı ? Sırtlığı da var gibi duruyor, bir yere koyarken sorun yaşıyor musunuz yoksa üstünde mi tutuyorsun :)
    Tekrar sorayım , CBR 125 alsaydım keşke dediğin oldu mu hiç ?

Teşekkür ettim :)
  • adem48 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim üstadım
    lastikler çok kötü değil agresif kullanmayıp sakin kullanacaksan hayli hayli götürür
    ben değiştirmedim mesela üzerindeki orjinal lastik limitlerini bilerek kullanıyorum paramda cebimde kalıyor
    limitlerini bilerek kullanacaksan hiç boşuna para verme derim lastiğe onun yerine çakarlı sis farı al daha faydalı olur trafikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 29 Ağustos 2016; 18:03:51 >
  • ilker07 kullanıcısına yanıt
    güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
    bana her hafta sorun çıkaran ama çok sevdiğim ve satarken bana çok sorun çıkarmasına rağmen üzüldüğüm renault scenic aracımı bugün satmış bulunuyorum
    inşallah her hafta sorun çıkarmayan başka bir araç alıp her hafta tamirciye verdiğim parayla eşimin ekipmanlarını tamamlayacağım :)

üstadım motorda titreşim yok inanki yok yani tek silindir ama uyuşukluk filan yapacak rahatsız eden bir titreşim yok titreşimle ilgili tek şikayetim var belirli devirde ön cam zırıldıyor ama belirli devirde o devir aralığını geçince yapmıyor onuda sağ kısımdaki camı tutan vidanın yalama olmasından yapıyor tam camı sabitleyemiyor çünkü kısmetse servise gittiğimde değiştireceğim titreşim ile ilgili tek şikayetim bu rodajı açmak için limitleri zorladığım oldu ara ara inan üst devirlerde bile öyle çok bir titreşim yapmadı mesela mondialin 250 MCT sinede bindim ön kısım o motorda az titreşim alır ama arkası adamın kuruk sokumunu öyle bir titretirki felç oluyorum sanırsınız bunda ne önde nede arkada böyle bir titreşim var hatta yok yani titreşimi mondial 250 MCT de yaşamış biri olarak söylüyorum titreşim yok abi kim var diyorsa yalan söylüyor tek silindirli olan bir motorda olması gerektiği kadar var ama rahatsız etmiyor

lastik olayına gelince ben değiştirmedim kalitelisi ne kadar tutar bilmiyorum limitlerinde kullanıyorum rodajı açmak için düz yolda basıyorum virajlı yolda sakin kullanıyorum limitlerine göre yatıyorum paramda cebimde kalıyor haliyle limitlerinde kullanırsan gerek yok

kumaş yazlık delikli kumaş ama koruma faktörleri iyi sırtlığı var enseden kuyruk sokumuna kadar hemde bazı zamanlarda üzerine mont giyiyorum bazen oldukça hoş gözüküyor kendimi van dame zannediyorum :) e haliyle motora binip inincede dikkat çekiyorum tabi soyunana kadar soyununca göbek bir çıkıyor nohut yutmuş solucana dönüyoruz :)
    pantolonum ama kumaşı ısınmaya dayanıklı korumaları gizlenmiş kot pantolon kalçaya kadar koruması mevcut bir yere gittiğimde motorun üzerine bırakıyorum yakınlardaysam oda yoksa üzerimde taşıyorum ama uzun yolda kullanıyorum şehir içinde 30-40 kullandığım için normal mont giyiyorum birde sırt korumam var ayrıca içerden onu takıyorum yetiyor zaten

cbr 125 hayatım boyunca hiç düşünmedim iyi bir motor ama o kadar para yatırmaya gerek yok

PULSAR CANDIR CAN :)

• selam arkadaşlar
    Eylül ayının güneşli bir pazarında kanım kaynamaya başladı ve amaçsızca motora atlayıp gezineyim dedim Eski İstanbul yolunda gezinirken aklıma birden tarihi bir mekan olan daha öncede bu yoldan gelip geçerken tabelasını gördüğüm kutluca köprüsü geldi zaten gelip giderken tabelasını gördüğüm için gidilecek yerler arasına koymuş birazda internetten araştırma yapmıştım gittiğimde de köylülerle oturup biraz sohbet ettim köylüler buraya taş köprü diyorlarmış bölgede zaten zamanla bu adı almış

Araştırmalara göre köprü M.S. 1.yüzyıla ait orjinal hali ile günümüze ulaşmış tek köprü olma özelliğini taşıyor

Eski roma ipek yolu üzerinde bulunan bu köprünün yapıldığı yüzyılda İstanbul (Constantinapol) daha yokmuş bile bunun yerine Byzantion denen bir site devleti varmış ve bu köprü Byzantion (https://tr.wikipedia.org/wiki/Byzantion) ile o zamanki adı Nikomedia'yı yani günümüz İzmit'ini (https://tr.wikipedia.org/wiki/Nikomedia) birbirine bağlıyormuş

Yani tarihi neredeyse İstanbul'dan daha eski bir köprü

O çağlarda bu bölgenin tamamınada Bitinya deniyormuş (https://tr.wikipedia.org/wiki/Bitinya)

Köprünün altından akan dereye ise günümüzde koca dere deniyor bu dereyi haritadan takip ederseniz günümüzdeki Ağva'ya ulaşıyorsunuz (şahsen Ağva'ya evlenmeden önce çok gidip gelirdim arkadaşımın bu derenin kıyısında yazlığı vardı ve biz bu dereden yeri geldiğinde yüzerek yeri geldiğinde kanoyla denize giderdik hatta balık bile tutmuşluğumuz vardır bu derenin nerelere kadar uzandığını hep merak ederdim meğerse sipahiler göletinden başlıyor bu köprünün altından geçip Ağva'ya varıyormuş bu sayede bir nebze olsun merakımı da gidermiş oldum)

https://yandex.com.tr/harita/104736/korfez/?ll=29.758227%2C40.917363&z=18&l=sat%2Cskl

1940 yılında Kocaeli’de araştırma yapan Alman Karl Dörner Kutluca Köprüsü’nün mimari özellikleri baz alınarak köprünün İmparator CLADİUS (https://tr.wikipedia.org/wiki/Claudius) döneminde inşa edildiğini belirtiyormuş

7 gözlü ve 5 kemerli olan köprü yöresel kesme taş malzeme kullanılarak yapılmış. Milattan sonra birinci yüzyılda inşa edilmiş olan köprünün duvar işçiliği ve kemer tekniği dikkat çekmekteymiş
    Köprünün bir benzeri Amasra’da bulunmaktaymış gün gelirde oralara giderim belki aklımda bulunsun

Günümüzde köprü Karayollarına bağlanmış ve halen ulaşım için kullanılıyormuş üzerinden halen taş ocaklarında çalışan kamyonlar gidip geliyormuş taaaaki Kocaeli Üniversitesinden bir arkeolog hocamız fark edene kadar (köylüler ismini söyledi ama şu an unuttum hocamız kusura bakmaz umarım) köylülerin anlattığına göre bu hocamız köprünün halen kamyonlar tarafından kullanıldığını görünce hemen Kocaeli Büyükşehir Belediyesini arıyor ve ilgili makamlara danışarak köprüyü ulaşıma kapattırıyor yan tarafında başka bir köprü var ulaşım şu an oradan sağlanıyor

Zaten taş ocakları bölgenin anasını ağlatmış durumda köyün nüfusunu bile etkilemiş zamanla nüfus azalmış bu ocaklarda çalışan kamyonları gördüm de bu kamyonlara iyi dayanmış bunca zaman yıkılmamış ne diyelim yapan mütahite helal olsun

Köprü şu an restorasyon aşamasında restorasyonun işleminin kötü gittiğine dair bir takım söylentiler var ama araştırdığıma göre zamanla kaybolan kendi orjinal kesme taşları çevrede aranıyor orjinal taşlar bulunup yerine konulacak ayrıca karayollarına bağlı olarak kullanılırken köprünün araçların geçtiği zeminin üzerine beton dökülmüş bu beton tabaka kaldırılmış ve köprünün orjinal zeminine ulaşılmış yani restorasyon işlemi gördüğüm kadarıyla öyle anlatıldığı gibi kötü gitmiyor birde mevcut bölgede bir tümülüs olduğunu söyledi köylüler ama oraya gidemedim gezintiye ait fotoğrafları ekliyorum iyi seyirler arkadaşlar

bu arada köprü ile ilgili bilgi anlamında bir kaç site adresi veriyorum

http://www.kocaeli.bel.tr/icerik/tarihi-roma-koprusu-gun-yuzune-cikiyor/36/24445

http://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/genel/gezilecekyer/kutluca-koprusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pago -- 5 Eylül 2016; 17:43:09 >

• hocam harıkasın kuba ile pulsar arasında kaldım .. ama pulsar daha az baş agrıtacak dıye gönlum buna dogru kayıyor .. napsam bılemedım .hos yazılarının devamını beklıyorum .kolay gelsın.
  • barbaros5050 B kullanıcısına yanıt
    pulsar al kardeşim arkana bakma
    şimdi kış geldi haliyle gezmeler tozmalar azaldı ama gezdikçe burada paylaşmaya devam edeceğim
  • Dün ben de bir ns200 sahibi oldum. sıfır aldım.
    ilk izlenimlerim:
    Makinede titreşim var, umarım vidaları düşürmez önümüzdeki dönemde.
    Motordan bir ses geliyor. Normal diyor servis. Ama hiç normal bir motor çalışması gibi değil.
    Gidon turu biraz kısa fakat şehiriçi yine de yeterli.
    Vites geçişleri çok yumuşak. 1. vitesten boşa geçmek bunda da sıkıntı.
    Lastikler çok kötü. Lastikleri değiştirdim. Brigston taktım. Fena sayılmaz.
    YBR yada CBF'ye göre daha dengeli, lastik kalınlığından dolayı. Ama YBR'de bu kadar titreşim yok.
    Amortisörler çok kötü. Otobandaki en ufak bozukluklar dahi makineyi sarsıyor.
    Sele çok sert. Tahtada oturuyorsunuz sanki.
    Gösterge paneli şık fakat gösterge paneli mi aşağıda, oturuş mu yüksek anlamadım. göstergeye bakmak için ciddi şekilde aşağı bakmak gerekiyor.
    Aynalar çok kötü. Arkayı da görmek sıkıntı, yanlardaki kör alan da çok sıkıntı. Ancak sıkışık trafikte araçların aynasına çarpmıyorsunuz CBR250 gibi. Aynalar çok yumuşak ayrıca.

Baktım herkes memnun makineden, gidip aldım ama hata yaptığımı düşünmeye başladım.

Sonuç olarak makine henüz çok yeni, ilk 50 km kullanımda beni çok tedirgin etti. Umarım alışırız birbirimize.
    CBR125, CBR250, YBR125 daha önce sahip olduğum ve 10-15bin km kullandığım düşük cc makineler. Japon'dan şaşmamak lazım bence. Bir daha da Japon harici makine alacağımı sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savasdursun -- 10 Kasım 2016; 11:51:1 >

• savasdursun S kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun kardeşim tekerin düz bassın Allah kaza bela vermesin
    izlenimlerine cevap vermek isterim

Makinede titreşim var, umarım vidaları düşürmez önümüzdeki dönemde.HAZİRANDAN BERİ BİNİYORUM HERHANGİ BİR VİDA DÜŞMEDİ SADECE ÖN CAM ZINGIRDIYOR ONUNDA ALTINA BİR APARAT KOYDUM ŞU AN BİR SORUN KALMADI DÜZELDİ AYRICA TEK SİLİNDİR TİTREŞİM DOĞAL

Motordan bir ses geliyor. Normal diyor servis. Ama hiç normal bir motor çalışması gibi değil. SESİ DUYMADIĞIM İÇİN BİR ŞEY DİYEMEYECEĞİM

Gidon turu biraz kısa fakat şehiriçi yine de yeterli.BANA GÖRE KISA DEĞİL YETERLİ GELİYOR ŞAHSEN

Vites geçişleri çok yumuşak. 1. vitesten boşa geçmek bunda da sıkıntı.İLK ALDIĞIMDA BENDE DE ÖYLEYDİ AMA ŞİMDİ ALIŞTIM ŞIKIR ŞIKIR GEÇİYOR VİTESLER ALIŞMAK ZAMAN ALABİLİYOR AMA ALIŞINCA SORUN KALMIYOR

Lastikler çok kötü. Lastikleri değiştirdim. Brigston taktım. Fena sayılmaz. BEN ORJİNAL LASTİKLERİ İLE KULLANIYORUM İYİKİ LASTİK ALMAMIŞIM DİYORUM ISLAK ZAMİNDE SINIRLARINI ZORLARSAN KAYIYOR TECRÜBEYLE SABİT AMA KURU YOLDA HİÇ SIKINTI YAŞAMADIM ESKİ İSTENBUL YOLUNDAN KOCAELİNE GİDİP GELİYORUM ÇOK VİRAJLI YOL İLK ALDIĞIMDA KORKUYORDUM ŞİMDİ MOTORU YATIRIYORUM HİÇ YARI YOLDA BIRAKMADI BENİ NE YALAN SÖYLİYİM İLK ZAMANLAR PARLAK ASFALTTA BİLE KAYICAM ZANNEDİYORDUM AMA KURUNTUYMUŞ ŞİMDİ İYİKİ LASTİK ALMAMIŞIM DİYORUM

YBR yada CBF'ye göre daha dengeli, lastik kalınlığından dolayı. Ama YBR'de bu kadar titreşim yok.BUNLARI KULLANMADIĞIM İÇİN BİR ŞEY DİYEMEYECEĞİM

Amortisörler çok kötü. Otobandaki en ufak bozukluklar dahi makineyi sarsıyor.DOĞRUDUR AMORTİSÖRLER SERT ARTÇININ ÖZELLİKLE ANASI AĞLIYOR

Sele çok sert. Tahtada oturuyorsunuz sanki.KISMEN KATILIYORUM DÜZ ASFALTTA SORUN YOK SAATLERCE SÜREBİLİRİM AMA BOZUK TALİ YOLLARDA TOTODA AĞRI YAPABİLİYOR MOLA VEREREK SÜRÜYORUM SORUN KALMIYOR

Gösterge paneli şık fakat gösterge paneli mi aşağıda, oturuş mu yüksek anlamadım. göstergeye bakmak için ciddi şekilde aşağı bakmak gerekiyor.GÖZ HİZASINDA GÖSTERGE SANIYORUM GOLDVİNGLERDE VAR BU MODELLERDE BÖYLE NAKED TARZI KAWASAKİ Z1000 E BAK ONDADA BÖYLEDİR MODEL TARZ BU YAPACAK BİR ŞEY YOK

Aynalar çok kötü. Arkayı da görmek sıkıntı, yanlardaki kör alan da çok sıkıntı. Ancak sıkışık trafikte araçların aynasına çarpmıyorsunuz CBR250 gibi. Aynalar çok yumuşak ayrıca. TAAMEN DOĞRU KÖKÜNE KADAR KATILIYORUM

Baktım herkes memnun makineden, gidip aldım ama hata yaptığımı düşünmeye başladım.BU PARAYA ALABİLECEĞİN EN İYİ MOTOR BÖYLE DÜŞÜNME 15 BİN TL OLSAYDI BENDE İNAZUMA FİLAN ALIRDIM AMA 7850 TL YE OLAN BU ŞÜKRET ALAMAYANDA VAR :)

Sonuç olarak makine henüz çok yeni, ilk 50 km kullanımda beni çok tedirgin etti. Umarım alışırız birbirimize.ALIŞIRSIN BENDE KORKA KORKA BİNİYORDUM AMA ŞİMDİ ALIŞTIM ÜZERİNDEN İNMİYORUM AMA ACEMİLİK VE KORKU İYİDİR İNSANI KAZA YAPMAKTAN KORUR USTALAŞTIKÇA İNSAN KENDİNİ TEHLİKEYE ATIYOR GEÇEN LİMİTLERİ ZORLADIM VİRAJDA KAMYONUN ALTINA GİRİYORDUM ALLAH KORUDU DİKKAT ET KULLANDIKÇA KENDİNE HAKİM OL

CBR125, CBR250, YBR125 daha önce sahip olduğum ve 10-15bin km kullandığım düşük cc makineler. Japon'dan şaşmamak lazım bence. Bir daha da Japon harici makine alacağımı sanmıyorum.BUNLARI KULLANMADIM AMA CBF 150 NİN YAĞ YAKTIĞINI DUYDUM ADI HONDA OLDUĞU İÇİN DURUMU KURTARIYORDU AYNI SORUN PULSARDA OLSA HONDAYA GÖSTERİLEN TOLERANS BU MARKAYA GÖSTERİLİRMİYDİ ACABA BUNUDA KENDİMİZE SORMAK GEREK

• quote:

Orijinalden alıntı: pago

bende geçen hafta sıfır km alarak motosikletime kavuştum benim ilk motosikletim olur kendileri fazlada bir tecrübem yok açıkçası motosiklet konusunda alır almaz istanbuldan kocaeline geldim şile-ağva-kandıra üzerinden yolda işi epey bir çözdüm açıkçası ama bunu kimseye tavsiye etmiyorum bendeki cahil cesareti açıkçası bundan önceki tecrübem ehliyet kursunda aldığım ders ve arkadaşlardan aldığım 1 veya 2 turdan ibaret ağva kandıra yolu arası asfalt çalışması vardı bütün asfaltı sökmüşler yol çakıl dolu o yolla epey bir cebelleştim ve eve gelmeyi başardım

kadıköyden üst korumalarımı aldım 1300 tl tuttu ama bana 800 TL ye geldi çünkü gis akademiden sürüş eğitimi hediye ettiler zaten böyle bir eğitim almayı düşünüyordum ve şu an 500 TL den aşağı eğitim veren yer yok bu sebeple on numara oldu bu iş

kendim sigortacıyım ama kendime faydam yok trafik sigortam 740 tl tuttu bu bayağı bir canımı yaktı yapmışken kaskoda yaptırayım dedim kıyafetlerimide ekledim koskoya 790 tl de o tuttu

o kadar yazdım bir iki resim atayım bari

Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım Bajaj Pulsar 200ns aldım soruları alayım

Hayırlı olsun hacı dayı kazasız belasız gazla

• eyvallah kardeşim daha iyileri sizlerin olur inşallah
  • modifix06 kullanıcısına yanıt
    bir kaç bin binip satacaksan cbr al ama ben bi 8-10 bin binerim diyorsan pulsar al keyfine bak
  • canım bursa ya valla çok özendim. ne güzel yerler varmış yollar da boş. istanbuldayım altımda 1 senedir motor var bi şöyle gezemedim. buradaki trafikle yola girsem dur kalk, dur kalk debriyaj sıkmaktan ebem ağlıyor. bursada olacaktım gezmedik köy bırakmazdım.

aynı kafadayız bende ana yolları hiç sevmiyorum ayrıca tırsıyorum özellikle istanbulda e5-tem falan hiç girmemeye çalışıyorum maganda kaynıyor çünkü.

motorda ne kadar dikkatlide kullansan hıyarın teki gelip önüne makas atabiliyor. Allah kaza bela vermesin.
  • racert R kullanıcısına yanıt
    7500-7800 arası temiz bulursun
  • simerazzı kullanıcısına yanıt
    AMİN
    eski istanbul yolundan kocaeline doğru gel ara yollara dal hatta güzel köy yolları var
  • pago P kullanıcısına yanıt
    650 km sonunda fikirlerimde ufak çaplı değişiklikler mevcut.
    Eskisi kadar korkmuyorum artık makineden. Titreşim, rodajdan sonra azaldı. vidalar düşer endişem de gitti sayılır. Vites geçişlerine de alıştım. Boşa almak ybr'den çok çok daha kolay :)
    Makinenin ybr'ye göre nefesi çok daha fazla. Tork farkı bariz belli ediyor.
    Şu 1. viteste yokuş inerken debriyaja basınca stop olayını yaşadım bende. Motor çok soğuk da değildi. 3-4 dk ısınmasına ve 2-3 km yol yapmasına rağmen otopark girişinde, rampadan inerken debriyaja basmamla stop etti. Çok çok düşük hızda. Artık durmak üzereydim, yani debriyaj kullanmak zorundaydım.
    birkaç defa saati sıfırlayınca aküyü daha güçlü bir akü ile değiştirdim. garantiden aynısını takalım dediler, 100 tl fark ödedim daha iyisini taktırdım. yuasa muadili bir akü. aküden sonra durduğu yerde saat sıfırlamadı henüz.
    Aynaları da discover'in aynalarıyla değiştirdim. %20 daha iyi olduğunu söyleyebilirim. herkese tavsiye ediyorum bu aynaları.
    Biraz biraz alışmaya başladık birbirimize. Hoşuma gitmeye de başladı. Umarım 15.000 km sonunda fikirlerimi olumsuz anlamda değiştirmez.
    Hepimizin tekeri düz bassın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.